Szerintem nem ugyanolyan sugarat lövöldöznek. Az erejük forrása azonos, mindketten a kozmikus sugárzást szívják magukba (ha jól emlékszem a comicsból) és alakítják át másfajta sugárzássá, de Küklopsz opti-sugarat lő, Plazma pedig... plazma nyalábot.
Két dolgot jegyeznék meg. Az első, hogy ez a film, tehát (és ezt már mind tudjuk) a képregény nem mérvadó itt (sajnos). Azért is kérdeztem, hogy mondanak-e bármit a képességéről a filmben, mert én nem igazán emlékszem, hogy fejtegetnék a képességét, bár ettől függetlenül lehet, hogy benne volt, nálad friss az élmény.
A másik dolog, amit talgaby is mondott (és ha jól emlékszem Küklopsz képességéről és annak mikéntjéről és retconjairól is vitáztunk már), és a különböző rajzfilmekben is közelítették már a két képességet, ahogy szerintem most a filmben is) de maradjunk az eredeti változatnál, amit te is mondtál. Ha nem ugyanolyan vagy hasonló sugarat lőnek, akkor hogy lehet, hogy mindketten immunisak a saját és a testvérük sugarára? De, mintha a leírásokban is oldalakon keresztül taglalnák, hogy milyen fajta sugarat lőnek és az miért nem lézer, hő és stb (erre viszont nem esküszöm meg, meg azóta lehet vagy ötször változott már)...
A filmben meg gondolom azért lángol az edzőterem, mert így volt a legegyszerűbb magyarázni, hogy mekkora pusztításra képes...