Nemrég láttam én is a Civil War-t, tényleg jó film lett. A kapi filmek közül ez tetszett a legjobban, de igazából azért, mert ez egy színtiszta Avengers mozi.

De végig szórakoztató volt, nagyon látványos. A finálé meg zseniális volt,
végre nem a sablonos "mentsük meg a világot", hanem egy merész és drámai csavar. A befejezés miatt lett igazán több a film egy hollywoodi popcornmozinál. Nagy hibát sem igazán találtam a filmben, elég jó lett a sztori. Az egyetlen gyengesége - amit nem is mondanék hibának -, hogy
a képregényhez képest az itteni "Civil War" eléggé sovány, kicsit olyan "magyar narancs" lett. Persze nem is várhattuk, hogy szó szerint átvegyék a képregényes szálat, csak az alapötletet vették át, de lényegében az egész egy szuperhőscsapat belső konfliktusává egyszerűsödött, nem lett olyan drámai, globális probléma, mint mondjuk a mutánsregisztrációs téma az X-Men filmekben. A másik, amit kicsit túlzásnak éreztem, az
a kapi Bucky-mániája volt. Oké, hogy legjobb spanok voltak, meg Bucky a Hydra bábja volt, de könyörgöm, akkor is egy gyilkos, aki kismillió embert megölt. Kapi elfogultsága erősen túlzó volt szerintem. A Pókemberes részek nagyon frankók voltak, tetszettek, ilyen szempontból ígéretes lehet az új Póki film. Viszont a civil rész...

A Petert játszó srác végülis nem rossz, bár zavaró kicsit, hogy megint tinigyerek Pókember van. De May néni...

Én imádom Marisa Tomeit, a kedvenc színésznőim között van, de nem May néninek való. Baszki simán kinézném belőle, hogy ő teperné le Tony-t, és nem fordítva.

Nem az a bajom, hogy fiatalítottak May nénin, meg persze, legyen modern... De ne egy milf legyen már.

Sally Field sokkal jobb volt ilyen szempontból, mert visszafogottabb a kisugárzása.
De összességében a film nagyon jó lett, nagyon tetszett.

Kiváncsi voltam, hogy egy olyan ember, aki abszolút nem követi ezeket a filmeket rajongóként, sőt a reboot, filmes jogok és egyéb dolgokat hírből sem ismeri, hogyan fog reagálni Pókember feltűnésére. Nos a válasz: sehogy.
Igen, amúgy nagyon ügyesen szőtték bele a Pókemberes részeket a filmbe, nem hatott idegennek, vagy erőltetettnek. Talán csak az,
hogy Tony honnan tudta meg, hogy kicsoda Pókember, dehát ezt betudjuk a zsenijének.

Amúgy még az volt kicsit vicces (vagy inkább cinikus), amikor a kormány azzal jött, hogy hány ártatlan civil halt meg a Bosszúállók akcióiban, miközben a csapat minimum kétszer megmentette a
Föld teljes lakosságát.