Szegény trilógiát mindenki szídja. Annak idején én nagyon örültem, hogy van Pókember film. Sőt, mentünk a 2. és 3. részekre is, és minden részt többször megnéztünk. Igazából, szerintem mindenki örült, mert végre filmen láttuk a hálószövőt. Most meg mindenki lehúzza. Nem értem... A színészeket is lehúzzák, holott ők csak a rendező igényei szerint megálmodott karaktereket játszák el.
Na, azért nekem nagy favoritom a Raimis trilógia, így azért a mindenki jelző nem helyes. A kialakult véleményem az, hogy ezt is lehetett volna folytatni simán, ha elfogadnak végre egy forgatókönyvet, de nem így lett, és én úgy látom, hogy az új filmmel rosszúl nem jártunk. Más, az kétségtelen, de egyáltalán nem gáz. Az én szememben a régi sem az, és lehet, hogy jól is jártunk az újjal, mert így egy alapos átdolgozáson ment át, mint nézőpontban, mint időben. Persze, nekem az lenne a legjobb, ha a régit is folytatnák, hiszen kíváncsi lettem volna, hogy a Pók4-5-ben mit hoztak volna ki. Plusz, az is zavar engem, hogy a 3. rész nem lezárósan ért véget, ellenben a Nolan-Batmannal.
Lehet. De inkább elnéztem pár hibával, de legalább láthattam. Szerintem ha arra várnánk, hogy egy olyan tökéletes filmet készítsenek, ami mindenki számára megfelel, soha nem készítenének filmet. Ez kicsit sarkított dolog, de van aki a 60-as, van aki a 70-es...stb Pókembereket szereti. Mindenkinek vannak kedvenc színészei... Szóval tökéletes film soha nem lesz (szerintem!).
Ez így van, nehéz olyan Pókfilmet csinálni, ami mindenkinek teljesen bejönne. De én úgy érzem, hogy már elfogadtam, mint annak idején a régi göncöt, ebben is megláttam a szépet.
Szerintem, amúgy pont ezért van az, hogy kicsit keverék az egész, sose lehet kitalálni, vagy rámondani egy filmre, hogy ez teljesen, mondjuk a 60-as évekbeli, mert van, ami mondjuk a 80-ból való, vagy abban jelent meg.