Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 938828 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

balogh44

• Thanos
Re:Pókember
« Válasz #7540 Dátum: 2016. augusztus 22. - 16:33:04 »
A Csodálatos Pókember VHS: narrációs
Pókember: A Sárkány Barlangjában VHS: szinkron
A Pókember Visszatér VHS: szinkron
A Csodálatos Pókember-ben Kautzky Armand, a másik kettőben pedig Felföldi László volt a magyar hangja Nicholas Hammond-nak.

Blue S

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #7541 Dátum: 2016. augusztus 22. - 20:44:23 »
Köszönöm szépen!  :D

balogh44

• Thanos
« Válasz #7542 Dátum: 2016. augusztus 22. - 20:48:25 »
;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #7543 Dátum: 2016. augusztus 22. - 21:10:36 »
http://www.origo.hu/filmklub/blog/keszuloben/20160822-a-rajongok-lazadnak-mert-pokember-szerelme-nem-voroshaju-spider-man-homecoming-zendaya.html
az új mary jane
nem tudom mit mondjak
igaza van, de azért...
Jó ez a cikk. "Lázadnak a rajongók, mert Pókember szerelme nem vörös hajú", de "Sam Raimi Pókember-trilógiájában Kirsten Dunst formálta meg, aki tökéletesen beleillett ebbe a képbe." aki mellesleg szintén nem vörös hajú. :lol:

De amúgy még photoshop sem kell hozzá, hogy megtudjuk hogy áll a csajnak a vörös.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7544 Dátum: 2016. augusztus 22. - 21:55:14 »
A hajával van a legkisebb probléma. Nagyobb az, hogy megint (?) fiatalítani akarják az egészet, és a klasszikus jó csaj kinézet egyenlő lesz a vastag száj, simára sminkelt arc és kihúzott szemöldök klisével. A karakterisztikusság kellene, hogy egyezzen, de ennél ég és föld.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7545 Dátum: 2016. augusztus 22. - 22:03:47 »
Kaine, ez nem egy forgatási fotó, ez csak egy kép a "színésznőről".
Amúgy meg nyilván a régi idők party ribancából egy modern party ribancot csináltak.

BuB

• Pókfej
« Válasz #7546 Dátum: 2016. augusztus 22. - 22:11:40 »
De már 2 hónapja forog a cucc, azóta nem nagyon volt befestve a haja a csajszinak... vagy ezután kezdik majd el?   :-\

Engem még mindig az alapanyag totál semmibevétele nem tetszik...40 éves szereplőt változtatnak meg a polkorektség miatt... de akkor miért nem találnak ki új szereplőt?
 Ez a Michelle, vagy ki, azt mondtátok tényleg létezik, Póki nője is volt, fekete is volt... akkor most miért nem azt használják fel? Miért kell régi karaktert átvariálni? Egy adaptáció azért nyúljon már tisztességesen az alapanyaghoz... így is már tarka  Póki osztályának apraja-nagyja, sőt a tanárok is már több rasztból vannak beválogatva... és akkor erre még ráhúznak még egyet? Most divat ez a fehér-fekete kapcsolat, lásd Barry-Iris tv-ben, majd most Barry - Iris a moziban, és akkor erre most Póki is beáll a sorba... márha tényleg MJ lesz ez...

Ezt már egy színes bőrű színész is megmondta, hogy ő se érti miért kell átvariálni karaktereket, találnak ki újakat ilyen adottságokkal...
« Utoljára szerkesztve: 2016. augusztus 22. - 22:13:50 írta BuB »
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Todd

• Pókfej
« Válasz #7547 Dátum: 2016. augusztus 22. - 22:36:07 »
Véleményem szerint a legnagyobb baj ezzel a Pókember rebootal az, hogy egyáltalán készül. Minden más részletkérdés.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #7548 Dátum: 2016. augusztus 23. - 02:22:03 »
Pedig most pont a részleteken lovagolunk.
Igaza van abban, hogy miért ne játszhatná el egy fekete, vagy egy félig fekete, ha tudja hozni ugyanazt, de ez túlmutat ezen. A négerek azon túl is mások sokszor, hogy más a bőrszínük. Sok nagyvárosban külön negyedekben élnek, külön kontinensről származnak, szoval egy teljesen más szubkultura, és emiatt a gondolkodásmódjuk is máshoz hasonul. Vagyis a legtöbb esetben nem játszhatja el ugyanazt a szerepet, mert nem lehet ugyanaz a karakter. Ez pl most Deadshotnál egy tök jó példa. A suicide squad és secret six képregényekben egy igencsak jól megformált karakter lett belöle, és ebből a félig rasszista fickóból csináltak egy will smith stílusu néger macsót. Hiába volt ugyanaz a két karakter motivációja, nem lehet ugyanaz a személyiség ami a képregénybe részletesen ki lett már dolgozva.
De ha Mary Jane-t ennek ellenére simán eljátszhatja akár egy ázsiai is, akkor ebből azt kéne leszűrnűnk, hogy MJ az 50 év alatt is csak egy üres váz volt, egy sablon, akinek nincs erősen elkülöníthető jelleme meg háttere.
« Utoljára szerkesztve: 2016. augusztus 23. - 02:24:01 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7549 Dátum: 2016. augusztus 23. - 07:36:14 »
Azért szerintem ezen a fajta szegregáción hála istennek már sok helyen túl tudtak lépni Amerikában. Nyilván megvan ez a réteg is, de reméljük nem egy brooklyni gettó fekát akarnak csinálni MJ-ből. :lol:

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #7550 Dátum: 2016. augusztus 23. - 08:28:19 »
Rosszabbak vagytok mint egy csapat rasszista károgó mammer a faluszélen, valaki elhint egy pletykát a neten hogy ez a csaj lesz MJ, közbe lehet hogy nem is őt játsza de már mindenki asztalt borogat... :roll:

BuB

• Pókfej
« Válasz #7551 Dátum: 2016. augusztus 23. - 08:50:38 »
Na, má megint a raszizmus lap lett elő rántva... :roll:

Mi a franc raszista cucc abban, hogy nem igazán örül a rajongó hogy megváltoztatnak egy karaktert, akit 20-30 éve ismer füzetből, videójátékból, rajzfilmből stb. stb. csak azért hogy legyen néger karakter a filmben...
SZerintem ennek köze sincs a raszista dologhoz... emlékeim szerint sose ültünk körbe és pocskondiáztuk a fekete színészeket, bajunk nem volt mondjuk Fekete Párduccal, Fury-val, Pengével, vagy mondjuk Morgan Freemannel, (az ő filmjeit eleve szeretem is).

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7552 Dátum: 2016. augusztus 23. - 09:39:20 »
valaki elhint egy pletykát a neten hogy ez a csaj lesz MJ, közbe lehet hogy nem is őt játsza de már mindenki asztalt borogat... :roll:
Tekintve, hogy milyen simán megváltoztatták a Peter körüli karaktereket, igencsak esélyes, hogy nem pletykáról van szó.
Egyébként meg itt nem rasszizmusról van szó. Hanem arról, hogy már irritáló mértékben túltolják a polkorrektséget. Ha egy karaktert több évtizede úgy alkottak meg, hogy fehér bőre és vörös haja van, és mi gyerekkorunk óta így szoktuk meg, akkor elvárjuk, hogy a filmben is úgy nézzen ki. De ugyanígy kiakadnánk akkor is, ha pl a Sólymot, vagy Luke Cage-et egy fehér csávó játszaná. Abban nincs semmi rasszizmus, hogy egy filmbeli karakter hasonlítson külsőleg is a könyves/képregényes eredetire. Bakker, ezek nem önálló művészfilmek, hanem a képregényt filmesítik meg. Akkor tartsák is magukat ahhoz.
Ilyen alapon, ha a külső ennyire nem számít, akkor Harry Pottert legközelebb játssza egy 120 kilós kigyúrt kopasz.

Véleményem szerint a legnagyobb baj ezzel a Pókember rebootal az, hogy egyáltalán készül.
Hát, srácok, igazából ez a film nem nekünk készül már. Hanem a mostani tini korosztálynak. Öregszünk. :D Persze azért majd megnézem a filmet, ha másért nem is, kiváncsiságból (de nem biztos, hogy moziban). De szerintem nekünk maradnak nosztalgiának a Raimi filmek, eddig azok voltak a leginkább képregényhűek (legalábbis az első két rész).
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #7553 Dátum: 2016. augusztus 23. - 09:53:22 »
Véleményem szerint a legnagyobb baj ezzel a Pókember rebootal az, hogy egyáltalán készül.
Hát, srácok, igazából ez a film nem nekünk készül már. Hanem a mostani tini korosztálynak. Öregszünk. :D Persze azért majd megnézem a filmet, ha másért nem is, kiváncsiságból (de nem biztos, hogy moziban). De szerintem nekünk maradnak nosztalgiának a Raimi filmek, eddig azok voltak a leginkább képregényhűek (legalábbis az első két rész).

Hát, de az a baj, hogy nem is nekem. :(

Ilyen még tényleg nem volt, amit most meg akarnak húzni az új Pókiban. Gondolok itt Flashre, MJ-re, meglátjuk mi lesz, de már én is hülyét kapok attól, hogy minden filmbe kell egy "díszfeka", a politikai korrektség miatt, holott erre mind azért van szükség, mert ezen még lennének olyanok akik lovagolnak. Tegnap olvastam James Gunn reakcióját az MJ ügyre (ez csak egy része):

"Whatever the case, if we’re going to continue to make movies based on the almost all white heroes and supporting characters from the comics of the last century, we’re going to have to get used to them being more reflective of our diverse present world. Perhaps we can be open to the idea that, although someone may not initially match how we personally conceive a character, we can be – and often are – happily surprised.”

Ugyebár ő azt mondja, hogy ha továbbra is olyan filmeket fognak csinálni, amelyek azokon a fehér hősőket és segítőket felvonultató múltszázadbeli képregényeken alapulnak, amelyeken most, akkor elengedhetetlen, hogy azok a mai modern világunkra reflektáljanak. Ez mind igaz, de én még mindig nem tudom felfogni, hogy ha a képregényhűség amúgy sem kritikus szempont. (Mert mi lehet hogy sírunk minden változtatásért, de az átlag mozizó csak legyint egyet, ha egyáltalán észreveszi.) Akkor miért nem alkotnak új politikailag korrekt  karaktereket, modern, a mai világunkra reflektáló karaktereket?
« Utoljára szerkesztve: 2016. augusztus 23. - 09:55:00 írta Comicboy »
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #7554 Dátum: 2016. augusztus 23. - 10:46:27 »
Igazat adok Tomnak és Bubnak. Nemcsak a mi gyerekkorunkat határozta meg a pókember képregény, hanem sok generációét. És a másik, hogy azért fölösleges ez a fajta változtatás, mert van elég néger karakter a képregényekben, húzzák elő azokat, vagy népszerűsítsék őket filmben, ne a meglévőt változtassák meg. Vannak zsidó karakterek is, mint Kitty Pryde, azt miért nem hangsúlyozták az x-men filmben? (Vagy tegyék be Sabrát valamelyik filmbe, de úgy hogy csináljanak belőle négert vagy muszlimot. Asszem onnantól az a rendező és forgatókönyvíró elhagyhatná Hollywoodot más munkát keresve.) Vagy meleg házaspár is létezik marvel képregényben. Bármi ilyen témához akarnak nyulni, meg tudnák tenni anélkül, hogy megváltoztassanak valamit.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7555 Dátum: 2016. augusztus 23. - 10:53:26 »
Idézetet írta: Comicboy
Ugyebár ő azt mondja, hogy ha továbbra is olyan filmeket fognak csinálni, amelyek azokon a fehér hősőket és segítőket felvonultató múltszázadbeli képregényeken alapulnak, amelyeken most, akkor elengedhetetlen, hogy azok a mai modern világunkra reflektáljanak.
Erre csak azt tudom mondani, hogy a múlt századi hősöknek vannak jelenkori képregényeik is, amikben a jelenkori problémákra reflektálnak. Vagyis a modern világra lehet reflektálni az eredeti karakterek megtartásával is. Most is jelennek meg Pókember, Batman, stb. képregények, vegyék azokat alapul. De a régi történeteket is át lehet ültetni modern köntösbe, lásd Raimi Pókfilmek. Ettől még, aki fehérbőrűnek lett kitalálva, az maradhat is az, nem kell mindenkit lecserélni négerre.
Idézet
Akkor miért nem alkotnak új politikailag korrekt  karaktereket, modern, a mai világunkra reflektáló karaktereket?
A képregényekben majd fognak is, de ehhez nyilván idő kell. A filmekben nincs erre idő, ezért a meglévő, bevált karaktereket "alakítják át" polkorrektté, mert azt kevésbé tartják kockázatosnak. Mondjuk amíg csak huszadrangú karakterekkel csinálták ezt, addig nem is szúrta az ember szemét, de az, hogy lassan már főszereplőket cserélgetnek le, azért durva. Nem azt mondom, hogy nem mindig jön be a dolog, mert Nick Fury-t már el se tudnám képzelni Jackson bácsi nélkül, illetve nekem Heimdall is tetszett a Thor filmekben. De az, hogy most ennyire túltolják a polkorrektséget, előbb-utóbb kontraproduktív lesz.

A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #7556 Dátum: 2016. augusztus 23. - 11:11:16 »
Pedig az a Heimdal aztán echte viking/skandináv/norvég/germán volt. :)

BuB

• Pókfej
« Válasz #7557 Dátum: 2016. augusztus 23. - 11:56:11 »
Hát ugye most Valkűr is fekete lesz.

Amúgy a minap ugrott be, hogy basszus, a Gyűrűk Urához bezzeg tudtak úgy nyúlni, hogy korrektül alapul vették az eredetit, és senkit nem feketítettek be, sőt, úgy rémlik néger/arab/kínai szereplő se volt benne... érdekes, nem nagyon tűntettek miatta, hogy nem került bele ilyen karakter, sőt, tódultak a moziba is az emberek rá,tehát nem is bukott meg, nem is bojkottálta egyik raszt sem a filmet... ezt hogy mertén anno bevállalni, azóta meg nem lehet ilyet csinálni?  :D    a Disney, a csupa-családbarát stúdió meg nem meri ezt bevállalni?  :hehe:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7558 Dátum: 2016. augusztus 23. - 12:11:16 »
Én is azt mondom, hogy vígan meg lehetne csinálni úgy a filmet, hogy nem a régi karaktereket változtatják meg ilyen módon. Semmi bajom nem lenne ezekkel a színészekkel, ha teljesen más karakterek lennének. Én sem értem, hogy miért kell ezt csinálni.  :nemtudom: Mert felőlem legyen tele a film feketével, ázsiaival, filipinóval, stb, ha azokat nem úgy hívnák, hogy Flash Thompson, Ned Leeds, Mary Jane. Legyenek akkor teljesen más nevű, új karakterek, akiket ha a filmben beválnak, akkor akár a képregényekbe is át lehet venni (lásd Coulson ügynök).

Így szerintem senkinek nem lenne baja ezzel az egésszel, sőt, még jól is kijöhetnének vele, hiszen mondhatnák, hogy kiszakítják a régi megszokott környezetből és karakterek közül Pókembert, hogy egy teljesen újat mutassanak vele.

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Válasz #7559 Dátum: 2016. augusztus 23. - 14:12:16 »
Amúgy Heimdall az tök menőn nézett ki,bírom is a karaktert,de az azért nekem fura,hogy az északi népek mítoszaiban élő istenek egyike fekete.Meg akkor most Valkűr is.Ez szerintem elég nagy belenyúlás egy már alapból létező mitológiába.
Szerintem is új karaktereket kéne behozni (pl Luis a Hangyában,azt hiszem ő a filmig nem létezett),ha már nagyon polkorrektek akarnak lenni.A PC amúgy szerintem egy bizonyos mértékig jó dolog,de egy szintet már jócskán átlépett az egész.Arról nem is beszélve,hogy olyan szinten túlérzékennyé vált az emberek nagy része,hogy az hihetetlen.