Tegnap egy gyenge pillanatomban úgy döntöttem, hogy ismerjük meg az ellenséget alapon megnéztem a Twillightot. Az nem meglepő, hogy semmi pozitívum nincs a dologban, és, hogy ez nem vámpírfilm (alapvetően nincs jelentősége a történetre annak a ténynek, hogy Edward vámpír). Viszont mint szüzességelvesztés tini film szimbólum, vagy mai tizenéves p*csák lelkivilága tanulmányként megtekintve egészen érdekes volt, mennyire impotens ez a generáció. A mai lányok egy mazochista szenvedős világfájdalmas muffal azonosulnak, akinek az a legnagyobb problémája, hogy a sok seggfej fiú rá nyomul, miközben ő képtelen egy értelmes mondatot is elmondani (2 szó küzütt hármat sóhajt vagy nyög), vagy becsukni a száját
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/77/Bella_Swan.jpg.
Szív szerelme pasija pedig annyira bárgyú, hogy már még akkor is csak tőszavakban tud beszélgetni vele, amikor már bemutatta családjának.
Így, hogy ők az egész film alatt 5 szót sem beszélnek nehéz felfognom, mitől szerettek egymásba. Azért több dologra is rájöttem, ami lehet nem tervezett logikus magyarázat. Edward nem tud olvasni bella gondolataiban, mert nem lát semmit benne, naná Bella ennyire sötét. A vámpírok sosem alszanak, ezért ilyen hülyék, mert az agy alvás közben raktározza el az információkat, és ez nekik nincs, így rendelkeznek 100 évesen egy átlag (alatti) 17 éves értelmi és érzelmi szintjén.
Lefordítva hétköznapira az átlag tizenéves lányok egy olyan srácról álmodoznak, aki úgy néz rájuk, mint aki mindjárt elrókázza magát, totál impotens, és képtelen az emberi beszélgetésre, DE. orvos az apja, izmos, 3 szintes házban él és menő kocsija van. Ergó élj a külsőségeknek, ez az üzenet.
Ha pedig a vámpírharapást a szex metaforájának tekintjük, akkor a mormonoknál (ugyanis mormon a könyv írója), biztos tilos ovszerrel szexelni, így igazából Edward attól fél, hogy képtelen lesz időben kihúzni a farkát Bellából, ezért nem mer töcskölni vele.