Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364455 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #4580 Dátum: 2010. július 26. - 21:09:52 »
Ja, az egy nagyon jó volt, a kettő elment, a befejező rész már bűnrossz volt.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4581 Dátum: 2010. július 26. - 21:13:08 »
Csak felerészben, de az tényleg. Túlerőltették a misztikumot és a kalóztársadalmat, de voltak még jó pillanatai.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #4582 Dátum: 2010. július 26. - 21:14:07 »
Csak felerészben, de az tényleg. Túlerőltették a misztikumot és a kalóztársadalmat, de voltak még jó pillanatai.

Nem volt igazán még misztikus hangulata sem. Inkább erőltetett de szódával elment.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4583 Dátum: 2010. július 26. - 23:16:46 »
Idézet
de voltak még jó pillanatai.
Igen, kb az összes Johnny Depp-hez köthető. Ami a filmre nézve elég gáz, mert ha Jack kapitányt kitennék a nyílt óceánra, hogy csináljon valamit, akkor az is pontosan annyira volna érdekes, vicces, figyelmet lekötő, mint a film maga.

AZ Ed Wood-ot látta valaki? Zseniálisan gyökér volt ez a Wodd pali, Depp meg kitűnően játszott a szerepben. Érne már neki egy Oscar.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4584 Dátum: 2010. július 26. - 23:20:10 »
Legalább ebben megegyezünk. :)
Én a Karibből csak az 1-2-t láttam, de a 2-t annyira untam, hogy a 3-at már meg se néztem. Az 1 tényleg jó volt.
Tudjátok különben, hogy a "Karib tenger kalózai" az egy játék Disneylandben? :)

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #4585 Dátum: 2010. július 26. - 23:23:00 »

AZ Ed Wood-ot látta valaki? Zseniálisan gyökér volt ez a Wodd pali, Depp meg kitűnően játszott a szerepben. Érne már neki egy Oscar.

Régóta tervezem, hogy megnézem, de előbb mindenképpen a 9-es terv a világűrből című műremeket akarom látni. ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4586 Dátum: 2010. július 27. - 00:16:37 »
Az Ed Wood-ból csak úgy ragyog a 9-es terv esszenciája, szóval egy fél-élménynek az is megteszi. :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #4587 Dátum: 2010. július 29. - 08:02:47 »
Tegnap én is megnéztem az Inceptiont, nagyrészt pepóval értek egyet, de pár dologgal még kiegészíteném, amit szerintem kihagytatok.
Ha megfigyeltétek, akkor az építész külön-külön álmodott mindenkivel, minden bizonnyal ekkor járták végig együtt az álomvilágokat, és így tanulták meg azok felépítését.
Ez jóval jobb módszer a makettek-rajzok böngészésénél, mert így szinte korlátlan idejük volt a világuk begyakorására.

Genzo

• Puma
  • **
    • Genzo Comics
« Válasz #4588 Dátum: 2010. július 29. - 11:11:44 »
Az inception azon filmek közé tartozik, aminél maximálisan ügyelek arra, nehogy spoilerbe ütközzek. Ennél a filmnél még csak a pársoros történetvázlatot sem olvastam el, ami kikerült a netre, egyszerűen mindenen meg akarok lepődni. Utoljára a Watchmen volt ilyen, aminél szintén figyeltem a spoilerekre, mert a képregényt pár hónappal a film előtt olvastam elsőre, és azt akartam, hogy a képregényből derüljön ki nekem, hogy ki ölte meg a Komédiást, nem szerettem volna egy random kommentben olvasni, hogy "és az mekkora már, hogy ***** volt a gyilkos". Sikeresen elkerülttem minden ilyen információt, így a képregény hatalmasat ütött, és a film is tetszett. Most is ezen a vonalon mozgok az Inceptionnel, semmit nem tudok róla, csak annyit, hogy valmi hihetetlenül jó film, ezt mutatja pl az imdb pontszáma is, vagy a filmbuzin kapott 10/10és értékelés, amit human nagyon ritkán ad. Tehát bizakodok, aztán remélem nem csalódok a filmben, azt pedig maximálisan remélem, hogy nem ütközök spoilerekbe a megtekintés előtt.

De egy kicsit más téma is, az Armageddonnal kapcsolatban találtam ezt:
"Regarding the film’s premise, Ben Affleck asked director Michael Bay, “Wouldn’t it be easier for NASA to train astronauts how to drill rather than training drillers to be astronauts?” Bay told Affleck to shut up."

Affleck - Bay 1-0  :lol:

Genzo Comics - Ahol a képregények vannak becélozva

venom75

• Pókfej
« Válasz #4589 Dátum: 2010. július 29. - 17:08:28 »
Nálunk még nem vetítik az EREDETet, de annyira felcsigáztatok , hogy biztosan elmegyek rá a köv. hónapban.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4590 Dátum: 2010. július 30. - 00:35:43 »
Az a human gyerek aztán nagyon mérvadó filmek terén. :roll:

Todd: Yeah, a második megnézéskor már számomra is egyértelmű volt mindez, csak elsőre azok a jelenetek, amikor az építész külön álmodik majd az egyes álomszintek "tulajdonosaival", elsikkadtak, meg rájöttem, hogy nem mindent jól magyaráztam el.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4591 Dátum: 2010. július 30. - 08:21:57 »
Hát tipikusan az a film, amit többször kell megnézni, hogy minden tiszta legyen.
Számomra még két alapvető kérdés van.
Saito miért öregedeett meg a váróban, amikor Cobb nem?
Illetve amennyiben úgy értelmezzük a végét, hogy nem dől el az inga (kényelmesebb úgy venni, hogy az csak hatásvadászatból lett elvégva a jelenet), akkor mégis mi volt a hiba, és hová kerültek a film végén?

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #4592 Dátum: 2010. július 30. - 09:52:40 »
Yeah, a második megnézéskor már számomra is egyértelmű volt mindez, csak elsőre azok a jelenetek, amikor az építész külön álmodik majd az egyes álomszintek "tulajdonosaival", elsikkadtak, meg rájöttem, hogy nem mindent jól magyaráztam el.
Már pont írni akartam, hogy bizony ("nemiskicsit") félremagyarázod a filmet. :) De akkor látom rájöttél. ;)
Én tegnap néztem meg az Eredet című filmet. Próbáltam én is minden spoilert elkerülni, így az sem tudom miből, hogyan csinálták a filmet, így ha közhelyet írok majd mondjátok. :) A film maga nem volt rossz, bár az alapötlet és maga a történet sem "eredeti", a 80-as 90-es években már volt egy ilyen film, azt hiszem Álomjárók volt a címe, aminek megdöbbentően hasonló dolgai, magyarázatai voltak, erre a lépcsős poénra még bizony onnan emlékeztem. A történet ott annyiban különbözött, hogy alvászavarral küszködő embereknek próbáltak segíteni, úgy hogy legyőzik a rémálmaikat. Aztán szép lassan rájönnek, hogy az álomban bármit megtehetnek stb... A végén ott is egy szenátort kellett meggyőzni az atomháborús program szavazatáról. Szóval ennyit a nagyon kreatív eredeti ötletről. :)
A film ellenben nem rossz, a kisebb hibái és félremagyarázások ellenére és persze az agyonbonyolított történet csak arra szolgált, hogy a felhasznált trükköket megmagyarázzák. :) Mindenesetre látványos volt az egész, jól működött, tényleg érdekessé tudták tenni a trükköket és nemcsak az volt, hogy egy cgi parádét néz az ember történet nélkül.
Azért annyira nem bonyolult film, hogy többször meg kelljen nézni, elsőre is minden érthető, főleg, hogy a legtöbb dolgot szájbarágósan elmagyarázzák, persze az időkülönbség és a zene és időzítés hülyeség, de hát ez csak film. :)
A vége viszont sajnos nagyon elrontott mindent, most megint divatba jön majd a 10-15 éve annyira hódító Zs-kategóriás, a "vége mekkora poén"? Ezzel nagyon elrontották az egészet... :yucky:
Saito miért öregedett meg a váróban, amikor Cobb nem?
Illetve amennyiben úgy értelmezzük a végét, hogy nem dől el az inga (kényelmesebb úgy venni, hogy az csak hatásvadászatból lett elvégva a jelenet), akkor mégis mi volt a hiba, és hová kerültek a film végén?

Cobb is megöregedett a végén, csak nem annyira, mint Saito. Az álomszintek időtorzulása, és a lélek (tudat megöregszik) magyarázat. ;) Az inga pedig az aminek látszik, és baromi sejtelmesen van megcsinálva, hogy a "hülye rajongók" tudjanak vitatkozni róla. :) Az én olvasatomban: Cobb kiküldi Saito-t ő viszont ott marad és épít magának egy álomvilágot. ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4593 Dátum: 2010. július 30. - 10:53:48 »
Bazz, vicces vagy te hollo, azt mondod nem olyan bonyolult, minden érthető elsőre, ráadásul szájba is rágják, erre totálisan félreértelmezed a filmet. :D Semmi sem utal a totemen, meg a gyerekeken kívül arra, hogy a végén az nem a valóság. A totem ráadásul beremeg, szóval valószínű, hogy el fog dőlni. Igazság szerint, egy olyan dolog van, ami miatt fel lehet vetni érdemben, hogy a végén nem ment ki a valóságba: A gyerekek ugyanolyan ruhában, ugyanolyan helyszínen, ugyanolyan napsütésben vannak, mint az álmaiban, és nem öregedtek semmit. Ezt leszámítva a semmi.
Idézet
A film maga nem volt rossz, bár az alapötlet és maga a történet sem "eredeti", a 80-as 90-es években már volt egy ilyen film, azt hiszem Álomjárók volt a címe, aminek megdöbbentően hasonló dolgai, magyarázatai voltak, erre a lépcsős poénra még bizony onnan emlékeztem. A történet ott annyiban különbözött, hogy alvászavarral küszködő embereknek próbáltak segíteni, úgy hogy legyőzik a rémálmaikat. Aztán szép lassan rájönnek, hogy az álomban bármit megtehetnek stb... A végén ott is egy szenátort kellett meggyőzni az atomháborús program szavazatáról. Szóval ennyit a nagyon kreatív eredeti ötletről.
Ki mondta, hogy az alapötlet eredeti volt? Maga Nolan is mondta, hogy a Dark City, a Mátrix is ihletői voltak. Plusz van benne egy jókora adag 13. emelet is, mindez összemixelve egy heist filmmé, feldobva eredeti ötletekkel - és ez a koktél az, amit még soha sehol sem láttunk, fogyasztottunk. Nolan várának a legtöbb kőtömbjét már másba is beletették, de Nolan egy egészen újszerű várat csinált belőlük.
Idézet
Azért annyira nem bonyolult film, hogy többször meg kelljen nézni, elsőre is minden érthető, főleg, hogy a legtöbb dolgot szájbarágósan elmagyarázzák, persze az időkülönbség és a zene és időzítés hülyeség, de hát ez csak film.
Nem bonyolult, hanem komplex, sűrű és többrétegű. Ezt a túlmagyarázást sokan mondják, de igazán nem értem: Nolan egy teljesen önálló és önkényes lomvilágot generált, amelynek működése sok helyen nem úgy történik, ahogy azt az ember várná. SZóval ezt igenis, el kellett magyaráztatni a szereplőkön át. mellesleg amiket említesz egyik sem hülyeség...egyszerűen Nolan így alkotta meg a szabályokat. Logikailag hülyeség? Lehet. De ez egy álomvilág, ami nem a valós élet következetes fizikai szabályai alapján működik.

A vége meg csak egy ügyes blöff volt, azok számára, akik nem látták át egészben a filmet, csak a részleteit. Akik igen, azoknál viszont nem hiszem, hogy valaki is komolyan vette, hogy nem dőlt el a totem...maximum egy kicsit elbizonytalanította.

Cobb öregedésére: Igen olyasmi a magyarázat, amit holloo is említett.
A Váróban saját magad formálod a világot, mivel az már nem egy álomszint, hanem egy kollektív álomtér, ami nagyon sok hangzásra is hülyeség, dehát ez van, Nolan világosan elmondja, hogy mi is a Váró. Szóval a Várót mindneki megtölti a tudatalattijával, aki oda lekerül, és saját képére formálhatja azt. Két nagy különbség van Cobb s Saito között. Saito nem tudta, hogy ahol van az nem valóság, Cobb viszont igen. Innen már egyszerű: Saito számára az idő pontosan úgy telt, mint a való világban (mivel abban a hitben volt, hogy az, nem is telhetett volna máshogy), Cobb viszont a saját, a Váróban manifesztálódó kinézetét is alakíthatta (Saito is megtehette volna, ha tudja, hol van), ezért bár a tudatuk, (lelkük) ugyanúgy öregedett, Cobb gondolom nem akarta 70 éves aggastyánnak láttatni magát.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4594 Dátum: 2010. július 30. - 14:18:05 »
Az én olvasatomban: Cobb kiküldi Saito-t ő viszont ott marad és épít magának egy álomvilágot. ;)
Nekem eddig pont ez tűnik a legvalószínütlenebbnek.
Egyik ismerősöm szerint viszont mindketten ot ragadtak, hiszen attól, hogy megölik magukat, nem kerülnek ki a váróból, mert be vannak nyugtatózva, így csak még mélyebbre süllyedtek egy következő szintre, de azt hiszik, hogy az a valóság.
Én egyébként a kijutás pártján állok.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4595 Dátum: 2010. július 30. - 14:58:44 »
Ismerősöd is átgondolhatja mégegyszer a véleményt, mert:
A Várótól nincs "lentebb", az az utolsó szint, ez a filmben is elhangzik, amikor Leo beszél arról, hogy egyre mélyebbre, mélyebbre és mélyebbre mentek, ameddig csak tudtak és úgy kötöttek ki a Váróban Mal és Cobb. A Váróból meg ki lehet jönni öngyilkossággal. Persze a nyugtató amíg hat, addig nem, ezért került fel Fischer csak eggyel fentebbi szintre, nem pedig simán felébredt. Viszont amikor Saito és Cobb már idősen találkoztak, valószínűleg már nem volt meg a nyugtató hatása. Az mondjuk igaz, hogy ebben az időrenddel ellentmondás van: A Váróban eltelt mondjuk 4 évtized, akkor ez a valóságban néhány percnek felet meg. tételezzük fel, hogy addigra már elmúlt a nyugtató hatása, tehát ők 4 perccel korábban ébredtek fel mint a többiek. Bár ez nem derül ki egyértelműen, mert a jelenet úgy néz ki, hogy öreg Saito a fegyverért nyúl-vágás -Cobb felébred, a többiek már ébren vannak,  nekem úgy tűnt hogy egszerre ébrednek fel, nem pedig időeltolódással.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4596 Dátum: 2010. július 30. - 15:38:21 »
Én is ezt mondtam neki, hogy a várótól már nincs lejebb.
Én úgy emlékszem, hogy Cobb, és Saito később ébredtek fel.

Ju

• Pókfej
« Válasz #4597 Dátum: 2010. július 30. - 16:24:58 »
Nekem az merült fel, hogy lehetséges-e az, hogy a tudatalattid projekcióit úgy megtestesítsd, hogy magaddal viheted őket egy mélyebb álomszintre? Vagyis tudnak-e a projekciók szintet váltani? Ezáltal lehetséges-e az, hogy Saito és a többiek mindvégig csak Cobb tudatának projekciói? Ha erre egyértelmű nem a válasz, akkor az következik, hogy a végén Cobb felébred.
Egyébként én is azon az oldalon állok, hogy el fog dőlni az az inga és Cobb visszajött a valóságba, de nagyon jók azok a jelek is, amik szerint álmodik. :) Pl az, amit Mal is mondott, hogy az egész világ ellene van és üldözik, mint amikor valaki más álmában jár; és az, hogy a végén Saito hívása után olyan simán ment minden, semmi akadályba nem ütközött, olyan túl tökéletes volt, mintha a saját elméjét is meggyőzte volna róla, hogy most már úgymond "bűnbocsánatot" érdemel.

De mégis, a film valódi üzenete szerintem nem az, hogy most felébredt-e vagy sem, hanem az, hogy megpörgette az ingát, és utána nem nézett vissza rá. Ezzel azt mondta, hogy neki nem számít, nem érdekli, ez valóság-e vagy álom, ő ezt a realitást választja.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4598 Dátum: 2010. július 30. - 18:12:47 »
AZ üldöztetése miért utalna álomra? Egy ember szerinted arról álmodik, hogy ne láthassa a gyerekeit, és hogy körözött bűnöző legyen az államokban?  :)

Saiot meg gazdag és nagyhatalmú üzletember, erről a világról (ha nem álom persze a sajátunk is) amilyen züllött és korrupt, közel sem lehetetlen elképzelni, hogy sokaknak pusztán egy telefon egy-egy ilyen ügy elintézése.

Az üzenete szerintem meg tök más. Pont az, hogy akár létezik ez az álomgép, akármilyen életet élhetünk az álmainkban, akkor is vissza kell térni a valóságba, és azzal szembenézni, ami ott vár minket.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4599 Dátum: 2010. július 30. - 18:51:26 »
Ju, a kérdésededre a válasz tök egyértelmű Hiszen Cobb a saját projekcióját (Mol-t) minden szintre magával tudta vinni.
Viszont van még egy elég erőteljes érv a felébredésre.
Bátyám azt mondta, hogy ő direkt megfigyelte a film végén a stáblistát, és Cobb két gyerekét két eltérő korú színész formálta meg, vagyis, a végén valóban idősebb a két gyerek.