Röhej különben,hogy az egész filmből csak a ruha érdekel minden más lényegtelen 
Az a vicces, (vagy inkább szomorú?) hogy jelenleg tényleg csak ez érdekel engem is. Ha egy Raimi film készülne, akkor tuti tűkön ülve várnám az infókat a főbossokról is, de a Gyík annyira középszerű lett Webb filmjében, hogy inkább felemás érzésekkel várom Electrot és Rinót, kábé "ne szúrják el nagyon" érzésekkel.
M.J.-vel meg úgy vagyok, hogy nem tudom, szükség van-e rá, hogy ilyen korán behozzák, nem biztos, hogy be kéne kavarnia Peter és Gwen kapcsolatába. Hacsak nem úgy hozzák be, hogy Harry csaja lesz. Harrytól meg egyelőre nem tudom mit lehet várni, meg hogy egyáltalán az Osborn szálat hogy alakítják, de ha a 3. részben nagyot akarnak durrantani a Zöld Manóval, akkor szerintem már most, a folytatásban be kéne hozni Normant, legalább civilben. Ármánykodhatna kicsit a háttérben, miközben Peterékkel haverkodna.
Engem még az izgat, amire a legutóbb is céloztam, kivi vagyok itt hogy oldják meg, hogy kevesebb Pók legyen, eredet kilőve, betegség kilőve (gondolom nem játszák el megint ugyanazt, hogy beteg és emiatt nem lezs a fél filmnben Pók képessége)...
Én ettől nem félek, a magánéleti szálakkal szerintem ezt meg tudják oldani. Egyébként abban sem vagyok biztos, hogy az lesz a céljuk, hogy kevesebb legyen a Pókos rész... Egyrészt a folytatásoknak a nézők elvárásai miatt is a "még jobb-még látványosabb" trendet kell követniük, másrészt nem véletlen, hogy rögtön két fögonosz is lesz a folytatásban. Azért valljuk meg, hogy - bár a CGI nagyon minőségi volt - látványban a film az egy szem Gyíkkal alulmaradt a Raimi-féle 3. rész "Marvel Team-Up"-os fináléjához képest. Az volt Webb szerencséje, hogy az eredetsztorival el tudta húzni a film első egyharmadát (illetve a Peter-Gwen szál jól működött), mert önmagában a Gyík nem tudta volna elvinni a filmet a hátán.
Az egyik legnagyszerűbb rész a 2. filmben éppen az volt, hogy Raimi MINDEZT fél percben meg tudta mutatni. Ahogy vége volt a filmnek, amikor Peter elhintázott a szirénák miatt, ahogy MJ szomorúan, aggódva utánanézett, abban tökéletesen benne volt az elkövetkezendő néhány évnyi kapcsolatuk minden érdemi része.
Egyetlen jelenettel lefedett nagyjából 20 évnyi magánéleti szálat.
Igen, az a zárókép zseniális volt.

Akárki akármit mond, lehet szídni vagy szeretni Raimit, de egyvalami abszolút látszik a filmjein: tényleg olyan rendező készítette, aki valóban pókember-rajongó.