Nem értek egyet. Pont az van, hogy AmKap film, meg a többi Marveles film is jóformán csak ilyen zagyva akciópoén limonádé volt, így igazság szerint a karakterei csak felületesen voltak bemutatva. Whedon végre, nagyon jól elkapott belőlük egy-egy részt, de azt kibontatlanul hagyta. Innen a hiányérzet nekem. Végre felcsillant a remény, hogy jó megközelítéssel foglalkoznak a hősökkel, erre itt is minden érdemi konfliktust, jellemet, vagy moralitást azonnal elfújt a csihi-puhi szele.
Persze hogy nem mennek bele Natasha véres múltjába és történetébe egy +12-es akció poén látvány orgiában.
Na hát ez az. Akkor minek említik ezt egyáltalán, ha egy ilyen 180 fokos jellemváltozást elrendeznek 2 mondattal? Ebben a formában az egész film csak azt erősíti, hogy a hősei totálisan olyan 1 dimenziós karakterek, amelyeknek az átlagember hiszi őket. Én azt mondom, egy ilyen témát vagy csináljanak meg normálisan, vagy sehogy. Ami azt jelenti, hogy ha Natasha múltjában ilyen súlyos dolgok vannak, akkor azt fejtsék ki rendesen, vagy inkább ne is tegyenek említést róla, mert így csak hiányérzetet szül. Nem 10 oldalas pszichológiai lélektanulmányt várok, de egy ilyen gyökeres változást azért ettől szofisztikáltabban kellett volna bemutatni.
Vasembernek kreáltak egy filmbeli személyiséget, Rober D.J.-ra hangolva, amit nem lehet tovább elemezni, a film végén jelezték, hogy ha kell ő is komoly tud lenni. De ennyi.
Hát igen. Ez a Vasemberben még friss volt és üde (bár megjegyzem ott a humorbomba mögött még volt ember is), a Vas 2-ben már csak jó poénok forrása, ahogy az Avengersben szintén...és ennyi. Kvázi Vasember a cool páncéllá, meg a poénos csávóvá redukálódott. Ha ez szerintetek elég egy Avengers filmbe, akkor tényleg nagyon eltérnek az elvárásaink.
A képregény és az azokból születő filmek 90%-a mindig is szórakoztató, ezt is helyen kell kezelni.
Persze, egyikre sem Tarkovszkij utódfilmként, vagy Kuroszava szellemét minőségben megidéző valamiként tekintek. Csak szórakozás is lehet többféle: Minőségi szórakozás, vagy egynek, egyszer jó, de amúgy rémesen könnyen elfelejthető szórakozás.
Nekem minőségi szórakozás a 2 Nolan féle Batman film (vagy a Burton féle 2 Batman film...de inkább az első), a Póki 1-2, az X-Men, X2, a Daredevil, a Kick/Ass, a Vasember, a V, a Sin City, a Penge..a többi, vagy felejthető, vagy egyenesen már nem is szórakoztató, simán csak rossz.