Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 949209 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Tazi

• Pléhsuszter
  • *
Re:Pókember
« Válasz #6940 Dátum: 2014. szeptember 07. - 13:09:53 »
Hát nem tudom...
Nekem nem sok dolog volt, ami ebben a filmben tetszett. Kb. mintha az író/rendező soha nem olvasta volna a képregényt.
Electrot nagyon nem sikerült eltalálniuk, Green Goblin oké lett volna, de alíg szerepelt. Meg úgy egyáltalán a történetvezetés abból állt, hogy emberek véletlenül találkoznak/megtudnak valamit amire amúgy semmi esély nem lenne, stb. Nem igazán volt logikus.
A rejtett metroállomás, a kéz alakú pókfonál... Ezeknél már fogtam a fejem.

A Sam Raimi trilógiájában sem volt minden oké, de azért fele ennyi hülyeség sem volt bennük, és sokkal jobban ráéreztek az egész Pókember dologra.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #6941 Dátum: 2014. szeptember 07. - 13:40:11 »
Pedig sokkal jobban visszaadja a képregény hangulatát, mint a Raimi filmek.

Tazi

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #6942 Dátum: 2014. szeptember 07. - 13:52:14 »
Lehet túl régen láttam őket...

Mindenesetre ez a "feszültséglevezetésként viccelődés" teljesen hiányzott Peter jelleméből. Meg úgy egyáltalán maguk az ellenfelek sem olyanok, hogy minden aspektusukat véresen komolyan kell venni, és ezt a jobb pókember írók, mint Peter David vagy Dan Slott sikeresen felismerték, ellenben a film készítőivel.

Tudom, hogy a képregényben is van egy csomó sötétebb sztori, ami jól van megírva, de ott meg nem ennyire giccses és politikailag korrekt az egész, mint ebben a filmben.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6943 Dátum: 2014. szeptember 07. - 15:38:16 »
Na igen, a kéz alakú pókfonál nekem is sok volt. ;D
A rejtett metróállomásnak vajon lesz szerepe később? Ez lesz a Pókbarlang? ;D

Idézet
A Sam Raimi trilógiájában sem volt minden oké, de azért fele ennyi hülyeség sem volt bennük, és sokkal jobban ráéreztek az egész Pókember dologra.
Plusz, ott a főellenségek is sokkal jobbak voltak.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #6944 Dátum: 2014. szeptember 07. - 16:43:14 »
Mert a két legjobbat vették elő az első kettőben. Ebben a szériában meg a másodvonal megy. Octavius tényleg jó volt egészen a végéig. Ott viszont ment minden a kukába. Nagyon kiábrándító volt.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #6945 Dátum: 2014. szeptember 07. - 21:35:54 »
Hát nem tudom...
Nekem nem sok dolog volt, ami ebben a filmben tetszett. Kb. mintha az író/rendező soha nem olvasta volna a képregényt.
Electrot nagyon nem sikerült eltalálniuk, Green Goblin oké lett volna, de alíg szerepelt. Meg úgy egyáltalán a történetvezetés abból állt, hogy emberek véletlenül találkoznak/megtudnak valamit amire amúgy semmi esély nem lenne, stb. Nem igazán volt logikus.

Hát, figyelj én nagy (talán még elvakult is) rajongója vagyok a régi triónak, ha nem a legnagyobb itt a fórumon, ellenben petivel aki tűzzel vassal kűzd ellene ;D de ennek ellenére még mi is egyetértünk abban, hogy az ASM2 egy remek film. Nekem az első rész nagyon nem tetszett, se a sztori, se Garfield játéka, se semmi (na jó Emma Stone azért igen  ;D) és a második rész valami olyat hozott nekem amit régóta nem éreztem...azt az igazi Pókember képregényes érzést amit legútóljára az általam imádott Pók2 alatt éreztem. Szerintem ez egy nagyon jó film, nálam ez a legjobb (a Pók2 után) megvannak a hibái, nem a @#&§ szőrszálhasogatók által találtak, hanem a tényleg szembetűnők, pl: kiforratlan Zöld Manó, túlzott Sony dömping, de mindent összevetve egy nagyon jó Pókember fil az ASM2, ha nem tetszett javaslom tégy még egy próbát ;)

A kéz alakú pókháló, meg egy metafora srácok, értékeljük ;)
A metrora meg azt mondom, basszus hol dolgozzon egy tudós a szuper titkos munkáján?
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Todd

• Pókfej
« Válasz #6946 Dátum: 2014. szeptember 08. - 14:14:49 »
Nehéz egy olyan "metaforát" értékelni, ami ennyire tolakodóan egyértelmű.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #6947 Dátum: 2014. szeptember 08. - 21:55:34 »
Nehéz egy olyan "metaforát" értékelni, ami ennyire tolakodóan egyértelmű.

Mi van ha azt mondom, én nem szúrtam ki elsőre? ;D

De tényleg, válts szemléletet, ne a rosszat keresd, hanem a jót a filmben ;)
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Todd

• Pókfej
« Válasz #6948 Dátum: 2014. szeptember 09. - 19:33:38 »
Mint párszor elmondtam már, nekem tetszett a film.
Csak én úgy vagyok vele, hogy attól, hogy tetszett egy film, még látom annak (nem kevés) hibáit is.
Szerintem ez a helyes szemlélet.  ;)

Ugyanígy vagyok a régi Pókember filmekkel is, szeretem őket, talán a 3.-at azért nem, de még abban is van ami tetszik.
De amúgy ezeket a filmeket, alapvetően nem tartom magas művészeti értéket képviselő alkotásnak, max egyszerű szórakoztató daraboknak, így magas elvárásokat nem is támasztok feléjük.
Így én pl. a mindenki által agyon szídott Vasember 3-on is jól elvoltam.
« Utoljára szerkesztve: 2014. szeptember 09. - 19:39:25 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6949 Dátum: 2014. szeptember 09. - 22:02:30 »
Most néztem újra nemrég a régi trilógiát. Az első továbbra is hibátlan, azon nemigen lehetne fogást találni. A második még mindig nagyon jó, a harmadikat Venom lerontotta - meg persze az emós jelenetek - de Harry és Mary Jane annyira jók voltak benne, hogy simán vitték a filmet. Plusz az 5 film legjobb bunyója is itt van: a New Goblin. Mivel most fogom kiadni a Child Withint, Harryre jól odafigyeltem, és Raimi tökéletesen hozta a karakterét, óriási JMD-fan lehet ő is.

Raisu

• Traveller
« Válasz #6950 Dátum: 2014. szeptember 09. - 22:33:41 »
Az első továbbra is hibátlan, azon nemigen lehetne fogást találni.
Úgy érted, hogy a nevetségesen kínos párbeszédeken kívül? Pl. Peter és Mary Jane beszélgetése a kórházban... Nem tudom elhinni, hogy azt komolyan gondolták.  :uhoh: Amúgy érdekes, amikor én pár éve újranéztem egyben a trilógiát, úgy éreztem, hogy az emós jelenetektől eltekintve a harmadik rész volt a legélvezhetőbb. Magam is meglepődtem rajta...

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6951 Dátum: 2014. szeptember 09. - 23:50:56 »
Ne feledd, hogy a fiú-lány párbeszédek nem a te generációdnak íródtak. Bendist is sokan szapulták az UltiPók párbeszédei miatt, pedig bármilyen röhejes is volt számunkra, nem írt hülyeséget.

Raisu

• Traveller
« Válasz #6952 Dátum: 2014. szeptember 10. - 00:25:08 »
Az lehet, de pl. a Batman TAS-t vagy a Young Justice-t sem az én korosztályomnak írták, mégsem érzem magam kellemetlenül egyik nézése közben sem, pedig azok rajzfilmek. :) Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy jó író simán tud olyan párbeszédeket írni, amelyek élvezhetők gyerekek és felnőttek számára is, és szerintem joggal várják el tőlük az emberek, hogy ilyeneket írjanak. Meg hát valamilyen szinten az ő érdekük is, nem?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6953 Dátum: 2014. szeptember 10. - 00:38:49 »
Hát azért egy Batmanben ne legyenek már ennyire romantikus szálak. :) De az tény, hogy Raimi kicsit elszállt a Peter-MJ kapcsolatának legendássá tételével.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #6954 Dátum: 2014. szeptember 10. - 09:30:30 »
Egyszer majd leírom, hogy mi is a bajom a trilógiával.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #6955 Dátum: 2014. szeptember 10. - 13:26:46 »
Egyszer majd leírom, hogy mi is a bajom a trilógiával.

Nincs rá szükség. Úgy sz*r ahogy van ;D

kzoli

• Sakál
« Válasz #6956 Dátum: 2014. szeptember 17. - 17:37:36 »
Most néztem meg harmadszorra a filmet. Elsőre nem tetszett. Harmadszorra megnézve már jobban tetszik. De nem vagyok kibékülve a szereplők maszkírozásával egyáltalán. Az eddigi 5 Pók-film megnézése után a véleményem: képtelenek rendes Zöld manós maszkot csinálni, Elektro kinézete pedig kicsit túl volt gondolva, továbbá gagyi volt a Gyík kinézete, és nem értem, mi ez a robotruhába öltözött Rinó? Hát hogy néz ki?! Szánalmas! Ami viszont szerintem jól sikerült: Oki doki, a csörgőkígyó-szerű hangot adó csápjaival, jó színészi teljesítménnyel, aztán Venom szerintem fantasztikusan volt megcsinálva, Homokember pedig pont úgy nézett ki, amilyennek elképzeltem. Színészekről: Gwen az új sorozatban sokkal élethűbb, szerethetőbb mint az első sorozatban. MJ az első sorozatban (mivel csak ott volt, így nincs összehasonlítási alap) egyszerűen nem az volt, akit vártam. Sajnos. Legvégén a főszeplő következik: Nem tehetek róla, de egyik sem az az igazi Pókember-típus számomra. Tobey katasztrófális volt, Garfield egy fokkal jobb, de csak egy fokkal...

Nem a mostani időbe és idősíkba tartozik, de jó 20 évvel ezelőtt, amikor a SKY CHANNEL-en ment egy Pókember sorozat a tv-ben, az a főszereplő simán úgy nézett ki, mint ahogy a képregényekben megálmodták. Persze, a technika vívmányai akkor még nem voltak a mai szinten, de a címszereplő kiválasztása remek volt.

balogh44

• Thanos
« Válasz #6957 Dátum: 2014. szeptember 17. - 19:21:50 »
Ő rá gondolsz?:

:)
Még nem láttam az új filmet, ezután nézem majd csak meg még, eddig nem sok jót hallottam felőle, ami egy kicsit el kedvtelenített. Annyira csak nem lehet rossz.

kzoli

• Sakál
« Válasz #6958 Dátum: 2014. szeptember 17. - 19:49:15 »
Igen.

balogh44

• Thanos
« Válasz #6959 Dátum: 2014. szeptember 17. - 20:29:00 »
Szerintem is reális volt, maga az egész sorozat, és a belőle itthon is bemutatott 3 VHS film is. :)
A 80-as években lett volna még egy Pókember film, csak sajna abból nem lett semmi, na ott volt a tökéletes Peter Parker akit egy Scott Leva nevű, kaszkadőrszínész játszott volna:

;)