Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364961 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #4560 Dátum: 2010. július 24. - 11:32:26 »
Szerintem az egész EP 3 egy hihetetlen jó masz kavalkád.
Jó hogy több dolgot oldottak meg hagyományos módszerekkel, mint az EP 2-ben.
Egyébként ha már így szóba került, nekem Max Rebo a kedvenc Star Wars-os lényem.
De ő inkább csak amolyan poén figura.
« Utoljára szerkesztve: 2010. július 24. - 12:44:12 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4561 Dátum: 2010. július 24. - 11:46:43 »
Még neve is van? :)
------------------
Megnéztem csütörtökön az Inceptiont. Uh! :o Nekem nagyon tetszett. Úgy kellett visszaraknom az államat a fejemre:) Mindenképpen nézzétek meg. Persze sok helyen bele lehet kötni, de akkoris jó. A zenéjét uaz csinálta mint a sötét lovagét. Az is ütős. Amikor megszólalnak azok amély hangú tubák vagy mik ;D A trailerben látható folyosó jelenet is állati jól meg van csinálva. Nem tudom hogy csinálják, de nem éreztem azt hogy dróton rángatnák őket. van a filmben egy nagy bázis vagy bunker, hát az valami állati jól néz ki. Na de ezek csaj részletek, a lényeg hogy eszméletlen a film.
Kicsit féltem, hogy ha a bemutató napján nézem, akkor teli lesz a mozi és biztos lesz aki nem marad csendben, de ez a film olyan hogy ha nem figyelsz mind a két és fél órán át feszülten akkor elveszted a fonalat.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4562 Dátum: 2010. július 24. - 15:28:39 »
Hol lehetne belekötni?
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4563 Dátum: 2010. július 24. - 15:42:13 »
meg kell néznem még egyszer, de pl hogy döntik el kinek az álmába lépnek be, hogy csinálják? Hogy rögzítik a felépített álomvilágot, ha az építésznek nem kell belépi? Az a karkötő egy kanül? Mert nem nagyon szurkálták magukat. Aztán én az álom manipulálását, amit Ellen Page csinált amikor próbálgatta a teremtést, még beletettem volna éles helyzetbe is

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4564 Dátum: 2010. július 24. - 16:02:17 »
Nincs spoiler gombunk???

SPOILER!!!
Hogy-hogy hogy csinálják? MIndenki rácsatlakozik a gépre. Az első csatlakozó az álmodó, a többiek pedig az "idegenek", és így alakul ki a kollektív álmuk. Az első szint a vegyészé volt, a második Arthur-é, a harmadik pedig eames-é, a hamisítóé.  HOgy miért pont így osztották le a szinteket, azt nem tudom, de nem is fontos, mert egyikhez sem kellett egy különleges képesség, ami csak egyikőjüknek, vagy másikjuknak volt meg. Cobb ugyebár nem álmodhatott, Saito csak kíséret volt, Fischer volt a célpont, ő sem álmodhatott, a lány pedig alapból nem is ment volna velük, csak azért vitte magával Cobb, miután figyelmeztette a lány őt, hogy muszáj lennie valakinek, aki tud az ő, mármint Cobb projekcióiról.

Az álmot mindig az álmodó hozza létre, az építész tervei alapján. Ha figyeltétél, voltak olyan jelenetek, amikor az építész taníttatja befelé a többiekkel, az álmodókkal az egyes álomszintek terveit. A többit, a részleteket már maga az álmodó adja hozzá...pl ezért volt, hogy az első szinten esett az eső. A vegyésznek pisilnie kellett, még ezt valaki viccesen meg is jegyezte neki, és ez az inger így vetült ki az álmában. Vagy ezért volt egy olyan rész, amikor a 3. szinten Eames változtatott az építész tervein, ha jól emlékszem.

A karkötő igen, valószínűleg valami kanöl féle, de az álomgép pontos működését nem igazán részletezték.

Amint mondtam fentebb, volt példa a manipulálásra, de nem alakíthatták át az álmot gyökeresen, met egyrészt, mielőtt az álom elkezdődött, csak azt az egy adott világot építették fel magukban az álmodók amit láthattál, "folyamat közben", miközben a tudata még akciózik is kissé nehéz lett volna az álmodónak egy teljesen más világot létrehoznia fejben. Másrészről ha nagyon megváltoztatja az álmodó az álomvilágot, akkor a többieket komoly meglepetések érhetik, és a terv a  legapró hibán is elcsúszhatott volna, ami végül majdnem össze is jött.

"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #4565 Dátum: 2010. július 24. - 16:05:33 »
Idézet
Nincs spoiler gombunk???
Alsó sor, jobbról a harmadik:
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4566 Dátum: 2010. július 24. - 16:08:58 »
AZ jó, de az én skinemben ilyen gomb nincs.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4567 Dátum: 2010. július 24. - 16:37:02 »
1: Az építész nem csak maketteket csinál és rajzol és megtanítja a résztvevőknek. Hiszen az elején az akaratával állítja fejre az egész várost.
2: Tehát akkor az sorrend számít? Aki az első azé az álom. És amikor az álmodó kilép akkor összeesik az álom is?
3: Persze értem én, hogy nem lehet közben változtatni mert veszélyes. Úgy értettem, hogy valami nagyobb szabású változtatást mint amikor gyakorolt a csajszi, beiktathatott volna az író. Mondjuk valahogy rákényszeríti a szereplőket. Ez csak sztori írás kérdése.
4: Én a végén kavarodtam össze kicsit hogy ez a "Váró" nevű szint most akkor mi. És miért került Fisher amikor lelőtték a váró helyett Cobb álomvilágába? Mrs. Cobb elvitte?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4568 Dátum: 2010. július 24. - 17:52:04 »
SPOILER!!!

1. Igen, mert az elején, amikor Leo bemutatta neki az álomvilágok működését az építész egyben álmodott is. A városcsavargatós jelenetben Ariadne maga álmodott, a saját emlékeiből felépített hidas jelenet is bizonyíték erre, de később nem. Alapból nem is akarták magukkal vinni az építészt, Ariadne maga győzte meg Cobb-ot, hogy had menjen ő is. Tehát a terv nélküle is működött volna, vagyis, miután a terveket megtanította a többiekkel, ő már nem kellett az álmokhoz.

2. Hát nem? Ha valaki nem álmodik már előtted, akkor ha később csatlakozol nincs hova belépni. Igen, valószínűleg az álmodó kiesésével az álomnak is annyi. Ezért nem is mehetettek az egyes szintek álmodói tovább, ha megfigyeled: Az egyes szint a vegyészé volt, ő ott maradt a furgonban. A kettes Arthuré volt, ő is maradt a saját álmában. Eames álmán túl meg nem volt több szint, neki nem volt mihez képest maradnia. Ez logikus is: Ha valaki álmodik, majd a saját álmában a gép által belép valaki más álmába "idegenként", akkor a saját álma megszűnik létezni, mert nem szakíthatja ketté a tudatát, hogy fenntartsa az álmát, plusz még egy más álomban még tevékenykedjen is. És ha a korábbi szint megszűnik, úgy törlődik az alatta lévő szint is, értelemszerűen.

3. Hát ez nem kívánságműsör. :D Valószínűleg egy nagyobb horderejű változtatás az álmodó részéről olyan sok problémát vetett volna fel, hogy nem lehetett volna precízen egyben tartani a sztorit. Persze egy jó író mindenre képes, de az Eredet forgatókönyve kommersz filmhez képest már így is lenyűgözően sokrétegű és komplex.

4. A Váró egy álmoktól független szint, ahová akkor kerülnek az emberek, amikor a saját álmukban, vagy más álmában már meghaltak, ergo kiléptek onnan, és ilyenkor fel kellene hogy ébredjenek. De nem tudnak, mert pokolian be vannak nyugtatózva. Tehát az agyműködés valami minimálra állított állapota, ahol nem vagy ébren, alszol, de nem is álmodhatsz. Alapból mindenkinek saját Várója lenne, de mivel össze voltak kötve a gép által, így közös Váróba estek a szereplők. Amiről pedig te beszélsz, az nem Cobb álomvilága, hanem maga a Váró, amit Cobb agya a saját, korábbi álomvilágához hasonlóvá formált, amit még a feleségével együtt teremtettek. Ennek elsőre nem sok értelme van, de ha belegondolsz, a csapat összes tagja közül Cobb volt a legerősebb "fejben". Eleve neki volt a legtöbb tapasztalata és szakértelme, ő már korábban is csinált incepciót, de még ha pontosan nem is tudnám megmagyarázni,  miért volt jobb, erősebb,  mint a többiek, a bizonyítékok ott vannak: Még az olyan álomba is betörnek a saját képei, projekciói (gyerekek, majd a végén a felesége), amely nem az ővé, sőt, semmit sem tud az álom szerkezetéről. Pontosan ezért volt az, hogy mindenkinek elmondta az építész a terveket, hogy mi merre van, merre kell menni, egyedül Cobb nem akarta tudni a terveket. Azért, mert ha ismeri azokat, az agya, főleg a felesége kivetülése révén váratlan dolgokat tudott volna produkálni - ezt végülis meg is beszélték az építésszel, aki végül azért ment velük, hogy legyen a csapatban valaki, aki tud Cobb problémáiról és fel van készülve azok váratlan következményeire. Így is megtörtént a baj, de ha ismeri a terveket, még erősebben fenyegetve lett volna az akció Cobb agya miatt.  Szóval ezekből látszik, hogy Cobb képes a leghatékonyabban formálni mások álmait, ebből meg egyenesen következik, hogy a Váró kinézete is az ő agya által lett formálva. Azt mondjuk nem értem, hogy Saito ha megöregedett a Váróban, Cobb miért nem.
« Utoljára szerkesztve: 2010. július 24. - 17:55:06 írta pepo05 »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4569 Dátum: 2010. július 24. - 18:00:40 »
AZ jó, de az én skinemben ilyen gomb nincs.
Ezért kell az alapértelmezettet használni. ;) De ha a taget odaírod elé és a végére, akkor is működnie kell.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4570 Dátum: 2010. július 24. - 18:52:59 »
3. Rész - A Sithek Bosszúja, Utapau rendszer, Grievous tábornok csatája Obi-Wan Kenobival.
Nem, ehhez a palihoz nem is hasonlított. Az előző képhez kicsit jobban.
Amúgy meg Kaine memóriáját ismerve, az is lehet, hogy nem is a Star Warsban látta azt a pofát.
De.  :P

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4571 Dátum: 2010. július 24. - 19:11:53 »
Idézet
Ezért kell az alapértelmezettet használni.
használnám, ha nem volna olyan emészthetetlenül pocsék a színvilága.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4572 Dátum: 2010. július 25. - 08:35:39 »
Kösz pepo sokat segítettél!
Akkor sem értem minek az építésznek teremtenie az álomban ha aztán nem lépnek be a fejébe. Mert az teremtett útvesztő az hogy rögzül?  Elég lenne a maketteket és a rajzokat megmutogatnia.... Ja előtte bemennek és körbejárjnak minde színtet :oh: És azt nem tudod, hogy Michael Cain mit tanít az egyetemen?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4573 Dátum: 2010. július 25. - 11:56:03 »
SPOILER!!!
Idézet
Mert az teremtett útvesztő az hogy rögzül?  Elég lenne a maketteket és a rajzokat megmutogatnia.... Ja előtte bemennek és körbejárjnak minde színtet
Pontosan ezt történik. Mármint a rajzokat, maketteket, terveket mutogatta a többieknek. De akár még az is lehetséges, amit te említettél , hogy még az akció előtt az építészt rárakták a gépre úgy, hogy ő álmodott, a többiek meg bejárták a helyszíneket, és végül azokhoz hasonlóvá csinálták a saját álmaikat is.
Az építész lényege nem a komplett álom létrehozása, hanem a szerkezetének, struktúrájának megtervezése. Leo nem véletlenül terveztetett a csajjal útvesztőket, mert ha megfigyeled, az összes álom valami útvesztő, vagy valami jól strukturált helyszín volt.

Arra én is kíváncsi lennék, hogy mit tanított. Őszintén szólva, ezeket hiányoltam is a filmből: HOgy mit tanított Caine, mire értette azt Cobb, hogy már korábban megtanulta az emberek agyának irányítását, és ezt hogyan tanulta meg, milyen diák volt Ariadne, az építész, hogy működik az álomgép (akár technobla-bla-val is elmagyarázhatták volna, az is jó) stb.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4574 Dátum: 2010. július 25. - 16:58:40 »
használnám, ha nem volna olyan emészthetetlenül pocsék a színvilága.
Arról meg már nem tehetek, nem lehet olyat csinálni ami mindenkinek tetszik. De attól még működik, hogy zozi nem rakta oda a gombot, csak rakd a szöveg elejére a spoiler bbcode-ját és működni fog:
[spoiler]elrejtett szöveg[/spoiler]

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4575 Dátum: 2010. július 26. - 13:13:30 »

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #4576 Dátum: 2010. július 26. - 14:41:55 »
Ez most komoly?  :ohmy:
Imádom ezt a filmet  ;D

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4577 Dátum: 2010. július 26. - 14:44:44 »
Bizony, már forgatják.  ;)

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #4578 Dátum: 2010. július 26. - 14:52:21 »
Klassz  ;D
Imádom a trilógiát, de sajna nincsen meg  :(

venom75

• Pókfej
« Válasz #4579 Dátum: 2010. július 26. - 19:55:19 »
Szeretem én is , nagyon eltalálták a színészeket benne.