Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 940941 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
Re:Pókember
« Válasz #4140 Dátum: 2012. november 10. - 21:50:49 »
Tényleg az előadásod a HoldfényCon végén lesz?
Én nem tudom, te már tudod?
A képregényhűség arról szól egy képregényfilmnél, hogy mennyi konkrét jelenetet vett át az alapjául szolgáló művek tömkelegéből vagy, hogy mennyire adta vissza a képregény hangulatát, a benne szereplő karakterek jellemzőit, megtartva az alapvető dolgokat ? :)
Mindkettőről.  ;) :) De ha csak erről szólna, akkor a Raimi-féle Pókember 1 köröket verne az új Pókfilmre.

Nem még nem tudom, gondoltam te tartod ezért tudod ;D

Én e szerint gondolok a képregényfilmekre, ezért jön be jobban a Raimi féle 1. és 2. rész ;)
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #4141 Dátum: 2012. november 10. - 21:56:49 »
Személy szerint nekem sokkal jobban tetszett a Raimis ruha mint az új.

Nekem mindkettő tetszik, mindkettőben vann jó és rossz részek is. Nem nagyon tudnék különbséget tenni melyik jobb. :)

A képregényhűség arról szól egy képregényfilmnél, hogy mennyi konkrét jelenetet vett át az alapjául szolgáló művek tömkelegéből vagy, hogy mennyire adta vissza a képregény hangulatát, a benne szereplő karakterek jellemzőit, megtartva az alapvető dolgokat ? :)
Mindkettőről.  ;) :) De ha csak erről szólna, akkor a Raimi-féle Pókember 1 köröket verne az új Pókfilmre.

Ezt már sokszor megvitattuk, nem érdemes vitáznunk rajta. Ahogy így egyre többször nézem az új filmet, egyre jobban rájövök mennyivel jobb, mint a régi bármelyik része ( amikben szintén voltak pozitív dolgok dögivel, ezeknek köszönhetően bírom a mai napig megnézni akármelyik részét). :) De , ez már csak ízlés kérdése. ;)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #4142 Dátum: 2012. november 10. - 22:31:22 »
Szerintem is ízlés kérdése, kinek melyik film tetszik jobban, már sokszor megvitattuk az új filmet. Számomra egy középszerű film lett, de ha nem szúrják el azokat a dolgokat, amiket szerintem elszúrtak benne, akkor akár egy nagyon jó film is lehetett volna.
Ettől függetlenül én is úgy látom, hogy vannak erős pozitívumai is az új filmnek, ugyanúgy, ahogy a Spidey 3-nak is vannak.

No,no, kezdhettek reménykedni:

What's interesting is that Nuke The Fridge has a source that claims the next Spidey suit will be more traditional. Which probably means something along the lines of what Tobey Maguire wore in Sam Raimi's original trilogy, but now with the proper raised webbing.
Ez tényleg reménykeltő. :)

A filmes szimbióta ruháról meg az a véleményem, hogy valóban lehetett volna képregényhűbb, és nem is feltétlenül kellett volna magyarázkodniuk, hogy miért más a pókjel, meg ilyesmi. De ha akarták volna, meg is magyarázhatták volna valahogy.
Számomra pont ez volt nagyon ötlettelen, és kreativitásmentes lépés, hogy kvázi befestették a régi ruhát feketére, és kész. Mondjuk nekem nem csak ez volt vele a bajom, hanem úgy egyáltalán, minden klassz dolgot kihagytak ebből a ruhából, amit a képregényes szimbióta ruci tudott.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Sullkrisz

• Gyík
  • **
« Válasz #4143 Dátum: 2012. november 11. - 11:21:03 »
Arra még senki sem gondolt hogy egy szuperhős filmnek nem csak az a lényege hogy képregényhű legyen? Első hogy hogyan lehet egy képregényt úgy filmvászonra vinni, hogy az elfogadható legyen, ne legyen giccses stb. Oké mi Képregényes szemmel vizsgáljuk ezeket a filmeket (én mondjuk nem annyira) és nekünk nem erőltetett pl. egy repülő páncélos manó aki röhögve fekete füstöt húzva maga után repked az égen és azt kiabálja h öcsipók. De rengeteg szülő v akár gyerek (ismerőseim közül) aki nem annyira ismeri a képregényt és egy jó filmet akar látni, elsírja magát a bugyutaságán és az erőltetett hülyeségein. Az új film próbál megfelelni mai elvárásoknak (nem a comicfanokénak) és ez jó. Szinte csak olyanoktól hallom hogy lehúzzák a filmet akik képregényrajongók. Sztem nem csak hűségből áll egy képregényfilm...
Mégsem járja, hogy a hőstetteim fotóiból kell megélnem... Talán ha szponzort találnék... Nem, fúj! Akkor minden bunyó előtt azt kéne rikácsolnom, hogy "az akciót a postabank támogatása tette lehetővé!"

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #4144 Dátum: 2012. november 11. - 12:39:20 »
Egy képregényfilm igenis legyen képregényhű. Nem 100%-osan, csak pont annyira, amit leírtunk az előbb.
 Ha például egy Pókember filmben egy Julio Alvarez nevű fickót lenyeli egy földönkívüli pók faj egyede, de nem emészti meg, hanem eggyé olvadnak és utána a Föld elfoglalásával foglalkozna, mivel a pókbendőben eltöltött belső utazáson ment végig, ahol megszólítja a pókbolygó uralkodója, aki egy medvedisznóember, hogy a " nagy erő nagy felelősséggel jár", tehát segítse a most már félig anyabolygó a Föld elleni küzdelemben, és közben a film hihetetlen látványos és szórakoztató, azt ne hívják Pókember filmnek. Szerintem. ;)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #4145 Dátum: 2012. november 11. - 13:13:28 »
Sztem nem csak hűségből áll egy képregényfilm...
Szerintem sem csak abból, de kell bele az is. Persze, hogy nem lehet 100%-osan képregényhű, kellenek kompromisszumok, ez természetes. Nem is azt várom el, hogy képkockára megegyezzen a képregénnyel. De attól még valamilyen szinten igenis legyen képregényhű, tükrözze a képregény hangulatát. A Raimi-filmek se egyeztek kockáról kockára a képregénnyel, mégis nagyon jól visszaadták a képregényes hangulatot, ez a lényeg. Egyébként nekem sem a képregényhűséggel volt a bajom az új filmnél, hanem azzal, hogy volt benne pár marhaság, illetve nem aknázták ki a lehetőségeket, egyszerűen egy középszerű popcorn mozi lett belőle. Ugyanakkor végig érződött az izzadtságszag rajta, hogy csakazértisszembemegyünkRaimivel. Lehet, hogy ha ez lett volna a legelső Pókember mozi, akkor így is elájultunk volna tőle, de három sikeres Pókember film után már nem vágódom hanyatt attól, hogy Póki milyen szépen hálóhintázik. Nem azt mondom, hogy bűnrossz film lett, csak lehetett volna sokkal jobb is. ;)

Egyébként ne felejtsd el, hogy Amerikában, illetve a fejlett országokban jóval nagyobb a képregényrajongók aránya, mint nálunk. (Amcsiban Pókember a 2. legnépszerűbb Oprah után, ez elég sokat elmond erről.) Úgyhogy nem tehetik meg a filmkészítők, hogy nagy ívben tojnak a rajongókra, mert abból könnyen bukta lehet. ;)

Idézet
egy repülő páncélos manó aki röhögve fekete füstöt húzva maga után repked az égen és azt kiabálja h öcsipók. De rengeteg szülő v akár gyerek (ismerőseim közül) aki nem annyira ismeri a képregényt és egy jó filmet akar látni, elsírja magát a bugyutaságán és az erőltetett hülyeségein.
Miért, szerinted a laikusok szemszögéből a Gyík mennyivel volt jobb mint a Zöld Manó? Egy sima tucatszörny volt, amihez hasonlót már kismillió filmben láttak. Wolvie óta meg a regenerálódás se nagy durranás. Ha Raimi nem cseszte volna el Venomot, akkor most a Gyíké lenne a "leggyengébb mozis Pók-ellenség" cím.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4146 Dátum: 2012. november 11. - 13:17:25 »
Csak részleteket láttam eddig az új filmből, de sokkal életszerűbb benne Pókember, és Garfield is Parkeresebb! Ahogy látom sokkal komolyabb a hangvétel, ami tetszik!!

Sullkrisz

• Gyík
  • **
« Válasz #4147 Dátum: 2012. november 11. - 13:47:41 »
Teljesen elég, ha meghagyják az alapsztorit: peter az elején kockasrác, mégis belőle lesz a csodálatos pókember, ben bá meghal, may végig aggódik, Flash a végén kibékül peterrel, peter+gwen és hogy hogyan lesz a gyík. Akinek ez nem elég annak túl nagy az elvárása. A hangulata messze jobb volt a mostaninak, ha csak megnézitek az egyes jeleneteknek a bevilágítását, az árnyékokat... sokkal jobb hatásokat lehet így elérni, mint a raimiében ahól az egész képen ugyanannyi volt a fény :P Akcióból is volt elég benne, továbbá jól bemutatta hogy egyetlen tinédzser magában nem képes megmenteni egész new yorkot.

A LEGFŐBB: a színészek verhetetlenek voltak, és a szerepük rendkívül jól meg volt írva, Raimi trilógiánál meg összeszedték azokat a színészeket, akik a legjobban nem passzolnak a pók sztorihoz, és írtak nekik egy fertelmes szerepet. Szegény Tobeyn sírni lehetett hogy milyen ügyetlen, és mennyire nem ért a nőkhöz, Mary Janet vmilyen oknál fogva a világ egyik legdepisebb lányának mutatták be holott a képregénybe ő az aki képes lelket önteni peterbe, továbbá elmaradtak a vicces beszólásai mindkét szereplőnek, MJ-nek meg havernek kellett volna hívnia peteyt nemmmm???!! JJ-en kívül nem volt benne egy póksztorihoz illő figura sem. Nem mondom h harrynak úgy kéne kinéznie mint a képregényben :D A gyík meg ijesztően meg volt csinálva és abszolút nem hatott bugyutanák, talán csak mikor megszólalt. A zöld manótól a 4 év alatt levő kistesóim nem tudtak megijedni, pedig a manónak egy pszichopata (horror)figurának kéne lennie. (de persze ííííízlések és pofonok :)
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 11. - 13:52:46 írta Sullkrisz »
Mégsem járja, hogy a hőstetteim fotóiból kell megélnem... Talán ha szponzort találnék... Nem, fúj! Akkor minden bunyó előtt azt kéne rikácsolnom, hogy "az akciót a postabank támogatása tette lehetővé!"

balogh44

• Thanos
« Válasz #4148 Dátum: 2012. november 11. - 13:58:47 »
He ezt a manót csinálják meg mindjárt más lett volna az összkép:

Talán majd most, bár ki tudja lesz-e bármilyen manó még filmen.
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 11. - 14:00:18 írta balogh44 »

Sullkrisz

• Gyík
  • **
« Válasz #4149 Dátum: 2012. november 11. - 14:08:20 »
Hah :D Nem mondom hogy tökéletes de jobb!
Amúgy megnéztem a marvel oldalán a pókfilm alatti hozzászólásokat és többségében jókat láttam!

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #4150 Dátum: 2012. november 11. - 17:59:29 »

Szegény Tobeyn sírni lehetett hogy milyen ügyetlen, és mennyire nem ért a nőkhöz,

Hát, tudod Peter sem értett a nőkhöz ha 100-szor nem hívta randizni Liz Allan-t akkor egyszer se ;D
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Sullkrisz

• Gyík
  • **
« Válasz #4151 Dátum: 2012. november 11. - 18:13:16 »
Jóvan és utána nem sikerült megszereznie Gwent meg MJ-t? És hol maradt a filmből betty és Petey kötődése egymáshoz ha már a hüségnél tartunk?

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #4152 Dátum: 2012. november 11. - 18:31:07 »
Jóvan és utána nem sikerült megszereznie Gwent meg MJ-t?

Az erős, hogy Pete szerezte meg őket, inkább szerencsésen összejöttek  :)
Tejet kérek! Csokisat!

Sullkrisz

• Gyík
  • **
« Válasz #4153 Dátum: 2012. november 11. - 18:35:14 »
Haggyuk má' Liz Allen hányszor vèdte meg Flash haragjától?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4154 Dátum: 2012. november 11. - 19:56:11 »
tehát segítse a most már félig anyabolygó a Föld elleni küzdelemben, és közben a film hihetetlen látványos és szórakoztató, azt ne hívják Pókember filmnek. Szerintem. ;)
Szerintem se. Ezért nem nevezném az első Hulk filmet Hulknak.  :hehe:
Eszembe jutott még egy "hűség" a két film között. Raimi Peter Parkere lúzer volt, egy geek, míg Webbé csak egy alternatív srác. Az AF15-ből jól kisüt, hogy Peter tényleg lúzer volt, és ultrageek. Addig, amíg a pók nem csípte meg, zéró, vagy mínusz esélye volt a csajoknál, és csak a tudomány érdekelte, se a bulik, semmi. Raimi ezen a szálon indította el Petert, és mivel a film feléig nem is lett belőle konkrétan Pókember, ezen a karakteren kellett továbbmennie. Raimi ott rontotta el, hogy a 2. filmben is továbbvitte ezt a lúzer-figurát (persze, hogy továbbvitte, hiszen jól bejött az 1. filmnél), holott később Peter már nem volt olyan.
Ellenben Webbnek semmi mentsége sincs arra, hogy Peter mitől lett egy alter srác. Ilyen Peter sohasem volt a képregényekben. (Csak hogy ne a képregényes azonosságot mondogassam mindig).  ;)
Mondom ezt úgy, hogy nekem tökre tetszett az új film is.  ;)

Sullkrisz

• Gyík
  • **
« Válasz #4155 Dátum: 2012. november 11. - 20:33:11 »
Szerintem a kovkaság nem egyenlő a lúzersággal. Persze hogy érdekli a biosz ez kijön az új filmből is, pont ezért fedezi fel őt Connors. És ha úgy nézzük a többi sráchoz képest nem volt egy ász. Ő sem tudott csajozni ha emlékeztek arra a jelentetre mikor megpróbálja Gwent elhívni valahova, akk tudhatjátok. A másik az hogy egy ilyen jellemmel a kissrácoknak sokkal jobban bejön a pók és sokkal szívesebben lennének a helyében. De sztem elég ránézni az arcukra és abból eldönteni mindezt :)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #4156 Dátum: 2012. november 11. - 20:59:24 »
Nekem bizony a Webb féle PP jellemábrázolás jobban tetszett már csak amiatt is hogy nem totál lúzernek volt beállítva hanem csendes visszahúzódó,de a maga módján egyéniségnek számító figurának! Anno 50 éve még rendben volt az a koncepció hogy a legbénább arcot csípi meg a pók és emiatt lesz belőle egy a csigaházából kibújó normális fiatalember. Ma viszont rendben van ez az új lezserebb megközelítés elvégre jó sok idő eltelt már azóta.
Egyébként sokkalta jobb szerettem a vagányabb Petert mint azt az átlagos jó kisfiút aki anno volt még az ASM indulásának idejében és utána még vagy húsz évig. Szinte semmi meghatározó jellemvonása nem volt neki csak a tudomány iránti rajongása és a jólelkűsége...
Ideje volt már hogy kissé feltuningolják a karaktert mert pl a Raimi féle megközelítés is ultragáz volt  :drying:
Az én kedvenc érám Pókember történetében az jellemzően a Bagley-Michelinie korszak ahol számomra a legimpozánsabb módon ábrázolták Peter karakterét!  :spidey:

Todd

• Pókfej
« Válasz #4157 Dátum: 2012. november 11. - 21:02:21 »
A mai lúzerek általában elhízott hülyegyerekek, akik keménynek hiszik magukat, de mindenben sz*rok, sportban, tanulmányban, közösségi életben, max a netes játékokban élik ki magukat. Hát ha ehhez a modern trendhez igazították volna a karaktert, az nagy baj lett volna...

Sullkrisz

• Gyík
  • **
« Válasz #4158 Dátum: 2012. november 11. - 21:11:25 »
Akkor ebben mind egyetértünk! Egy picikét volt csak ügyetlen pont amennyire elég. Pl kissé nehezen beszélt mondjuk mikor pultnál csalással akart bejutni s nem találta a névjegykártyát. Nyápicnak volt még nevezhető ezt mondják is a filmben, és mikor flash jól elveri akkor vki belerug a fenykepezogepbe és mondja h lúzer. ennyi bénaság elég is, nem kevés nem sok. amm PP mindig is talpraesett volt so nem volt full béna sosem. Én onnantól szeretem a legjobban Petert mikor összebarátkozik flashel és utána már menő srácnak számít, partykra mennek stb. Meg mikor már mjel házas.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #4159 Dátum: 2012. november 11. - 21:23:33 »
Hát ha ehhez a modern trendhez igazították volna a karaktert, az nagy baj lett volna...
Ahogy Póki mondta a Tűz Urának: "képzelj el egy Pókhasú Pókembert!" ;D