Arra lennék kíváncsi, hogy a Penge esetében van e valamilyen "Marveles" magyarázat arra, hogy miért épp az ezüst (ami amúgy a farkasembert ölné meg) vállt ki heves reakciót a vámpírokból, a fa helyett.
Penge képregényekben az alap mitológia érvényes. Misztikus eredetűek, démonoktól származó gonosz lények, harapással fertőznek. Szenteltvíz, fakaró, fokhagyma stb. Ezen felül Penge még hatalmas kardokkal mászkál, de van olyan barátja, aki meg sugárágyúval öli a vámpírokat.

Ahogy Talgaby is mondja az ezüst és fokhagyma csak a filmben jött be, ugyanis ott a vámpírizmus egy mutáció, egy külön faj. Nincs bennük semmi misztikus (ill. azért belecsempésztek egy kicsit

) Napfény, ezüst, fokhagyma erre allergiásak, semmi mással nem lehet megölni őket (ill. itt is van ugye a jó öreg felszeletelős módszer még

). A magyarázat, hogy lényegében ez egyfajta vérbetegség és az ezüst és fokhagyma a vértisztító hatása miatt jó ellenük.

Én már láttam egy ilyen a Capcom áldását adta rá című fan filmet, a Devil May Cry-t, hát az valami iszonyatosan trágy volt. 
Erről nem is tudtam.

Én csak a Devil May Cry 4-hez készült néhány rövid élőszereplős reklám videót láttam, azok nem rosszak.