Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362960 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #7460 Dátum: 2013. január 30. - 21:29:41 »
Ja, de ez csak TV film.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7461 Dátum: 2013. január 30. - 21:41:48 »
Érdekes amit írsz, mert a Nosferatu pont az örökösök miatt nem mehetett Drakula néven.
Igen, 91 éve. Azóta már eléggé alaposan lejártak a jogai.

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #7462 Dátum: 2013. január 30. - 21:50:55 »
Ja, de ez csak TV film.

Hát mondjuk nem hiszem, hogy moziban kaszált volna a pénztáraknál. :hehe:

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7463 Dátum: 2013. január 30. - 22:30:20 »
Érdekes amit írsz, mert a Nosferatu pont az örökösök miatt nem mehetett Drakula néven.
Igen, 91 éve. Azóta már eléggé alaposan lejártak a jogai.

Az lehet, de akkor még nem jártak le, ezért nem lehetett Drakula a címe és a szereplő neve sem.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7464 Dátum: 2013. január 30. - 23:47:00 »
Ma megnéztem a tv-ben A képlet c. filmet (angol címe: Knowing). Azt kell mondjam, jó film volt, tetszett. Különösen a befejezése volt elgondolkodtató. Elég lassú sodrású film, de azért vannak benne látványos részek is. Többnyire kiszámítható a cselekmény, de azért képes végig fentartani az érdeklődést. Ha másért nem is, a befejezés miatt mindenképp érdemes megnézni. :)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Ju

• Pókfej
« Válasz #7465 Dátum: 2013. január 31. - 12:20:57 »
Ma megnéztem a tv-ben A képlet c. filmet (angol címe: Knowing). Azt kell mondjam, jó film volt, tetszett.

Wha-at?? What's wrong with you?! :lol:

Az egyetlen pozitív, amit mondani tudok róla, az, hogy annyi bullshit van benne, hogy majdnem beillik egy M. Night filmnek(de csak majdnem, mert ő legalább emlékezetes bullshitet csinál ;)). Erre még habnak jön a tortára Nicholas Cage másfél-két órás(nem emlékszem már, milyen hosszú volt) szenvedése és olyan megszentségesült arckifejezése, hogy a bazilika freskói elfordulnának szégyenükben. A nyomozás valami vicc, még ha az alapötlet (kislány előre lát dolgokat, leírja, stb) nem is lenne rossz. (Én is az alapötlet miatt néztem meg régen.) A végkifejlet meg egyenesen szirupos és dogmatikus. "Nem baj, hogy mi mind meghalunk, ha a gyerekem tovább élhet." Már bocsi, de mi ez, ha nem az 'áldozd fel magad a gyerekedért' dogma extrapolálása? Szinte szó szerint... ;D
Nem beszólni akarok (nem igazán...), csak nálam a szótárban a bullshit kifejezésnél ez a film áll. Komolyan kb olyan borzadvány, mint a Jelek, csak ezt végig is néztem. Nem fér a fejembe, hogy ez értelmes embernek tetszhet. :P

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #7466 Dátum: 2013. január 31. - 13:00:55 »

balogh44

• Thanos
« Válasz #7467 Dátum: 2013. január 31. - 14:34:12 »
Jaja, nagyon várom már, hogy történjen végre valami ez ügyben, akárcsak a The Goon-al kapcsolatban!

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7468 Dátum: 2013. január 31. - 15:34:52 »
Wha-at?? What's wrong with you?! :lol:
Maybe I'm the chosen one. ;D

Egyébként én sem azt mondom, hogy ez a világ legjobb filmje, de teljesen nézhető, és a befejezés nekem írtóra tetszett, nálam az sokat dobott a megítélésen.

Idézet
Az egyetlen pozitív, amit mondani tudok róla, az, hogy annyi bullshit van benne, hogy majdnem beillik egy M. Night filmnek(de csak majdnem, mert ő legalább emlékezetes bullshitet csinál ;)).
Nem véletlen, valószínűleg direkt hasonlít azokhoz. Írták a kritikák is, hogy majdnem olyan a film, csak a rendező nem olyan ügyes, mint M. Night. :)
Idézet
Erre még habnak jön a tortára Nicholas Cage másfél-két órás(nem emlékszem már, milyen hosszú volt) szenvedése és olyan megszentségesült arckifejezése, hogy a bazilika freskói elfordulnának szégyenükben.
Nem azt mondom, hogy ez volt Cage legjobb alakítása (más, hasonló kaliberű színésszel is simán működött volna a film), de Cage hozta a kötelezőt. Voltak ennél sokkal rosszabb filmjei is Nicknek.
Idézet
A nyomozás valami vicc, még ha az alapötlet (kislány előre lát dolgokat, leírja, stb) nem is lenne rossz. (Én is az alapötlet miatt néztem meg régen.)
Nekem olyan nagy bajom nem volt ezzel, kifejthetnéd, hogy mi az, ami gáz volt benne szerinted. Ha arra gondolsz, hogy mindig "véletlenül" pont oda kerül Cage, ahol épp történnek az események, ez valóban tűnhet erőltetettnek, de a filmnek pont az a lényege, hogy semmi sem történik véletlenül benne. Vagyis az "eleve elrendeltetés" filozófiáján alapul a film, Nick az elején abban hisz, hogy minden, ami a világban történik, véletlenek sorozata, de menet közben rájön, hogy valójában minden előre meg van írva. Ezért nem tudja megakadályozni egyik katasztrófát sem, és ezért csak a kiválasztottak menekülhetnek meg a végén.

Különben az alapötletet nem ismertem előre, de amiatt (és Cage miatt) néztem én is, na meg azért, mert sci-fi, márpedig azok érdekelnek. :D

Idézet
A végkifejlet meg egyenesen szirupos és dogmatikus.
Nekem pont az tetszett benne, hogy dogmatikus. :) A film a bibliai motívumokat ütközteti a sci-fivel. Vannak olyan vélekedések, amelyek szerint Isten nem létezik, vagy legalábbis nem misztikus lény, hanem egy nagyon fejlett földönkívüli faj (vagy annak egy tagja). Ezért is angyalszerűek az ufók, illetve ezért is vannak az utolsó jelenetben az egyértelmű bibliai motívumok. Nem tudni pontosan, hogy ők valóban angyalok-e, vagy csak szuperfejlett élőlények, a film a nézőre bízza, hogy ki mit lát bele ebbe. Az ufós befejezés amúgy azért is tetszett, mert sokmindent megmagyarázott, például, hogy hogyan tudtak megadni a kisgyerekek földrajzi koordinátákat.

Idézet
"Nem baj, hogy mi mind meghalunk, ha a gyerekem tovább élhet." Már bocsi, de mi ez, ha nem az 'áldozd fel magad a gyerekedért' dogma extrapolálása? Szinte szó szerint... ;D
Igazából nem értem (illetve inkább csak sejtem :D ) hogy mi a problémád ezzel. Ez nem dogma, hanem a világban egy nagyon is létező jelenség. Minden normális, jóérzésű szülő, ha ilyen választás elé kerül, a saját gyermeke túlélését helyezi előbbre a saját életénél. Elég csak megnézni a híradót, vagy elolvasni a híreket. Minden balesetnél vagy katasztrófánál a gyerekeket mentik ki először. Számtalan eset van, amikor egy veszélyhelyzetben az anya a testével védi a gyerekét. De még az állatvilágban is létezik ez a jelenség, az állatok is foggal körömmel védik a kicsinyeiket.
Egyébként a különbség a filmben, hogy Nick nem feláldozta magát, ugyanis neki nem volt választása. Nagyon szívesen elmenekült volna a gyerekével együtt, de nem tehette, mert nem volt választása. Egyedül a gyerek, mint kiválasztott dönthette el, hogy elfogadja az ufók ajánlatát, vagy ott marad a Földön, és az apjával együtt meghal. Azon persze lehet vitázni, hogy morálisan mennyire megkérdőjelezhető az ufók döntése, hogy kit visznek magukkal, vagy mi alapján válogattak az emberek között, miért nem mentettek meg mindenkit, stb. De ha belegondolunk, hogy az emberiség milyen ütemben bassza szét a bolygót, illetve milyen lelkesen irtják egymást, akkor nem is tűnik olyan kegyetlennek, hogy az ufók szelektálnak. A kiválasztottak révén egy második esélyt kínálnak az emberi fajnak, de a szelekció révén egyben arra is esélyt kínálnak, hogy egy jobb, tökéletesebb civilizációt építsenek a jelenleginél egy másik bolygón. Akár vitatjuk az ufók döntéseit, akár nem, egyvalami tény: ők tudnak utazni a csillagok között, mi meg nem. Így a döntés az ő kezükben van.Egyébként, bár a film végéből az jöhet le, hogy csak a gyerekek menekültek meg, ez valószínűleg nem így van. A kislány, aki a listát írta 50 évvel korábban, szintén kiválasztott volt, vagyis, ha nem dilizett volna be és nem nyírta volna ki magát, akkor ő is az ufókkal mehetett volna. Ebből következően valószínű, hogy felnőtteket is vittek magukkal az ufók, hisz láthattuk, hogy számos űrhajó hagyta el a Föld különböző pontjait.

Nekem egyébként pont azért is tetszett nagyon a film, mert itt a legtöbb katasztrófafilmmel szemben nem happy end a befejezés, itt még Bruce Willis sem tudná megmenteni a világot. A kiválasztottak kivételével igenis mindenki hamuvá ég. Nagyon jó kontraszt van abban a jelenetben, ahogy Cage megy haza a szüleihez a városban, és tudja hogy nem tehet semmit, beletörődött, hogy elkerülhetetlen a vég, miközben az autója körül az emberek kétségbe esve rohangálnak, mint a mérgezett egér. Nagyon látványos volt a város elpusztulása is. Egyébként, ha már itt tartunk, a sztorit tekintve az Armageddon sokkal nagyobb bullshit volt szerintem. :) Persze tény, hogy az szórakoztató nyári popcornmozinak készült, ez pedig mélyebb, elgondolkodtató alkotásnak.
Idézet
Nem beszólni akarok (nem igazán...)
Tudom, semmi gond. :) Szívesen folytatok eszmecserét a filmről, megvannak hozzá az érveim (nagyjából le is írtam a lényeget asszem). Ezzel egyébként nem meggyőzni akarlak arról, hogy neked is tetsszen a film, hisz jogodban áll bullshitnek tartani, mindenkinek megvan a saját ízlése. Én csak azt mondtam el, hogy én miért tartom a filmet jónak. 

Idézet
Komolyan kb olyan borzadvány, mint a Jelek, csak ezt végig is néztem.
Vicces, mert a Jeleket régóta meg akarom nézni, csak pont azért halogatom, mert mindenhol azt olvastam, hogy gyenge film. :lol:

Idézet
Nem fér a fejembe, hogy ez értelmes embernek tetszhet. :P
Hát, van itt a fórumon olyan közös ismerősünk, akinek a Batman & Robin is tetszett. ;D Pedig nálam az a film is bullshit kategória.
Sőt, biztos vagyok benne, hogy vannak olyan emberek (gyanítom, hogy főleg lányok), akiknek a Macskanő film is tetszett - nálam az a film az Ultimate Total Bullshit kategória, amit nemhogy DVD-re, de még WC papírra sem érdemes kiírni.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7469 Dátum: 2013. január 31. - 15:42:55 »
Nem véletlen, valószínűleg direkt hasonlít azokhoz. Írták a kritikák is, hogy majdnem olyan a film, csak a rendező nem olyan ügyes, mint M. Night. :)
Pedig én alapból Alex Proyast sokkal tehetségesebb rendezőnek tartom, mint Slájmmant. Legalábbis a Holló, és a Dark City is zseniális filmek.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7470 Dátum: 2013. január 31. - 15:53:24 »
Igen, csak valószínűleg "Slájmman" műfajában nem olyan ügyes. Bár én nem sok M. Night filmet láttam, szóval itt inkább csak a kritikák véleményére hagyatkoztam, de a Lány a vízben például tetszett.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7471 Dátum: 2013. január 31. - 22:25:51 »
Én imádom M. night Shyamalan minden filmjét, és a Képletetet is. Tom Firehart! nézd meg a Jelket.
Szerintem egyelőre meg nem értett filmek. Gyakran hurrogják le csípőből azokat a filmeket amikben van valami lényegi mondanivaló és mondják, hogy blöff az egész: Mátrix, Felhőatlasz. Ju , ha lehet egy tippem szerintem neked az Amikor megállt a föld sem tetszett. talált? Azt sem "szokták" szeretni. (Te se vedd beszólásnak légyszi)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7472 Dátum: 2013. február 01. - 16:41:11 »
Én imádom M. night Shyamalan minden filmjét, és a Képletetet is. Tom Firehart! nézd meg a Jelket.
Szerintem egyelőre meg nem értett filmek. Gyakran hurrogják le csípőből azokat a filmeket amikben van valami lényegi mondanivaló és mondják, hogy blöff az egész: Mátrix, Felhőatlasz. Ju , ha lehet egy tippem szerintem neked az Amikor megállt a föld sem tetszett. talált? Azt sem "szokták" szeretni. (Te se vedd beszólásnak légyszi)

Klatu Verata Nikto!  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7473 Dátum: 2013. február 01. - 17:36:21 »
Barada. :) Klaatu barada nikto!
Amúgy abból a remake-et nem csodálom, hogy nem szeretik, a trailerénél FAIL volt.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7474 Dátum: 2013. február 01. - 18:36:18 »
Barada. :) Klaatu barada nikto!
Amúgy abból a remake-et nem csodálom, hogy nem szeretik, a trailerénél FAIL volt.

Igazad van. A Verata-t Ash mondja az Evil dead 3. ban.  ;D
A remake borzalmas. Egy fokkal azért jobb az Asylum változatánál.  :hehe:

Ju

• Pókfej
« Válasz #7475 Dátum: 2013. február 01. - 19:53:30 »
Gyakran hurrogják le csípőből azokat a filmeket amikben van valami lényegi mondanivaló és mondják, hogy blöff az egész: Mátrix, Felhőatlasz.

Én szeretem a Mátrix filozófiáját, és a Felhőatlaszét is. ;) Az picit más tészta, hogy a filozófia lehet nagyon jó, de filmre nem mindig sikerül átültetni. Mint pl a Felhőatlasz. Hatalmas, epikus, elgondolkodtató, mégis vannak olyan pontjai, amikor nem bírod követni az eseményeket. ÉS ez nem a film mondanivalóját bírálja, csak a megvalósítást. :)

A Falu alapötletét és mondanivalóját sem vontam soha kétségbe, mégis életem egyik legrosszabb filmélménye volt, mert szerintem egy egészestés filmben nem működött. Ha egy félórás rövidfilm lett volna belőle, simán lehet, hogy az egekig dícsérném, mert az ötlete nagyon jó. Viszont a köré épített forgatókönyv valami borzalmasan vontatott és fájdalmas volt, ettől meg az egész elromlott szerintem.

Idézet
Ju , ha lehet egy tippem szerintem neked az Amikor megállt a föld sem tetszett. talált? Azt sem "szokták" szeretni. (Te se vedd beszólásnak légyszi)
Oké, nem veszem annak. ;)
Nem láttam, mert alapból nem szeretem a katasztrófafilm műfajt.

Idézet
Ez nem dogma, hanem a világban egy nagyon is létező jelenség. Minden normális, jóérzésű szülő, ha ilyen választás elé kerül, a saját gyermeke túlélését helyezi előbbre a saját életénél. Elég csak megnézni a híradót, vagy elolvasni a híreket. Minden balesetnél vagy katasztrófánál a gyerekeket mentik ki először.

És pont ez az, ami nem logikus és nem normális. ;) Egy repülőgép-balesetnél is te magad veszed fel először a oxigénmaszkot és csak utána segítesz a gyerekednek, ha neki nem ment magától. Egy szükséghelyzetben is először az orvoson segítesz, hogy utána ő tudjon segíteni a többieken. Így logikus és praktikus. Ha először a gyereket mented ki, akkor ő mit tud segíteni abban, hogy jobb legyen a helyzet? (Legfejlebb láb alatt lesz...)
Nyilván nem akarod, hogy a gyerekednek baja essen, ez természetes. De az szerintem az állatokba sincs belekódolva, hogy saját magát feláldozza az utódjáért. Akkor ki gondoskodna a többi utódjáról? Sokkal szomorúbb helyzet, ha a kicsinek(legyen az állat, vagy ember) szülő nélkül kell felnőnie, mint az, ha a szülőnek kell újrakezdenie az életét, minden lehetőséggel arra, hogy megint legyen utódja. Neked bármikor lehet újra gyereked, de a szüleidet nem tudod újrateremteni. Nekem ezért visszás az egész gondolatmenet.
(És itt végig őszinte jóindulatot feltételeztem, nem tértem ki arra, mi van akkor, amikor a gyerek azt hallgatja, hogy bizony a szüleinek mennyi mindenről kell lemondania miatta... na erre tudnék még pár keresetlen szót mondani ;))

A Knowingra igazából nem is akarok több időt pazarolni, így is túl sokat beszéltünk róla. :) Talán még annyit, hogy annyira tartom science fictionnek, mint Cage-et értékelhető színésznek. ;D Szóval, legalább megmaradnak ugyanazon a szinten. Én meg tudom, hogy ezután sem nézek Cage-filmet. ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #7476 Dátum: 2013. február 01. - 20:12:08 »
Nyilván nem akarod, hogy a gyerekednek baja essen, ez természetes. De az szerintem az állatokba sincs belekódolva, hogy saját magát feláldozza az utódjáért. Akkor ki gondoskodna a többi utódjáról? Sokkal szomorúbb helyzet, ha a kicsinek(legyen az állat, vagy ember) szülő nélkül kell felnőnie, mint az, ha a szülőnek kell újrakezdenie az életét, minden lehetőséggel arra, hogy megint legyen utódja. Neked bármikor lehet újra gyereked, de a szüleidet nem tudod újrateremteni. Nekem ezért visszás az egész gondolatmenet.
Szerintem ez senkibe sincs kódolva. Van olyan állat akiben megvan, és van olyan, akiben nincs, és ugyanígy embereknél is. Amúgy én ezzel alapjaiban nagyon nem értek egyet, mivel szerintem a szeretet legtisztább formája, ha valaki az életét áldozza valaki másért (igen, ilyen tiszta és naívnak/giccsesnek ható gondolatok is vannak bennem, nem vagyok teljesen tróger). Szerintem ezt nem lehet racionálisan magyarázni.
Akkor ha valaki a szerelméért áldozza az életét, az is hülyeség? Elvégre szerelmes is lehet újra.
Ez a gondolatmenet nekem egy picit a magamra vigyáznom kell, mert én egyedűl vagyok, másokra nem kell, mert ők többen vannak alapelv szépen megfogalmazásának tűnik.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7477 Dátum: 2013. február 01. - 21:32:10 »
Egy repülőgép-balesetnél is te magad veszed fel először a oxigénmaszkot és csak utána segítesz a gyerekednek, ha neki nem ment magától.
Nyilván nem akarod, hogy a gyerekednek baja essen, ez természetes. De az szerintem az állatokba sincs belekódolva, hogy saját magát feláldozza az utódjáért. Akkor ki gondoskodna a többi utódjáról?
Na de a szeretet nem a logikán alapszik, ahogy a szerelem sem. Hidd el: először a gyerekre tesszük fel az oxigénmaszkot, mi szülők, csak utána magunkra.  ;)
Idézet
(És itt végig őszinte jóindulatot feltételeztem, nem tértem ki arra, mi van akkor, amikor a gyerek azt hallgatja, hogy bizony a szüleinek mennyi mindenről kell lemondania miatta... na erre tudnék még pár keresetlen szót mondani ;))
Lehet, hogy neked vannak ezzel kapcsolatban rossz tapasztalataid, lehet, hogy a szüleid ezt túlságosan is nyomták, de ettől még igaz: csakis akkor fogod megérteni, hogy mennyit tett érted az, aki felnevelt, amikor neked is lesz gyereked.  ;) Én sem tudtam, és szörnyen érzem magam néha, mert a szüleim előbb meghaltak, mint hogy nekem gyerekem lett volna, és sosem tudtam igazán megköszönni nekik.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7478 Dátum: 2013. február 01. - 22:24:56 »
Ok. JU, még nem mondtad el mi a baj az Időutazó feleségével :)
------------
Erre kíváncsi vagyok!
http://www.imdb.com/title/tt0975645/?ref_=sr_1

« Utoljára szerkesztve: 2013. február 02. - 17:49:01 írta VTomi »

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7479 Dátum: 2013. február 02. - 18:35:29 »
Én is. Nagy Hitch rajongó vagyok, kíváncsi vagyok mit hoztak össze!