Jake tényleg jó lett volna.

Hozná a diák szerepet, de később már egy felnőtt Petert is el tudna játszani, és van fizikuma
Még szerencse hogy nem a hatvanas évek Pókemberéből merítenek hanem inkább az Ultimate vonalat veszik alapul 
Szerintem nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy mi miből merít. Az előző trilógiában is volt egy csomó ultis elem. És szerencsének sem nevezném: mindkét világban voltak kaki sztorik bőven.
Az előző filmek sok mindent átugranak Peter kezdeti éveiből (Betty, Gwen, Stacy kapitány...), de most gondoltam csak bele, hogy az új filmben hiába van ott Gwen, a legfontosabb szereplők mégis hiányoznak. Nevezetesen az Osborn család és MJ, illetve az egész Hírharsona. Ez főleg annak tükrében meglepő, hogy ez előző trilógia főszereplői kvázi a Peter-MJ-Harry trió voltak. Most kimaradni látszanak a barátok, és Peternek csak 1 barátja lesz: Gwen. Pont mint az Ultimateben, ahol lényegében MJ az egyetlen társasága. Áhh, nagyon kíváncsi vagyok már mi lesz itt!
Például hogy Gwen hogy jön rá Peter titkára? Mindig a hideg futkos a hátamos, amikor a hősről leesik az álarc, és a nő rádöbben az igazságra!

Ez a kedvenc jelenetem a Pókember 2-ben és a Batman Beginsben is.

Egyébként az az igazság, hogy most, kb 3-4. nézésre egy csomó dolgot megértettem a 3. résszel kapcsolatban. Értem, hogy mi volt a készítők szándéka, és csak sajnálni tudom, hogy rosszul oldották meg.

Peter azért lett karateridegen, mert a problémát, amivel szembesülni kellett volna (a megrészegítő hírnév) nagyon összecsapták. Pedig egy abszolút idevágó téma lett volna.
Tegnap este pedig a 2. részt raktam be megint, és ez a film tényleg rendben van, nem mellesleg pedig egy olyan tanulsággal szolgál, ami szöges ellentétben van azzal, amit egy-egy amerikai mozi kötelezően felmond a mondanivaló ürügyén. Általában mindig arról szól a fáma, hogy ha elég erős vagy mindent elérhetsz, és minden csak rajtad múlik, stb, stb. erre a Pókember 2-ben már azt rágják a szánkba, hogy néha fel kell adni az álmainkat, meg felelősséget kell vállalni és áldozatokat kell hozni. Oké, hogy a végén így is összejönnek, meg hogy nem is egy magvas gondolat, de azért az örvendetes, hogy egy blockbuster ilyenbe belefutott.

Meg olyan zseniális az utolsó snitt, amikor a nagy naplementébe való
ellovaglás hálóhintázás után Raimi még bevág egy képet MJ-ről, ahol aggodalmas tekintettel néz a párja után...