Véleményem szerint a legnagyobb baj ezzel a Pókember rebootal az, hogy egyáltalán készül.
Hát, srácok, igazából ez a film nem nekünk készül már. Hanem a mostani tini korosztálynak. Öregszünk.
Persze azért majd megnézem a filmet, ha másért nem is, kiváncsiságból (de nem biztos, hogy moziban). De szerintem nekünk maradnak nosztalgiának a Raimi filmek, eddig azok voltak a leginkább képregényhűek (legalábbis az első két rész).
Hát, de az a baj, hogy nem is nekem.

Ilyen még tényleg nem volt, amit most meg akarnak húzni az új Pókiban. Gondolok itt Flashre, MJ-re, meglátjuk mi lesz, de már én is hülyét kapok attól, hogy minden filmbe kell egy "díszfeka", a politikai korrektség miatt, holott erre mind azért van szükség, mert ezen még lennének olyanok akik lovagolnak. Tegnap olvastam James Gunn reakcióját az MJ ügyre (ez csak egy része):
"Whatever the case, if we’re going to continue to make movies based on the almost all white heroes and supporting characters from the comics of the last century, we’re going to have to get used to them being more reflective of our diverse present world. Perhaps we can be open to the idea that, although someone may not initially match how we personally conceive a character, we can be – and often are – happily surprised.â€
Ugyebár ő azt mondja, hogy ha továbbra is olyan filmeket fognak csinálni, amelyek azokon a fehér hősőket és segítőket felvonultató múltszázadbeli képregényeken alapulnak, amelyeken most, akkor elengedhetetlen, hogy azok a mai modern világunkra reflektáljanak. Ez mind igaz, de én még mindig nem tudom felfogni, hogy ha a képregényhűség amúgy sem kritikus szempont. (Mert mi lehet hogy sírunk minden változtatásért, de az átlag mozizó csak legyint egyet, ha egyáltalán észreveszi.) Akkor miért nem alkotnak új politikailag korrekt karaktereket, modern, a mai világunkra reflektáló karaktereket?