Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 949997 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

BuB

• Pókfej
Re:Pókember
« Válasz #6800 Dátum: 2014. május 19. - 14:17:37 »

Idézetet írta: BuB
nem tom mi lehet vele a baj, ami nekik nem jön be...
Szerintem a megtévesztő reklámkampány lehetett az oka + a gyenge főellenségek meg a képregénytől túlságosan eltérő sztori.

Nááh,  ha nagyon szigorúak akarunk lenni, akkor már Raimi is igen eltért a képregénytől, gonoszok terén mégjobban... Oki doki, aki valójában nem gonosz, csak a csápjai bábja, meg Homokember,aki brühühü véletlen ölte meg Ben bácsit...  :roll: ne má... egyedül az első rész volt ami igazán hasonlított a képregényre, na meg a 3-ban Venom (kaki volt, nem volt kaki, összegyúrták a két Univerzum Eddijét, "képregényhűbb" volt mint a másik kettő)
Rinó mindig is gyér figura volt, nem is lehetett volna rá építeni egy filmet, egy rino jelmezbe öltözött vesztesre, ez a szereplés bőven elég volt neki, Electrot meg kicsit próbálták feltúrbózni, ami nézőpont kérdése, kinek mennyire jött be, bár nem hiszem, hogy olyan sok Electro fan lehet, akik most anyázzák Webet.  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2014. május 19. - 14:19:20 írta BuB »
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6801 Dátum: 2014. május 19. - 15:28:24 »
Egyébként szerintem a Zöld Manót és Gwen halálát ugyanúgy elszabták, mint Raimiék Venomot a Pók 3-ban.
Ezt magyarázd meg. A Zöld Manó alig szerepelt, annyira nem volt rossz, a felvezetése meg az eddigi legjobb, hála a színészválasztásnak is. Gwen halála pedig döbbenetes volt. Pontosan 3 perccel a történés előtt elspoilerezték nekem, hogy meg fog történni, mégis akkorát ütött, ahogy kivitelezték, ahogy nem sok minden.
Idézet
Amúgy Raimi visszatérésének lenne még egy előnye: visszatérhetne Jameson is. ;D
Önmagában ezért visszajöhetne.  ;D

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #6802 Dátum: 2014. május 19. - 17:23:36 »
Ha Raimi jön én távozok. Most olvastam egy cikket, állítólag Garfield szerződést írt alá 2020-ig.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #6803 Dátum: 2014. május 19. - 17:54:41 »
Ha Raimi jön én távozok. Most olvastam egy cikket, állítólag Garfield szerződést írt alá 2020-ig.

+1 fő ;D Ha 2020-ig írt alá akkor elvileg tényleg 4 részes lesz ez a széria. Miután ezzel végeztek, remélem nyugdíjba küldik Pókit,mert még egy reboot-ot nem élnék túl :hehe:

BuB

• Pókfej
« Válasz #6804 Dátum: 2014. május 19. - 19:01:42 »
Öhm, és a jogok mikor kerülnek vissza a Marvelhez?  :headscratch:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #6805 Dátum: 2014. május 19. - 19:17:11 »
Öhm, és a jogok mikor kerülnek vissza a Marvelhez?  :headscratch:

Nyilván azután,hogy végeztek a Sinister Six-szel és a Venom filmmel. Ha utána is belevágnak egy újabb reboot-ba akkor szerintem csődbe fognak menni ;D Ebből a szempontból a Marvel-nak baromi nehéz dolga lesz,ha egyszer visszakapják a karakter jogait. Most egy Pókemberből vajon mit lehetne még kihozni? Mondjuk egy Miles Morales vagy Spidey 2099 jöhetne,de nem tudom erre hogy reagálni a jó nép...

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #6806 Dátum: 2014. május 19. - 19:20:26 »
Ebből a szempontból a Marvel-nak baromi nehéz dolga lesz,ha egyszer visszakapják a karakter jogait.

Nagyon könnyű dolguk lesz: beveszik a BA-ba.  :nezze:

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #6807 Dátum: 2014. május 19. - 19:31:34 »
Amíg pumpálják ki a filmeket, addig nem kerülhetnek vissza a jogok. Ugye jól tudom? Ha csak meg nem bizniszelik stúdiók között.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #6808 Dátum: 2014. május 19. - 19:31:48 »
Ebből a szempontból a Marvel-nak baromi nehéz dolga lesz,ha egyszer visszakapják a karakter jogait.

Nagyon könnyű dolguk lesz: beveszik a BA-ba.  :nezze:

És milyen k*csögül fog festeni a piros csizmijében a viszonylag modernizált BA tagok mellett :hehe: Még Kapinak sem annyira harsány a gúnyája mint neki! De,ha mondjuk terveznek neki egy olyan jelmezt mint amilyet a Superior Pók hordott, azzal már ki tudnék egyezni ^^

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #6809 Dátum: 2014. május 19. - 19:38:09 »
Biztos, hogy változtatnának a ruhán valamit. A Superior rucival én is elégedett lennék.  :nezze:

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #6810 Dátum: 2014. május 19. - 20:22:11 »
Vagy az Iron Spidey jelmez!

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #6811 Dátum: 2014. május 19. - 20:47:00 »
Bármit csak a Vaspókot ne! :lol: Annyira ötlettelen ruhát is rég láttam Pókin mint az.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #6812 Dátum: 2014. május 19. - 21:25:48 »

Én kevésbé radikálisan mondanám inkább azt, hogy fura lenne, bár Tom is említette Synger esetét szóval semmi sem lehetetlen. Habár nem hiszem hogy a karakterből lehet még többet kifacsarni mint amit Webb tervez, el tudnám képzelni azt, hogy ha a Marvel visszakapja a jogokat, hagynák a fr*ncba az egész rebootolást, eredetsztorit és csak simán beraknák egy BA filmbe és kész.Pókember eredetét a két trilógia után már úgy is mindenki kívülről tudja.
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Todd

• Pókfej
« Válasz #6813 Dátum: 2014. május 19. - 21:31:17 »
Az lenne a legértelmesebb döntés. Már most is totál felesleges volt újra elmesélni az eredetét.
Kis túlzással most kaptuk meg azt a filmet, amit már két éve is megcsinálhattak volna.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6814 Dátum: 2014. május 19. - 21:51:26 »
De előre szaladtok. :hehe:

Ezt magyarázd meg.
Az a bajom, hogy szerintem az egészet elkapkodták, és erőltetettnek éreztem.
Idézet
A Zöld Manó alig szerepelt, annyira nem volt rossz, a felvezetése meg az eddigi legjobb, hála a színészválasztásnak is.
Na ez az, hogy a Manó alig szerepelt... Gyakorlatilag megjelenik, felkapja Gwent és ledobja... Semmi előzetes bunyó? Ráadásul ezután megkaptuk a póktörténelem leggagyibb és leggyengébb Póki - Zöld Manó bunyóját. Egy repkedő ellenfelet beszorítanak egy szűk óratoronyba? Na ne... :stupid: Az egészről süt, hogy csak azért kellett feltűnnie a Manónak a film végén, hogy megölje Gwent. Erőltetett volt, és ebben a tálalásban ez a Zöld Manó egy nagy nulla volt, semmi olyan mély konfliktus, feszültség nem volt közte és Póki között, mint a képregényben, vagy a régi trilógiában.
Harry felvezetése jó volt, csak számomra nem volt hiteles. Sokkal jobb volt a James Franco féle karakter, igaz hogy ahhoz kellett 3 film, hogy felépítsék, de arról elhittem, hogy Pete legjobb barátja volt, végül a legnagyobb ellensége majd ismét barát. De az itteni Harry csak egy szemét kis p*cs volt, akit egy kicsit sem sajnálnék, ha a kövi rész elején kinyiffanna.

Idézet
Gwen halála pedig döbbenetes volt. Pontosan 3 perccel a történés előtt elspoilerezték nekem, hogy meg fog történni, mégis akkorát ütött, ahogy kivitelezték, ahogy nem sok minden.
Nekem a film előtt egy héttel elspoilerezték, itt a fórumon. ;D Amúgy maga  zuhanás és a haláleset tényleg ütős volt, bár a sok belassítás kicsit erőltetett volt itt is (na meg a Gwen felé nyúló, kis kezet formázó pókháló nekem sok volt ;D ), de ami utána történt az totál elkapkodott és kidolgozatlan, és az egész lényegét vette el: hogy hogyan éli meg Peter a szerelme halálát, bosszút áll-e a Manón, ez mind kimaradt - csak hónapokig ácsorog a sír föltött aztán x hónap után(!!!) eszébe jut meghallgatni Gwen beszédét, és rájön, hogy mégis fel kéne venni azt a pókruhát, és kapunk egy kínos, ál-happy befejezést, mert mégiscsak kell a happy end a gyerekeknek... elkapkodott és kidolgozatlan volt az egész. Komolyan mondom, Harry halála a Pók 3-ban nekem sokkal nagyobbat ütött, mint most Gwen halála. De az előző részben Ben bácsi vagy Stacy kapitány halálát se könnyeztem meg... Webb valahogy nem igazán ért a drámai hangulathoz... :roll: Vagy csak nekem nem jön be a stílusa, nem tudom.
A lényeg, hogy kb úgy éreztem, mint a Pók 3.-nál: "legyen Venom, mert a rajongók azt akarják". Csak itt "Ölje meg Gwent a Zöld Manó, mert a rajongók azt akarják".

Idézet
Nááh,  ha nagyon szigorúak akarunk lenni, akkor már Raimi is igen eltért a képregénytől, gonoszok terén mégjobban... Oki doki, aki valójában nem gonosz, csak a csápjai bábja, meg Homokember,aki brühühü véletlen ölte meg Ben bácsit...  :roll: ne má...
Igaz, ő is csinált változtatásokat, de azok szerintem pozitívumokat tettek hozzá a karakterekhez, érdekesebbé tette őket (Venomot most nem számítom). Pl tetszett, hogy Oki feleségét is megismerhettük, és hogy abban a bizonyos balesetben halt meg a felesége... Vagy Homokembernél tökre bírtam, hogy a beteg kislánya adta a motivációt neki... Különben ugyanolyan felszínes lett volna, mint Elektró, de Raimi ilyen apró ötletekkel ügyesen feldobta a karaktereket.
« Utoljára szerkesztve: 2014. május 19. - 22:45:24 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #6815 Dátum: 2014. május 19. - 22:29:00 »
Téged már semmi sem tud kimenteni a Raimi-lencsék fogságából, Tom. Menthetetlen vagy.  :D

rheinfuss

• Rengető
  • *
« Válasz #6816 Dátum: 2014. május 19. - 23:06:12 »
Nem aggódok nagyon a folytatás miatt, mert igaz, hogy az Államokban 172 milliónál tart, de ehhez a világ hozzátett már majdnem 500 milliót, szóval ez még bőven siker, és nem hinném, hogy problémája lenne ezzel a Sonynak.
Persze, nyilván jobb otthoni bevételt vártak, de ez a cirka 650 millió még mindig ok a folytatásra. Egy ideje már a nagy blockbusterek egyébként is a tengerentúlra figyelnek. Nem véletlenül volt a Vasember 3 körül sem az a nagy felhajtás tavaly a kínai premier alkalmával.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6817 Dátum: 2014. május 19. - 23:44:56 »
Az biztos, hogy nem dőlnek be miatta, sőt. Csak hát mégis hiányzik majd valahonnan az a plusz 400 millió, amit biztosan szeretnének megcsípni.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #6818 Dátum: 2014. május 20. - 00:26:43 »
Octopusnál nem a felesége volt a bajom hanem, hogy a csápok irányították és persze az önfeláldozása ami teljes röhej. Homokembernél meg jobban működött volna a dolog ha lányát nem csak alibiből mutatják meg egy jelenetben. Arról nem is beszélve, hogy az első rész az alapoknál rúgott bele a képregénybe. "Ez a történet egy lányról szól. Erről a lányról, Mary Jane Watsonról. Őt már akkor szerettem mikor még észre sem vettem a lányokat". Javítsatok ki de Pókember története rohadtul nem Mary Jane-ről szól és ha Raimi akkora fan és ráadásul azért bérelték fel mert akkora fan, akkor ilyen dolgok nem kerülnek be a filmekbe.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6819 Dátum: 2014. május 20. - 01:06:45 »
Téged már semmi sem tud kimenteni a Raimi-lencsék fogságából, Tom. Menthetetlen vagy.  :D
:D
Azért nem akarom bántani Webbet. Elismerem, hogy az ő filmjeinek is vannak pozitívumai, ahogy a Raimi-filmeknek is vannak hibái. Meg hát, végülis rosszabb rendezőt is kaphattunk volna Raimi után... Mondjuk egy Michael Bay kaliberűt. ;D

Szerintem akkor kapnánk tökéletes Pók-filmet, ha Webb és Raimi társrendezőként kooperálnának, és belevinnék a saját erényeiket a filmbe. :D
Bár lehet, hogy Venomot mindketten elcsesznék. :lol:

Nem aggódok nagyon a folytatás miatt, mert igaz, hogy az Államokban 172 milliónál tart, de ehhez a világ hozzátett már majdnem 500 milliót, szóval ez még bőven siker, és nem hinném, hogy problémája lenne ezzel a Sonynak.
És akkor még a pár hónap múlva esedékes DVD/Blu-Ray bevételekről nem is beszéltünk. ;)
Szerintem sem fogják meneszteni Webbet, és talán így a trilógia közepén nem is lenne jó, ha váltanának. Most már fejezze be amit elkezdett. Az ASM 3-at még dirigálja le, de utána mehetne Isten hírével. Aztán ha még mindig érdekli a nézőket Pókember, akkor jöhet egy új rendező, új reményekkel. :)
Viszont remélem, hogy arra elég lesz az ASM 2 hazai égése, hogy a Sinister Six és Venom spin-offokat lelőjék a producerek...

Amúgy anno Raimit sem akarták kiebrudalni a felemás Pók 3 után (ami amúgy elég sok lóvét termelt), csak akkor küldték el, amikor nem tudtak megállapodni vele a folytatás(ok) sztorijairól.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.