Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1365163 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #4600 Dátum: 2010. július 30. - 19:01:47 »

Bazz, vicces vagy te hollo, azt mondod nem olyan bonyolult, minden érthető elsőre, ráadásul szájba is rágják, erre totálisan félreértelmezed a filmet. :D Semmi sem utal a totemen, meg a gyerekeken kívül arra, hogy a végén az nem a valóság. A totem ráadásul beremeg, szóval valószínű, hogy el fog dőlni. Igazság szerint, egy olyan dolog van, ami miatt fel lehet vetni érdemben, hogy a végén nem ment ki a valóságba: A gyerekek ugyanolyan ruhában, ugyanolyan helyszínen, ugyanolyan napsütésben vannak, mint az álmaiban, és nem öregedtek semmit. Ezt leszámítva a semmi.
Ezt leszámítva semmi? :) Pont ezek mutatják meg, hogy álmodik-e vagy nem. Az inga beremeg, de nem dől el. ;) Vagy kellett volna egy nagy neonreklám az ajtó fölé, hogy Cobb te most álmodol? Pont az a lényege, hogyha emlékből építi az álmot ő maga sem tudja majd megkülönböztetni a valóságtól.
a Dark City, a Mátrix is ihletői voltak. Plusz van benne egy jókora adag 13. emelet is, mindez összemixelve egy heist filmmé, feldobva eredeti ötletekkel - és ez a koktél az, amit még soha sehol sem láttunk, fogyasztottunk.
Nem ezeket a filmeket mondtam, ráadásul az utobbi 5 évben szinte minden sci-fi filmnek ezek vannak megjelölve forrásnak. Én pont azt mondtam, hogy egy kis különbséggel egy teljesen ilyen filmet láthattun már, egész jelenetek voltak átemelve (pl. a lépcsős) csak a mai korhoz alakítva. És ezt a filmet még csak meg sem említik. ;)

A vége meg csak egy ügyes blöff volt, azok számára, akik nem látták át egészben a filmet, csak a részleteit. Akik igen, azoknál viszont nem hiszem, hogy valaki is komolyan vette, hogy nem dőlt el a totem...maximum egy kicsit elbizonytalanította.
Pont nem, ez egy szándékosan kétértelműre megcsinált befejező képsor, pontosan azzal a céllal, hogy mindenki gondoljon amit akar, és a fórumokon vitázzanak rajta. ;)
Saito is megtehette volna, ha tudja, hol van), ezért bár a tudatuk, (lelkük) ugyanúgy öregedett, Cobb gondolom nem akarta 70 éves aggastyánnak láttatni magát.

[/quote]
Mindenki megörekszik ott, Cobb és a felesége is megöregedett (a ráncos kéz jelenet és a megöregszünk együtt - már megtörtént mondat ;), Saito is tudta, hogy álomban van, csak ezzel érzékeltette Nolan, hogy Cobb meddig keresi Saitot abban az álomsíkban.

AZ üldöztetése miért utalna álomra? Egy ember szerinted arról álmodik, hogy ne láthassa a gyerekeit, és hogy körözött bűnöző legyen az államokban?  :)
Pont ezt a hasonlatot használják a filmben is. :) Ha valaki álmában van folyamatosan üldözik.

Ismerősöd is átgondolhatja mégegyszer a véleményt, mert:
A Várótól nincs "lentebb", az az utolsó szint, ez a filmben is elhangzik, amikor Leo beszél arról, hogy egyre mélyebbre, mélyebbre és mélyebbre mentek, ameddig csak tudtak és úgy kötöttek ki a Váróban Mal és Cobb. A Váróból meg ki lehet jönni öngyilkossággal. Persze a nyugtató amíg hat, addig nem, ezért került fel Fischer csak eggyel fentebbi szintre, nem pedig simán felébredt. Viszont amikor Saito és Cobb már idősen találkoztak, valószínűleg már nem volt meg a nyugtató hatása. Az mondjuk igaz, hogy ebben az időrenddel ellentmondás van: A Váróban eltelt mondjuk 4 évtized, akkor ez a valóságban néhány percnek felet meg. tételezzük fel, hogy addigra már elmúlt a nyugtató hatása, tehát ők 4 perccel korábban ébredtek fel mint a többiek. Bár ez nem derül ki egyértelműen, mert a jelenet úgy néz ki, hogy öreg Saito a fegyverért nyúl-vágás -Cobb felébred, a többiek már ébren vannak,  nekem úgy tűnt hogy egyszerre ébrednek fel, nem pedig időeltolódással.

Fischer nem öngyilkosság miatt kerül csak egyel feljebb, hanem az esés, a zuhanás miatt. Ez az egyetlen inger, amivel a nyugtató hatása alatt is felébrednek vagy feljebb tudnak menni egy szintet. Ezért is csinálják az egész időzítéses kavarást és ha sikeres a terv egyszerre ébrednek fel. A probléma tényleg ott van, hogy Cobb és Saito nem megy velük, ezért kellene nekik később ébredniük néhány perccel. 
« Utoljára szerkesztve: 2010. július 30. - 19:04:50 írta holloo »

Ju

• Pókfej
« Válasz #4601 Dátum: 2010. július 30. - 19:27:42 »
AZ üldöztetése miért utalna álomra? Egy ember szerinted arról álmodik, hogy ne láthassa a gyerekeit, és hogy körözött bűnöző legyen az államokban?  :)
Mert a tudatalatti védekezik, ahogy a többi projekció is rád tud támadni, az sem lehet messze, hogy a tudatalatti más eszközökkel is támad. Elvileg lehetséges lenne és érdekes gondolat, de én is csak a lehetőségen gondolkodtam el, szerintem sem valószínű. :D

Idézet
Saiot meg gazdag és nagyhatalmú üzletember, erről a világról (ha nem álom persze a sajátunk is) amilyen züllött és korrupt, közel sem lehetetlen elképzelni, hogy sokaknak pusztán egy telefon egy-egy ilyen ügy elintézése.
Ezt teljesen támogatom, csak hallottam olyan véleményeket is, ahol ezt hozták fel érvnek. Egy elgondolkodást megért. :)

Idézet

Az üzenete szerintem meg tök más. Pont az, hogy akár létezik ez az álomgép, akármilyen életet élhetünk az álmainkban, akkor is vissza kell térni a valóságba, és azzal szembenézni, ami ott vár minket.
Ez is tökjó. Alapvetően én is vissza akarnék jönni a valóságba, mégis megmaradt bennem az, hogy meg se nézte az ingát, mintha félne attól, hogy lerombolódik a világa azzal, ha ez még nem valóság. Az jutott eszembe, hogy az emberek mennyire ragaszkodnak az illúzióikhoz és mennyire nem akarnak észrevenni olyan dolgokat, amiktől megdőlne az illúzió.

Ju, a kérdésededre a válasz tök egyértelmű Hiszen Cobb a saját projekcióját (Mol-t) minden szintre magával tudta vinni.
Valóban! Mennyire egyértelmű és mennyire nem gondoltam rá! :omg: Probléma megoldva. :)

Idézet
Bátyám azt mondta, hogy ő direkt megfigyelte a film végén a stáblistát, és Cobb két gyerekét két eltérő korú színész formálta meg, vagyis, a végén valóban idősebb a két gyerek.
Így van, ezt én is megfigyeltem. :) De arra nem emlékszem, hogy szerepeltek is volna fiatalabban... ezt nem is tudtam hova tenni.

Idézet
Pont nem, ez egy szándékosan kétértelműre megcsinált befejező képsor, pontosan azzal a céllal, hogy mindenki gondoljon amit akar, és a fórumokon vitázzanak rajta.
Persze, ez egy ismert írói eszköz, és a lényege pont az, hogy gondolkodásra és eszmecserére késztessen. És itt szerintem nem is akarjuk meggyőzni egymást, mert ez egy teljesen szubjektív dolog, teljesen tőled függ, hogy neked mit mond. És pont ez a szépsége az egésznek. :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4602 Dátum: 2010. július 30. - 20:56:23 »
Áááá, utálom ezt a feketeséget!

SPOILER!!!

Idézet
Ezt leszámítva semmi? :) Pont ezek mutatják meg, hogy álmodik-e vagy nem. Az inga beremeg, de nem dől el. ;)  Vagy kellett volna egy nagy neonreklám az ajtó fölé, hogy Cobb te most álmodol? Pont az a lényege, hogyha emlékből építi az álmot ő maga sem tudja majd megkülönböztetni a valóságtól.
Ez vicces. Honnan tudod, hogy nem dől el végül? :D
Annyi a biztos, hogy amíg mutatják nem dől el. HOgy végül eldőlt-e vagy sem, senki sem tudja. De beremeg, ami erősen arra utal, hogy eldőlt volna, ha tovább mutatják. Szóval nemtom honnan jelented ki ilyen determinisztikusan hogy nem dől el (hisz ha kellően rövid ideig mutatják, a valóságos ingapörgetések is azt mutatnák, hogy az egész csak álom), mert el is dőlhet, meg nem is. A beremegés miatt az eldőlés valószínűbb.
Mellesleg igen, csak ennyi utalna rá, ezt leszámítva semmi,  mert az egész film alapján azt kell feltételezni, hogy az a valóság. Az utolsó jelenetsor  csavarhatna egyet a korábban végig tényként kezelt dolgon...ha nem összesen egy dolog támasztaná alá, míg a másik oldalon ott van szinte a teljes film. Ha nem haragszol, ez nekem eléggé kevés egy másik értelmezéshez.
Amúgy ha külön színészek játszották a gyerekeket, akkor a kérdés el van döntve. Max a te szemed előtt villogott a neonreklám, de Nolan szeme előtt ezek szerint nem. :) Érdekesség ezzel kapcsolatban: http://revolvingdoorproject.net/2010/07/23/inception-what-happened-at-the-end/
Nem hiszem, hogy minden véletlenül alakult volna így. Plusz a gyűrű  jelentése is teljesen érthető a filmben.
Idézet
És ezt a filmet még csak meg sem említik.
Kábé, mert szinte senki sem ismeri. HA netán Nolan innen lopott volna, kötve hiszem, hogy ez volna az első olyan eset, hogy valaki kitalál valamit, amit újdonságként üdvözöl a világ, közben meg nem ő volt az első feltaláló, csak az igazi elsőt sehol sem jegyzik.
Idézet
Mindenki megörekszik ott, Cobb és a felesége is megöregedett (a ráncos kéz jelenet és a megöregszünk együtt - már megtörtént mondat
Érdekes, amikor viszont öngyilkossággal kijöttek, fiatalok voltak. Akkor most ez vagy egy hiba, vagy "visszaalakították magukat". 
amúgy meg ott éltek le egy életet, azzal a szándékkal, hogy ott élik le az életüket. Honnan tudod, hogy nem akarták hagyni, hogy megöregedjenek, mintha a való világban élnének? Persze tudom, ez kicsit meredek,hisz a legtöbb ember nem akar megöregedni...azzal viszont nem lehet vitába szállni, hogy a Váróban mindent úgy alakítasz, ahogy a tudatod diktálja, szóval saját magadat is tudod alakítani, mert nem fizikailag létezel, csupán valami megfoghatatlan kivetülése vagy a tudatodnak, amit a tudat határoz meg, hogy milyen legyen - így a kinézet is változtatható.

Idézet
Saito is tudta, hogy álomban van, csak ezzel érzékeltette Nolan, hogy Cobb meddig keresi Saitot abban az álomsíkban.
Mire alapozod, hogy tudta? HA jól emlékszem, maga Cobb mondja, hogy ha lekerül oda, mivel még nem volt ott, azt fogja hinni: a valóságba érkezett az álombuli után. Különben meg abban a Várós jelenetben nekem nem úgy tűnt, mintha az öreg egyből levágta volna, hogy mi a fene van. Ha így lett volna, Cobb nem beszélt volna neki arról, hogy most neki kell megbíznia benne, és hogy most Saito-nak kell kockáztatnia (az életét, mert az volt a tét: Ha Cobb hazudik, akkor öngyilkos lesz, ha meg nem, akkor végre felébred...és ez volt számára a kockázat, mert nem tudta biztosan, hogy a a környezet valóság-e, vagy sem). Ezek elhangzanak a filmben, vitatkozni velük nem lehet, ezért vagyok kíváncsi, hogy te mi alapján gondolod, hogy tudta, mert emlékeim szerint minden ez ellen szól azok alapján, ami a filmben elhangzik, vagy történik.

Idézet
Fischer nem öngyilkosság miatt kerül csak egyel feljebb, hanem az esés, a zuhanás miatt.
Hopp, tényleg. A lényegen ez mondjuk nem változtat.

Idézet
Mert a tudatalatti védekezik, ahogy a többi projekció is rád tud támadni
Igen, de megint megfeledkeztek egy apróságról, ami szintén mutatja, hogy kár lefitymálni, hogy nem is bonyolult a film, mert egy kis dolog mindent megváltoztat:
Akkor van ilyen támadás, ha valakinek a tudata egy idegen álmában van. A "csak álom volt" értelmezők viszont azt feltételezik, hogy nem történt meg a valóságban semmi, mindenki csak Cobb projekciója...a saját álmában. Tehát abban az álomban, amelyben nincsen senki más, önálló az álom. Ilyenkor védekeznie sincs kinek, meg védekezni sincs ki ellen...ha egyedül van az álomban úgy alakítja azt a tudat, ahogy akarja, innentől kezdve meg értelmét veszti az egész hasonlat, meg az ezzel való érvelés is: Ha minden végig csak Cobb álma volna, elég hülyén működhet az agya, ha csupa olyan dolgokról álmodik, amik erősen negatívan érintik, nem pedig olyan idilli dolgokról, amire mindig is vágyott.

Idézet
Az jutott eszembe, hogy az emberek mennyire ragaszkodnak az illúzióikhoz és mennyire nem akarnak észrevenni olyan dolgokat, amiktől megdőlne az illúzió.
Ja, egyre jobban tetszik a te értelmezésed. Velősebb.

Idézet
De arra nem emlékszem, hogy szerepeltek is volna fiatalabban... ezt nem is tudtam hova tenni.
Az arcukat csak a végén láttuk, de akkor ezek szerint amikor nem volt látható az arcuk, fiatalabb színészek játszották őket, amikor meg már láthat volt az arcok, egy idősebb gyerekszínészre váltottak, ami végérvényesen eldönti a kérdést, hogy a film vége a valóság, nem pedig álom.
« Utoljára szerkesztve: 2010. július 30. - 20:59:20 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ju

• Pókfej
« Válasz #4603 Dátum: 2010. július 30. - 21:51:24 »
Inkább én is kiteszem az egészre:  :spoiler:
Tehát abban az álomban, amelyben nincsen senki más, önálló az álom. Ilyenkor védekeznie sincs kinek, meg védekezni sincs ki ellen...ha egyedül van az álomban úgy alakítja azt a tudat, ahogy akarja
Nálad a pont. :)

Idézet
Ja, egyre jobban tetszik a te értelmezésed. Velősebb.
Köszönöm. :)

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #4604 Dátum: 2010. augusztus 01. - 13:28:34 »
pepo: Nekem viszont jó mert így nem kell össze vissza tekingélnem ha görgetem le az oldalt, ha lehet akkor inkább használld.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4605 Dátum: 2010. augusztus 01. - 15:21:38 »
please translate your message for my language.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #4606 Dátum: 2010. augusztus 01. - 18:39:37 »
Használd
a
spoiler
gombot!

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #4607 Dátum: 2010. augusztus 01. - 18:53:07 »
Most néztem meg a Clash of the Titanst Worthingtonnal a főszerepben. Valamivel több mint másfél órát rabolt el ez a film az életemből, de tökéletesen rávilágított számomra egy fontos dologra. Worthington eddig kizárlóag olyan blockbusterekben szerepelt, amelyben az általa játszott karakterről kiderül, hogy valaki totál más, mint aki és aminek hitte magát:
Terminator Salvation: Egy ember aki kiborg.
Clash of: Egy ember aki félisten.
Kizárt dolognak tartom, hogy legközelebb ne egy olyan embert játsszon, akiről kiderül, hogy hermafrodita aranyhörcsög.
Az ő játékában Perseus Skywalker és az ő Isteni fénykardja amit Obi Van Zeusztól kapott hogy legyőzze Darth Hádeszt, meg egyenesen nevetséges nyúlás volt.

venom75

• Pókfej
« Válasz #4608 Dátum: 2010. augusztus 01. - 20:49:17 »

Az ő játékában Perseus Skywalker és az ő Isteni fénykardja amit Obi Van Zeusztól kapott hogy legyőzze Darth Hádeszt, meg egyenesen nevetséges nyúlás volt.
[/quote]

Ez nagyon jó . :D :D

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #4609 Dátum: 2010. augusztus 02. - 09:33:32 »
Titánok harca rulez! Főleg, hogy nincs benne egy Titán se. :)
Látta már valaki a Ragadozók című filmet? Hétvégén megnéztem és nekem tetszett, aztán utána olvastam és meglepődve láttam, hogy mennyire elbántak a filmmel. Amerikában nem kapott szinte semmi reklámot és csak a kisebb mozikban vetítették. De az árát így is behozta, úgyhogy folytatása valószínű. Mondjuk RR azt nyilatkozta, hogy ez csak egy piackutatás volt, hogy az embereket érdekelné-e egy ilyen film, és a legtöbb ötletet nem akarták már az első részben ellőni??? :nemtudom: Ezt elég érdekes hozzáállásnak tartom, mindenesetre a "magyar szakasz" jól teljesített, jópofa kis filmet hoztak össze még így is minimális költségvetésből. Bár van egy két vakfoltja a filmnek, a kutyák jópofák voltak, és az sem derül ki, hogy miért fújnak egymásra a "yautják". Meg az űrhajó felrobbantós is klafa, egy távvezérlő lehet jobb ötlet lenne, persze a Ragadozók lehet ennyire fel vannak szerelve űrhajóval, hogy csak úgy felrobbantják, ha valaki elköti. :)

Genzo

• Puma
  • **
    • Genzo Comics
« Válasz #4610 Dátum: 2010. augusztus 02. - 10:12:45 »
A Clashben én is csalódtam, pedig az egyik legvárósabb film volt részemről ebben az évben. Moziban néztem, az egy kicsit dobott az élményen, mivel ritkán jutok el olyan helyre, de a film akkor se tetszett. És a konvertált 3D pedig még nekem is elég siralmas volt, aki a Stella Artois reklámon is tátom a szám a moziban. 

Ami a Predatorst illeti, arra nagyon kíváncsi leszek, de nem moziban nézős, megvárom szépen a DVDripet, vagy valami ahhoz hasonló minőséget. Amit még nagyon várok idén, az a Machete és persze az Expendables a legendákkal. 

Genzo Comics - Ahol a képregények vannak becélozva

venom75

• Pókfej
« Válasz #4611 Dátum: 2010. augusztus 02. - 10:14:27 »
Machete , láttam az előzetesét nagyon " beteges " állat film lesz.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4612 Dátum: 2010. augusztus 02. - 13:27:45 »
Ezt most vérkomolyan: A Clash of the Titansről az előzetes után ki hitte el komolyan, hogy ez egy jó film lehet? Egyetlen pozitívuma a trailerzene volt. Bár az nagyon.

Genzo

• Puma
  • **
    • Genzo Comics
« Válasz #4613 Dátum: 2010. augusztus 02. - 13:50:44 »
Én speciel elhittem, plusz az olyan nevek, mint Liam Neeson vagy Ralph Fiennes is bizakodásra adtak okot.

Genzo Comics - Ahol a képregények vannak becélozva

Todd

• Pókfej
« Válasz #4614 Dátum: 2010. augusztus 02. - 18:45:23 »
holloo, a Predators alacsony költségvetésű film, ha jól tudom, csupán 40 millából készült, így valószínű, hogy emiatt nem volt túlreklámozva, és inkább csak a kis mozikat célozta meg.
Egyébként a bevétel már jóval az említett költség dupláján va. Viszont én utállom az ilyen ez még csak a bemelegítés volt című nyilatkozatokat, ha valamit meg akarnak csinálni, csinálják meg. Emiatt kaptunk olyan felkész bevezetőrészeket, amolyan van de minek hozzáállással, mint mondjuk a Terminator 4.
De ez szerintem inkább csak reklámduma.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #4615 Dátum: 2010. augusztus 03. - 07:53:05 »
holloo, a Predators alacsony költségvetésű film, ha jól tudom, csupán 40 millából készült, így valószínű, hogy emiatt nem volt túlreklámozva, és inkább csak a kis mozikat célozta meg.
A megállapításod helyes, csak pont az ok-okozat nem stimmel. Az odáig rendben van, hogy egy kvázi ismeretlen (de már eddig is nagyon sok elismerést begyűjtő) rendező nem kap hatalmas holliwodoo projektet...de ugye a filmek költségvetésének nagyjából 40%-a a marketingköltség. És úgy spórolni egy filmen, hogy semmi, de tényleg semmi reklámot nem kap Amerikában??? Nálunk Mo-n is több reklámot kapott, csak azért mert a rendező és az operatőr magyar. Ez egy vicc. Ennyire leszarni a franchise-t és a rajongók arcába köpni, azért már pofátlanság még a holliwodoo studiók részéről is. Mindenesetre, mint mondtam a filmen nem látszik abszolút ez a dolog, semmivel nem rosszabb, mint az idei blockbusterek. Csak számomra és ahogy látom számodra is gyomorforgató ez a "MAJD A FOLYTATÁSOKBA BELERAKJUK A TÖBBI ÖTLETÜNKET IS, HOGY MÉG LEGALÁBB 15 RÉSZT TUDJUNK FORGATNI ÉS DŐLJÖN A DELLA POFÁTLANUL" mentalitás.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #4616 Dátum: 2010. augusztus 03. - 08:13:21 »
Szerintem nincs ezel semmi baj. A rajongók úgyis tudják hogy megjelenik és elmennek rá. Szembe kell nézni vele hogy az AvP filmek miatt már nem nagyon ütős név a Predator de előtte is csak a 90-es években volt a csúcson. Attól függetlenül a Predators-t tervezem moziban megnézni  8)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4617 Dátum: 2010. augusztus 03. - 12:51:17 »
Vagy végre egyszer a producerekben akadt némi józan ész, és rájöttek, hogy a világ legkeményebb Predator-filmjét akkor se tudják lekörözni, ha belegebednek.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4618 Dátum: 2010. augusztus 03. - 13:33:48 »
Én is Silverrel értek egyet.
Ha már valahól spórolni kellett az amúgy is igen szűkös költségvetésben, akkor a lehető legjobb, ha ez a reklám.
Lefosom, hogy mennyire hypolnak egy filmet, akit érdekel, az úgyis tud róla.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #4619 Dátum: 2010. augusztus 03. - 13:35:42 »
És be is jött a technika. 40 millás befektetést megduplázni, nem rossz az. Én is beszállok a következő részbe  :hehe: