Most, hogy a Marvelnek nagyobb beleszólása van az új filmbe remélem itt is előre gondolkodnak majd.
A Marvelnek semmivel sincs nagyobb beleszólása, mint eddig, mert ez nem az ő filmjük, hanem a Sony-é. Azért is menesztették a régi gárdát, mert elhúzódtak az előkészítési munkálatok, és Raimival biztos lekésték volna 2012-őt, amikor is a jogok visszaszálltak volna a Marvelre, amennyiben nem készül film.
Először is, hogy melyik karakter volt koherensebb, arról nagyon sokat elárul, hogy a film háromnegyedét a Homi - Harry - Pókember trió uralta, Venom pedig csak a végén tűnt fel 20 percre. 
Sarkítasz!

A többiek sem szerepeltek 20 percnél többet. Venommal az a bajom (ebből a szempontból), hogy alig mutatják, mindig csak Eddiet látom. De hát olvasd el a zanzámat, azért írtam, hogy ne csak a levegőbe beszéljek!!
Homokember nem csak úgy "rászorult" a rablásra, hanem a beteg kislánya miatt rabolt. Ez nagyon erős motivációt adott neki és tragikussá tette a karakterét, az ember meg tudja érteni a motivációját, még akkor is, ha nem helyes bankot rabolni. Aztán az, hogy ő volt Ben bácsi gyilkosa, szintén egy erős és hihető konfliktust generált közte és Pókember között.
Mondom, DIÓHÉJBAN!! Most nem kezdtem el kifejteni a részleteket. De az a baj, hogy te félreértesz. Én nem mondom, hogy Brock jobban meg volt írva, de ha a koherenciát nézem, akkor Brockot nem tudod 2 tollvonással kihúzni a zanzás forgatókönyvből, míg Homokembert igen. Lásd az előző bejegyzésem, ahol megpróbáltam ezt vizuálisan is érzékeltetni. Ergó: Venom nem a munkafázis legvégén írták bele, rá épül egy csomó dolog, szemben Homival.
Ez a kritika nem Homi ellen irányul, én is bírom, és még ha tök 0 szerepe is volt, ami semmiben nem görgette előre a cselekményt, szerintem is tökéletesen kivitelezték, és a színészt is egy kihagyott ziccernek tartom.
Ezzel szemben Brock micsoda? Egy gyökér, nagyképű pojáca aki tapló módon csajozik, és akkor sem sírnál utána, ha Póki lehajítaná az Empire State Building-ről. Számomra egy kicsit sem volt hiteles a karaktere, egyáltalán nem jött át, hogy őt olyan nagy tragédia érte volna.
Ugyanaz a fáma. Nem mondtam, hogy jobban meg volt írva, de ő a cselekmény mozgatórugója. De ennyi erővel egy ugyanilyen zanzát én is le tudok nyomni a Homokemberről. Oké, bankot rabol, mert kell neki a lé, mert drámai főgonosz. Akkor mi ez a fogjunk össze Pókember ellen, mert nem szeretjük dolog? A Bankokkal foglalkozzon, ne a nő rabulejtésével. Aztán a bunyó közepén rájön, hogy anno ő lőtte le a Pókember bácsikáját, akinek az a pár szava, hogy "ne tedd", teljesen megváltoztatta az életét? És akkor inkább bocsánatot kér? Hol hiteles ez? Semmivel sem hitelesebb, mint Brock indítékai, akit pojácaként ábrázol a film, pojáváknak meg nem kell sok indok a gonoszságra. De ha már érzelmi töltet kell, akkor itt van: lehetett volna úgy csinálni, hogy Gwen tényleg Brock barátnője legyen, és kész is a harag. Aprócska döntés lett volna, de nem történt ilyen, mert Gwent makulátlan valakinek akarták bemutatni. Kár, hogy végülis teljesen kiherélték már azzal is, hogy flörtöl a pókkal, csókolózgat Brockkal. Gwen személye nem ezekről szól.
Lehet, hogy az új rész Gwenje inkább egy szőke Újvilági MJ-re fog hasonlítani, de ha aztán tényleg ledobják a hídról, és Peter csak a legnagyobb szerelemmel a háta mögött jön össze MJ-vel, akkor máris egy olyan rétegét fedik fel az MJ-Peter kapcsolatnak, ami az eddigi részekben értelemszerűen nem lehetett meg. Márpedig szerintem ez kettejük kapcsolatának a legizgalmasabb pontja: Gwen hagyatéka.
Nézegettem a stáblistát egyébként, nem cameózik benne sem az Oscorp család, sem MJ, sem a Hírharsona, szóval még akármi lehet. Kisebb megváltásként érne, hogy Jk. Simmons visszatérhetne.

Nem baj hogy reboot, Alfred is maradhatott a régi Batmanekben.

J.K. egyébként szinkronhang a mostani rajzfilmsorozatban.
Ha Venomot kivennéd a filmből, mennyit veszítenénk? Nem sokat. Kis változtatásokkal, de ugyanúgy működött volna a film.
Viszont, ha Homokembert akarnád kiszedni a filmből, és helyére Venomot betenni az egyik fő szálnak, akkor teljesen újra kellene írnod a karakter történetét, mert a jelenlegi formájában egyáltalán nem állta volna meg a helyét.
Miért, most megállja? Ebben a filmben egyedül MJ és Harry áll meg a lábán.
De egyébként pont ellenkezőleg. Ha Venomot kivennéd, totál újra kéne írni a scriptet, ha meg Homit kukázod, akkor azokat a "kis változtatásokat" kéne beleírni, hogy Brock Karaktere hitelesebb legyen. De ez már megint a nem a sztoriban betöltött funkcióról szól, hanem a rossz karakterábrázolásról. De azokat a "kis dolgokat" egyébként is bele kellett volna írni, és nem csak Brocknál, hanem mindenkinél.
Most kezdjem el sorolni, hogy miért pont ugyanakkor és ugyanabba
Jogos!