Az SW csak egy mese.

Szerintem aszerint is kell kezelni. Ha egy pillanatra is elkezdenénk komolyan venni, és sci-fiként tekinteni rá, akkor csomó mindenbe bele lehetne kötni.

Egyébként én Toddal értek egyet.
Így viszont földi beütése van a dolognak, holott a világegyetem túlsó felén vagyunk.
Nem a négerek miatt van földi beütése, hanem azért, mert a távoli galaxisokban is totál Földi, európai fehérembernek kinéző humanoidok élnek tök véletlenül.

És ez egyébként tökéletesen le is lövi a "réges régen, egy messzi messzi galaxisban" szöveg hitelességét. Na meg az olyan apróság is, hogy a Tatooine-on is tökéletesen látszik az Orion csillagkép.

És ha már humanoid fehér emberek laknak a bolygókon, innen csak egy ugrás a négerek megjelenése, hiszen minden bolygó csillagok körül kering, így legalább egy, de akár több napja is lehet a planétáknak. Sőt, egy olyan bolygón, aminek több napja van, tehát alig, vagy egyáltalán nincs éjszaka, és a hagyományos Földre jellemző éghajlati övek is hiányoznak, az evolúció valószínűleg a négereknek kedvezne, vagyis mindenki néger lenne a bolygón, a fehér bőr maximum csak génhiba lenne.
Hogy lenne mindenki az űrben a Földről? Főleg, miután a zömének a technikai tudása jóval meghaladja a miénket.
Nagyon egyszerű, a film elején a "réges régen" frázist le kéne cserélni a "távoli jövőben" szövegre. A sztori mondjuk napjainktól számítva egymillió év múlva játszódna, amikor már az emberiség behintette magvaival a galaxist. Igazából, ha egy kicsit is hitelessé akarnák tenni az SW-t, akkor ez lenne a megoldás.
Vagy annak idején Lucaséknak minden szereplőt el kellett volna maszkírozniuk legalább egy picit, hogy senki ne hasson Földi embernek, és akkor mehetett volna a "réges-régen" szöveg. De szerintem az a legegyszerűbb, ha mesének kezeljük az egészet, és nem akarunk logikát keresni benne.