Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363405 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #4400 Dátum: 2010. június 13. - 11:22:15 »
Szerintem az első rész nagyon jó volt, kitűnő zenével ráadásul, majd a második rész annyira rossz lett, hogy csak na. Viszont a harmadik megint jó. A többiből csak a 4-et láttam, meg azt, ami mintha forgatáson történne.
A második egy egyszerű hentelős film sok vérrel. Izgalom, vagy feszültség nuku.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4401 Dátum: 2010. június 13. - 11:27:13 »
A másodikban talán csak annyi volt a gond, hogy nem igazán tudták úgy kifejteni a főszereplőt, mint az elsőben. Viszont az ötletes megoldás volt, hogy végülis a srác testében élt Freddy. Ezért sorolom a jobbak közé azt a részt is, meg ott még nem volt elcsépelve F karaktere, mint pl az ötödik vagy hatodik részben.
A többiből csak a 4-et láttam, meg azt, ami mintha forgatáson történne.
Az az utolsó volt, a hetedik rész. Biztos azt is azért nézted meg, mert abban játszott az a csaj, amelyik az elsőben és a harmadikban.  :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4402 Dátum: 2010. június 13. - 11:31:15 »
Tényleg?  ;D Erre már nem emlékszem, de az igaz, hogy nagyon szimpi volt az első részben a főlány. :) Heather Langenkampf. A harmadikban is.
Nekem is az egyetlen megmaradt jelenet a 2-ből az volt, amikor kibújt belőle.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4403 Dátum: 2010. június 13. - 11:40:31 »
Nem igazán szerettem a Freddys filmeket. Valahol ott romlott el, hogy a társaságból annó valami nagy poénnal lelőtték az egész félelem faktort és akkor teljesen hatástalan volt a film. Azóta le is szoktam a horror filmekről úgy per totál, egyedül a Silent Hillt néztem meg nemrég a Piramisfej strippek miatt.  :pyramid1:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4404 Dátum: 2010. június 13. - 11:41:46 »
És hogy tetszett?

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4405 Dátum: 2010. június 13. - 11:57:37 »
Az a tény, hogy abszolute semmi nem úgy történt, mint ahogy azt elképzeltem volna...
Egyszerüen fogalmazva, egy olyan film, ami miután lejár az ember még ott marad a képernyő elött és még emészti, átgondolja a dolgokat.  :)
Kizökkentett a kiszámitottságból, az ember sokszor nem tudja most mit is gondoljon a film alatt és ez tetszett leginkább benne.

Volt egy pár tipikus "nem tetszés", amit 2.,3. nézésre vettem észre, pl. hogy az elején teljesen lepusztult, sehol egy ember és aztán mikor menekülnek a templomba, megjelenik egy sereg. De már ez is pozitív, hogy hirtelen ezt tudtam az egyetlen dolgot felhozni negatívumnak...

Piramisfej nagyon brutál, nem kellett csalódjak, egyetlen kivetnivalóm, hogy keveset szerepelt.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4406 Dátum: 2010. június 13. - 12:04:42 »
Én is épp azt szeretem a sorozatban, hogy nagyon sok lehetőséget rejt, nagyon el lehet gondolkodni rajta, hogy mi miért is van, és minden összefügg benne a végén. És hogy többszöri nézésre is mindig észrevenni új és új összefüggéseket.
A seregre lehet magyarázat az is, hogy alapból sose mernek kimenni a templomból, hisz az volt az egyetlen hely, ahol biztonságban voltak, tehát amikor a nő megérkezett, mindenki ott volt. Csak aztán kiküldte őket a szektavezető kaját keresni (Anna is azt kereste). Viszont a szirénára azonnal vissza kellett menniük, különben "meghalnak".
Én, amit másodszorra vettem észre, hogy Cybil, a rendőrnő is meghalt a motorbalesetben, azért került arra a létsíkra, hogy találkozhasson a nővel.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4407 Dátum: 2010. június 13. - 12:52:12 »
Nem igazán szerettem a Freddys filmeket. Valahol ott romlott el, hogy a társaságból annó valami nagy poénnal lelőtték az egész félelem faktort és akkor teljesen hatástalan volt a film. Azóta le is szoktam a horror filmekről úgy per totál, egyedül a Silent Hillt néztem meg nemrég a Piramisfej strippek miatt.  :pyramid1:
Félele faktor? A "Just the cat"? Tudtátok, hogy ez egy hivaalos szakkifelyezés?  :lol: Amikor egyre feszültebb a zene és akkor lecsap a szörny/gyilkos, de jaj ez "csak a macska" volt (A T1-ben leguán) Szerintem az Alienbe csak ezért volt macska. Lehetett volna 'Nyolcadik utas az a rohadt dög. Ja és a 9. a halál'  :lol:

Todd

• Pókfej
« Válasz #4408 Dátum: 2010. június 13. - 20:06:30 »
Lehet, hogy pont az Alien teremtette meg, vagy nem?
Amúgy annó az első Silent Hill játékban is volt tipikus Just The Cat jelenet, ráadásul ott is macskával. :lol:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4409 Dátum: 2010. június 13. - 20:34:56 »
Valójában nem. A macskával éppen terelés ment, ha emlékszel, a macskával az volt, hogy kiugrott, aztán örültél, hogy ennyivel "megúsztad", és akkor jött az igazi.  ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4410 Dátum: 2010. június 13. - 20:43:46 »
Az  Alien-ben is ez volt a szerepe, nem azért a 2 forintért. Amikor már azt hitte Brett, hogy csak a macsek csinál zajt, akkor tornyosult nemsokkal később a feje fölé a nyáladzó dög.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #4411 Dátum: 2010. június 14. - 12:38:50 »
Valójában nem. A macskával éppen terelés ment, ha emlékszel, a macskával az volt, hogy kiugrott, aztán örültél, hogy ennyivel "megúsztad", és akkor jött az igazi.  ;D
Kössz Kaine, hogy kifejtetted részletesebben is, hogy mit jelent a Just the cat című horrorklissé, igen pontosan ezt. ;)
Érdekes, a többieknek már hamarabb is leesett. :lol:
Mondjuk az a gond, a mai horrorokban, hogy a készítők már túl jól ismerik ezt a klissét, és szüntelenül rossz irányban próbálnak kitörni belőle, azzal, hogy elnyújtják a megijesztés, és a tényleges esemény közti távot, vagy azzal, hogy a megijesztés után valóban nem történik semmi.
Én inkább megalkotnám a just the monster klissét, ami arról szólna, hogy amikor minden néző azt hiszi, hogy most jön a beetetés, mert minden jel arra utal, hogy le fog csapni a lény, akkor valóban lecsap a lény.
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 14. - 12:46:09 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4412 Dátum: 2010. június 14. - 18:12:25 »
Ja, jó' van, azt hittem a macska a lényeg.  ;D

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4413 Dátum: 2010. június 15. - 09:27:42 »
Pont az ilyen elcsépelt "macska" trükkök miatt szoktam le a horrorfilm ágról.
Az évek során annyit és olyan nagy szenzációkat akartak megalkotni, hogy már lassan semmi semmi hatása nincs egyiknek sem. Ami pszicho-horrornak készűl abból egy akkora katyvasz lesz, hogy a végén az ember csak vakarja a fejét, hogy mivan, hameg a brutalitásra hajtanak, akkor csak repkednek a májak meg minden, ami már a 10. percben már abszolute' nem hat meg senkit.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4414 Dátum: 2010. június 15. - 11:56:33 »
Azért ez súlyos általánosítás.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4415 Dátum: 2010. június 15. - 12:26:49 »
Nem áll módomban megnézni minden filmet a fajtájából, így beérem a "nagyjával" és ez ami magaután vonja a fenti következtetésem.
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 15. - 22:28:02 írta Szilánkmentes »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4416 Dátum: 2010. június 15. - 13:50:20 »
Nekem sem áll módomban, viszont szoktam szelektálni. ;) Ezt te is megtudod tenni, és máris nem ilyen lekicsinylő a véleményed.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4417 Dátum: 2010. június 15. - 21:23:13 »
Igazad van, hál'Istennek mindenhol van kivétel, biztos akad olyan, ami páratlanúl jó és még nem láttam/hallottam róla.  :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4418 Dátum: 2010. június 15. - 22:19:49 »
Én is rettentően unom a vértocsogós horrorokat, ahol ez a fő a filmben, a lényeg. Csakis a (jó) pszicho horror jöhet, illetve 1-2 kivétellel, ha valami nagyon érdekeset sikerül összehozni, és jól is mutatják be. Ilyenek a Végső Állomás 2 (kicsit az 1 is), a Ház a Kísértet-hegyen, vagy a Köd.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4419 Dátum: 2010. június 16. - 09:04:12 »
A Ködről sok helyen hallottam jókat, kezd kicsit érdekelni a dolog. Bár a végén a legdurvább helyzetet lelőtték ismét.