Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 938223 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
Re:Pókember
« Válasz #3680 Dátum: 2012. július 15. - 13:53:12 »
Szombaton megnéztem. Mivel már teljesen kiveséztétek a filmet így csak annyit írok, szerintem 10/9. 3D-s látványra -szerintem- nem volt az a "fúúúúúú", viszont sokkal jobb volt azoknál a képregény filmeknél, amiket eddig láttam. Inkább a barátnőm véleményét írnám ide, aki nem "fan": "voltak nagyon jó részek, de voltak rosszak is..." Mindenkinek meglesz a maga véleménye a filmről, én várom a folytatást. Stan cameoján nagyot nevettem. És tetszett, hogy már itt is van felirat utáni rész.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3681 Dátum: 2012. július 15. - 17:01:22 »
Megnéztem én is végre. Ugyanazt tudom elmondani mint ti, ég és föld a Raimishez képest. Ja és észrevettétek, hogy Ratha sofőrje Michael Papajohn volt, az a színész volt aki Raimi filmjében a Betörőt alakította?   :D :D

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #3682 Dátum: 2012. július 15. - 17:09:42 »
Ja és észrevettétek, hogy Ratha sofőrje Michael Papajohn volt, az a színész volt aki Raimi filmjében a Betörőt alakította?   :D :D
  :o
Fel se tűnt .....
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3683 Dátum: 2012. július 15. - 17:10:31 »
A filmet kell nézni nem a popcornos zacsi fenekét.  ;D

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #3684 Dátum: 2012. július 15. - 17:11:31 »
A filmet kell nézni nem a popcornos zacsi fenekét.  ;D
:finger:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3685 Dátum: 2012. július 15. - 17:22:26 »
 :o Én se vettem észre, pedig nálam nem is volt popcorn...
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kzoli

• Sakál
« Válasz #3686 Dátum: 2012. július 15. - 18:55:19 »
Én is megnéztem. Sokan jellemezték már itt a filmet,amivel nagyjából egyet is értek.
Nekem ami fura volt: Stacy kapitány már ebben a részben meghal, Norman Osborn meg se jelenik (pedig fontos szereplő lenne) , a hálófolyadék és annak kilövési technikája nincs,egyszer csak az van,hogy már hálóhintázik hősünk. Tényleg sokáig húzták azt,hogy pókemberré válik. A Gyík kinézete pedig szerintem elég gyökérre sikerült.
Az viszont tetszett: "Pókember hálója nagyon meggyőző volt, és a csatornában szétlőtt hálórezgések alapján alapuló érzékelése a Pókember: A Másik című műben levő új képességeit idézte." (Kaine). Gwen is elragadó volt és nem egy buta szőke libának állították be.
Meg lehet nézni,de azért nem volt annyira ütős a film.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3687 Dátum: 2012. július 15. - 19:14:32 »
Michael Massee azért baromi jó választás Osborn szerepére, a csávónak már alapból pszichopata kinézete van.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #3688 Dátum: 2012. július 15. - 19:32:53 »
Igen ;D Az Odaátban is szerepelt. Ott is baromi jó volt.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3689 Dátum: 2012. július 15. - 19:42:42 »
Michael Massee azért baromi jó választás Osborn szerepére, a csávónak már alapból pszichopata kinézete van.
De honnan tudjátok, hogy ő fogja játszani?

Tényleg, azzal én is egyetértek, hogy Gwen megfelelő partner volt Peternek, nem csak egy sikítozós csinibaba, akit kötelezően elrabolnak. Ilyen szempontból jobb volt a karaktere, mint M.J.-nek.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Jester

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #3690 Dátum: 2012. július 15. - 19:49:59 »
Megneztem...  Zoli79 as Peter Parker? WTF! :E

Osszessegeben egyebkent szerintem ez sokkal jobb volt, mint az elozo trilogia es ez a gyerkoc is joval hitelesebb Peternek.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3691 Dátum: 2012. július 15. - 20:40:33 »
Most, hogy mondod.  :lol:

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #3692 Dátum: 2012. július 17. - 23:50:51 »
Én is eljutottam oda hogy megnézzem végre és szerintem egy nagyon jó, szerethető film lett. Voltak hibái de hibátlan film nincs ugyebár. Stan cameója pedig tényleg ütött.  :hehe:

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #3693 Dátum: 2012. július 18. - 00:14:04 »
Már 520 milliónál tart. Jó az. :) Holnap végre én is megnézem.
Tejet kérek! Csokisat!

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #3694 Dátum: 2012. július 18. - 22:51:13 »
Ma én is megnéztem, rohadt jó lett! :spidey: :D Ez bevallom sokkal jobban bejött, mint a másik első rész, én nem bánom a reboot-ot, ezúttal kifejezetten pozitívan sült el a dolog. Remélem, hogy mihamarabb lesz folytatás.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #3695 Dátum: 2012. július 18. - 23:35:45 »
Megnéztem, most értem haza. A lényeg:tetszett, nagyon :) Főképp a film első része, tele egy csomó apró poénnal, többször is kuncogtak a nézők :D Fura de addig volt igazán jó, amíg elő nem került a pókruha.  Ja igen, a ruha:nagyon bénán néz ki, gyűrődik, fekete szemek, cipő-az előző filmekben sokkal jobb volt. A gyík megjelenése pocsék volt, ráadásul sok közeli volt az arcáról, egy másik főgonosz kellett volna. A tudományos szövegek viszont rendben voltak, sikerült hitelesebbé tenni az ember átváltozik nagy szörnnyé folyamatot. A hálóhintás részek fantasztikusak voltak tényleg, órákig tudnék csak ilyeneket nézni, főleg a belső nézetet. Néhány lassítást azért túlzásba vittek. A darus jelenet a legnagyobb mínusz: tipikus amcsi nagyon drámai jelenet, ami persze inkább ciki lett. Stan Lee cameóján kifeküdtem, nagyon komoly volt ;D A harcok nagyon látványosak voltak, de szerintem a Pókember 3 elején lévő Peter-Harry bunyó viszi eddig a prímet. Emma Stone nagyon édes csaj, pont jó Gwen lett szerintem jól alakított, ahogy Garfield is. Sokkal jobb, mint Tobey, semmi bamba tátottszájas arckifejezés. Peter jelleme sokkal jobban tetszik mint az előző filmekben: nem az a busz után futó szerencsétlen, hanem tényleg "tökös" lett, kiáll a gyengébbért, a kosárlabda pályás jelenet hatalmas volt, ahogy szívatta Flasht-t :D A film végén a haverkodásuk viszont megalapozatlan volt, ahogy az is, hogy Peter bevallja Gwen-nek a titkát, még nem alakult ki köztük olyan mély kapcsolat, jó persze ez film a képregényben erre van pár száz rész, de akkor is túl gyors volt. Stacy kapitány halálát inkább sajnáltam, mint Ben bácsit, akit Martin Sheen jól játszottt. Ja az is nagy volt, ahogy Gwen azzal akarta lerázni az apját, amikor Peter a szobájában bujkált hogy épp "megjött", vagy "megvan" már nem emlékszem ;D Láttuk már ezt, de ettől a karaktertől azért ez kemény volt :) A zene nem tetszett, az előző filmekben sokkal jobb volt. Peter és Gwen kapcsolata, ez a zavarban lévő tini cívódás is nagyon szerethető lett. Mj az előző filmekben sokszor irritáló volt, és persze Emma Stone sokkal édesebb mint Kirsten Dunst :) Azt hiszem kb. ennyi nem tudom azt  mondani, hogy ez a legjobb Pók film, a ruha, Gyík, a darus jelenet, a zene, ezek levesznek belőle, de nem volt csalódás.  Még elég friss szóval még biztos eszembe jut pár dolog, majd lekörmölöm. :)
« Utoljára szerkesztve: 2012. július 18. - 23:39:02 írta Morbius »
Tejet kérek! Csokisat!

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #3696 Dátum: 2012. július 19. - 10:06:46 »
Ugye most játsszák a TV2-n a Pókember 1-2-3-at, most vasárnap volt a 2. rész, és hát a véleményem az, hogy a régiben több az érzelem, ott ezek a dolgok mélyebbek, ebben az új filmben, meg mintha csak felületesen karcolnák a dolgot, pl Ben bácsi halálán sem volt nagyon ki, a Raimis-ben, meg a 3. részben is visszaüt a dolog, meg a 2. részben sem teszi túl magát rajta, mert valahol még zavarja.
Szóval érzelmekben szerintem a régi viszi a pálmát, viszont technikában, mozgékonyságban az új.
SD. EJC.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3697 Dátum: 2012. július 19. - 21:27:55 »
Oh...
Filmdroid:
Marc Webb nem fogja megcsinálni A csodálatos pókember folytatását, mivel egy szerződés éppen a Foxhoz köti. Belgrad azt állítja, hogy szeretnék, ha rá tudnák bízni a következő felvonást, de ez nem fog menni. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy volt egy kis probléma, hiszen Webb túl tapasztalatlan volt az effektek terén, a Gyík jeleneteivel is meggyúlt a baja.

Ez mondjuk valszeg még rohadt korai, valszeg úgyis változni fog... de lehet télleg benne valami, páran télleg kritizálták a gyíikot... Meg fene tudja, lehet a stúdió is megijedt a "karcsúbb" bevételektől...
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3698 Dátum: 2012. július 19. - 21:44:52 »
Miköze a rendezőnek a cgi effektekhez? Konkrétn a Gyík élethűségéhez?

molzo

• Pléhsuszter
  • *
    • CHRONOPOLIS
« Válasz #3699 Dátum: 2012. július 19. - 21:57:22 »
A sok tetszésnyilvánítás után, gondoltam beszólok.

Leginkább Tom hozzászólásával értek egyet, amiket ő leirt már nem ismétlem meg. Ami érdekes, hogy Kaine is mennyi negatívumot felsorol, de az értékelése 10/9... Nagyon sok a negatívum, a szereplők igenis nem jobbak, mint a trilógiában, Peter és Gwen túl gyorsan jönnek össze. Nem volt Hírharsona -- pedig az még Gwennél is előbb volt -- ahogy Norman Osborn sem. Pl. a trilógia első filmjében jól be van mutatva a főhős népszerűségének növekedése, itt meg egy szörnyű darus jelenetet kapunk. Olyan az egész, mintha sok jelenetet raktak volna egymás mellé, amelyek mindegyikében bemutatnak valami részletet. A trilógiában ezt egybegyúrva meg tudták oldani. És tetézve a negatívumokat Pókfej állandóan fut, éjszaka akciózik! Mi ő, Batman? Ehhez jön a Gyík kinézete, aki meg inkább Gyilkos Krok volt! Az ereje Pókemberként nem hozzá illően kicsi, amikor meg Peter akkor már nagy, de csak hogy poén legyen belőle.

A főszereplőkre kitérve, agazából Gwen karaktere tényleg jó volt, a 3. filmbe csak beerőltették. De túlzás azt állítani, hogy a korábbi Mary-Jane-nél jobb lett volna. Tette a dolgát, mint Peter jól ismert barátnője. A filmbeli Peterre térve, itt nem könyvmoly volt, hanem egy szakadt gördeszkás. Mert manapság ilyenek a zsenigyerekek? Aztán nekem nem jött át a zsenije, inkább a nagy bambulásai. Alapvető dolog, hogy minden szuperhős karakter két énje szöges ellentéte egymásnak, ettől működik a hős szerep és az álca. Korábban ez volt a lúzerség kulcsa. Nos, itt ez sem működött. Peter többször szinte leleplezi magát, az a képregényből ismert Pókember aki semmiért nem válna meg a maszkjától itt állandóan leveszi azt.

Szóval a nagy kérdés, mi szükség volt erre a rebootra, amikor letudhatták volna az eredettörténetet valahogy úgy, mint a Hihetetlen Hulk film elején és akkor több idő jut a történetre? És ez a film legnagyobb baja, hogy annyira másképp akarták ezt az eredetet, hogy bevonták Peter szüleit, elnyújtották kapcsolatát a bácsikájával. Eljutunk szinte a film feléig de a szereplőkhöz nem jutunk közelebb és egy iszonyú béna jelenet után hal meg egy szó nélkül Ben bácsi. Ez a mást-akarunk-mint-korábban igaz a ruhára is, ahogy már többen leírták, ronda. És a hálóvetőt is ezért, így behozni csak időfecsérlésre volt jó. És a legfontosabb mondat sem hangzik el. Az Ultimate Spider-Man jutott eszembe -- és tudjuk mi lett azzal a sorozattal -- na ezt a címet kellett volna ennek a filmnek is adni.

Összességében a film rossz nem lett, de nem sikerült megújulni, éppen ellenkezőleg. A trilógia első filmje jobb volt, és ott a folytatások egyre gyengébbek lettek. Ha itt is ez lesz, mert biztos lesz folytatás, nem örülök. És ha a Sony-n múlik örökre magukhoz láncolják a jogokat és tíz évenként kapjuk az újabb, egyre gyengébb rebootokat. Pedig milyen jó volt látni a Bosszúállók filmben annyi hőst együtt egy kitűnő filmben, kár hogy Pókember nem kerül közéjük.