Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 949173 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ju

• Pókfej
Re:Pókember
« Válasz #1340 Dátum: 2010. január 21. - 11:18:53 »
A Twilight és a High School Musical rajongókat.
Elég valószínű, mert ez egy baromi nagy új tábor lenne, főleg tele lányokkal. :headscratch:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1341 Dátum: 2010. január 21. - 11:30:49 »
Nézzük a dolgot realitásaiban:

- A film középpontjában a tinédzser Peter Parker áll akit minden bizonnyal egy 25-30 év közötti színész fog alakítani.
 - Marc Webb, bár kitűnő rendező, tudomásom szerint még a büdös életben nem rendezett akciófilmet, márpedig egy Pókember sztori rendesen kivitelezett akciók nélkül eláshatja magát.
 - Ha ténylegesen az Ultimate-et akarják adaptálni a vászonra, akkor megint a Manó lesz a genya, de elfelejthetjük a Power Ranger ruhába bújt Manót, hanem helyette kapunk egy Hulk utánzatot, ha pedig a kettő egyfajta keverékére számíthatunk - egy high-tech Hulk utánzat - az ki is nyírja a filmet.
 - Mivel a film a fiatalabb korosztályt célozza meg, biztosra vehető, hogy a középiskolás élet problematikája is előkerül, és innen már csak egy lépés a zenés dalbetét Zac Efronnal.
Van egy olyan érzésem, hogy sokat fogunk még szentségelni.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1342 Dátum: 2010. január 21. - 11:47:27 »
Bámulatos, hogy néhány sablon marketingszövegből, amiben semmit se mondtak el ötször egymás után, miket nem tudtok kikövetkeztetni. :D AZ a merész és kreatív írós szöveg egyszerűen csak egy polcról levett frázis, amikor sose olvasott semmit, de mondták, hogy hú, voltak itt ám újdonságok, de még mekkorák (a marketingeseink szerint legalábbis, az olvasók annyira nem voltak elájulva), meg minden. A kedvencem az volt, hogy nem akar Raimi helyébe lépni, mert az ilyen jó volt meg olyan jó volt. Azért imádom az ilyen interjúkat, mert csodás módon lehet bővíteni a bullshitgenerátor munícióját olyan frázisokkal, amik jól hangzanak, de a tartalmuk kisebb, mint Kiszel Tünde koponyájáé.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1343 Dátum: 2010. január 21. - 11:58:14 »
Ja, én is pont akartam mondani, hogy ez az összes itt csak PR szöveg, az égedta világon nem jelent semmit. Ettől még lehet baromi jó és baromi rossz is a film.

Raimi sem rendezett előtte akciófilmet egyébként, és akinek nem tetszett azoknak sem az akicókkal volt baja. Webb vizuálisan nagyon kreatív, max kap maga mellé egy akciórendezőt és kész.

Akciófilmet egy jó és kreatív rendezőnek sokkal könnyebb készíteni, mint akciófilmhez szokott emberkének egy tartalmasabb művet, mint pl az (500) days of summer.

Én megmondom őszintén attól tartok a legjobban, hogy a stúdió Webbet majd bábként akarja mozgatni, mindig rászólnak majd, hogy de ezt is tegye bele meg azt is, aztán ezekből  kényszerített helyzetekből nem sok jó szokott kisülni. Nagy stúdiók által készített blockbusterekben sok jó rendező besült már emiatt.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1344 Dátum: 2010. január 21. - 12:07:08 »
Raimi sem rendezett előtte akciófilmet egyébként

Nem-e? Akkor a Darkman mi? Vagy a M.A.N.T.I.S.? Vagy az Army of Darkness?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1345 Dátum: 2010. január 21. - 12:50:37 »
A Mantis az mi?
A Darkman vagy az Army of darkness nem klasszikus akciófilm.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1346 Dátum: 2010. január 21. - 13:12:01 »
A M.A.N.T.I.S. egy akciófilm sorozat, amelyben egy lebénult orvos/mérnök páncélt ölt, és igazságot oszt.

Volt belőle mozifilm és TV sorozat, mindkettőt Raimi jegyezte még a 90-es évek közepén.

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #1347 Dátum: 2010. január 21. - 14:04:29 »
Jaj most komolyan mi ez a Twilight hiszti, az első Pókemberben is iskolás korú volt Peter, a Twilight egy gagyi nyálregény, tinilányoknak, megvolt alapból a közönség akiket megcéloztak, ez be is jött, a Pókember olvasótábora nem belőlük áll, és van akkora eltérés a két rajongótábor között hogy ha az utóbbit célozzák meg az előbbi nem fogja megnézni, és hozzáteszem minden film a gyártási költségeihez mérten teljesít, most Twilight hiszti van, de az első Pókember négyszer annyi bevételt hozott mint a Twilight, és többször annyiba is került a gyártása,  nem akkora az a közönség, hogy megérje becélozni, a ráfordított energia nem hozná vissza bevételeket, az egésznek nagyobb a füstje mint a lángja.
« Utoljára szerkesztve: 2010. január 21. - 14:07:17 írta Pádi »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #1348 Dátum: 2010. január 21. - 14:33:07 »
Idézet
A Twilight és a High School Musical rajongókat.
Elég valószínű, mert ez egy baromi nagy új tábor lenne, főleg tele lányokkal. :headscratch:
Én is ettől félek, hogy egy nyálas tinifilm lesz az egészből. :uhoh:

Meg a másik, hogy ha tényleg az Ultimate Spider-Man-t fogja alapul venni a rendező (merthogy az neki így meg úgy tetszett), az nagyon gáz lesz. :-\

amúgy nem láttam még az (500) days of summer c. filmet, de 1 darab sikeres film alapján még nem biztos, hogy ki lehet jelenteni, hogy milyen zseniális a rendező, meg hogy más műfajban is megállja a helyét. Ezenkívül a képregényfilmeknél szerintem nagyon számít, hogy a rendező maga tényleg rajongó-e, vagy ha nem is az, akkor mennyire hajlandó elmélyülni a témában, hogy minél jobban képben legyen...

Hát Ben, ha megint Zöld Manó lesz, akkor szerintem az Ulti változatot fogják elővenni, hiszen eddig high-tech Manó volt a filmekben. :roll: Vagy a hi-tech-Ulti keveréket, ahogy írtad, csak akkor nem kéne Hulk méretűre csinálni. De ha van eszük a készítőknek, akkor nem a Zöld Manóval kéne nyitni az új trilógia első darabját (max civilben legyen csak Osborn), inkább a trilógia végére kéne őt hagyni, a kövi részbe pedig új ellenség(ek)et rakni.

Pádi: ha nem azt a közönséget akarnák becélozni, akkor semmi értelme nem lenne rebootolni, simán folytathatnák ott, ahol Raimi abbahagyta, csak felnőttesebb irányban. Hisz a Póki rajongókat inkább a felnőtt Pókember érdekelné.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1349 Dátum: 2010. január 21. - 14:51:02 »
Pádi mond valamit.  ;)
Meg a másik, hogy ha tényleg az Ultimate Spider-Man-t fogja alapul venni a rendező (merthogy az neki így meg úgy tetszett), az nagyon gáz lesz. :-\
Talán jó, ha tudod, hogy Raimi Pókembere is az Ultit vette alapul... ez nem jelenti azt, hogy totál más eredet jön, vagy más szereplők, hisz mozifilmmel ezt öngyilkosság lenne, főleg 3 rész után. Olyan, mintha az Amazing 3 után elindítottak volna egy Spectacular címet más eredettel.  ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1350 Dátum: 2010. január 21. - 15:12:57 »
Igen, Raimi mindenhol azt nyilatkozta még 2001-2002 között, hogy az Ultimate vonalat vette alapul. De a film semmit sem emelt át az Ultimate-ből (azon kívül, hogy MJ és Pete osztálytársak).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1351 Dátum: 2010. január 21. - 15:16:57 »
Meg hogy a Zöld Manóval kezdődik minden, meg hogy génmanipulált pók, meg hogy szerves háló, meg hogy a pankráción saját készítésű ruhában van, meg hogy...  :D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1352 Dátum: 2010. január 21. - 15:19:52 »
Meg hogy a Zöld Manóval kezdődik minden

Oké, ez egy.

génmanipulált pók

A filmes lehet hogy génmanipulált, de az Ultimate simán vegyszerrel kezelt.

meg hogy szerves háló

Hol van az Ultimate-ben Peternek szerves hálója? Jessica-nak a klónjának igen, de Peternek nem.

meg hogy a pankráción saját készítésű ruhában van

Ez kettő.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1353 Dátum: 2010. január 21. - 15:27:10 »
Ez kettő.
Meg Peter és MJ osztálytársak, ez három.  ;D

Összevont üzenet ideje: 2010. január 21. - 15:27:43
Meg mai korban játszódik, ez négy.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1354 Dátum: 2010. január 21. - 15:29:13 »
-1, mert a pankrátor szerkó 616-os.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #1355 Dátum: 2010. január 21. - 15:37:14 »
Talán jó, ha tudod, hogy Raimi Pókembere is az Ultit vette alapul...
Hát, de maximum csak annyiban, hogy Gwen helyett M.J.-re alapozták a szerelmi szálat, illetve Zöld manót rakta be első főgenyának, meg Venom az nagyon Ulti lett, tagadhatatlan. :hehe: Nade ezen kívül? A Zöld Manó karaktere totál klasszikus volt, még a halála is, az hogy Harryból ZM 2 lesz, szintén, Oki Doki is klasszikus, Homokember külsőre totál klasszikus, a Ben bácsis eredettörténettel való kavarás meg Raimi saját gyártmánya. ;D Még a fekete pókruhára se lehet mondani, hogy Ulti lenne, hiszen az is a klasszikus eredethez áll közelebb (űrlény az űrből). Én azt mondanám, hogy a 3 Pókember film együtt legalább 80 %-ban a klasszikus Pókira épül. :D

Szerintem az új filmben az eredet csak annyiban lesz más, hogy itt nem az autó előtt fogják lelőni Ben Bácsit, hanem a lakásukban, vagyis a betörő tényleg betörő lesz. ;D

Egyébként én arra értettem, hogy gáz lesz, hogy az Ultit veszik alapul, ha a főellenségeket is totál Ultimate verzióban fogják megcsinálni. Tehát pl a Zöld Manóból egy nagy zöld Hulk lesz, aki tűzlabdacsokat dobál. Igaz, Vérontóból nekem jobban tetszett az Ulti verzió, de csak azért, mert itt nem egy elmebeteg sorozatgyilkos volt, aki kedvtelésből öl, hanem egy klón, akinek nincs normális tudata, nem tudja mi a jó és mi a rossz. De pl azt én se szeretném, ha az új trilógiában Gwent Vérontó ölné meg, ráadásul úgy, hogy igazából Gwen ott nem is járt Peterrel.:) Inkább klasszikus Gwen halálát szeretnék Zöld Manóval, de előtte legalább 1-2 részen át járjon Peter és Gwen, hogy tényleg nagyot üssön a halála.:)

----------------------------------------------------

Ja, közben látom, hogy írtatok. :)

Meg mai korban játszódik, ez négy.
Ez nem azért van így, mert az ultimate-ből lett volna átvéve, hanem mert a készítők a legnagyobb idióták lettek volna, hogyha egy 60-as években játszódó filmet készítettek volna. ;D Egyértelmű, hogy egy modern, napjainkra jellemző környezetben játszódó filmbe tudja legjobban beleélni magát az ember. (Plusz, egy 60-as évekbeli filmben milyen bénán néztek volna ki a "high-tech" cuccok? :hehe: )
« Utoljára szerkesztve: 2010. január 21. - 15:44:28 írta Tom Fireheart »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1356 Dátum: 2010. január 21. - 15:41:12 »
Gwennel már csak azért sem lesz szerelmi szál a filmben, mert a laikusok és az új generációs olvasók (akiknek a film készül) azt se tudják ki az a Gwen Stacy. Ők MJ-vel azonosítják a NŐT.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1357 Dátum: 2010. január 21. - 15:44:12 »
Ja igen, hogy Gwen helyett MJ. Nem kell félni attól, hogyUlti ellenségek lesznek, azok elég bénák voltak, hogy ne legyenek filmesek.  ;)
Gwen-Zöld Manó: MJ-vel már majdnem megcsinálták, még egyszer biztos nem lesz ugyanaz. Az MJ a hídon és túléli különben még Cameron ötlete volt.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #1358 Dátum: 2010. január 21. - 15:49:46 »
Nem kell félni attól, hogyUlti ellenségek lesznek, azok elég bénák voltak, hogy ne legyenek filmesek.  ;)
Oké, ez elég megnyugtatóan hangzik.

Hmm, ezek szerint Raimi azért elég sokat átvett Camerontól. :hehe:

Ben: ebben igazad van teljesen... És ilyen szempontból az Ulti Pókot is "elszúrták", mert ott sem sok vizet zavart Gwen...

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1359 Dátum: 2010. január 21. - 16:02:47 »
Meglepődnél, ha olvastad volna az első 3 forgatókönyvet. Mennyi mindent megtartottak belőle. Ahhoz képest, hogy az első verzióban még Zöld Manó-Dr. Octopus páros együtt van, szépen átírták az egészet. Először kivették az egyiküket, majd átírták Homokemberre és Elektróra, végül lett egy Zöld Manónk.
Mindig röhögök, ha eszembe jut, hogy amikor fordítottam a Spectacular 200-at a magyar Pókemberbe, volt egy rész, hogy Pókember elment keresni az eltűnt MJ-t és Harry-t, akiről tudta, hogy kiengedték a diliházból, és biztosan újra Zöld Masni lett. Keresi mindenhol, aztán hazatér, és Harry manócuccban ott áll MJ mellett. Pókember közben töri a fejét, hogy "Órákig kerestem, de sehol se futottam bele a Manóba!" To the Goblin! Viszont ez már azon a képen volt, ahol épp hazaérve leugrott a tetőablakon és meglátta őket. Oda csak annyit kellett fordítanom, hogy "...a Manóba!"  ;D ;D Nem volt ötletem, hogy kerüljem ki a ziccert.  ;D