Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362966 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #4300 Dátum: 2010. május 15. - 18:04:24 »
Idézet
A 101-es csak puszta gyilkológép, előre beállított programok és parancs direktívák alapján működik. A 800-as viszont már önfejlesztő, a processzora az emberi idegrendszer mintáját követi. Képes önálló, szabad gondolkodásra, és saját személyiség kialakítására. 
Ez nem így van. Erre az első rész termije is képes lett volna, ha "megbütykölik" a processzorát, mint a második rész termijének.
Alkatrészileg semmilyen különbség nincs közöttük. A 101 a skint jelöli, tehát az Arnie féle kinézet száma a 101. A t800 meg magának a modellnek a száma. Persze ez nem volt így betervezve, hisz ugyanarra a koponyára ha bőrt húzol, nagyjából ugyanolyan lesz a  kinézete is, de mivel a második részre önkényesen átnevezték a modelljét t800-ra, és jöttek a rajongók, hogy akkor hogy is van ez, később úgy magyarázták a dolgot, ahogy fentebb leírtam.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4301 Dátum: 2010. május 15. - 21:53:07 »
Hű, gyerekek, komoly traumát éltem át. Apám veszi ezt a Bond dvd-sorozatot, és voltam olyan hülye, hogy megnéztem most a Moonrakert (Holdkelte). Tudom, hogy a Die Another Day-t szokás a legrettenetesebb Bond-filmnek nevezni, de ez... komolyan, szerintem terápiára kell mennem, ez annyira rémes. Viszont az Octopussy (Polipka), akárki akármit mond, szerintem a legjobb Bond-film.
Na mindegy, holnap a Spy Who Loved Me jön, az már rosszabb nem lehet. Ennél a Moonrakernél semmi sem lehet már rosszabb...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4302 Dátum: 2010. május 15. - 22:04:14 »
Jó sok Bond filmet láttam, de ezt szerintem nem. vagy ha igen, nekem sem tetszett, mert egyáltalán nem rémlik a címe. :headscratch:
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4303 Dátum: 2010. május 15. - 22:17:23 »
Akkor nem láttad. Ha láttad volna, az űrben lezajlott lézerpisztolyos ütközet kiszedhetetlenül az emlékezetedbe vésődött volna.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4304 Dátum: 2010. május 15. - 23:22:03 »
A Kém, aki szeretett engem egészen jó film. Az volt az első JB film, amit moziban vetítettek nálunk.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4305 Dátum: 2010. május 16. - 15:14:50 »
Persze ez nem volt így betervezve, hisz ugyanarra a koponyára ha bőrt húzol, nagyjából ugyanolyan lesz a  kinézete is...
Hát azért ez így túlzás, mert ráhuzhatnál akár 200 kiló zsírt is. ;D
De ott volt az 1-ben a másik Terminator, az helyből más arcberendezéssel rendelkezett.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4306 Dátum: 2010. május 16. - 16:34:22 »
Jó, én ugyanarra az izom-zsír arányra gondoltam, ami Arnie-t jellemezte. :D

Igen, a másik t1-beli termi, akit Kyle álmában lehetett látni, szintén t800-as modell volt, de nem a t101-es skinnel, hanem valamilyen másikkal.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4307 Dátum: 2010. május 17. - 17:46:04 »
Épp most nézem a T1-et. Lehet, hogy Kyle tudja amikor visszajön, hogy ő lesz John apja? Sőt talán még John is tuja miért küldi vissza Kylet.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4308 Dátum: 2010. május 17. - 17:54:06 »
Kyle biztosan nem tudta, John elenben tutira igen.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4309 Dátum: 2010. május 17. - 18:04:23 »
Van egy párbeszéd a filmben, mielőtt Kyle és Sarrah a motelszobában összehozzák Johnt:)
Kyle: John egysze adott rólad egy képet. Akkor nem értettem miért (vagyis mostmár érti?). Régi fénykép volt, gyűrött. Mindíg kíváncsi voltam mire gondolhattál akkor. Emlékezetembe véstem minden arcvonásodat... Érted jöttem át az időn Sarrah. Szeretlek, mindíg szerettelek (szünet) Nem lett volna szabad elmondanom.Sarrahnak nem is kell több és ráveti magát.
Szóval John ad egy képet Kylenak az anyjáról, mert arra számít, hogy majd beleszeret (mivel még nem volt sosem barátnője, saját bevallása szerint) és ezért Kyle önként vállalkozik, az utazásra -meg sem kell kérni - , hogy találkozhasson Sarrahval. 

Todd

• Pókfej
« Válasz #4310 Dátum: 2010. május 17. - 18:10:55 »
Az, hogy szerelmes volt belé, még nem jelenti azt, hogy biztosra vette, hogy ő lesz John apja.
Az, hogy végül beteljesült a szerelmük szerintem (mint minden plátói szerelemben) olyan dolog volt, amiben Kyle max a szíve mélyén reménykedhetett, de hogy nem számított rá, az tuti.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4311 Dátum: 2010. május 17. - 18:23:48 »
Az tetszik a filmben, hogy Kyle nem aggódja agyon magát, amikor infókat árul el a jövőröl. Nincs időutazó alapszabály mint Brown dokinál:) És ez tényleg jó. ő nem filozófus, hanem katona. És hogy lefekszik a barátja anyjával a múltban az végkép nagy felelősség. Az időutazóknak nem beszélnek a védekezés fontosságáról, mert nekik aztán tényleg vigyázni kéne  ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4312 Dátum: 2010. május 17. - 19:25:46 »
John sohasem mondta el Kyle-nak, hogy az apja a jövőből jött, szóval nem tudhatta Kyle. Inkább arra utalt, hogy most már tudja, miért adta neki a képet...hogy beleszeressen, és ő védelmezze meg a vezetőjének anyját és így közvetve a vezetőjét is, mint az egyik legjobb katonája.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #4313 Dátum: 2010. május 17. - 20:44:19 »
Az tetszik a filmben, hogy Kyle nem aggódja agyon magát, amikor infókat árul el a jövőröl. Nincs időutazó alapszabály mint Brown dokinál:) És ez tényleg jó. ő nem filozófus, hanem katona.

Csak más időutazós filmek legfőbb témája pontosan az, hogy elkerüljék a múltban tett látogatással a jövő megváltozását. A T filmben pedig ennek ellenkezője zajlik, a múlt befolyásolásával a jövő katasztrófáját igyekszenek elkerülni. 

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4314 Dátum: 2010. május 17. - 20:47:36 »
Az tetszik a filmben, hogy Kyle nem aggódja agyon magát, amikor infókat árul el a jövőröl. Nincs időutazó alapszabály mint Brown dokinál:) És ez tényleg jó. ő nem filozófus, hanem katona.

Csak más időutazós filmek legfőbb témája pontosan az, hogy elkerüljék a múltban tett látogatással a jövő megváltozását. A T filmben pedig ennek ellenkezője zajlik, a múlt befolyásolásával a jövő katasztrófáját igyekszenek elkerülni. 
Ott a pont:)

Az is jó a T1-ben, h nem mutatják benne Johnt a jövőben.
« Utoljára szerkesztve: 2010. május 17. - 20:56:32 írta VTomi »

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #4315 Dátum: 2010. május 21. - 10:57:37 »
Friss filmélmény.

Book of Eli

Megvett kilóra.

5/5

Aki szereti a posztapokaliptikus western beütésű filmeket az egyenesen imádni fogja.

A képi világa egyenesen wonderful, a zene is alátámaszt keményen a hangulatnak.

Magyarul még nem jelent meg de aki belefut valahol annak bátran ajánlom.

8) 8) 8)

Bár most látom hogy ez mehetett volna a Képregényfilm topicba is  ;)

Kellemesen meglepett ez a film, nem volt semmi előzetes infóm róla csak kiváncsiságból megnéztem mi is ez de nagyon bejött. Meg kell néznem majd "Az út"-at is.  8)
« Utoljára szerkesztve: 2010. május 21. - 11:07:32 írta Silver »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #4316 Dátum: 2010. május 21. - 11:13:41 »
Termi:
T-800-as széria 101-es modell a korrekt megnevezése. T-800-as a típusa vagyis a legfejlettebb csontvázszerű (alap) terminátor. (A folyékony azért T-1000-es mert ugye ott 2 generációnyi ugrás következik be:) 101-es modell Schwarzi fizimiskája, ahogy Pepo is írja. ;)
Kyle nem tudja, hogy ő az apa. Itt arra gondol, hogy most már tudja miért kapta a fényképet= A jövöben szinte az összes nyilvántartás megsemmisült, semmit nem tudtak a gépek John Connor anyjáról. Ezért is nem tudja a gép ki az, ellenben Kyle felismeri a fényképről. :) Ezért is megy telefonkönyv szerint a robot. :)  Mondjuk ebben az lenne a poén, hogyha John Anyjának esetleg nincs telefonja... :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4317 Dátum: 2010. május 21. - 13:39:03 »
Idézet
Meg kell néznem majd "Az út"-at is.
Ég és föld a két film. Szerintem nem fog tetszeni neked, ha a Book of eli-re ilyen magas pontszámot adsz.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4318 Dátum: 2010. május 21. - 15:52:51 »
Van, aki nézi rajtam kívül a Kickassiát a tgwtg.com-on? Dr. Insano visszatérése valami állat lett a legutóbbi részben (de a negyedik végén is a megjelenése simán ver egy rakás cliffhangert). Remélem, kiadják dvd-n. :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4319 Dátum: 2010. május 21. - 19:32:25 »
Termi:
T-800-as széria 101-es modell a korrekt megnevezése. T-800-as a típusa vagyis a legfejlettebb csontvázszerű (alap) terminátor. (A folyékony azért T-1000-es mert ugye ott 2 generációnyi ugrás következik be:) 101-es modell Schwarzi fizimiskája, ahogy Pepo is írja. ;)
Kyle nem tudja, hogy ő az apa. Itt arra gondol, hogy most már tudja miért kapta a fényképet= A jövöben szinte az összes nyilvántartás megsemmisült, semmit nem tudtak a gépek John Connor anyjáról. Ezért is nem tudja a gép ki az, ellenben Kyle felismeri a fényképről. :) Ezért is megy telefonkönyv szerint a robot. :)  Mondjuk ebben az lenne a poén, hogyha John Anyjának esetleg nincs telefonja... :)

Nem ezért mondja, hogy "már tudom miért kaptam a fényképet". Én most néztem és az ott egy szerelmi vallomás.