Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363082 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #9120 Dátum: 2014. december 31. - 13:19:11 »
A csendben összeroppanás is egy reakció, de én valami nagyobb felhajtással járó összeroppanásra gondoltam. Nem tudom, amíg nem szegjük meg a feltételeket amiket az adott elmélet szab nem hágjuk át a természet törvényeit. De erről nem is tudunk vitatkozni, csak találgatunk, de nagyon érdekes téma annyi szent :)
Én ebben Ian Melcolmmal értek egyet, vagyis gondolom akkor Michael Chrictonnal, mert ő adta a szavakat a karakter szájába. Szerintem nem tudja az ember áthágni a természet törvényeit, amikor azt hiszi, hogy megtette, igazából csak újakat fedezett fel.
Szóval szerintem a természet köszöni szépen jól meglesz akkor is, ha az ember magát kiirtotta, hogy ezt most atombombával teszi, vagy időutazással, az igazából mindegy.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9121 Dátum: 2014. december 31. - 13:27:39 »
A csendben összeroppanás is egy reakció, de én valami nagyobb felhajtással járó összeroppanásra gondoltam. Nem tudom, amíg nem szegjük meg a feltételeket amiket az adott elmélet szab nem hágjuk át a természet törvényeit. De erről nem is tudunk vitatkozni, csak találgatunk, de nagyon érdekes téma annyi szent :)
Én ebben Ian Melcolmmal értek egyet, vagyis gondolom akkor Michael Chrictonnal, mert ő adta a szavakat a karakter szájába. Szerintem nem tudja az ember áthágni a természet törvényeit, amikor azt hiszi, hogy megtette, igazából csak újakat fedezett fel.
Szóval szerintem a természet köszöni szépen jól meglesz akkor is, ha az ember magát kiirtotta, hogy ezt most atombombával teszi, vagy időutazással, az igazából mindegy.
Épp ezt akartam írni. Amíg a rendszer része vagy, nem tudod azt felül írni.
Szerintem az ilyesfajta időparadoxonokat úgy lehetne kivédeni, ha az utazó csak szellemileg lenne jelen, nem anyagiasulna a múltban, jövőben. Semmilyen befolyással nem lehetnél rá, csak szemlélőként vehetnél részt benne.
Ez az emlékezés. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #9122 Dátum: 2014. december 31. - 13:32:48 »
Vagy tudsz utazni bárhová és találkozhatsz magaddal, vagy utazhatsz bárhová, de nem találkozhatsz magaddal, így csak oda utazhatsz ahol nem éltél, vagy csak a saját életedbe utazhatsz (About Time, Butterfly Effect), vagy ha utazol, csak nézelődhetsz.
Magyarul elméletileg bármi lehetséges, és annak az ellentéte is.  :lol:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9123 Dátum: 2014. december 31. - 13:40:51 »
Ez az emlékezés. :)
Hát azért nem, mert nem csak a saját életedbe mehetsz vissza, hanem mondjuk egy idegen életét is láthatod, ha más helyet választasz, amiről nem lehetnek emlékeid. Plusz a jövőből sem. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9124 Dátum: 2014. december 31. - 13:47:32 »
Igaz.
 Várom már ezt a flmet: Prject Almanch. Korábbi címén, Welcome to yesterday. A Prject Almanc a Vissza a jövőbe-re utalhat?
http://www.imdb.com/title/tt2436386/?ref_=nv_sr_3

Todd

• Pókfej
« Válasz #9125 Dátum: 2014. december 31. - 13:48:23 »
Aszittem ez a film már megjelent.  :headscratch:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9126 Dátum: 2014. december 31. - 13:59:22 »
'14-es gyártás, '15 januárra írja  megjelenést.
Bocs, de ezt is belinkelem:
Chappie
Rendező: Neill Blomkamp, a D9 és az Elysium rendezője. Chappie-t játszó színész pedig Sharlto Copley aki a D9 főszereplője volt, az Elysiumnak pedig főgonosza.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #9127 Dátum: 2014. december 31. - 14:05:05 »
Időparadoxon, meg a másik probléma amit leírtam, ami izgalmasabb mint hogy kinyírnám saját magam. ;)

Ja ez nekem is eszembe jutott. Nem ugyanaz a Marty volt két helyen, az a Marty pár nappal idősebb volt.  ;)

Ez a nagypapa paradox, vagyis nem történne semmi. Mivel megölöd magad, nem tudsz visszamenni, hogy megöld magad. Ezáltal az egész meg sem történik.

Amúgy ez a része teszi a legérdekesebbé az ilyen sztorikat.
Szerintem is.

Na most elmondom én mire gondoltam, a film és mások alapján az én elméletem:
ekkor az indulás idején eltűnünk majd megjelenünk a jövőben,

Ez nem így van. Attól az élet folyik tovább, tehát nem tűnik el az ember. Kicsit olyan mint a Távkapcs, ahol a főszereplő lefagy, de mindig ott van folyik az élete.
De ebben a filmben felesleges ilyen mélyenszántó dolgokat keresni, ez csak egy nagyszerű sci-fi vígjáték.

De ennek így kell lennie, mert a Távkapcsban leginkább az emlékeit nézegeti vissza és felgyorsítja az idő múlását. Itt pedig ha beszálsz a gépbe és máshova utazol akkor abból az időből fizikailag is eltűnsz, nem csak szellemileg mint a Távkapcsban ;)

Ebben van valami, hisz az emberek még mindig nagyon tudatlanok a természet "törvényeit" még korántsem ismerjük teljesen.
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9128 Dátum: 2014. december 31. - 14:12:41 »
Comicboy, valamit rosszul variálsz a kommennt elküldésénél. Kit dettó. :)

-Ha feltételezzük, hogy lehetséges az időutazás, akkor a jövőbe gond nélkül utazhatunk, ekkor az indulás idején eltűnünk majd megjelenünk a jövőben, ha vissza akarunk térni akkor pedig az utazásunk kezdete utánra térjünk vissza, eddig minden stimmel nem futunk össze magunkkal a jövőben, sem a jelenben ahova visszatérünk.
Ha előre utazunk a jövőben, miért ne találkozhatnánk önmagunkkal?  :headscratch:

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #9129 Dátum: 2014. december 31. - 14:18:14 »
Ezt a filmet már csak Jackman miatt is megnézem!  8)

Todd

• Pókfej
« Válasz #9130 Dátum: 2014. december 31. - 15:08:56 »
Chappie
Rendező: Neill Blomkamp, a D9 és az Elysium rendezője. Chappie-t játszó színész pedig Sharlto Copley aki a D9 főszereplője volt, az Elysiumnak pedig főgonosza.
A D9 nekem tetszett, de az Elysium elég felejthető volt.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9131 Dátum: 2014. december 31. - 15:15:51 »
Én is így érzek. Az Elysium nekem túl nyers, erőszakos és nyugtalanító volt.

Sigorney Weaver is játszik valamit a Chappie-ben. Remélem nem ezt a karaktert:

:hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #9132 Dátum: 2014. december 31. - 16:53:29 »
Comicboy, valamit rosszul variálsz a kommennt elküldésénél. Kit dettó. :)

-Ha feltételezzük, hogy lehetséges az időutazás, akkor a jövőbe gond nélkül utazhatunk, ekkor az indulás idején eltűnünk majd megjelenünk a jövőben, ha vissza akarunk térni akkor pedig az utazásunk kezdete utánra térjünk vissza, eddig minden stimmel nem futunk össze magunkkal a jövőben, sem a jelenben ahova visszatérünk.
Ha előre utazunk a jövőben, miért ne találkozhatnánk önmagunkkal?  :headscratch:

Hát ha én beszállók egy gépbe és az elvisz engem a jövőbe, akkor a jelenben, ahonnan indultam nem leszek ott. Mivel belőlem csak egy van, így nem öregedhetek meg és lehetek ott a jövőben még egyszer.
Mintha teljes mértékben eltűntem volna aztán 20 év múlva ugyanolyan fiatalon előkerültem volna, sőt így is lenne.
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #9133 Dátum: 2014. december 31. - 16:57:01 »
Szofisztikáltan megfogalmazott merőben tudományos felhangú kérdés: oszt ha utána visszamentél? ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #9134 Dátum: 2014. december 31. - 17:19:08 »
Azt ugye tudjátok, hogy alig 6 óra és átkerülünk a a Vissza a jövőbe JÖVŐJÉBE!  :brow:
Légdeszkát és önbefűző Nike cipőt akarok!

balogh44

• Thanos
« Válasz #9135 Dátum: 2014. december 31. - 17:50:20 »
Én meg egy önszárítós kabátot, ja és olyan repülő autót is! :D

Ju

• Pókfej
« Válasz #9136 Dátum: 2014. december 31. - 18:20:52 »
Azt ugye tudjátok, hogy alig 6 óra és átkerülünk a a Vissza a jövőbe JÖVŐJÉBE!  :brow:
Légdeszkát és önbefűző Nike cipőt akarok!

Yeah!  ;D :party:
És pizza dehidratáló sütőt! :D

balogh44

• Thanos
« Válasz #9137 Dátum: 2014. december 31. - 18:37:38 »
És hang kiszolgálós pultot! :D :pepsi:
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 31. - 18:41:56 írta balogh44 »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9138 Dátum: 2015. január 01. - 03:40:59 »
Szofisztikáltan megfogalmazott merőben tudományos felhangú kérdés: oszt ha utána visszamentél? ;D
Ezt a labdát én akartam lecsapni :D (De te szebben pirítottad :D)

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #9139 Dátum: 2015. január 01. - 10:12:54 »
2 napja elkezdtem nézni a Constantine-t.Jó kis sorozat ez.A Gotham is tetszik,de ez szerintem jobb!  8)
Csak ne lenne az az egy-két álszent hülyeség.