Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364078 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Rockatansky

• Sakál
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8900 Dátum: 2014. november 29. - 11:36:39 »
Amúgy a felvillantott képkocka jelentősége ez volt: nem klónok a rohamosztagosok, hanem igazi emberek.  ;) Ezért lett néger, hogy ezt egyértelművé tegyék.

Vagy csak szimplán azért, mert minden amcsi filmben van néger. Csak mert csak. Mert mi az hogy ők ki vannak rekesztve.

Tiéd a pont, barátom!  8)
Végre van,aki átlátja.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #8901 Dátum: 2014. november 29. - 11:39:05 »
Jurassic World (Szinkronizált előzetes):

"És ne feledd!Ha valami üldöz,futááás!"-Ragadozók elől el lehet futni.Pláne egy kölyök!El tud....  :hehe:

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #8902 Dátum: 2014. november 29. - 12:27:32 »
Ehhez a Star Wars - néger témához egy valamit tudok hozzátenni: Lando Calrissian - Billy-Dee Williams.  ;)
Igen, bevallhatjátok magatoknak, hogy begyöpösödtetek. Régen ez nem zavart az égvilágon senkit sem.

SwitcX

• Vendég
« Válasz #8903 Dátum: 2014. november 29. - 12:35:51 »
Nem is tegnap kezdték ezt :D Egy rakat filmbe beleraknak EGY négert. Akkor miért nincs több? Semmi bajom velük, csak hülyeségnek tartom.

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #8904 Dátum: 2014. november 29. - 12:37:06 »
Szerintem halál mindegy hogy van-e egy filmben fekete színész vagy nem, nem ezen fog múlni hogy jól szórakozzak.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8905 Dátum: 2014. november 29. - 13:01:04 »
Én sem állítom, hogy emiatt gáz lesz a film. :) Csak ha már sci-fi, akkor várnék valami magyarázatot is.
De ez miért fura?  :headscratch: Mitől furább, mint az, hogy vannak fehér emberek?
Itt most rátapintottál valamire. Tudod, így sokkal furább, mintha CSAK négerek lennének benne. Akkor hihetőbb, hogy az ő fajuk ilyen. Így viszont földi beütése van a dolognak, holott a világegyetem túlsó felén vagyunk.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8906 Dátum: 2014. november 29. - 13:17:58 »
Ehhez a Star Wars - néger témához egy valamit tudok hozzátenni: Lando Calrissian - Billy-Dee Williams.  ;)
Igen, bevallhatjátok magatoknak, hogy begyöpösödtetek. Régen ez nem zavart az égvilágon senkit sem.
Hát ez az... na és Mace Windu?
Itt most rátapintottál valamire. Tudod, így sokkal furább, mintha CSAK négerek lennének benne. Akkor hihetőbb, hogy az ő fajuk ilyen. Így viszont földi beütése van a dolognak, holott a világegyetem túlsó felén vagyunk.
Ezt most abszolút nem értem, egy univerzumban, ahol mindenféle ember típus él, magyarázni kell, hogy ott miért lehetnek feketék IS.
Ha földi körülmények között több égőv alatt több féle embertípus fejlődött ki, akkor más bolygókon ez nem lehetséges, a sci-fi bolygókon csak egy égőv van? Najó, pont a Star Warsban igen, de nem mindegyiken. :lol: Vagy ha máshogy közelítjük a dolgot, és a sci-fi beli emberek mind a földről elment emberekből fejlődtek ki, akkor fekák nem mehettek ki az űrbe? A kék, zöld, piros bőrű és egyéb ember változatok nem zavaróak?
Vagy csak szimplán azért, mert minden amcsi filmben van néger. Csak mert csak. Mert mi az hogy ők ki vannak rekesztve.
A filmekbe díszfekák pakolása után már beindult a díszfeka riadó fújása ott is, ahol tök fölösleges.  ;D

És úristen, ez csak most esik le! A Star Wars mióta SCI-FI, amiben bármit is magyarázni kéne? Az erő megmagyarázása az egyik legnagyobb baklövés, amit Lucas elkövetett. Ha most nekiállnának fajelméleteket gyártani a Star Wars-hoz, vagy kiderülne, hogy ez egy nagy csillagközi kitelepülés után játszódik pár ezer évvel, ezért vannak mindenhol emberek, akkor a rajongók felgyújtanák a Disney székházat.
Ez nem sci-fi, ez egy fantasy/mese sci-fi köntösben. A Thor sem sci-fi, a Galaxis örzői sem sci-fi.
Ezek a filmek nem akarnak elgondolkoztatni, és nem szorulnak túlmagyarázásra.
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 29. - 13:44:56 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8907 Dátum: 2014. november 29. - 13:44:32 »
Az SW nem sci-fi, hanem fantasy. Kardos lovagok, sötét lovagok, varázslat, királylány, szörnyek stb.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #8908 Dátum: 2014. november 29. - 13:52:55 »
A bibliából is kihagyták Rufus-t a 13. apostolt, csak azért mert néger.  :hehe:

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8909 Dátum: 2014. november 29. - 14:17:28 »
Idézet
A Star Wars mióta SCI-FI, amiben bármit is magyarázni kéne? Az erő megmagyarázása az egyik legnagyobb baklövés,
A SW sci-finek indult, csak a mai fantasy korszakban vált át azzá. Űrhajók, lézerek, űrcsata.
Az meg elég gáz, hogy ha van benne egy nagy baklövés, akkor szerinted már lehet benne bármennyi. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy radioaktivitástól nem lehet pókerőt kapni, úgyhogy innentől Pókember miért ne lőhetne ki sugarat a szeméből, vagy repülhetne fénysebességgel?
Idézet
Vagy ha máshogy közelítjük a dolgot, és a sci-fi beli emberek mind a földről elment emberekből fejlődtek ki,
Ez meg miért? Ilyet még nem hallottam, na és ez tényleg marhaság lenne. Hogy lenne mindenki az űrben a Földről? Főleg, miután a zömének a technikai tudása jóval meghaladja a miénket.
Idézet
A kék, zöld, piros bőrű és egyéb ember változatok nem zavaróak?
Nem, kicsit sem. Az fantáziára utal. A néger pedig ennek az ellenkezőjére.

SwitcX

• Vendég
« Válasz #8910 Dátum: 2014. november 29. - 15:29:43 »
Nem pont a bőrszín miatt katasztrófa. Sokkal inkább a zene + felbukkanás, mintha épp odasz#rt volna és megijedt, hátha látta valaki. Vagy jól bepálinkázott volna tegnap este, most meg a sivatagban azt sem tudja hol van. Totál paródia.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8911 Dátum: 2014. november 29. - 15:39:41 »
Az SW csak egy mese. :) Szerintem aszerint is kell kezelni. Ha egy pillanatra is elkezdenénk komolyan venni, és sci-fiként tekinteni rá, akkor csomó mindenbe bele lehetne kötni. :)

Egyébként én Toddal értek egyet.

Így viszont földi beütése van a dolognak, holott a világegyetem túlsó felén vagyunk.
Nem a négerek miatt van földi beütése, hanem azért, mert a távoli galaxisokban is totál Földi, európai fehérembernek kinéző humanoidok élnek tök véletlenül. :lol: És ez egyébként tökéletesen le is lövi a "réges régen, egy messzi messzi galaxisban" szöveg hitelességét. Na meg az olyan apróság is, hogy a Tatooine-on is tökéletesen látszik az Orion csillagkép. :hehe:

És ha már humanoid fehér emberek laknak a bolygókon, innen csak egy ugrás a négerek megjelenése, hiszen minden bolygó csillagok körül kering, így legalább egy, de akár több napja is lehet a planétáknak. Sőt, egy olyan bolygón, aminek több napja van, tehát alig, vagy egyáltalán nincs éjszaka, és a hagyományos Földre jellemző éghajlati övek is hiányoznak, az evolúció valószínűleg a négereknek kedvezne, vagyis mindenki néger lenne a bolygón, a fehér bőr maximum csak génhiba lenne.

Hogy lenne mindenki az űrben a Földről? Főleg, miután a zömének a technikai tudása jóval meghaladja a miénket.
Nagyon egyszerű, a film elején a "réges régen" frázist le kéne cserélni a "távoli jövőben" szövegre. A sztori mondjuk napjainktól számítva egymillió év múlva játszódna, amikor már az emberiség behintette magvaival a galaxist. Igazából, ha egy kicsit is hitelessé akarnák tenni az SW-t, akkor ez lenne a megoldás.
Vagy annak idején Lucaséknak minden szereplőt el kellett volna maszkírozniuk legalább egy picit, hogy senki ne hasson Földi embernek, és akkor mehetett volna a "réges-régen" szöveg. De szerintem az a legegyszerűbb, ha mesének kezeljük az egészet, és nem akarunk logikát keresni benne. :)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8912 Dátum: 2014. november 29. - 15:41:07 »
A SW sci-finek indult, csak a mai fantasy korszakban vált át azzá. Űrhajók, lézerek, űrcsata.
Nem, soha nem volt sci-fi. Nem a "Űrhajók, lézerek, űrcsata." tesz valamit sci-fivé. Ha összeveted az 2001 Űrodüsszeiaval, vagy a Szárnyas Fejvadásszal, vagy Assimov regényeivel, majd összeveted a Gyűrűk urával, a Harry Potterrel, vagy bármilyen mesével, rájöhetsz, hogy a dramaturgia, történetvezetés, arche típusok sokkal közelebb áll az egész egy meséhez. Ahogy írtam, a Star Wars egy sci-fi köntösbe bújtatott mese.
Arról nem is beszélve, hogy na vajon mi indul úgy, hogy "Réges-régen egy messzi messzi galaxisban."  ;)
Nyugodtan lehetne réges régen az óperenciás tengeren túl is.
Ez meg miért? Ilyet még nem hallottam, na és ez tényleg marhaság lenne. Hogy lenne mindenki az űrben a Földről? Főleg, miután a zömének a technikai tudása jóval meghaladja a miénket.
A Star Trekben ezzel magyarázták azt, hogy szerte az űrben, miért mindenhol emberek élnek.
Közép-földén, vagy Narniában magyarázni kell, miért olyan emberek élnek, akik? Ezért nem kell a Star Warsban sem.
A sztori mondjuk napjainktól számítva egymillió év múlva játszódna, amikor már az emberiség behintette magvaival a galaxist. Igazából, ha egy kicsit is hitelessé akarnák tenni az SW-t, akkor ez lenne a megoldás.
Vagy pont fordítva, valamikor a földön landolt egy űrhajó, és arról származik az ember, és akkor a réges-régen is stimmelne.
mint abban a zseniális rövid képregényben, ahol Indiana Jones megtalálja a Millenium Falcont megkövesedve.  ;)
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 29. - 15:50:27 írta Todd »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8913 Dátum: 2014. november 29. - 16:18:47 »
Vagy pont fordítva, valamikor a földön landolt egy űrhajó, és arról származik az ember, és akkor a réges-régen is stimmelne.
De az nem magyarázná a technológiai lemaradásunkat, sem az elszigeteltségünket (azaz hogy még nem láttunk ufót). Ráadásul arra azért elég kevés esélyt adnék, hogy egyetlen emberpár benépesítsen egy vadidegen bolygót, ahol messze nem ők a domináns faj, és igen erős kompetíció folyik a fajok között. Erre legfeljebb akkor lenne jó esély, ha az űrhajótöröttek a Krypton bolygóról származnának, és a szuperképességeik komoly evolúciós (és túlélési) előnyt jelentenének. Akkor most sok kis Superman élne a bolygónkon. :)

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #8914 Dátum: 2014. november 29. - 16:27:58 »
A guruló droid olyan, mint egy focilabda...annyira gáz, mit képzeltek? El fogják szúrni ezt a filmet, pedig olyan könnyen meg lehetne csinálni jóra... :(
Tejet kérek! Csokisat!

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8915 Dátum: 2014. november 29. - 16:32:40 »
Azért egy másfél perces teaser alapján még nem kell temetni a filmet. ;) Akármi lehet ebből még.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #8916 Dátum: 2014. november 29. - 16:42:00 »
Pár napja én is láttam a Predestinationt. Szerintem kurvajó! :)
En tegnap lattam, szerintem is. :) A multvaltoztatast szeretem autoregressziv-szeru folyamatkent felfogni, de tegnap jottem ra, hogy kizarolag akkor van ertelme, ha fixpontba kerul.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #8917 Dátum: 2014. november 29. - 16:48:28 »
Attól tartok a Disney túl sokat fog belekontárkodni, annak meg nem lesz jó vége. Persze ebből a másfél percből nem lehet lehúzni a filmet, de túl sok epic fail volt benne. Az elején fél percig nem is mutatnak semmit, az is wtf?? Áh, mindegy, nem húzom fel magam, csak rajongóként szeretnék végre egy normális sw filmet. :)
Tejet kérek! Csokisat!

Todd

• Pókfej
« Válasz #8918 Dátum: 2014. november 29. - 17:07:50 »
Attól tartok a Disney túl sokat fog belekontárkodni, annak meg nem lesz jó vége.
Elvégre a Marvel filmekbe is túl sokat kontárkodtak bele.  ;)
Én a disney-vel szemben nem vagyok különösebben előitéletes, remélem, hogy JJ ügyesebben oldja meg a filmet, mint Lucas.
Az, hogy sok hagyományos trükkel valódi díszletek között forgatták mindenképpen dicséretes. Alig várom, hogy több mindent meg tudjunk róla.
Áh, mindegy, nem húzom fel magam, csak rajongóként szeretnék végre egy normális sw filmet. :)
Én ebben az esetben mint rajongó próbálom pozitívabb irányból szemlélni a dolgot.
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 29. - 17:23:29 írta Todd »

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #8919 Dátum: 2014. november 29. - 17:24:11 »
Elvégre a Marvel filmekbe is túl sokat kontárkodtak bele.  ;)
Igen, hiszen volt bennuk neger. (elszalad)
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?