Pedig elméletileg a remake nem egy istelentelen vétek, mivel nagyon sok király film remake. Légy, Thing, Sebhelyesarcú, Rettegés foka, ezek mind remakek.
Nem tudom, manapság miért nem sikerült ezt összehozni. Valószínű, akkor régen nem a brand építés volt az első, hanem tényleg az, hogy egy történtet vigyünk filmre, függetlenül attól, hogy volt-e már abból film korábban, nem az előző film sikerének meglovagolására. De pl. egy Holló Remake-nek én látnám értelmét, ha úgy vinnék vászonra, hogy teljesen a képregényt tekintenék forgatókönyvnek, és újra a Robert Smith csináljon hozzá zenét.
De már nem is értem, egy Ben hur sikerét tuti nem lehet meglovagolni, mert az átlag mozi néző nem is élt, mikor az kijött, így kétlem, hogy annak a címnek van bármiféle brand értéke.
Lényegében kifogynak az ötletekből a nagyobb stúdiók is, és ilyenkor vissza nyúlnak a klasszikusokhoz, hogy megszentségtelenítsék.
Ezt mindenki látja, de akkor alapvetően ennek semmi köze a jogokhoz.

Én meg azt hittem Margot Robbie 
Ő már a felnőtt korunk kedvence, habár mindig fura ruhában látni.
Már félek előre, mikor majd előveszik gyerekkorunk kedvenceit, a Szörnyecskéket, meg a Végtelen Történetet....
Ez csak idő kérdése, de hidd el azután is van élet. Az én kedvenceimet, Alien, Predator, Terminator már rég lehúzták a klotyón.
Star Wars Remake is készült már.