Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 949864 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

peti40

• Keselyű
  • **
Re:Pókember
« Válasz #6880 Dátum: 2014. augusztus 04. - 22:04:41 »
Külföldi oldalakon olyan szinten gyűlölik a második részt, hogy minden idők legrosszabb képregényfilmjének mondják sokan. Sztem ezek életükben nem olvastak a Lee-Romita Sr. korszakból egy füzetet sem.

balogh44

• Thanos
« Válasz #6881 Dátum: 2014. augusztus 04. - 22:08:35 »
Nem hogy azt, szerintem a 90-es évekből se nagyon! ;)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #6882 Dátum: 2014. augusztus 04. - 22:53:13 »
Külföldi oldalakon olyan szinten gyűlölik a második részt, hogy minden idők legrosszabb képregényfilmjének mondják sokan. Sztem ezek életükben nem olvastak a Lee-Romita Sr. korszakból egy füzetet sem.

Bár korai lenne nyilatkoznom a filmről, lévén még nem is láttam,de néhány dolog mellett azért nem tudok elmenni még így látatlanban sem:

Gwen halála. Az egész rebootnak csak miatta volt értelme semmi másért! Erre a rajongókra hivatkozva kinyírják,hogy képregény hűek maradjanak csak ott b*sszák el,hogy az egész új széria sok helyen magasról tesz az eredeti művel való hasonlatosságra (Ben bácsi gyilkosa nem lett elkapva, Se JJJ se Daily Bugle, Norman haldoklik stb) Ha tényleg fontos lenne nekik mindez, akkor ugyanúgy a Brooklyn hídról zuhant volna le és nem egy toronyórából vagy hol. Miért nem lehetett vele végigvinni mind a 4 részt? Végre kaptunk egy normális női karaktert, erre feláldozzák az eredetiség oltárán. Bravo Sony, You did well :drying:
De ha már megölik szerencsétlent legalább lett volna valami felvezetése az egésznek úgy mint anno a képregényben. Itt viszont 1 film alatt le volt tudva a konfliktus Peter és Harry közt ami szerintem extrém gyors volt! Ráadásul hiába a Zöld Manó hajította le szerencsétlen párát, ha ebben a verzióban semmi személyes ismeretség nem volt köztük :roll: Szóval a készítők igyekeztek odafigyelni a fanboyokra,de ezzel még inkább maguk alatt vágták a fát. Lehettek volna pl kreatívak is, és Harry helyett valaki más ölte volna meg Gwen-t.

Innentől kezdve pedig fogalmam sincs mire számítsunk ettől a stúdiótól a közeljövőben...

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #6883 Dátum: 2014. augusztus 05. - 23:05:20 »

Bár korai lenne nyilatkoznom a filmről, lévén még nem is láttam,de néhány dolog mellett azért nem tudok elmenni még így látatlanban sem:

Ha rám hallgatsz megnézed a filmet, minnél hamarabb. Attól drasztikusan változik majd a véleményed, ismertek én a régi tró híve vagyok, nem jött be az ASM 1 így a folytatástól se vártam sokat, de ezzel a filmmel nagyon megfogtak...egycsapásra még Garfield színészi játéka is megtetszett, nem is kicsit ;)
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #6884 Dátum: 2014. augusztus 06. - 01:46:06 »
Én meg nem értem mi ez a nagy ájuldozás. Közepes film, semmi extra.
Tejet kérek! Csokisat!

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #6885 Dátum: 2014. augusztus 06. - 08:26:54 »
Comicboy: Amint felkerül netre a dvd minőségű verzió már nézem is tüstént!  ;)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6886 Dátum: 2014. augusztus 06. - 11:29:22 »
Külföldi oldalakon olyan szinten gyűlölik a második részt, hogy minden idők legrosszabb képregényfilmjének mondják sokan.
Nem, nem a legrosszabb. Azt a címet még mindig a Macskanő birtokolja. :lol: Legalábbis részemről. ;D

Amúgy én is a minap néztem meg újra, átpörgettem az uncsibb részeket. Talán egy fokkal jobban tetszett a film, mint elsőre, de igazából nem sokat változott a véleményem. Kb. úgy vagyok mint Morbius, hogy "átlagos, semmi extra". Nem rossz film egyáltalán, de nem is kiemelkedő. Az a baj, hogy ha laikusként próbálom nézni, akkor egy laza, látványos nyári blockbusternek tök jó, de ha rajongóként nézem, akkor máris egy csomó minden zavar benne. Igazából az új szérián nem érzem azt, amit a régi trilógiánál igen, hogy rajongó készítette. Különösen ennél a filmnél érződik, hogy amolyan tisztességes iparosmunka lett: rakjunk bele mindent, amit a fanok akarnak, meg ágyazzunk meg vele a spin-offoknak, valahogy ez az erőltetettség érződik a filmen.

Igazából, ha valamiért dicsérni lehet ezt a részt, az az, hogy Pókember itt a legpókemberesebb, tökéletes a jelmez, pókos a mozgás, meg még pofázik is végre. De ugyanakkor meg valahogy nem jön át a felelősségtudata, ami Raiminél tökéletesen átjött, ő jobban megragadta Pókember és Peter Parker lényegét, az ő karaktere közelebb állt hozzám. És ami még nagyon fájó pont: a főgonoszok. Raimi nagyon eltalálta őket, tökéletesen nyúlt hozzájuk (Venom kivételével), de az új szériában mintha nem tudnának mit kezdeni velük. Egyik sem lett igazán jó, talán Elektro volt a legjobb, de ő is csak a látványos képességei miatt (amik már túl látványosak is lettek). A Zöld Manó jó lehetett volna, ha rendesen felépítik a karaktert, de elkapkodott és erőltetett lett. Szóval a főellenségeket tekintve a régi trilógia nagyon veri az újat, ami elég ciki, mert az ilyen filmeknél nagyon sokat számít, hogy mennyire jók a főellenségek.
« Utoljára szerkesztve: 2014. augusztus 06. - 11:44:40 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6887 Dátum: 2014. augusztus 06. - 12:09:48 »
Nem értek egyet. A Zöld Manó szerintem rohadtjó volt. Kevés időt kapott, mégis benne volt minden, ami kellett. Persze Raimi okosabban nyúlt hozzá, először két filmen át felvezette.
Tényleg a felelősség az, ami a leginkább megkülönbözteti a kettőt.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #6888 Dátum: 2014. augusztus 06. - 12:32:29 »
Szerintem is nagyon jó volt a Manó. De nem is az volt a lényeg itt hanem ahogy Harry eljut arra a pontra, hogy bevegye a szérumot. Dehaan meg elképesztő volt végig. 

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6889 Dátum: 2014. augusztus 06. - 13:47:53 »
Persze Raimi okosabban nyúlt hozzá, először két filmen át felvezette.
Igen, és nekem pont ez hiányzott a mostani Zöld Manónál. Meg az, hogy James Franco karaktere úgy vált gonosszá, hogy közben mégis szimpatikus maradt, és mikor kibékült Peterrel, majd meghalt, tényleg sajnálni lehetett őt.
Az új Zöld Manó ezzel szemben már alapból egy kattant és romlott figura volt aki menet közben csak még gonoszabbá vált, kicsit sem volt szimpatikus. Persze a színész jól játszott, meg ha nem lenne összehasonlítási alap, akkor lehet, hogy nem zavart volna annyira, csakhát az előző trilógiában két Zöld Manó is volt, amelyeknél jobban meg volt ragadva a Pókember - Zöld Manó kapcsolat lényege, mint itt. Hogy úgy mondjam, jóval képregényesebb volt.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6890 Dátum: 2014. augusztus 06. - 14:12:54 »
Alapból nem volt ő rossz.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #6891 Dátum: 2014. augusztus 06. - 14:52:33 »
Harry nem volt gonosz, csak egy zavarodott, elhagyatott labilis srác.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #6892 Dátum: 2014. augusztus 06. - 19:51:44 »
Nem értek egyet. A Zöld Manó szerintem rohadtjó volt. Kevés időt kapott, mégis benne volt minden, ami kellett.

Én meg veled nem értek egyet, szerintem csak kellően pszichopata volt a karakter semmi több.
Jobban be kellett volna "járatni a karaktert" egy összecsapás után nem volt annyira Zöld Manós, hogy megérdemelje azt a feladatot, hogy ő ölheti meg Gwent.

Ezzel ellentétben Elektrót nagyon eltalálták, mindent kihoztak a karakterből amit lehetett.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6893 Dátum: 2014. augusztus 06. - 21:18:20 »
Én meg veled nem értek egyet, szerintem csak kellően pszichopata volt a karakter semmi több.
Jobban be kellett volna "járatni a karaktert" egy összecsapás után nem volt annyira Zöld Manós, hogy megérdemelje azt a feladatot, hogy ő ölheti meg Gwent.
Hm, tudnánk vitatkozni. :) Elsősorban százszor jobban "megérdemelte", mint Vérontó az Ultiban...
Nekem kellőképp fel volt vezetve Harryként, abszolút jó volt, kicsit sem hiányzott, hogy több ZM legyen hozzá. A motivációja totál hihető volt, a reakciói szintén, és a bekattanása is logikus volt azok után, amik történtek vele. Nem beszélve arról, hogy ha már itt tartunk, senki MÁS nem "érdemli" meg, hogy megtegye helyette.  ;)
Végezetül pedig: az eredeti sorozatban a ZM nem csak, hogy nem volt Pókember legnagyobb ellensége, de még a nagyobbak között sem volt. Ötévente egyszer felbukkant, majd eltűnt. Oki doki volt a legnagyobb, mégsem ő érdemelte meg, hogy megtegye. A ZM ETTŐL lett a legnagyobb ellensége, ahogy Kraven is az Utolsó Vadászattól.  ;)
Idézet
Ezzel ellentétben Elektrót nagyon eltalálták, mindent kihoztak a karakterből amit lehetett.
Szerintem nem. Elvitték Elektrót egy fura irányba, ami filmen bejött ugyan, de ettől függetlenül ennél százszor több van ebben a karakterben. Lásd a Kitörést, vagy a Bűnölő halálát. Még jobb: a Light the Night 3 részest JMD-től.

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #6894 Dátum: 2014. augusztus 06. - 21:34:44 »
Külföldi oldalakon olyan szinten gyűlölik a második részt, hogy minden idők legrosszabb képregényfilmjének mondják sokan.
Nem, nem a legrosszabb. Azt a címet még mindig a Macskanő birtokolja. :lol: Legalábbis részemről. ;D
Nálam a Szellemlovas 2.része.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #6895 Dátum: 2014. augusztus 06. - 21:47:53 »
Hm, tudnánk vitatkozni. :) Elsősorban százszor jobban "megérdemelte", mint Vérontó az Ultiban...
Nekem kellőképp fel volt vezetve Harryként, abszolút jó volt, kicsit sem hiányzott, hogy több ZM legyen hozzá. A motivációja totál hihető volt, a reakciói szintén, és a bekattanása is logikus volt azok után, amik történtek vele. Nem beszélve arról, hogy ha már itt tartunk, senki MÁS nem "érdemli" meg, hogy megtegye helyette.  ;)
Végezetül pedig: az eredeti sorozatban a ZM nem csak, hogy nem volt Pókember legnagyobb ellensége, de még a nagyobbak között sem volt. Ötévente egyszer felbukkant, majd eltűnt. Oki doki volt a legnagyobb, mégsem ő érdemelte meg, hogy megtegye. A ZM ETTŐL lett a legnagyobb ellensége, ahogy Kraven is az Utolsó Vadászattól.  ;)

Erről nem állok le vitatkozni, a témáról való alaposabb ismeretek nélkül, pláne veled ;D
De nekem a filmet nézve nagyon az jött le, hogy a Zöld Manó csak azért kellett a filmbe, mert "hogy néz az már ki, hogy Elektró öli meg szegény Gwent". Harry nyugodtan kibontakozhatott volna a filmben stb...de ez a Zöld Manó nekem túlságosan beleerőltetett volt.

Szerintem nem. Elvitték Elektrót egy fura irányba, ami filmen bejött ugyan...

Végül is nem az ASM 2 filmről beszélünk?  ;D
Mert szerintem, egy ilyen kis karakterben, pont azt a kisebbség érzetet fogták meg ami érthető motivációt adhat a karakternek, szemben a képregénnyel ahol szegény Elektró többnyire nem rendelkezik grandiózus célokkal. A másik dolog meg, hogy egy csávó aki óriási villámokat lövell ki magából, elég jól néz ki a vásznon. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6896 Dátum: 2014. augusztus 06. - 21:51:48 »
Nálam a Szellemlovas 2.része.
+1. A Macskanőnek voltak PERCEI, amikor nem volt rossz, de ennek legfeljebb másodpercei.
A másik dolog meg, hogy egy csávó aki óriási villámokat lövell ki magából, elég jól néz ki a vásznon. ;)
Ez egyértelmű, már régóta vártam, hogy ő következzen sorra. :)

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #6897 Dátum: 2014. augusztus 14. - 12:34:58 »
Mr. Sinisterrel, és a többiekkel akik megkérdőjelezik a Manót a filmben egyet kell értenem. Én is azon a véleményen vagyok, hogy ugyan Dehaan játéka zseniális, maga a Manó karaktere túl elsietett volt a filmben. Elektrora sok idő jutott, látszik, hogy a film igazi főgonosza ő volt, ellenben a Manó meg töltelék szerepet kapott szimplán.
Azzal is egyet értek, hogy hiba volt Gwent megölni, egyértelműen Peter és Gwen kapcsolata sokat dobott a filmen, ha valamit akkor ezt nem kellett volna kinyírni. Én nem vagyok biztos abban, hogy a harmadik részben jövő MJ (már ha jön) akkor a szememben helyettesíteni tudja Gwent.

Azt azért tegyük hozzá, hogy utána Gwen valahogy feléledt, igaz ő maga is valamilyen szimbiótás-vérontós cuccá vált. És egész sokáig életben is maradt mind a mai napig az Ultiban. Nem vesztettük őt el, ellenben a 616-ban, vagy a filmben.
SD. EJC.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6898 Dátum: 2014. augusztus 14. - 15:22:16 »
A mai ulti Gwen nem klón? Már régóta nem követem.

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #6899 Dátum: 2014. augusztus 15. - 18:53:24 »
A mai ulti Gwen nem klón? Már régóta nem követem.

Az Ulti Gwen Carnage klónja volt, de azóta már kivált belőle a szimbióta. Vagy valami ilyesmi. ;)
“Hard work pays off, dreams come true. Bad times don’t last, but BAD GUYS do.”