Szerző Téma: Idei képregényfilmek  (Megtekintve 1285048 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Idei képregényfilmek
« Válasz #9820 Dátum: 2016. augusztus 26. - 10:54:25 »
Ha igazad lenne, akkor nem hallaná meg Lois üvöltését a világ túlsó feléről. ;)
A szuper érzékeit amikkel folyamatosan pásztázza a világot, neki itt egyértelműen nem bekapcsolnia kell, hanem kikapcsolni. Mi sem bekapcsoljuk a látásunkat vagy a halásunkat. Az ő világ érzékelése kábé olyan lehet, mint DareDevil-é beszorozva egymillióval.
Lényegében a sztori így is sántít, mert akkor meg azt kellett volna észrevennie, hogy de ugyan, mégis miért ólomból van a tolókocsi. Ha meg ez az egész szituáció neki gyárilag nem volt gyanús, akkor Clark egy kretén (mondjuk ez nem kérdés).
Jobban belegondolva az a jelenet így is kegyetlen rossz. :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2016. augusztus 26. - 10:58:52 írta Todd »

BuB

• Pókfej
« Válasz #9821 Dátum: 2016. augusztus 26. - 11:02:57 »
Egen, de akkor válaszooltál is... kikapcsolja a képességeit... ennyi embernél muszáj volt neki kikapcsolnia. Erre pont jó példa még az első részből, ahol az anyja "megtanítja" , hogy kapcsolja ki az érzékeit az osztályterembe, mert már ott kezdett megörülni, annyi mindent lát és hall a teremben a sok kölök körül.

Lois meg... inkább akkor az a jelenet sántít, és nem ez.  ;D (de gondolom én, szerelmes, minden érzékszerve a csaj felé van hegyezve...  :hehe: ezért hallja meg a világ túlsó felén )
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Todd

• Pókfej
« Válasz #9822 Dátum: 2016. augusztus 26. - 11:08:12 »
De ez nem egy piknik volt a családjával, ahol úgymond biztonságba érezhetné magát, hanem egy tárgyalás vagy mi, ahol arról akartak dönteni, hogy ő veszélyes-e az emberiségre.
Számomra ez pont nem tartozna az olyan szituációk közé, amikor elengedem magam és nem figyelek a környezetemre.
de igazából nem ez a lényeg, mert vagy 6 tucat ilyen logikátlanságot ki lehetne emelni a filmből.
Lois meg... inkább akkor az a jelenet sántít, és nem ez.
Inkább az egész film sántít, és folyton ellentmond önmagának. ;)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9823 Dátum: 2016. augusztus 26. - 11:14:45 »
Szerintem az igazság valahol félúton van kettőtök közt. Teljesen jogos felvetés Bubtól, hogy miért kellett volna bombát keresnie, amikor Amerika egyik legjobban őrzött épületébe sétált be. Egyszerűen nem számított rá, hogy valaki ilyen merényletet fog elkövetni, illetve úgy gondolhatta, hogy elég jók a biztonsági intézkedések az épületben ahhoz, hogy megakadályozzák a merényleteket. Viszont neked is igazad van, hogy Lois kiáltását sem kellene meghallania a világ túlfeléről, de ha meg is hallja, akkor sem törvényszerű, hogy időben odaér. Ez a "lelököm Loist a tetőről" tipikus klisés hülyeség volt, millió más dolga is lehetett volna Szupinak épp.
A hallásnál valószínűleg igaz, hogy megtanulta kizárni a zajokat, viszont a röntgenlátása alapból nem működik, azt szerintem be kell kapcsolnia. De szerintem a hallását is megtanulta már annyira uralni, hogy ha nem "fülel", akkor nem is hallja meg a nagyon távoli dolgokat.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9824 Dátum: 2016. augusztus 26. - 11:21:20 »
Egyszerűen nem számított rá, hogy valaki ilyen merényletet fog elkövetni, illetve úgy gondolhatta, hogy elég jók a biztonsági intézkedések az épületben ahhoz, hogy megakadályozzák a merényleteket.
Ez egy újabb erőteljes kérdést vet fel, hogy is volt akkor az a biztonsági intézkedésekkel, mert be tudtak csempészni egy bombát és egy üveg pisit is.
Vagy más se számított rá, nem csak Szupi. :lol:
Viszont neked is igazad van, hogy Lois kiáltását sem kellene meghallania a világ túlfeléről, de ha meg is hallja, akkor sem törvényszerű, hogy időben odaér.
És ez a film első jelenete. Vagyis ott lefektetnek egy alapszabályt Supi érzékeit illetően, amit aztán később telibe sz*rnak, majd megint később újra elővesznek. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2016. augusztus 26. - 11:24:44 írta Todd »

BuB

• Pókfej
« Válasz #9825 Dátum: 2016. augusztus 26. - 11:23:55 »
Valszeg Luthort mint a kormány fő fegyver beszállítóját nem úgy ellenörzik, mint a többi mezei halandót.  ;D

Meg hát kitudja milyen bomba volt, lehet nem kimutatható, a srácot meg a székéről lehet nem akarták rakosgatni ide-oda, már lehet az is sértő odakint, ha úgy bánnak vele...
« Utoljára szerkesztve: 2016. augusztus 26. - 11:25:26 írta BuB »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #9826 Dátum: 2016. augusztus 26. - 11:26:08 »
Az egyetlen jó ötlet az eredete volt, hogy Zod testéből csinálta Luthor, bár vicces, hogy ha az a kriptoni szerkezet fel tudja támasztani a halottakat, akkor miért nem támasztották fel vele Szupit.
Ugye az egy tiltott kryptoni technológia vagy eljárás volt. És ha Supermant megpróbálták volna feltámasztani, akkor annak is lehetett volna valami visszás következménye. Magyarán kockázatos, és kiszámíthatatlan. Meg nyilván Luthoron kívül erről más nem tudott, még batman se. (szerintem)
This is a joke. A real practical Joke.

BuB

• Pókfej
« Válasz #9827 Dátum: 2016. augusztus 26. - 11:28:47 »
Hát Bats tuti nem, őt bezsongatta a Supi gyűlölettel, nagyon mást se látott a rózsaszín ködtől.  ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #9828 Dátum: 2016. augusztus 26. - 11:29:35 »
Meg hát kitudja milyen bomba volt, lehet nem kimutatható, a srácot meg a székéről lehet nem akarták rakosgatni ide-oda, már lehet az is sértő odakint, ha úgy bánnak vele...
Akkor leszámítva a fiatal fehér férfiakat, a világon mindenki szabadon követhet el merényleteket Amerikában. :lol:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9829 Dátum: 2016. augusztus 26. - 11:39:14 »
Idézetet írta: Todd
Ez egy újabb erőteljes kérdést vet fel, hogy is volt akkor az a biztonsági intézkedésekkel, mert be tudtak csempészni egy bombát és egy üveg pisit is.
Így van, igazából a szekuritisok hibáztak nagyot. :lol: De amúgy ez a tipikus "belső ember kellett hozzá" merénylet volt, amit nagyon nehéz lett volna kiszűrni. Senki nem gondolná az ország egyik legtekintélyesebb, köztiszteletben álló üzletemberéről, hogy ilyesmire képes, illetve hogy a védencének a feneke alatt bomba van. Pont azért sikerült Luthornak a merénylet, mert senki sem gondolta volna róla, és neki elég nagy hatalma és kapcsolatai vannak ahhoz, hogy szinte bárhova bejusson. Én, nézőként sem számítottam rá, hogy ilyen durva agressziót fog elkövetni.

Idézet
Vagyis ott lefektetnek egy alapszabályt Supi érzékeit illetően, amit aztán később telibe sz*rnak, majd megint később újra elővesznek.
Azt nem mondtam, hogy következetes a film. ;D

Idézetet írta: grey gargoyle
Meg nyilván Luthoron kívül erről más nem tudott, még batman se. (szerintem)
Oké, ez igaz lehet.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9830 Dátum: 2016. augusztus 26. - 12:21:02 »
A röntgenlátást szerintem is be kell kapcsolni. Különben állandóan meztelen (?) embereket látna maga körül. Lois sikolyát pedig következetesen meghallja minden eddigi megjelenésében, képregényben, sorozatban. Nem tudom, hogyan, talán a frekvenciára, hangszínre érzékeny, beállította a fülét, hogy azt ne zárja ki. :)

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #9831 Dátum: 2016. augusztus 26. - 13:40:55 »
De én még mindig nem értem. Honnan tudjuk, hogy a világ másik végéről hallotta meg Loist? :headscratch: Megemlítették, hogy Clark akkor még az USA-ban volt, míg Lois nyomozgatott? Mert akkor nekem ez totál kimaradt.

BuB

• Pókfej
« Válasz #9832 Dátum: 2016. augusztus 26. - 14:36:22 »
Ja, rárezonál a szerelmes csaj hangjára  ;D
Lehet ez is olyan, hogy Jimmy órájának sípolását is meghallja, bárhol legyen, valszeg az is valami olyan frekvencia... csak hát, ezt el is magyarázhatták volna a filmben, és akkor most nekünk se kell rajta kattogni  ;D

Hát, Tibetben volt, nem? Ott talizott Kent papával a hegy tetején.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9833 Dátum: 2016. augusztus 26. - 17:57:13 »
Szóval a bombára volt logikus magyarázat, mert amúgy a mozis verzióban az az egyik legnagyobb agyf*sz volt az a jelenet. Nem és értem ilyenkor a vágókat. De komolyan kivágnak egy jelenetet, aminek a következménye bent marad.
Szerintem ez az utóbbi jelenetet azért vágták ki, mert ugyanaz a laboros csaj mondta el Loisnak, hogy ólommal bélelt volt a tolókocsi, aki a film elején, egy másik kivágott jelenetben állapítja meg, hogy az Afrikában használt lőszer Luthor gyártmánya. Így mivel eredetileg a csajt egy korábbi jelenetben ismertük volna meg, amit kivágtak, egy másik jelenetnél már nem értettük volna, hogy ki is ő. Az egyik jelenet kivágása magával vitte a másikat is.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9834 Dátum: 2016. szeptember 05. - 12:08:18 »
Hétvégén megnéztem úja a  Civil Wart, ezúttal édesanyámmal.
Kiváncsi voltam, hogy egy olyan ember, aki abszolút nem követi ezeket a filmeket rajongóként, sőt a reboot, filmes jogok és egyéb dolgokat hírből sem ismeri, hogyan fog reagálni Pókember feltűnésére.
Nos a válasz: sehogy.  :lol: Egyetlen kérdést sem vetett fel neki az a jelenet, nem zavarta, hogy kerül ide Pókember, hogy miért néz ki másképp, miért let fiatalabb, miért lakik panel házban, miért egy fiatal nő a nagynénije stb. Sőt kifejezetten jót nevetett amikor Tony kóstolgatta Pókembert és flörtölt a nénikéjével. :lol:
Pedig a régi trilógiát végig látta.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9835 Dátum: 2016. szeptember 05. - 17:06:06 »
Ennyi...  ;D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9836 Dátum: 2016. szeptember 05. - 21:54:01 »
És hol néztétek meg? Moziban vagy otthon?

Todd

• Pókfej
« Válasz #9837 Dátum: 2016. szeptember 06. - 06:55:38 »
Most már otthon.
« Utoljára szerkesztve: 2016. szeptember 06. - 08:13:42 írta Todd »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9838 Dátum: 2016. szeptember 07. - 13:44:05 »
 :spoiler:

Nemrég láttam én is a Civil War-t, tényleg jó film lett. A kapi filmek közül ez tetszett a legjobban, de igazából azért, mert ez egy színtiszta Avengers mozi. :lol: De végig szórakoztató volt, nagyon látványos. A finálé meg zseniális volt, végre nem a sablonos "mentsük meg a világot", hanem egy merész és drámai csavar. A befejezés miatt lett igazán több a film egy hollywoodi popcornmozinál. Nagy hibát sem igazán találtam a filmben, elég jó lett a sztori. Az egyetlen gyengesége - amit nem is mondanék hibának -, hogy a képregényhez képest az itteni "Civil War" eléggé sovány, kicsit olyan "magyar narancs" lett. Persze nem is várhattuk, hogy szó szerint átvegyék a képregényes szálat, csak az alapötletet vették át, de lényegében az egész egy szuperhőscsapat belső konfliktusává egyszerűsödött, nem lett olyan drámai, globális probléma, mint mondjuk a mutánsregisztrációs téma az X-Men filmekben. A másik, amit kicsit túlzásnak éreztem, az a kapi Bucky-mániája volt. Oké, hogy legjobb spanok voltak, meg Bucky a Hydra bábja volt, de könyörgöm, akkor is egy gyilkos, aki kismillió embert megölt. Kapi elfogultsága erősen túlzó volt szerintem. A Pókemberes részek nagyon frankók voltak, tetszettek, ilyen szempontból ígéretes lehet az új Póki film. Viszont a civil rész...  :-\ A Petert játszó srác végülis nem rossz, bár zavaró kicsit, hogy megint tinigyerek Pókember van. De May néni...  :-\ Én imádom Marisa Tomeit, a kedvenc színésznőim között van, de nem May néninek való. Baszki simán kinézném belőle, hogy ő teperné le Tony-t, és nem fordítva. :lol: Nem az a bajom, hogy fiatalítottak May nénin, meg persze, legyen modern... De ne egy milf legyen már. :lol: Sally Field sokkal jobb volt ilyen szempontból, mert visszafogottabb a kisugárzása.
De összességében a film nagyon jó lett, nagyon tetszett. :judge:

Idézetet írta: Todd
Kiváncsi voltam, hogy egy olyan ember, aki abszolút nem követi ezeket a filmeket rajongóként, sőt a reboot, filmes jogok és egyéb dolgokat hírből sem ismeri, hogyan fog reagálni Pókember feltűnésére. Nos a válasz: sehogy.
Igen, amúgy nagyon ügyesen szőtték bele a Pókemberes részeket a filmbe, nem hatott idegennek, vagy erőltetettnek. Talán csak az, hogy Tony honnan tudta meg, hogy kicsoda Pókember, dehát ezt betudjuk a zsenijének. :lol:

Amúgy még az volt kicsit vicces (vagy inkább cinikus), amikor a kormány azzal jött, hogy hány ártatlan civil halt meg a Bosszúállók akcióiban, miközben a csapat minimum kétszer megmentette a Föld teljes lakosságát. :lol:

Todd

• Pókfej
« Válasz #9839 Dátum: 2016. szeptember 07. - 14:24:09 »
A másik, amit kicsit túlzásnak éreztem, az a kapi Bucky-mániája volt. Oké, hogy legjobb spanok voltak, meg Bucky a Hydra bábja volt, de könyörgöm, akkor is egy gyilkos, aki kismillió embert megölt. Kapi elfogultsága erősen túlzó volt szerintem.
De egyfelől elfogadhatjuk szerintem azt, hogy az nem Bucky volt. Másfelől ő az utolsó kapocs, Steve múltjához, ha ő meghal, vége mindennek, ami a fiatalkora volt. Ezért hangsúlyozták ki Carter halálát előtte.  ;)

Amúgy még az volt kicsit vicces (vagy inkább cinikus), amikor a kormány azzal jött, hogy hány ártatlan civil halt meg a Bosszúállók akcióiban, miközben a csapat minimum kétszer megmentette a Föld teljes lakosságát. :lol:
Sajnos, nem sajnos, de ez biztosan így lenne a valóságban is. ;)