Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 944040 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:Pókember
« Válasz #2840 Dátum: 2011. július 26. - 15:36:29 »
Méh, a poénkodóst nem olvastad már ezerszer?
Idézet
Egy Pókember-filmről beszélünk, nem lehet másodlagos a látványa sem.
A látvány komplexen persze, hogy nagyon fontos, de ebben sem kardinális szempont a főgonosz kinézete. Lehet egy ilyen snassz kinézetű valamivel, mint a Gyík is fasza bunyókat, robbantásokat, lassításokat összedobni, csak kreativitás kell, meg költségvetés.

A Zöld manó milyen gázul nézett már ki az első filmben? Naugye. Mégsem volt vele baja senkinek, mint főgonosz, csak megjegyezték, hogy hülyén néz ki a maskarája. Na most, ha jól sikerül a film, megjegyzik, hogy a Gyík kinézete teljesen megszokott és ennyi. Semmit sem fog levonni az értékéből, én úgy gondolom.

Idézet
vagy jó elsőnek is, de akkor legyen a háttérben olyan, amitől egyedi lesz a film látványvilága, amitől szuperhős film lesz belőle (a Gyíktól lehet sima horror is akár).
Ezt a mondatodat nem tudom hova tenni. Miért ne lehetne egy szuperhősös filmben dínószerű, gyíkszerű lény? Akkor ha Elektro lenne a főgonosz, az sem lenne neked igazán szuperhősös film, mert ilyen energianyalábokat hajigáló, meg elektromosságot szóró arcokat láttunk már számtalanszor? ugyan már.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #2841 Dátum: 2011. július 26. - 15:40:25 »
A Comic Con-on levetítettek kb 8 percet a filmből. Akik látták azt írták a külföldi fórumokra hogy Pókember nyomja majd a poénokat.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #2842 Dátum: 2011. július 26. - 15:46:51 »
Videó sehol? Követeljük a linket :D
Tejet kérek! Csokisat!

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #2843 Dátum: 2011. július 26. - 15:54:38 »
Videó nincs. De mondok egy példát. Egy bűnöző elővesz egy kést erre Pókember letérdel felemeli a kezét és azt mondja: Az egy kés? Ne, kérem csak kést ne! Aztán lenyomja a bűnözőt.
« Utoljára szerkesztve: 2011. július 26. - 16:08:07 írta peti40 »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2844 Dátum: 2011. július 26. - 16:42:16 »

Videó nincs. De mondok egy példát. Egy bűnöző elővesz egy kést erre Pókember letérdel felemeli a kezét és azt mondja: Az egy kés? Ne, kérem csak kést ne! Aztán lenyomja a bűnözőt.

Vagy megoldják Zsanettban.

BuB

• Pókfej
« Válasz #2845 Dátum: 2011. július 26. - 17:00:45 »
Na, máris több poén van benne mint a Raimi filmekben. ;D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2846 Dátum: 2011. július 26. - 21:07:50 »
Lehet egy ilyen snassz kinézetű valamivel, mint a Gyík is fasza bunyókat, robbantásokat, lassításokat összedobni, csak kreativitás kell, meg költségvetés.
Nem tudom, csak én várok egyedi látványvilágot egy Pókember filmtől? PONT nem érdekelnek a lassítások, robbanások, amiket minden akciófilmben láttam már. Talán nem véletlen, hogy az első film teasere csak hálóhintából állt... ami egy igen egyedi látványvilág, ahogy a felhőkarcolók fölött hálóhintázik.

Idézet
A Zöld manó milyen gázul nézett már ki az első filmben? Naugye. Mégsem volt vele baja senkinek, mint főgonosz, csak megjegyezték, hogy hülyén néz ki a maskarája.
Itt tegyük hozzá, hogy kicsit sem volt látványos vele a bunyója, illetve ami igen, az a röpdeszkának volt köszönhető, vagyis ismét csak valami egyedi, amit nem látsz más filmekben.  ;) A pók3 látványában is az első röpdeszkás jelenet volt a legmenőbb.

Idézet
Miért ne lehetne egy szuperhősös filmben dínószerű, gyíkszerű lény? Akkor ha Elektro lenne a főgonosz, az sem lenne neked igazán szuperhősös film, mert ilyen energianyalábokat hajigáló, meg elektromosságot szóró arcokat láttunk már számtalanszor?
Fura módon Elektrót nagyon csípném, mert nagyon más az, ahogy mondjuk hálóhinta közben kapja el az áram - illetve maga a villám önmagában is elég látványos és nem igazán jellemző a tucatfilmekre. Persze van itt-ott, de mégse minden második akciófilmben, mint egy lassítás-bunyó-robbantás kombó. A gyíkszerű lénnyel az a bajom, hogy akkor ezen az elven verekedhetne egy oroszlánnal is, de az se érdekelne 10 mp-nél tovább.  ;)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2847 Dátum: 2011. július 26. - 21:32:00 »
De ez egy egészen MÁS típusú filmet eredményezett volna... :hehe:
Na, nem OLYAN forgatókönyvre gondoltam. :hehe:

de ott van mondjuk Homokember: A szétfolyós, elfolyós trükkjei, alakváltozásai is csak addig voltak érdekesek, amíg először láttuk őket. Utána már a néző tudja, mire számíthat, és ugyanezen dolgok villogtatása megszokottá válik. A hangsúly továbbra is azon van, hogy ki használja ezeket a képességeket. Az tagadhatatlan, hogy a érdekes, kreatívan felhasználható képesség+ jó karakter a legütősebb kombó, de számomra egy Gyík sokkal izgalmasabb ellenség az átlagos képességei ellenére is, mint mondjuk egy Homokember (Őt próbálták érdekesebbé tenni a filmben, d ehát azt is elcseszték).
Hát, azért szerintem arra nem nagyon számítottunk, hogy a film végén egy ház méretű homokszörny lesz Homiból. :D Elég ötletesen kihasználták a képességeit szerintem, végig látványos volt. És mondjon bárki bármit, nekem még az is tetszett, amikor a film végén porfelhő formájában elrepült. ;D Egyébként szerintem érdekes karakter lett a filmben, főleg így, hogy a beteg kislánya adta a motivációit. Tény hogy részben gáz volt, hogy bekavartak az eredettörténetbe, hogy konfliktust generáljanak közte és Peter között, de viszont tényleg érdekes volt, hogy Pókembernek egy olyan ellenségen kell bosszút állnia, aki a képességei miatt szinte legyőzhetetlen.

Idézet
Idézet
Van egy olyan apró megérzésem, hogy lehet az átalakulásukat akarják párhuzamba állítani,vagy ilyesmi... mivel a traielrben úgy tűnik petey onnan szerzi a Pókot, ahol Connors melózik, lehet ezúttal haladunk a keményebb mutáció fele
Hasonló gondolatom nekem is volt, és ez egy ügyes fegyver lehetne. Remélem kijátsszák.
I have a bad feeling about this... :roll: Remélem nem játsszák be, hogy Peterből pókszörny lesz.
Amúgy meg, mivel mindketten a véletlennek köszönhetően alakulnak át (hiszen Connorsnak sem az a célja, hogy Gyíkká alakuljon), így nem hiszem, hogy ekkora elrkölcsi dilemmát okoznának Connors kutatásai. (Egyébként ilyen alapon a Zöld Manót is be lehetne venni a sorba Oki és Connors mellé, mert a Pók 1 elején még ő sem volt gonosz. Tény, hogy őt anyagi érdekek, illetve az üzleti siker motiválta, és nem a világ megváltása, de igazából az erőnövelő szertől megbomlott elméje tette őt gonosszá. Vagyis ha úgy tetszik, ő is egy balul elsült kísérlet áldozata.) Az az érzésem, hogy te egy Dark Knight mélységű és komplexitású történetet várnál Gyíkkal és Pókemberrel. :D De nem hiszem hogy sok esély van erre, lehet, hogy jóval egyszerűbb lesz a Peter-Connors konfliktus, mint várnád. A másik meg, hogy a Peter-Connors konfliktus is akkor működne jól, ha rendesen fel lenne vezetve. Ha Raimi zöld utat kapott volna a 4. részre, és beletette volna Gyíkot, akkor ott tényleg drámai lenne a kettejük konfliktusa, mert a korábbi részek alapján hihető lenne, hogy jól ismerik egymást, és barátok. (Mint ahogy a Harry történetszál is azért lett ilyen jó, mert 3 filmen keresztül lett kibontva a karakter, folyamatosan távolodott el Petertől és lett a film végére nagy ellenség a legjobb barátból.) Namármost, ebben az új filmben, Peter a film elején fogja először látni a dokit a laborban, a film közepén meg nyilván már Póki és Gyík fogja csépelni egymást, nem hiszem, hogy ilyen rövid idő alatt kellően drámai konfliktust lehet kibontani.
Egyébként az nem feltétlenül baj, ha az új Pók film valamivel komorabb és sötétebb tónusú lesz a Raimi-verziónál, de azért nem biztos, hogy TDK szintű brutál pszichodrámát kéne csinálni a sztoriból. :D
Egyébként Kaine-vel értek egyet, sokat számít a látvány, illetve hogy a karakternek látványos és izgalmas képességei vannak-e, és Gyík ilyen szempontból nem olyan ütős. A vele való harc sima szörnybunyó lesz. Persze lehet jó akciójeleneteket csinálni vele, de nem biztos hogy olyan emlékezetes marad a figura mint a korábbi elenfelek. Ugye a pók 2-ben mindenki el volt ájulva Oki csápjaitól, a Pók 3-ban meg Homi bunyói voltak nagyon látványosak, de még Harry is jó volt második Zöld Manóként. Az X2-ből meg mindenkiben megmaradt Árnyék belépője, meg hogy milyen állatul néz ki, hogy teleportál. Gyík viszont nem biztos, hogy ilyen emlékezetes lesz önmagában, kéne még egy meghatározó szereplő mellé. És ha már mély, komplex sztorit várnál, akkor Kraven simán beleillene a képben, ő Pókival és Gyíkkal jó kis háromszöget alkotnának. Póki meg akarja menteni Gyíkot, mert ismeri a civil énjét, ugyanakkor Kraven meg le akarja vadászni, mert a kihívást és a prédát látja benne, így szembekerül Pókival is. Érdekesebb lenne, mint egy sima Peter-Connors konfliktus.
De egyébként én erősen valószínűnek tartom, hogy Gyík mellett itt Osbornnak is jelentős szerepe lesz már civilben is, gondolom nagy szemétládát csinálnak belőle, aki jól összekavarja majd a dolgokat. Szerintem ő itt olyan funkciót fog betölteni, mint a Batman Returns-ben Max Schreck. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy Osborn majd Connors kutatási eredményei alapján fogja elkészíteni az erőnövelő szert.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2848 Dátum: 2011. július 26. - 21:40:41 »
Én egyáltalán nem vagyok meggyőződve róla, hogy benne lesz Norman. Annyira azért nem ő a Pókuniverzum középpontja, hogy kihagyhatatlan lenne. Használták már eleget, szerintem max. említés szintjén kerülhet be ebbe is.
Idézet
Az X2-ből meg mindenkiben megmaradt Árnyék belépője, meg hogy milyen állatul néz ki, hogy teleportál.
Jó példa! Az X-Men 1-ből mennyire maradt emlékezetes Kardfogú? Hát nemigen, pedig vele volt a nagy bunyó. Még Varangy is emlékezetesebb volt, de Mystique főleg, mert egyedi volt a mozgása.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2849 Dátum: 2011. július 26. - 22:03:15 »
Én egyáltalán nem vagyok meggyőződve róla, hogy benne lesz Norman. Annyira azért nem ő a Pókuniverzum középpontja, hogy kihagyhatatlan lenne. Használták már eleget, szerintem max. említés szintjén kerülhet be ebbe is.
Én a stáblista alapján gondoltam, hogy benne lesz, illetve pont azért gondolnám, hogy komolyabb szerepet kap, mert a Gyíkot önmagában kevésnek tartom.
De egyébként tényleg az lett volna a legjobb, ha egyáltalán be sem hozzák, főleg, hogy az előző 3 pókfilm a manófamíliáról szólt.

Egyébként így visszagondolva, fura, hogy Singer nem vette bele az X1-be Rozsi és Kardfogú kapcsolatát. Ha beleveszi, akkor nem lett volna ennyire nulla karakter Kardfogúból.

Idézet
de Mystique főleg, mert egyedi volt a mozgása.
Meg azért, mert pucéran mászkált. :hehe: :lol:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2850 Dátum: 2011. július 26. - 22:35:48 »
Attól, mert kevés a Gyík, nem feltétlenül kell bele egy Osborn. Lehetne más is. Főleg, hogy Williem Defoe feje annyira beleégett már a nézőkbe, azzal túlfeszítenék a húrt, ha a "muszáj" szereplőkön túl is változtatnánk az eddigieken. Talán JJJ sem véletlenül marad ki.
Sajnos ezzel az én nagy álmom befuccsolt, hogy az eddigi JJJ-vel egy Skorpió. Ha már állatos ellenség, hát Gargannak volt motivációja, de a legfontosabb, hogy a film felében játszhatott volna Jameson.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2851 Dátum: 2011. július 26. - 23:14:19 »
Sajnos ezzel az én nagy álmom befuccsolt, hogy az eddigi JJJ-vel egy Skorpió. Ha már állatos ellenség, hát Gargannak volt motivációja, de a legfontosabb, hogy a film felében játszhatott volna Jameson.
Hát, feltéve hogy nem bukik meg a film és tényleg trilógia lesz belőle, nem tudom elképzelni, hogy mindegyik részből kihagyják Jamesont. Túlságosan jellemző karakter Póki életében. Mondjuk az is igaz, hogy rögtön a Pók rebootban egy Jameson-Skorpió sztorival indítani necces lenne. De elméletileg a későbbi részekben lehetséges lehet, hogy valóra válik majd az álmod, bár az eddigi információk alapján én se nagyon bizakodom ilyesmiben... :-\ Ha Raimi maradt volna a rendező, akkor nagyobb sanszot látnék rá.
Skorpi mondjuk népszerűbb és ütősebb ellenfél lenne, mint a Gyík, az biztos.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2852 Dátum: 2011. július 27. - 01:34:37 »
Látványban lehet, de karakter szempontjából aligha. A Skorpió is csak egy egyszerű nulldimenziós bérenc gyilkos, semmilyen személyes kapcsolata, konfliktusa, kötődése nincs a főhőshöz.
Idézet
Egyébként szerintem érdekes karakter lett a filmben, főleg így, hogy a beteg kislánya adta a motivációit.
A szándék jó volt, csak a kivitelezés volt nagyongagyi. Egy vérgonosz karakterről csak úgy berántják, hogy nem is gonosz ő, csak a családjáért tette...hát uff. Kapkodtam a levegőt  a moziban.
Idézet
Az az érzésem, hogy te egy Dark Knight mélységű és komplexitású történetet várnál Gyíkkal és Pókemberrel.
Írtam én valahol, hogy én feltétlen ezt várom el a filmtől? Tudtommal nem. Én csak arra reagáltam, hogy nagyon lefitymáljátok a Gyíkot, mint karaktert, alaptalanul. Bebizonyítottam szerintem, hogy vele rá is lehet filmet építeni, sőt, komolyabb és mélyebb filmet lehetne, mint korábban bármikor. AZ más dolog, hogy szerintem sem lesz ilyen mélységű, és kezdő filmnek én sem szeretnék feltétlen ilyen "pszichodrámát".

Idézet
Namármost, ebben az új filmben, Peter a film elején fogja először látni a dokit a laborban, a film közepén meg nyilván már Póki és Gyík fogja csépelni egymást, nem hiszem, hogy ilyen rövid idő alatt kellően drámai konfliktust lehet kibontani.
Az én karakterutamban már  az elején csépelhetnék egymást, hisz a kapcsolatuk is az átváltozásaik után alakul ki.  :) A játékidőt és így a kapcsolat bemutatásának idejét inkább az korlátozza, hogy a hős születését is bele kell venni a dologba. Bár ahogy írtam, csak játékidő és arányok kérdése az egész. Ha Webbnek van egy kis esze, tudni fogja, hogy a kevesebb több: Összesen két szolid bunyó többet ér, ha a nézőt bevonja a film, együtt él a karaktereivel, mint sok, hiperlátványorgia, ha teljesen érdektelenek a karakterei. Nézzétek meg a Tf3-mat. Látvány szempontjából megeszi reggelire az összes Pók filmet együtt véve, mégis folyamatosan az órámat néztem, és nagyokat ásítottam végig, lópikulát sem érnek a külsőségek, ha mögöttük nincs tartalom.
Idézet
Ugye a pók 2-ben mindenki el volt ájulva Oki csápjaitól, a Pók 3-ban meg Homi bunyói voltak nagyon látványosak, de még Harry is jó volt második Zöld Manóként. Az X2-ből meg mindenkiben megmaradt Árnyék belépője, meg hogy milyen állatul néz ki, hogy teleportál. Gyík viszont nem biztos, hogy ilyen emlékezetes lesz önmagában, kéne még egy meghatározó szereplő mellé. És ha már mély, komplex sztorit várnál, akkor Kraven simán beleillene a képben, ő Pókival és Gyíkkal jó kis háromszöget alkotnának. Póki meg akarja menteni Gyíkot, mert ismeri a civil énjét, ugyanakkor Kraven meg le akarja vadászni, mert a kihívást és a prédát látja benne, így szembekerül Pókival is. Érdekesebb lenne, mint egy sima Peter-Connors konfliktus.
Viszont Kraven a látvány szempontjából tényleg nem lenne jó egyáltalán. Rabolná a játékidőt a még kicsit is látványos Gyík gyiloktól. :) Amúgy ha behoznád Kravent normálisan, akkor már tényleg 4 óra lenne a film és alig jutna idő, bunyóra. Nem, egyáltalán nincs szükség rá, a mélység megteremtésére bőven ott  potenciál a Gyíkban, csak a készítőkön múlik, mennyire aknázzák ki.

Nekem Homi jeleneteiből nem sok maradt meg. Kb annyi, amit mondtam, meg hogy a végére nagyra nőtt. Már arra sem emlékeztem, hogy Pókember átütötte (mondjuk én anno sem dobtam ettől hátast...mi ebbe az olyan húha?). Árnyék belépője meg azért volt nagyon emlékezetes, mert hihetetlen jól volt megcsinálva a jelenet, félelmetes, hatásos volt, az X-Ment nem ismerőkben benne volt az ismeretlen izgalma, az ismerők fejében meg mindaz, amit Árnyékról tudtak a képregények alapján. A későbbi teleportjai már közel sem voltak olyan emlékezetesek...pedig elvileg akkor is ugyanazt tudta, a látvány ugyanaz volt szárazon nézve. Akkor miért nem maradt meg a többi jelenete? Két okból: Mert a teleportok közel sem voltak olyan hatásosan bemutatva és a karakter amúgyis elsikkadt, mint az X-Ment nem ismerők, mind az ismerők szemében. Vagy ott van a First Classból Azazel. Ugyanazt tudja, mint Árnyék, mégis alig emlékszik az ember belőle valamire. Az okok ugyanezek: Érdektelen karakter, érdektelen megjelenítés. Ezzel szemben Magneto tányérforgatása mindenkinek megvan még...pedig az aztán önmagában nézve egyáltalán nem látványos. Szóval ezekből csak azt akarom kihozni, (és hihetetlennek vélem, hogy ezen ennyit kell magyaráznom), hogy a legunalmasabb képességű karaktert és a hozzá kapcsolatos látványt, megjelenést, bunyót is lehet jóra csinálni, csak ügyesnek kell lenni, és kell egy erős kötődés, valamilyen érzelem a karakterekhez, viszont az elvileg nagyon látványos képességű valakiből is válhat teljesen unalmas érdektelen szereplő és látvány, ha a képességeit rosszul használják ki, és rosszul írják az adott karaktert.
Azt már leírtam százszor, hogy abban persze igazatok van, a Gyík nem a legjobb kiindulási pont a látvány szempontjából, nekem csak az cseszi fel az agyamat, hogy így látatlanban leríjátok.
Idézet
Itt tegyük hozzá, hogy kicsit sem volt látványos vele a bunyója, illetve ami igen, az a röpdeszkának volt köszönhető, vagyis ismét csak valami egyedi, amit nem látsz más filmekben.
És hiányzott valami extra? Igen lehet, de mégis elégedettek voltunk alapvetően. Viszont a Pók 3 összes bunyóját elcserélném egy szolidabb, de normálisan írt, a nézőt magával ragadó filmért. Egyáltalán nem is értem, miről beszélünk azok után, hogy nagyjából mindenki szereti az első 2 részt, és közel sem annyira a harmadikat. Pedig látványügyileg toronymagasan az a legfaszább.
Idézet
Fura módon Elektrót nagyon csípném, mert nagyon más az, ahogy mondjuk hálóhinta közben kapja el az áram - illetve maga a villám önmagában is elég látványos és nem igazán jellemző a tucatfilmekre. Persze van itt-ott, de mégse minden második akciófilmben
jah, csak a villámdobálgatásról mindenkinek egyből a Star Wars filmek jutnának eszébe. Ha enniyt dob neked a hálóhinta, akkor az is nagyon más, ha hálóhinta közben Póki kap egy gyomrost egy hatalmas gyíkfarokkal, mert akkor az már nem sima szörnybunyó a logikád szerint. :)
Idézet
Jó példa! Az X-Men 1-ből mennyire maradt emlékezetes Kardfogú? Hát nemigen, pedig vele volt a nagy bunyó. Még Varangy is emlékezetesebb volt, de Mystique főleg, mert egyedi volt a mozgása.
Kardfogú azért nem maradt meg, mert tökre érdektelen karakter volt a filmben, nem tudtunk meg róla azon kívül semmit, hogy hörög. Varangy jelentei is számomra teljesen kiestek már, gőzöm sincs, mit csinált a filmben. Ha Mystique mozgását felhozod, ugyanúgy a Gyíknak is lehet egyedi mozgást csinálni. ;)
Amúgy a legjobb példa Pyro mindarra, amit beszélek. Az x2-ben milyen fasza volt már, amikor bedühödött és alápörkölt a kocsiknak. Pedig azok végeredményben nem voltak mások, csak robbantások. A harmadik részben mi maradt meg belőle bármilyen szempontból? Öööö...nekem semmi. Pedig biztos ott is villogtatta valamikor a képességeit.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #2853 Dátum: 2011. július 27. - 01:35:07 »
Ha siker lesz nem biztos hogy megállnak 3 résznél. Sztem Garfield addig akarja játszani a szerepet amíg lehetséges.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2854 Dátum: 2011. július 27. - 01:41:57 »
Amúgy nem tudom eldönteni, hogy a Comic-conos megjelenése megrendezett, vagy teljesen őszinte.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2855 Dátum: 2011. július 27. - 12:35:28 »
Látványban lehet, de karakter szempontjából aligha. A Skorpió is csak egy egyszerű nulldimenziós bérenc gyilkos, semmilyen személyes kapcsolata, konfliktusa, kötődése nincs a főhőshöz.
Éppen ez a jó benne! :) Osbornnak volt kötődése hozzá, Harrynek is, kicsit még Oki dokinak is, Venomnak is... nem unalmas már? Gargannak Jamesonhoz van köze, vagyis úgy jön be a képbe, hogy Pókemberhez csak igen távolról kötődik.
Gargan különben sosem volt bérenc és gyilkos sem, magándetektív volt.
Idézet
Nézzétek meg a Tf3-mat. Látvány szempontjából megeszi reggelire az összes Pók filmet együtt véve, mégis folyamatosan az órámat néztem, és nagyokat ásítottam végig, lópikulát sem érnek a külsőségek, ha mögöttük nincs tartalom.
Igazat adok, de engem igazolsz: azért volt unalmas a látvány, mert az egész film alatt önmagát ismételte.  ;) Én már a 2-nél is beletekertem, annyira untam.
Idézet
Árnyék belépője meg azért volt nagyon emlékezetes, mert hihetetlen jól volt megcsinálva a jelenet, félelmetes, hatásos volt, az X-Ment nem ismerőkben benne volt az ismeretlen izgalma, az ismerők fejében meg mindaz, amit Árnyékról tudtak a képregények alapján. A későbbi teleportjai már közel sem voltak olyan emlékezetesek...pedig elvileg akkor is ugyanazt tudta, a látvány ugyanaz volt szárazon nézve. Akkor miért nem maradt meg a többi jelenete?
Megint csak ugyanazért: mert egy látvány lehet király elsőre, de hamar elveszíti az újdonságát.
Idézet
Ezzel szemben Magneto tányérforgatása mindenkinek megvan még...pedig az aztán önmagában nézve egyáltalán nem látványos.
Csak a teljesség kedvéért: miféle tányérforgatás? :)
Idézet
Szóval ezekből csak azt akarom kihozni, (és hihetetlennek vélem, hogy ezen ennyit kell magyaráznom), hogy a legunalmasabb képességű karaktert és a hozzá kapcsolatos látványt, megjelenést, bunyót is lehet jóra csinálni, csak ügyesnek kell lenni, és kell egy erős kötődés, valamilyen érzelem a karakterekhez, viszont az elvileg nagyon látványos képességű valakiből is válhat teljesen unalmas érdektelen szereplő és látvány, ha a képességeit rosszul használják ki, és rosszul írják az adott karaktert.
Ezzel nem is vitatkozom, de annyiban mégis, hogy legyen már egyedi valamiben egy Pókember film. Nem egy átlagos akciófilmről beszélünk, amit lehet jól is csinálni, hanem egy képregény karakterről, ami még nem volt (nemrég). Igenis különböztesse meg valami a tucat akciófilmektől. Lehet jól megcsinálni anélkül is. Csak éppen két hét múlva már senki sem fog emlékezni belőle semmire.  ;)

Idézet
És hiányzott valami extra? Igen lehet, de mégis elégedettek voltunk alapvetően. Viszont a Pók 3 összes bunyóját elcserélném egy szolidabb, de normálisan írt, a nézőt magával ragadó filmért.
Oké, de ezt úgy írod, mintha az egyik kizárná a másikat. Legyen jó a film, de legyen mellette egyedi is.
Idézet
jah, csak a villámdobálgatásról mindenkinek egyből a Star Wars filmek jutnának eszébe.
Majdnem kizárt.
Idézet
Amúgy a legjobb példa Pyro mindarra, amit beszélek. Az x2-ben milyen fasza volt már, amikor bedühödött és alápörkölt a kocsiknak. Pedig azok végeredményben nem voltak mások, csak robbantások.
Ez igaz... lenne, de ott nem a robbantás látványa volt a lenyűgöző, sőt, az elég tucat volt, hanem a karakter elborulása, Vadóc segítése, meg ezek.

Idézet
De elméletileg a későbbi részekben lehetséges lehet, hogy valóra válik majd az álmod, bár az eddigi információk alapján én se nagyon bizakodom ilyesmiben...
Az már nem álom, ha másik Jameson lesz, nem érdekel...
« Utoljára szerkesztve: 2011. július 27. - 12:37:25 írta kaine »

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #2856 Dátum: 2011. július 27. - 13:09:36 »
Én látok rá esélyt, hogy marad a szinész.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #2857 Dátum: 2011. július 27. - 13:24:24 »
Amúgy nem tudom eldönteni, hogy a Comic-conos megjelenése megrendezett, vagy teljesen őszinte.

Van egy olyan érzésem, hogy ráparancsoltak, hogy ezt most megcsinálod és jópofát vágsz hozzá.
Tejet kérek! Csokisat!

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2858 Dátum: 2011. július 27. - 19:04:40 »
Idézet
Gargan különben sosem volt bérenc és gyilkos sem, magándetektív volt.
Nem-e? Akkor a Jameson-nal való kapcsolatát te hogy jellemeznéd? Gyilkos meg csak azért nem lett, mert soha nem tudta megölni Pókunkat. Máskor meg nem mutattál, mit csinál. :D
Amúgy nem, nem unalmas. Pont ti kifogásoltátok, hogy a Gyíkra nem lehet filmet építeni, mert snassz az egész.  Akkor a Skorpió ilyen szempontból még rosszabb...látványban lehet jól mutatna, de mindenki azt érezné, hogy "na ez is csak azért van a filmben, mert kell egy kötelező főgonosz, akit csépelhet a főhős, amúgy semmi köze nincs Pókemberhez". (Mint Sokkoló a Tf3-ban. SZép volt, látványos volt, amikor feltűnt, de mit is keresett ott egyáltalán?)Az igazán jó hős vs ellenség filmek mindig azok, amikor az ellenség nem csak úgy ott van, hogy legyen valaki, hanem rendesen bevonódik a történetbe, érzelmeket generál stb.
Akkor lehetne a Skorpió, ha őt Peter privát szférájába is beleírnák valahogy, de azért egy Gyíknál jobban lehet ilyenre számítani, akármenniyre kevesebbet nyújt látványban. És a kevesebb, több. ;)
Idézet
azért volt unalmas a látvány, mert az egész film alatt önmagát ismételte.  ;) Én már a 2-nél is beletekertem, annyira untam.
Aligha volt ugyanaz. ;) Kaptunk egy hatalmas robotkígyót, Predatorhajó szerű űrhajókat a Földön, valami fasza teleportkütyüt (a Híd), a Holdból előbúvó óriásrobotokat, mindenkit elkaszáló, bedühödött Optimus Prime-ot, egy komplett háborút, meg egy átteleportált, napszerűen felizzó, majd koromsötétté váló Kibertront. Nemtom hogy vagy vele, de ilyenekre én nem emlékszem  a korábbi részekből. ;) Ha meg ennyire leegyszerűsíted, hogy ez önismétlés, akkor az összes Pókbunyó az, mert címszavakban mind annyiból áll, hogy valakivel csépelik egymást, akár csápjai, akár karmai, akár tökbombái vannka az illetőnek.
Idézet
egy látvány lehet király elsőre, de hamar elveszíti az újdonságát.
Vazzeh, pont erről pofázok már mióta. Pont ez az: Hiába kapsz egy amúgy látványos Skorpiót, ha a karakter nem lesz érdekes (és a képregényes aligha lenne az), akkor az általa nyújtott látvány is nagyon hamar unalmassá válik. most az én mondataimat írtad le máshogy. ;)
Idézet
Nem egy átlagos akciófilmről beszélünk, amit lehet jól is csinálni, hanem egy képregény karakterről, ami még nem volt (nemrég). Igenis különböztesse meg valami a tucat akciófilmektől. Lehet jól megcsinálni anélkül is. Csak éppen két hét múlva már senki sem fog emlékezni belőle semmire.
Nem azért fognak 2 hét múlva emlékezni rá a nézők, mert tegyük fel: egy amúgy lapos, összecsapott és zagyva filmben amúgy elég látványosak voltak a bunyók (pl Skorpió), hanem mert  jó film lett. És a Gyíkkal szerintem sokkal könnyebb jó filmet csinálni, mint mondjuk a Skorpióval. És a jó filmben a látvány csak cukormáz, csak külsőség.

Amúgy nem akarlak kiábrándítani, de az átlag nézőnek a Pókember film sem több, mint sima akciófilm.
Idézet
Oké, de ezt úgy írod, mintha az egyik kizárná a másikat. Legyen jó a film, de legyen mellette egyedi is.
Persze, ez a legjobb. Csak ott a bibi, hogy ti a Gyíkkal már pusztán azért ellenszenveztek, mert látványban nem elég vaskos. Végig az jött le, hogy nektek ez sokkal fontosabb, mint az, hogy jól írt, érdekes, és megkapó ellenség legyen.
Idézet
Majdnem kizárt.
Fogadunk? :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2859 Dátum: 2011. július 27. - 20:05:27 »
Idézet
Összesen két szolid bunyó többet ér, ha a nézőt bevonja a film, együtt él a karaktereivel, mint sok, hiperlátványorgia, ha teljesen érdektelenek a karakterei. Nézzétek meg a Tf3-mat. Látvány szempontjából megeszi reggelire az összes Pók filmet együtt véve, mégis folyamatosan az órámat néztem, és nagyokat ásítottam végig, lópikulát sem érnek a külsőségek, ha mögöttük nincs tartalom.
Ez igaz, de úgy érzem, hogy itt két szélsősées esetről beszélsz: egy jó forgatókönyvvel, mély történettel rendelkező filmről, ahol az akciójelenetek és a látvány másodlagosak, valamint a másik eset, amikor nulla történet mellé társul egy cgi- és akcióparádé. De ez függ a műfajtól is, hogy mennyi akciót, cgi-t kíván, illetve mennyire reős sztorit. Illetve az emberek ízlése is elég vegyes, van aki ezt szereti a filmekben, van aki azt. Egy jó film esetén a lényeg, hogy a különböző elemek megfelelő arányokban legyenek jelen. Illetve működhetnek a szélsőséges esetek is, pl. az Eredetet a komplex és mély forgatókönyv tette zseniálissá, míg az akciójelenetei felejthetőek. Viszont egy jó akciófilm is működhet egyszerű sztorival is, és a nézőközönségnek van olyan rétege, amelynek pl erre van igénye. Nyilván az az ideális, ha a sztori és a látvány egyaránt nagyon jó, és az akciók is a helyükön vannak, ilyen filmet csinálni a legnehezebb. ;D (Most vonatkoztassunk el attól hogy mi van ha kaki a rendező é a színékek, feltételezzük hogy az említett esetekben jó az alkotó/színészgárda. Nyílván kaki rendezővel és kaki színészekkel, bármilyen jó alapanyagot el lehet cseszni)
Szerintem a transformers is lehetett volna jobb, ha felvállalják, hogy nem tudnak ütős forgatókönyvet tenni alá, de akkor ne is akarjon többnek látszani a film, mint ami: legyen pörgős laza akciófilm, látványorgiával. Nem láttam a TF3-at, de hallottam hogy az első 90 perce tökunalom. 

Abban igazad van hogy kicsit leírjuk a Gyíkot, vagyis úgy fogalmaznék, hogy nem várunk tőle sokat, de ez részben azért van, mert a filmről kapott eddigi információk alapján kétséges, hogy mennyire lesz jó a film, részben azért, mert szerintem a régi Connors doki jobb volt mint ez az új lesz. Nyilván majd a film megnézése után derül ki hogy milyen a végeredmény, de legfeljebb pozitívan csalódunk, ha jó lesz a film. :D

Abban igazad van, hogy a Gyíkra is lehetne egy mély és komoly történetet építeni jó rendezővel és színészekkel, de nem hiszem hogy az így, ebben a rebootban sikerülni fog. Attól félek, nem lesz így hiteles Peter és Connors kapcsolata, nem lesz elég idő kibontani a filmben. A másik meg, lehet hogy elég lenne csak a Gyík a filmbe, akkor, ha ez lenne a legelső Pók mozifilm, ami készült. Csakhogy már láttunk 3 Pók filmet, amik egyre magasabbra helyezték a lécet, és egyszerűen nőttek a nézői, rajongói elvárások is a filmmel szemben. Lehet hogy Webb jó rendező, nem tudom, de nekem már onnantól kétséges, hogy Pókember filmhez elég jó-e, hogy hagyta elb@szni a pókruha dizájnt... Plusz a színészválasztása is elég felemásnak tűnik...

Amúgy meg a Pókember látványfilm is, gyenge látvánnyal és kevés akcióval nekem se tetszene annyira, bármilyen jó is a történet. Két gyenge bunyó, meg hálóhintázik két sarkot? Ne vicceljünk már... És egy idő után az is uncsi lenne, ha az egész film csak Peter lelkizéséről és szenvedéséről szólna. A Pók 2 közepén pl. már én is vártam, hogy na mikor jön már egy kis akció...
És igenis számít a látvány, a Pók 3-at az mentette meg nálam. Elég felemás film lett, de a végső harc olyan volt, hogy letetted tőle a hajadat, és tuti mindenkiben megmaradt. Nem mellesleg történetileg is fontos volt a végső bunyó, hiszen Harry itt pártolt vissza Peterhez, és segített neki, mert rájött, hogy a barátja.

Ami Kravent illeti, szerintem ötször kreatívabb bunyókat lehetne vele nyomni, mint Gyíkkal. Kraven fegyvereket használ, csapdákat állít, stb. Persze a film készítése előtt a rendező kezébe kéne nyomni az Utolsó Vadászatot, hogy egy hasonló komoly, higgadt Kravent szeretnénk látni. ;D