Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1391507 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #4420 Dátum: 2010. június 16. - 10:18:03 »
Az sz*r ügy.
Egyébként a végétről én is tudtam vlamennyit, de az igazán ütős részét szerencsére nem.
Amikor az esemény után kiderül, hogyha vártak volna max egy percet mind megúsznák.

venom75

• Pókfej
« Válasz #4421 Dátum: 2010. június 16. - 10:23:26 »
A KÖD , hát nekem az nem jött be. A vége tényleg durva , de az sem javít annyit a filmen , hogy jónak mondjam.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4422 Dátum: 2010. június 16. - 10:58:47 »
Az sz*r ügy.
Egyébként a végétről én is tudtam vlamennyit, de az igazán ütős részét szerencsére nem.
Amikor az esemény után kiderül, hogyha vártak volna max egy percet mind megúsznák.

Jaja pontezt..

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4423 Dátum: 2010. június 16. - 11:55:38 »
A KÖD , hát nekem az nem jött be. A vége tényleg durva , de az sem javít annyit a filmen , hogy jónak mondjam.
Dettó. Sőt, hülyeségnek is tartottam a végét. Már korábban is kifejtettem, hogy ha várnak addig, amíg megtámadja őket valami, és akkor lesznek öngyilkosok, akkor megúszták volna. Nem az, hogy megállnak aztán lelövik egymást ahelyett hogy várnának. Én biztos vártam volna.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4424 Dátum: 2010. június 16. - 12:12:59 »
Nem vágom, miért lenne ez hülyeség. Abban a totálisan kilátástalan és reménytelen helyzetben, amit tettek, teljesen reális volt az, amit tettek. Őszintén szólva, a nézőt is baromira meglepték a történtek...miért? mert mi sem számítottunk erre a fordulatra, el sem tudtuk képzelni, hogy ilyen közel van a "felszabadítás" ideje. Szóval erre baromira nem számíthattak, ha meg sokáig várnak, simán széttépi őket valami, mielőtt még meg tudták volna tenni, azt, amit.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4425 Dátum: 2010. június 16. - 12:37:08 »
Pont ezért oly mindegy lett volna. Ha valami nagy jön, akkor úgysem kapnak észbe és már halottak is, ha meg kisebb valami jön, akkor marad idő az öngyilkosságra. De ezt már végigzongoráztuk egyszer, amikor beszéltünk a filmről. Alapból azért nem tetszett ez a megoldás, mert az emberben nagy az élniakarás. Még a legkilátástalanabb helyzetben is kitart a végsőkig. Pláne egy olyan helyzetben, amikor a gyermekét kell védenie. Tehát ezért tartom hülyeségnek, hogy a várakozás helyett inkább megölte a gyermekét és a többieket. Én nem tettem volna. Persze igaz, hogy nem lehetett biztos benne, hogy megmenekülnek, meg kellett a csattanó a film végére, de szerintem ez így hülyeség volt.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4426 Dátum: 2010. június 16. - 12:44:33 »
Én sem tettem volna, kihúztam volna a végsőkig, de ettől még a tetteik nem válnak elfogadhatatlanná, vagy hülyeséggé - pusztán csak azért, mert én nem így cselekedtem volna. Mert rajtad azt érezni, hogy mivel nem úgy csináltak, ahogy szerinted a legjobb lett volna, már egyből hülyeség a dolog...pedig nem. A reakcióik, és tetteik abban a helyzetben egyáltalán nem voltak megalapozatlanok, vagy megérthetetlenek.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4427 Dátum: 2010. június 16. - 12:48:26 »
Persze, igazad van bizonyos szempontból. De pont azért volt hülye, mert pont hogy minden lehetőséget végig kell gondolnia egy apának. Amikor a fia életéről van szó, akkor igenis oda kell figyelni az ilyesmire is.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4428 Dátum: 2010. június 16. - 12:54:21 »
Jóvan, de ez ettől még miért hülyeség? Az igaz, hogy az apa hülye volt, de attól még nem hülyeség. Persze ez egy nagyon drasztikus döntés volt meg minden, de ne mond már nekem, hogy akár a te életedben , vagy akár a környezetedben lévők életében, mindenki, minden fontos, kiélezett döntési szituációban a lehető leglogikusabb döntést hozta meg.

Pont ez adja a film dramaturgiai erejét. Az apa, még a gyilkossággal is a legjobbat szerette volna a gyermekének, és az ő egész életét tönkretevő és széttépő tragédiája nem az, hogy meghaltak a barátai, vagy a családja másik fele...ezekről nem tehetett; hanem pont az, hogy egy végzetes, fatális, rossz döntés  miatt, elvesztette a fiát is, pedig ő csak a legjobbat akarta, de túl hülye volt ahhoz, hogy azt is tegye, ami valóban a legjobb.

venom75

• Pókfej
« Válasz #4429 Dátum: 2010. június 16. - 13:14:03 »
Az apa, még a gyilkossággal is a legjobbat szerette volna a gyermekének : ?????  :headscratch:
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 16. - 15:07:16 írta venom75 »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4430 Dátum: 2010. június 16. - 13:17:00 »
Láttad a filmet egyáltalán? Ha láttad volna, nem tennél fel ilyen kérdéseket.

venom75

• Pókfej
« Válasz #4431 Dátum: 2010. június 16. - 13:33:19 »
Láttam , de ez a mondat kigyilkolt.A véleményünk lehet más a filmről , de én akkor sem írnék ilyet le. Nekem van egy lányom , de tényleg mindent megtennék a végsőkig ,az a jelenet és a hozzáállás teljes kudarc.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4432 Dátum: 2010. június 16. - 13:45:22 »
Ha láttad a filmet, láthattad volna azt is, mi történt azokkal, akiket egy-egy ilyen kis csapat megtámadott.
Ha megtámadta volna őket néhány lény, simán meg lett volna annak az esélye, hogy a kölök egy pókhálóban végzi elevenen megrohadva, vagy egy csápos valami szépen elcsácsog rajta jópár órán keresztűl, vagy ki tudja még mi. De a legfontosabbat valamiért mindenki figyelmen kívül hagyja, hogy a gyerek ekkor aludt.
Nem volt tudomása arról, hogy végük, elvesztek, meg fognak halni. Igenis gyorsan kellett dönteniük, hogy ő a lehető legbékésebb körülmének között haljon meg.

Mert itt nem volt logikus kiút, az ami akkor történik arra van a legkeveebb racionális esély.
Venom, a kettővel korábbi hozzászólásodat nem ártana Spoilerbe tenni! :nezze:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4433 Dátum: 2010. június 16. - 13:49:58 »
Idézet
Mert itt nem volt logikus kiút, az ami akkor történik arra van a legkeveebb racionális esély.
Pontosan. Abban a szituációban, olyan kilátások közepette, bármennyire is durva ezt így leírni ( érezni a szavak brutális súlyát), az volt a legjobb, amit tehetett a gyerekével, hogy megölte és megkímélte a sokkal nagyobb szenvedéstől. Mert biztosak voltak benne, hoy ez a vég, innen nem menekülhetnek, előbb utóbb biztosan meghalnak. a kérdés csak az volt, hogy megvárják, míg valami dög istentelen kínok közepette széttépi őket, vagy egy golyóval, gyorsan, tisztán, fájdalommentesen véget vetnek az életüknek.

venom75

• Pókfej
« Válasz #4434 Dátum: 2010. június 16. - 13:53:40 »
És azt utólag hogyan kell ?

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #4435 Dátum: 2010. június 16. - 13:57:14 »
 Ezt a kódot írd a szöveg elejére(spoiler) illetve végére(/spoiler).  Csak keretes zárójellel.
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 16. - 13:58:57 írta holloo »

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #4436 Dátum: 2010. június 16. - 14:00:28 »
Vagy jelöld ki a szövegrészt, és kattints a gombra.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4437 Dátum: 2010. június 16. - 14:48:32 »
Szerintem nem kell spoilerbe rakni. Elvégre nem egy új film már. Nem egy olyan, amit most vetítenek a moziban, már három éves a film. Aki akarta, az már megnézhette. Régi filmekről meg már lehet spoiler nélkül is beszélni.

Lehet erről vitatkozni, de attól még tény marad, hogy az csak egy hatásvadász jelenet volt, amit valaki szörnyen jónak valaki meg egyszerű hülyeségnek tart. Ennyi. Én ez utóbbiak közé tartozom, ti nem. Nincs ebből harag, és reméljük, hogy a való életben nem kell ilyen helyzetbe keverednünk, mert úgyis csak akkor tudnátok ti is eldönteni, hogy hülyeség ezt csinálni vagy nem.
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 16. - 14:51:21 írta Sepi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #4438 Dátum: 2010. június 16. - 14:52:03 »
Szerintem a Spoiler független a film korától.
Mindig vannak olyanok, akik még nem láttak egy filmet, és talán pont a beszélgetésünk hatására kezdi el érdekelni őket.
Ez amúgy sem olyan Spoiler, mint a kíszámítható hálivúdi nyáltengerek egyérelmű fordulatai, mint mondjuk bármi a Vasember 2-ben. Mert szerintem ott fölösleges bármit is Spoilerbe tenni, de ez igenis olyan fordulat, amire csak a filmből nem nagyon számíthat senki.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #4439 Dátum: 2010. június 16. - 14:55:49 »
 :lol: :lol: :lol: Én nem is emlékszem semmilyen fordulatra a Vasember 2-ben (gondolom azért, mert tényleg nem volt benne egy sem). Az egészből csak az maradt meg, hogy "szjoftver szjar".  :lol: :lol: :lol: