Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 939525 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
Re:Pókember
« Válasz #3360 Dátum: 2012. május 07. - 15:35:41 »
Szerintem olyan filmet, sőt nem csak azt, bármit nem lehet alkotni, ami mindenkinek tetszene, mondjuk nekem mind a 3 film tetszett, az, hogy Peter-ből a szimbióta emóst csinált, szerintem Raimi ezzel a stílussal tudta megvalósítani, habár maga az emó stílus sem ezt takarja, ahogy a filmben viselkedik.

Persze, az is tény, hogy nem értek a filmekhez, meg a Pókemberhez sem annyira, ráadásul kiskoromban érdekelt, meg most megint, és akkor még nem is tudtam jobban megérteni, most viszont meg nem is veszem észre, amit esetleg hiba lenne, de hát nekem így tetszik, bejön az összes hibájával együtt.

Az új filmből nekem az tűnik talán ki, hogy Peter mintha ruganyosabb lenne a mozgása, energiával telibb, mint a régiben, ott is volt benne kakaó, csak valahogy látom rajta a kicsit masszív mozgást. Nem olyan akrobatás.

Amit viszont nem szeretnék, bár nagy rá az esély: Ha az új filmekből is arra menne el egy, vagy kettő film pluszban, hogy a már volt szupergonoszokkal táncoljon. Nem akarnám még egyszer végignézni se Venomot, se a Flint Marcot, se Harryt, se a kezeslábas dokit, mert azok már voltak egyszer, igaz más történetben.
SD. EJC.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3361 Dátum: 2012. május 07. - 15:39:17 »
Nekem a filmben Homokember volt a kedvencem, muszáj megvédenem. :P

Először is, hogy melyik karakter volt koherensebb, arról nagyon sokat elárul, hogy a film háromnegyedét a Homi - Harry - Pókember trió uralta, Venom pedig csak a végén tűnt fel 20 percre. ;)

Homokember nem csak úgy "rászorult" a rablásra, hanem a beteg kislánya miatt rabolt. Ez nagyon erős motivációt adott neki és tragikussá tette a karakterét, az ember meg tudja érteni a motivációját, még akkor is, ha nem helyes bankot rabolni. Aztán az, hogy ő volt Ben bácsi gyilkosa, szintén egy erős és hihető konfliktust generált közte és Pókember között. (Emiatt Pókember - talán részben a fekete ruha miatt is - még a saját erkölcsi korlátját is túllépte: megpróbálta megölni Homit.) Homi olyan karakter volt, akinek érthetőek voltak a motivációi, lehetett őt sajnálni, valamilyen szinten azonosulni vele. Egyáltalán nem volt olyan gonosz, mint amilyennek az emberek hitték. Végig hiteles volt a karakter a filmben, ráadásul megjelenésében is nagyon képregényhű, tök jó volt.
Ezzel szemben Brock micsoda? Egy gyökér, nagyképű pojáca aki tapló módon csajozik, és akkor sem sírnál utána, ha Póki lehajítaná az Empire State Building-ről. Számomra egy kicsit sem volt hiteles a karaktere, egyáltalán nem jött át, hogy őt olyan nagy tragédia érte volna. Kirúgták a melóból mert csalt, na bumm. A csaj, akinél nyomult, visszautasította a kólameghívását, na bumm (Merthogy egy percig sem jártak Gwennel, ez gondolom egyértelmű). Ettől omlott volna össze a világa? Nevetséges. Elmegy a templomba és Istent kéri, hogy ölje meg P.P.-t? Szánalmas.

Homi és Harry történetszála egyaránt erős volt és megállta a helyét. Ha Venomot kivennéd a filmből, mennyit veszítenénk? Nem sokat. Kis változtatásokkal, de ugyanúgy működött volna a film. Max picit rövidebb lett volna, illetve más lett volna a befejezés. (Sőt, részemről a fekete ruha és Venom ilyen gáz megvalósításban inkább benne se kellett volna, hogy legyen a filmben. Nyugodtan kihagyhatták volna.)
Viszont, ha Homokembert akarnád kiszedni a filmből, és helyére Venomot betenni az egyik fő szálnak, akkor teljesen újra kellene írnod a karakter történetét, mert a jelenlegi formájában egyáltalán nem állta volna meg a helyét. Sokkal jobban ki kellene bontani Brock motivációit és karakterét, idegesítő öntelt gyökér helyett egy tragikus figurát kéne kihozni belőle. Venom annyira el volt cseszve a filmben, amennyire csak lehetett.
Homokember esetében az egyetlen vitatható dolog az a rendezői húzás, hogy őt tették meg Ben bácsi gyilkosának. Hogy ez jó ötlet volt-e vagy nem, kinek tetszett, kinek nem, azon lehet vitatkozni, de egyébként maga a karakter rendben van. Venom esetében viszont.... minden vitatható. ;D

Idézet
és pont neki kell beleesnie valami kísérlet közepébe?
Most kezdjem el sorolni, hogy miért pont ugyanakkor és ugyanabba a templomba ment be Brock, amelyikben Póki leszedte magáról a szimbiótát; miért pont ugyanazon a napon szipuzta be Osborn a zöld gázt, amikor Petert megcsípte a pók; egyáltalán, miért pont Petert csípte meg a pók, miért nem a több száz vagy ezer másik ember közül valakit? Stb. stb.
Az ilyen "miért pont akkor" és "miért pont oda" kérdésekbe nem jó belemenni, főleg képregényfilmek esetén. :hehe:

Nem akarnám még egyszer végignézni se Venomot, se a Flint Marcot, se Harryt, se a kezeslábas dokit, mert azok már voltak egyszer, igaz más történetben.
Őket nem valószínű, hogy viszontlátjuk, már csak azért sem, mert az új rendező igyekszik mindenben elhatárolódni a régi filmektől. Viszont az sanszos lehet, hogy a Zöld Manó beköszön majd valamelyik folytatásban, mert az Oscorp logó nemegyszer feltűnik a trailerekben is.
« Utoljára szerkesztve: 2012. május 07. - 15:49:41 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #3362 Dátum: 2012. május 07. - 15:42:25 »
Pedig a Menó jönni fog. Gwen halálát meg fogják csinálni. A rendező nyilatkozta. Azt még nem tudni, hogy a 2. vagy a 3. részben. Azzal amit írsz Tom az a baj, hogy Ben bácsit egy betörő ölte meg a képregényben és nem Homokember, és ez nem olya apró hiba amin át lehet siklani. Legalábbis én nem tudok.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3363 Dátum: 2012. május 07. - 15:58:53 »
Azzal amit írsz Tom az a baj, hogy Ben bácsit egy betörő ölte meg a képregényben és nem Homokember, és ez nem olya apró hiba amin át lehet siklani. Legalábbis én nem tudok.
Ezért mondtam, hogy ez vitatható. Tény, hogy egyfelől szemenköpi a képregényes eredettörténetet, másfelől viszont egy érdekes csavart visz a filmbe, plusz érzelmi töltetet kap Peter és Homi konfliktusa. Egyénfüggő, hogy ki tud átlépni rajta, és ki az aki nem tudja tolerálni. Érdekes, mert én pl. ezen viszonylag könnyen át tudtam siklani, míg az elcseszett fekete pókruha - Venom kombón nem tudok.

Gwen halálát meg fogják csinálni. A rendező nyilatkozta.
Na erre kiváncsi leszek.
« Utoljára szerkesztve: 2012. május 07. - 16:00:25 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3364 Dátum: 2012. május 07. - 18:18:35 »
Idézet
Azért hogy Venom nem egy mély karakter, arról vitáznék. Pont annyira mély, amennyire megírják. Kicsit átírunk valamit a karakter eredet törénetében, más motivációkkal ruházzuk fel, és máris mélységet kap, és most nem szentségtörésekre kell gondolni, csak apróságokra. Pölö ott van Kraven,
Nem tudsz vitázni, mert nem az. Kraven jó példa volt: ő is az egyik legfelületesebb klisévé vált az évek során, majd jött DeMatteis és a legkirályabb lett. Venomhoz viszont nem érkezett senki. A te értelmezésedben MINDENKI jó karakter, csak írjanak neki jó eredettörténetet. Ez persze vitathatatlan, de ugyanannyira nem reális. Venom akkor lesz jó karakter, ha valaki megír egy olyan Venom-történetet, amitől lemegyünk hídba. Addig nem több - persze nem is kevesebb - mint a többi Pók-ellenség.  ;)
Ha Raimi nem értette Venom lényegét akkor meg kellett volna csinálni a házi feladatot. Nem szégyen.
Megcsinálta. Csak a könyvek, amiket forrásként használt, elég felületesek voltak... Kitalálhatott volna ő egy jobb eredetet neki, de akkor meg azért ment volna az anyázás, hogy miért tér el mindenben a képregénytől. Venom egy közepesnél nem jobb karakter a képregényben sem, a filmben viszont sikerült abszolút nullára menniük vele. Nem csak Venomként volt béna, de Brocknak katasztrófa volt. A képregényes Eddie százszor jobb és hitelesebb alak volt.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #3365 Dátum: 2012. május 07. - 18:45:57 »
A másik bajom a trilógiával, hogy túl epizódikus. Semmi átgondoltság nincs benne. Ha tudatosan dolgoztak vonlna akkor Eddie már az 1. részben szerepelt volna és ki lehetett volna bontani a karakterét. Az új Marvel filmek a Vasembertől kezdve sokkal jobbak mert egy teljesen átgondolt koncepció mentén halad mindegyik. Most, hogy a Marvelnek nagyobb beleszólása van az új filmbe remélem itt is előre gondolkodnak majd. Mondjuk az 1. részben Osborn kap egy jelenetet, a 2. végén zöld manó lesz és a 3.-ban összecsapnak és Gwen meghal. Így ki lehetne jobban bontani Osborn karakterét, a Harryhez és Peterhez való viszonyát és nem annyival elintézni, hogy jó ember aki rosszat tesz ahogy Raiminél volt.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3366 Dátum: 2012. május 07. - 19:05:17 »
Most csak Venomra gondolsz (különben őt is említették az 1. részben), de Harry Osborn tök jól ki lett dolgozva. A legjobb karakter volt a sorozatban. A 3. részre érett tökéletessé, ahogy Mary Jane is.
A 3. Pókember-film szerintem jó volt, csak éppen Pókember mellékszereplő volt benne, és a supporting castról szólt. Nekem ez tetszett benne a legjobban.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #3367 Dátum: 2012. május 07. - 20:58:51 »
Idézet
Most, hogy a Marvelnek nagyobb beleszólása van az új filmbe remélem itt is előre gondolkodnak majd.
A Marvelnek semmivel sincs nagyobb beleszólása, mint eddig, mert ez nem az ő filmjük, hanem a Sony-é. Azért is menesztették a régi gárdát, mert elhúzódtak az előkészítési munkálatok, és Raimival biztos lekésték volna 2012-őt, amikor is a jogok visszaszálltak volna a Marvelre, amennyiben nem készül film.

Idézet
Először is, hogy melyik karakter volt koherensebb, arról nagyon sokat elárul, hogy a film háromnegyedét a Homi - Harry - Pókember trió uralta, Venom pedig csak a végén tűnt fel 20 percre. ;)
Sarkítasz! ;D A többiek sem szerepeltek 20 percnél többet. Venommal az a bajom (ebből a szempontból), hogy alig mutatják, mindig csak Eddiet látom. De hát olvasd el a zanzámat, azért írtam, hogy ne csak a levegőbe beszéljek!!

Idézet
Homokember nem csak úgy "rászorult" a rablásra, hanem a beteg kislánya miatt rabolt. Ez nagyon erős motivációt adott neki és tragikussá tette a karakterét, az ember meg tudja érteni a motivációját, még akkor is, ha nem helyes bankot rabolni. Aztán az, hogy ő volt Ben bácsi gyilkosa, szintén egy erős és hihető konfliktust generált közte és Pókember között.
Mondom, DIÓHÉJBAN!! Most nem kezdtem el kifejteni a részleteket. De az a baj, hogy te félreértesz. Én nem mondom, hogy Brock jobban meg volt írva, de ha a koherenciát nézem, akkor Brockot nem tudod 2 tollvonással kihúzni a zanzás forgatókönyvből, míg Homokembert igen. Lásd az előző bejegyzésem, ahol megpróbáltam ezt vizuálisan is érzékeltetni. Ergó: Venom nem a munkafázis legvégén írták bele, rá épül egy csomó dolog, szemben Homival.

Ez a kritika nem Homi ellen irányul, én is bírom, és még ha tök 0 szerepe is volt, ami semmiben nem görgette előre a cselekményt, szerintem is tökéletesen kivitelezték, és a színészt is egy kihagyott ziccernek tartom.

Idézet
Ezzel szemben Brock micsoda? Egy gyökér, nagyképű pojáca aki tapló módon csajozik, és akkor sem sírnál utána, ha Póki lehajítaná az Empire State Building-ről. Számomra egy kicsit sem volt hiteles a karaktere, egyáltalán nem jött át, hogy őt olyan nagy tragédia érte volna.
Ugyanaz a fáma. Nem mondtam, hogy jobban meg volt írva, de ő a cselekmény mozgatórugója. De ennyi erővel egy ugyanilyen zanzát én is le tudok nyomni a Homokemberről. Oké, bankot rabol, mert kell neki a lé, mert drámai főgonosz. Akkor mi ez a fogjunk össze Pókember ellen, mert nem szeretjük dolog? A Bankokkal foglalkozzon, ne a nő rabulejtésével. Aztán a bunyó közepén rájön, hogy anno ő lőtte le a Pókember bácsikáját, akinek az a pár szava, hogy "ne tedd", teljesen megváltoztatta az életét? És akkor inkább bocsánatot kér? Hol hiteles ez? Semmivel sem hitelesebb, mint Brock indítékai, akit pojácaként ábrázol a film, pojáváknak meg nem kell sok indok a gonoszságra. De ha már érzelmi töltet kell, akkor itt van: lehetett volna úgy csinálni, hogy Gwen tényleg Brock barátnője legyen, és kész is a harag. Aprócska döntés lett volna, de nem történt ilyen, mert Gwent makulátlan valakinek akarták bemutatni. Kár, hogy végülis teljesen kiherélték már azzal is, hogy flörtöl a pókkal, csókolózgat Brockkal. Gwen személye nem ezekről szól.

Lehet, hogy az új rész Gwenje inkább egy szőke Újvilági MJ-re fog hasonlítani, de ha aztán tényleg ledobják a hídról, és Peter csak a legnagyobb szerelemmel a háta mögött jön össze MJ-vel, akkor máris egy olyan rétegét fedik fel az MJ-Peter kapcsolatnak, ami az eddigi részekben értelemszerűen nem lehetett meg. Márpedig szerintem ez kettejük kapcsolatának a legizgalmasabb pontja: Gwen hagyatéka.

Nézegettem a stáblistát egyébként, nem cameózik benne sem az Oscorp család, sem MJ, sem a Hírharsona, szóval még akármi lehet. Kisebb megváltásként érne, hogy Jk. Simmons visszatérhetne. :) Nem baj hogy reboot, Alfred is maradhatott a régi Batmanekben. :) J.K. egyébként szinkronhang a mostani rajzfilmsorozatban. :)

Idézet
Ha Venomot kivennéd a filmből, mennyit veszítenénk? Nem sokat. Kis változtatásokkal, de ugyanúgy működött volna a film.
Viszont, ha Homokembert akarnád kiszedni a filmből, és helyére Venomot betenni az egyik fő szálnak, akkor teljesen újra kellene írnod a karakter történetét, mert a jelenlegi formájában egyáltalán nem állta volna meg a helyét.
Miért, most megállja? Ebben a filmben egyedül MJ és Harry áll meg a lábán.

De egyébként pont ellenkezőleg. Ha Venomot kivennéd, totál újra kéne írni a scriptet, ha meg Homit kukázod, akkor azokat a "kis változtatásokat" kéne beleírni, hogy Brock Karaktere hitelesebb legyen. De ez már megint a nem a sztoriban betöltött funkcióról szól, hanem a rossz karakterábrázolásról. De azokat a "kis dolgokat" egyébként is bele kellett volna írni, és nem csak Brocknál, hanem mindenkinél.

Idézet
Most kezdjem el sorolni, hogy miért pont ugyanakkor és ugyanabba
Jogos!
« Utoljára szerkesztve: 2012. május 07. - 21:18:40 írta NERIDA »

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #3368 Dátum: 2012. május 08. - 12:35:50 »
Őket nem valószínű, hogy viszontlátjuk, már csak azért sem, mert az új rendező igyekszik mindenben elhatárolódni a régi filmektől. Viszont az sanszos lehet, hogy a Zöld Manó beköszön majd valamelyik folytatásban, mert az Oscorp logó nemegyszer feltűnik a trailerekben is.

Ez igaz, elképzelhető, hogy lesz Zöld manó.

Viszont ami érdekes, hogy Pókember ellenségei a filmben mindig közeli emberek lesznek, pl Norman, Oki-Doki, vagy Brock. Jó, kivétel Homokember, mert ő nem közel álló személy Peterhez. A végén meg nem szól már másról a 3. részben, mint hogy a két barát harcol egymás ellen. Ebből csak az egyik a ludas, mert nem ismeri a körülményeket.
SD. EJC.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #3369 Dátum: 2012. május 08. - 12:40:51 »
Idézet
Most, hogy a Marvelnek nagyobb beleszólása van az új filmbe remélem itt is előre gondolkodnak majd.
A Marvelnek semmivel sincs nagyobb beleszólása, mint eddig, mert ez nem az ő filmjük, hanem a Sony-é. Azért is menesztették a régi gárdát, mert elhúzódtak az előkészítési munkálatok, és Raimival biztos lekésték volna 2012-őt, amikor is a jogok visszaszálltak volna a Marvelre, amennyiben nem készül film.

Kíváncsi lettem volna arra, hogy hogyan járunk a legjobban, illetve, mi sült volna ki, ha 2012 után elkészül a Raimis változat, vagy nincs Csodálatos Pókember , és a Marvel készítette volna, a Paparmountal mondjuk, ahogy a Bosszúállókat is. De ez csak hangos gondolkodás volt. ;D
SD. EJC.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3370 Dátum: 2012. május 08. - 13:20:39 »
Már nem a Paramounttal, a Disney-nek volt végül is esze, és kivásárolta a szerződést. Most már az anyacég fog forgalmazni.
(Fura, milyen gyorsan hozzászoktam a tényhez, hogy a Marvel Disney-leány lett)

BuB

• Pókfej
« Válasz #3371 Dátum: 2012. május 08. - 13:24:38 »
A 3. előzetes feliratosan.
Egy két mondtatot érdekesen vettek át.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3372 Dátum: 2012. május 08. - 13:49:02 »
Belekavarnak az eredetsztoriba mint a Hulk1-nél?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3373 Dátum: 2012. május 08. - 16:18:53 »
Lehetett volna Hihetetlen Pókember is.  ;D

BuB

• Pókfej
« Válasz #3374 Dátum: 2012. május 08. - 16:29:54 »
He, a füzetek miatt lehet jobb is lett volna ;D
Télleg Kiane, most nem leszel tanácsadó? Mondjuk a Gyíkot csak le tudják fordítani ;D

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #3375 Dátum: 2012. május 08. - 16:32:03 »
Nem biztos. Spectacularnál is leGyíkkirályozták meg volt még valami... :stupid:

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #3376 Dátum: 2012. május 08. - 16:32:24 »
Milyen Gyík? Ő Zöld Ököl.  :hehe:
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3377 Dátum: 2012. május 08. - 17:01:20 »
Nem biztos. Spectacularnál is leGyíkkirályozták meg volt még valami... :stupid:
Ott a sima Gyíkember rémlik... az elején mindenki valamilyen ember volt, Gyíkember, Elektroember... Shocker meg lett Szőrnyeteg...

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #3378 Dátum: 2012. május 08. - 17:09:09 »
Az is volt, de még mielőtt Brock Venom lett volna, ő hívta Gyíkkirálynak meg még valaki.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #3379 Dátum: 2012. május 08. - 18:03:04 »
A 3. előzetes feliratosan.
Egy két mondtatot érdekesen vettek át.

0:30-nál, többször is megnéztem, de olyan, mintha  háló függőlegesen jobbra balra kanyargott volna. AZ elején nem gáz, amikor a lendületet veszi, de amikor már a közepén van a hintának, én mindig látom, hogy akkor is egy kicsit hullámzik. Na, de ez hogy van, ha elvileg a súlya lefelé húzza Pókembert, a hálónak egyenesnek kellene lennie, feszülnie kellene, nem hajlongani. Ezt csak én vettem észre, vagy ti is?
SD. EJC.