Hát érdekes ez a pókruha...

Igazából mikor először megláttam, valahogy nem akadtam ki rajta, sőt úgy vagyok vele, mint itt egyesek, hogy minél tovább nézem, annál jobban tetszik. Vannak pozitívumok is, meg negatívumok is a Raimi-féle pókszerkóhoz képest. Az nem tetszik, ahogy a piros részt a mellkas alatt meghosszabbították, az elég béna lett, olyan, mintha fotosoppal nyújtották volna.

Plusz a mellkason a pókjel is béna lett. Viszont tetszik, hogy elhagyták a Raimi féle vastag, "dombornyomott" hálómintát, sűrűbbek és vékonyabbak a vonalak. A pikkelyek pedig tetszettek mindkét ruhánál, egyfajta optikai tuning.

A fémpöcköket én is egyből kiszúrtam, remélem az tényleg hálóvető!

Mindenesetre azt ne felejtsük el, hogy ez még nem teljes kép, meg félárnyékos is, akkor lehet majd megítélni a pókruhát igazán, ha teljes pompájában látszani fog, maszkkal együtt.

Akik sírtak a Raimi-féle jelmezek miatt, azokat azzal vigasztalnám, hogy (feltehetőleg) a Zöld Manó ruhája jobb lesz itt, mint a Pók 1-ben.

(megjegyzem, én még a manószerkó miatt sem sírtam.

Csak a fekete pókruci akasztott ki, de az nagyon.

)
A színész girnyaságához: tény, hogy illene kigyúrnia kicsit magát egy szuperhős szerepre, de ugyanakkor az nem törvényszerű, hogy ha egy átlagos testű, nem sportos életmódú karakter, mint pl P.P. szupererőt kap, akkor az egyből testépítő külsőt is kölcsönözzön neki. (Nyilván most nem Hulkról van szó.

) Én úgy képzelem el, hogy emberfeletti erő esetén maga az izomszerkezet változik meg (valamilyen áltudományos blablával magyarázható módon

) de ettől még nem feltétlenül lesz több az izma, főleg nem lesz kigyúrt, tökéletes kockahasa (ha van zsírréteg is az emberen, az nem tűnik el csak úgy magától). Tehát pl Pókembernél a kezdetekben még simán lehet életszerű, hogy ilyen girnya, mert miután elkezd ugrándozós, hálóhintázós életmódot folytatni, idővel megszálkásodik a teste, sportos lesz. Tehát ebben a részben még hihető lehet, hogy Peter nem izmos, de mondjuk a kövi részre, amiben a sztori adott esetben évekkel később játszódhat, már tényleg kéne gyúrnia Garfieldnek. (Már ha lesz ezutáni rész, persze.

)
Gyere le edzésre, utána látni fogod, hogy vannak nők, akiknek utána elhinnéd.
Ja, főleg ha az ember kap pár bordánrúgást egy haladó fokozatú hölgy edzőtárstól, hamar átértékelődik a "gyengébbik nemről" alkotott képe.

(Jó, persze pl. a Tim Burton-féle Macskanőnél valóban nem volt hihető, hogy attól, hogy párszor megnyaldosták a cicák, profi harcművésszé vált.)
A Macskanő-t és az Elektra-t se láttam még.
Hát a Macskanővel nem vesztettél semmit, ritka kaki film lett, de nem amiatt, hogy ne lenne hihető HB bunyója.

Az Elektra viszont nem lett rossz, bár számomra olyan egyszernézős kategória. De Jen Garner miatt megéri.