Peter szemszögéből érthető volt a párkapocsolat, bár az ő oldaláról is túlzás volt. A képregényben meddig szekálta May néni, hogy találkozzon MJ-vel, de Petert nem is érdekelte. MJ oldaláról nem. A 2-3 rész végig arról szólt, hogy MJ be volt sértődve valamin, Peter nem ment el az eőadásra-amit állandó teltházzal játszottak és bármikor elmehetett volna Peter és el is ment később.
A 3-ban meg féltékeny volt Peter sikerére. A másik meg, hogy semmi kémia nem volt a két színész között. Az egész megvédem MJ-t azzal, hogy nem vagyok vele doognak akkor lett volna súlya ha Peter előbb elveszíti Gwent. Az első részben meg amerikai suttyó szintre vitték kapcsolatukat. Már akkor szerette mikor még észre se vette a lányokat, plusz a szomszéd lány motívum és ami a legjobban zavar az egészben, hogy amikor Peter narrál a film elején azt mondja, hogy ez a történet egy lányról szól. Hát nem tudom, de sztem Peter története többről szól minthogy becserkésszen egy csajt.
A második rész legnagyobb baja a közepe és nem azért mert Peter nem Pókember hanem mert nem tudták értelmesen kitölteni ezt az időt és jött az idióta házmester, meg may néni monológja ami rettenetesen kínos volt. Ami még baromira zavart, hogy Peter a filmben azért megy a pankrációra, hogy nyerjen egy kocsit, hogy MJ elaléljon, a képregényben pedig csak a képességeit akarja tesztelni. Az egész hidas dolog meg nekem nagyon kiakasztó volt.
Az új filmben Peter és Gwen kapcsolata azért tetszett mert nem volt semmi Hollywoodi túlzás, hanem egyszerűen vonzódtak egymáshoz és kész. Sokkal érettebb volt a kapcsolat, például mikor Gwen beszél az apjáról és ahogy erre Peter reagál, meg amikor kérdőre vonja Gwen Petert, hogy miért nem volt ott az apja temetésén, Peternek nem kellett semmi konkrétat mondania és Gwen megértette, és nemcsak arra használták, hogy ledobják valahonnan.