Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 940392 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

balogh44

• Thanos
Re:Pókember
« Válasz #7180 Dátum: 2015. március 24. - 20:23:35 »
Számomra ami kissé csalódás volt, az a Hihetetlen Hulk és a Vasember 3.
A legjobb a Vasember 1-2. Amerika Kapitány 1-2. és a Bosszúállók.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #7181 Dátum: 2015. március 24. - 21:03:54 »
Legjobbak: Vasember 1., A Galaxis őrzői, Bosszúállók
A Vasember nagyon jól összerakott film, tényleges történettel, jellemfejlődéssel, nagy lazasággal. De a lényeg, hogy valóban szólt valamiről a képregényes szuperhősön kívül, egy felelőtlen, nemtörődöm milliárdos szépfiú megkomolyodásáról, éretten gondolkodóvá válásáról. Ráadásul a technikai részek nagyon hihetőek voltak, tényleg úgy lehetett gondolni, hogy ez összerakható a megfelelő pénzügyi és technológiai háttérrel. Ezért is jött be nagyon az embereknek.

Legrosszabbak: Thor 2 (magasan), Vasember 2.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7182 Dátum: 2015. március 24. - 21:32:21 »
Ráadásul a technikai részek nagyon hihetőek voltak, tényleg úgy lehetett gondolni, hogy ez összerakható a megfelelő pénzügyi és technológiai háttérrel.
Én másképp gondolom, és épp ezért nem lett kedvenc filmem a Vas1. Kicsit marhaság volt, hogy a lakásában létrehoz egy páncélöltöztető gépet, amely mikrómilliméter pontossággal adja rá a ruháját, elbújik a padló alatt, satöbbi. Nyilván ő építette, hogy más ne tudja meg a titkát... és volt benne még 1-2 hasonló.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #7183 Dátum: 2015. március 24. - 21:43:14 »
Ha Csak Marvel Studió akkor a legjobbak: GotG, Kapi 2, Avengers
Igazán rossz meg nem volt. Talán a Thor 2 és a Vas 2-3  középszerűbb lett.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #7184 Dátum: 2015. március 24. - 22:18:36 »
Én másképp gondolom, és épp ezért nem lett kedvenc filmem a Vas1. Kicsit marhaság volt, hogy a lakásában létrehoz egy páncélöltöztető gépet, amely mikrómilliméter pontossággal adja rá a ruháját, elbújik a padló alatt, satöbbi. Nyilván ő építette, hogy más ne tudja meg a titkát... és volt benne még 1-2 hasonló.
Ezzel mi a gond? Hiszen egy zseni a csávó, gyakorlatilag korlátlan anyagi lehetőségekkel, a mini reaktort is ő találta ki. Meg sok mindent. Szóval nem értem...
Egyébként a MCU-ban (egyelőre) Tony vette át Reed Richards szuperzseni szerepét is, szóval ott jelenleg ő a legnagyobb agy.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7185 Dátum: 2015. március 24. - 22:46:51 »
Én elhiszem, hogy ki tudja találni, csak azt nem, hogy meg tudja építeni. :)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #7186 Dátum: 2015. március 24. - 22:57:30 »
Ez engem is rettentően zavart mert oké,hogy tele van pénzzel és ő a helyi Reed Richards,de a képregényben meg a rajzfilmekben is volt egy hatalmas műhelye tele mindenféle futurisztikus kütyüvel ahol gyártotta a páncélokat nem pedig a nappalija kellős közepén :roll:

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #7187 Dátum: 2015. március 24. - 23:37:35 »
Akkor nézzétek meg újra, volt egy igen nagy méretű garázsa amiben építgetett, és ami idővel át is alakult műhellyé, autók már nem is voltak.

Én elhiszem, hogy ki tudja találni, csak azt nem, hogy meg tudja építeni. :)
Akkor mondjuk megtervezi, és megrendeli a Stark Industries részére, mint egy összeszerelő eszközt.  ;) De ha ez a legnagyobb bajod a filmmel, akkor az engem igazol. Nemigen lehet belekötni. Mert ez csak kötekedés.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7188 Dátum: 2015. március 25. - 10:10:36 »
Megjegyzem szerintem pontosan ez történt.
Gondoljátok hogy Tony, vagy Jarvis maga rakta össze a cuccokat. Tuti nem. Valami kamu címen leadta a rendelést az egyik gyárában (amiből van bőven), oszt legyártották, meg kihozták neki (mint a Batmannek).
Csak nem kell szerintem minden apró részletet kimondani egy filmben.
Plusz lehet ebben tévedek, de szerintem nem a nappaliban hanem a garázsban volt az összeszerelő.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #7189 Dátum: 2015. március 25. - 10:21:46 »
Nekem tulajdonképp nem is azzal volt a legnagyobb bajom,hogy otthon tervezte meg a páncélt hanem az ehhez szükséges felszerelések hiánya. A képregényben mindig valamelyik saját high-tech gyárában alkotta meg a cuccait, itt meg pusztán csak egy robot segéd és némi kütyü állt a rendelkezésére. És akkor higgyem el,hogy ő 2 csavarhúzóból meg egy láda kacatból létrehozott egy ilyen profi katonai páncélzatot? :roll: Ez az ami nagyon zavart a Vasember filmekben, a folyton darabjaira eső páncélok mellett!

Todd

• Pókfej
« Válasz #7190 Dátum: 2015. március 25. - 10:30:43 »
Én ezek után már tényleg csak azt nem értem, miért feltételezi mindenki, hogy ez így történt.
Mondta Jarvisnak a tervezés után, hogy gyártsa le. Miért hiszi mindenki azt, hogy ekkor legyártotta két csavarhúzóval a nappaliban, amikor egy tonna gyára van? Nem értem ebben a logikát...
Soha nem is láttuk bármit is "gyártani" (csak a barlangban, de ezek szerint az mindenkinek belefér, pedig ezerszer hihetetlenebb), csak összeszerelést, meg tesztelést láttunk otthon végezni, ami két teljesen külön dolog.
« Utoljára szerkesztve: 2015. március 25. - 10:39:37 írta Todd »

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #7191 Dátum: 2015. március 25. - 11:11:31 »
Ha ez számodra jelent valamit, akkor én a barlangos összeszerelést is baromságnak tartottam ;D Abban van valami,hogy legyártatta a saját gyáraiban, viszont a film direkt úgy akarta bemutatni ezt a folyamatot,hogy Tony akkora arc és zseni egyszerre, aki simán képes megalkotni bármit a saját otthoni műhelyében! Pedig eleve az lett volna a legnagyobb jelenet az első Vasember filmben, mikor munkához lát és elkészíti a páncélt ahogy az a kilencvenes évek rajzfilm introjában is volt ;)

https://www.youtube.com/watch?v=Y63i2NR9-LE

Sokkal jobb lenne egy igazi technokrata Stark a filmes univerzumban mint ez a pojáca akinek másból sem áll a repertoárja mint a pózolás,viccelődés, valamint a partizás. Ja, néha lezúz ezt azt és előkap egy páncélt,de ez édeskevés nekem...

Todd

• Pókfej
« Válasz #7192 Dátum: 2015. március 25. - 11:24:41 »
Szerintem nem. De most komolyan, ez a kalapácsos tákolós jelenet, ez jó volt ott, de a valóságban egy high tech cucc gyártása egyáltalán nem így néz ki. Senki sem "lát hozzá a gyártáshoz" (amúgy ez a jelenet lényegében megvolt a barlangban). Ma már automatikus gyártósorok készítenek el mindent (főleg egy Stark Industries szintű cégnél). Esztergagépek, beültetőgépek, öntőgépek raknak össze ilyen bonyolultságú cuccokat. A tervező csak elküldi e-mailben a fájlokat (a valóságban Kínába, de ugye Tonynak van saját gyára, nem szorul rá erre).
Lehet hogy ez kevésbé epic, de amúgy sokkal reálisabb.
Egyedül az maradt ki a filmből, amikor egy csapat futár egy hét múlva meghozza a cuccot, és Tony dirigál nekik, hogy mit hová tegyenek.  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2015. március 25. - 11:38:03 írta Todd »

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #7193 Dátum: 2015. március 25. - 11:44:12 »
Jó, elismerem teljesen logikus amit mondasz, és ma már tényleg így mennek a dolgok :) Viszont egy high-tech jelenetet megnéztem volna amint a saját gyárában mindenféle futurisztikus eszköz segítségével megalkotja a páncélt. Sokkal Vasemberesebb lett volna mint a luxusvillájában bütykölgető Stark! Akkor egy árva szót se szólnék ha olyan háza lenne neki mint Reed-nek a Baxter torony ;D Elvégre ő Tony Stark a technokrata aki elég furán fest ilyen berendezések nélkül.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7194 Dátum: 2015. március 25. - 12:42:10 »
Még így is erősen sántít. Leadja a gyárának, hogy készítsetek egy ilyen összerakó gépet. 1: ahhoz gyártógépsor kell, legyártatja előbb azt? 2: tervrajzot kell adnia hozzá, hogy milyen méretű és súlyú lesz az alkatrész, márpedig egy Vasember megjelenése után csak a hülyének nem tűnne fel, hogy 1-2 darabot megkapott tervrajzon (ha feltételezzük, hogy minden harmadik alkatrészt másik gyárában gyártotta direkt) 3:
Egyedül az maradt ki a filmből, amikor egy csapat futár egy hét múlva meghozza a cuccot, és Tony dirigál nekik, hogy mit hová tegyenek.  ;D
Hogy üssék át a padlót, tegyenek be hidraulikus liftet, és állítsák össze a gépsort úgy, hogy még mindig ne tűnjön fel, hogy mire való?

Todd

• Pókfej
« Válasz #7195 Dátum: 2015. március 25. - 12:53:59 »
1: Mint írtam a gyártás automatikusan megoldható (legalábbis a Marvel filmek világában mindenképpen, ami láthatóan jóval fejlettebb mint a miénk, de a valóságban sem igényel komoly beavatkozást), nem szűkséges, hogy bárki bármilyen tervrajzot kapjon.  ;)
2: Erősen kétlem,hogy ez volt Tony első extrém kérése, vagy saját kontójára legyártatott méreg-drága cucca. Anélkül, hogy tudnám, mi az az összeszerelő kütyü, eszembe nem jutna, hogy hű ez tuti egy vasember páncélt rak össze. A páncélt magát meg senkinek sem kellet látnia.
3: Miután Vasember először megjelent már másnap mindenki tudta kicsoda, akkor mégis mit ért volna bárki azzal, hogy ja én láttam ezt az alkatrészt valahol.
« Utoljára szerkesztve: 2015. március 25. - 12:58:33 írta Todd »

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #7196 Dátum: 2015. március 25. - 13:14:35 »
Közben beugrott az is,hogy Tony sose adta más kezébe a páncél gyártásának jogát, mivel mindig attól félt,hogy valaki ellopja és visszaél vele! Szóval emiatt sántít ez az elmélet. Meg aztán a Marvel univerzumban profi ipari kémek vannak mint a Szellem aki lazán bejutna a páncélgyárba, és az összes tervet,adatot el tudná lopni ;D That's All.:

Todd

• Pókfej
« Válasz #7197 Dátum: 2015. március 25. - 14:02:40 »
Közben beugrott az is,hogy Tony sose adta más kezébe a páncél gyártásának jogát, mivel mindig attól félt,hogy valaki ellopja és visszaél vele! Szóval emiatt sántít ez az elmélet.
Akkor ennek a kritériumnak is megfelel ez az elmélet, mivel így nem adja ki a gyártási jogot, mert a saját gyárában készül el, és egyetlen ember sem dolgozik a gyártáson.
Meg aztán a Marvel univerzumban profi ipari kémek vannak mint a Szellem aki lazán bejutna a páncélgyárba, és az összes tervet,adatot el tudná lopni ;D That's All.:
Ez ugyanúgy igaz Tony házára is nem? Akkor az egyetlen módszer hogy ne lopják el a páncélt az lenne,ha nem is gyártotta volna le.  ;)

Amúgy ez nem a Marvel univerzimban játszódik, hanem a filmben, ahol még nem volt olyan Vasember rész, ahol valaki ne lopta volna el a találmányát. ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7198 Dátum: 2015. március 25. - 14:12:10 »
1: Mint írtam a gyártás automatikusan megoldható (legalábbis a Marvel filmek világában mindenképpen, ami láthatóan jóval fejlettebb mint a miénk, de a valóságban sem igényel komoly beavatkozást), nem szűkséges, hogy bárki bármilyen tervrajzot kapjon.  ;)
Láttál te már fémgyártógépsort? Lehetetlen lenne, legyen bármilyen fejlett a technika. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #7199 Dátum: 2015. március 25. - 14:22:19 »
Láttál te már fémgyártógépsort?
Én is ugyanezt akartam kérdezni. :hehe: Persze, láttam, mivel műszergyártó cégnél dolgozok.

Ellenben például repülő páncélt, anyahajót, dimenziókaput, és szuperhősöket még nem láttam. Ezek szerint egy teljesen automatikasan működő gyártósor, amit emberi beavatkozás nélkül át lehet állítani újabb eszközök gyártására ezektől sokkal nagyobb sci-fi.
Pedig van egy olyan gyanúm, hogy ilyen az Ultron filmben is lesz.  ;)
« Utoljára szerkesztve: 2015. március 25. - 16:16:05 írta Todd »