Na tegnap megnéztem végre a Thort. Nem tudom, mennyire kell a spoiler, de hátha:

Szóval, összességében jó volt a film, tetszett. Asgard nagyon jól nézett ki. Bejött az is, hogy ilyen high-tech irányba vitték el az isteneket, ez jobban illik a Marvel univerzumba, mint a klasszikus mitológiai verzió. A színészek is jók voltak, Loki szerepe volt a legjobb. Thor is tetszett, talán csak az zavart, hogy túl fiatal, dehát a mostani képregényfilmekben mindenki túl fiatal.

De ettől függetlenül jó volt. A film legjobb jelenete az volt, amikor Thor is megpróbálta felemelni a pörölyt, de nem sikerült neki. Ott döbbent rá, milyen érzés gyengének és halandónak lenni (onnantól már a viselkedése is tök szimpi volt). Különben az a jelenet is tetszett, amikor az emberek sorban megpróbálták felemelni a pörölyt, mintha egy az egyben a Polgárháborúból vették volna át, poén volt.

Egyébként a humorfaktor elmaradt a Vasember filmekétől, de azért volt 1-2 jó poén. A látvány tényleg jó volt, egyedül a Pusztítóval való bunyónál nem volt az igazi, ott látszott a drótkötél effektus. Igazából a film egyetlen komoly negatívuma a verekedéseknél volt, a gyors vágások és a rossz kameranézetek miatt szinte semmi nem látszott belőlük, követhetetlenek voltak.
Összességében egy teljesen korrekt, jó eredetsztori volt a film, érezhetően csak az volt a célja, hogy Thor ne tök ismeretlenül csöppenjen be az Avengersbe. Ettől függetlenül szórakoztató kis movie volt.
Tetszett a stáblista utáni jelenet is, ezzel megmagyarázták, hogy mit keres majd Loki az Avengers filmben.
Csak egy dolgot nem értettem: Odin mitől esett kómába a film közepén?