Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364902 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #4840 Dátum: 2010. szeptember 07. - 13:10:56 »
:o A Jurrasic korban már létezett New York ? :twisted:
Én sem emlékszem tanulmányaimban olyanra, hogy Jurassic kor, gondolom ezért nem is kaptál rá választ.  :P ;D

De azért júra koról már hallottál.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #4841 Dátum: 2010. szeptember 07. - 13:46:02 »
Nem. De jura korról igen. :)
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #4842 Dátum: 2010. szeptember 07. - 17:25:12 »
:o A Jurrasic korban már létezett New York ? :twisted:
Én sem emlékszem tanulmányaimban olyanra, hogy Jurassic kor, gondolom ezért nem is kaptál rá választ.  :P ;D
A Jóbarátok cimü sorozatban(már aki ismeri) van egy olyan rész amikor Joey idegelenes állást kap Ross múzeúmi munkahelyén. A tárlevezetés igy hangzik el:" Ez itt Tyranos....izé a Jurrasic korból.."
Én erre alapoztam a poént,de úgy látszik magas labda volt :drying:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

venom75

• Pókfej
« Válasz #4843 Dátum: 2010. szeptember 07. - 18:31:56 »
Mi olyan őskövületek vagyunk , nem értjük az ilyen poénokat.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4844 Dátum: 2010. szeptember 07. - 19:35:18 »
Vagy csak nem láttuk azt a Jóbarátok részt!  ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4845 Dátum: 2010. szeptember 07. - 22:03:28 »
Vagy csak nem láttuk azt a Jóbarátok részt!  ;)

Vagy nem volt jó a poén

venom75

• Pókfej
« Válasz #4846 Dátum: 2010. szeptember 08. - 13:06:38 »
Így visszagondolva én is emlékszek erre a beszólásra , de nem tudtam ide kötni.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4847 Dátum: 2010. szeptember 08. - 15:33:37 »
Látta már valaki az új Rémálom filmet?
Van olyan jó mint a régi széria?
Csak mert megvan a régi DVD-n, és ugyebár hamarosan megjelenik DVD-n az új is, érdemes megvenni?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4848 Dátum: 2010. szeptember 08. - 20:14:52 »
Vagy nem volt jó a poén
Valószínű, hiszen rosszul idézte Mero.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #4849 Dátum: 2010. szeptember 08. - 20:17:27 »
Vagy nem volt jó a poén
Valószínű, hiszen rosszul idézte Mero.
Yup,valszeg ez volt a probléma :uhoh:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

barghest

• Mysterio
  • **
  • Timber Wolf
« Válasz #4850 Dátum: 2010. szeptember 09. - 22:18:47 »
Azt mondja meg nekem vki h mitől van az h az újabb filmeknél nálam a zenék és robbanások stb. marha hangosak, míg a szinkron marha halk. Állandóan baztatni kell a hangerőt minden akció és beszélgetés között. Pedig pl. most néztem a dredd bírót szinkronosan és ott meg tökéletes, bezzeg a vasember, pókembereknél maxra felhangosítom h értsem mit gagyognak erre van vmi robbanás amit már az utca végén is hallanak. Talán vmi új codec kéne?

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #4851 Dátum: 2010. szeptember 09. - 22:25:32 »
Ez tudatos. Én úgy szoktam hogy a szimpla beszélgetésekbe állítom be a hangot aztán jöhetnek a robbanások és sikoltozások, azok azért olyan hangosak mert a készítő akarta hangosnak.

Engem a reklámok idegesítenek, egy normál hangú műsör után üvölt a hüvelygomba és az agyamra megy.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #4852 Dátum: 2010. szeptember 09. - 22:40:43 »
Azért halkabba szinkron mert gondolom "kikölcsönözted" és eredetileg azt hiszem 5.1-es hangfalrendszerre megy a hang és a "kölcsönzőben" elcseszték vagy eleve az 5.1-es hang nem biztos, hogy jól szól 2 hangfalon sztereoban.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #4853 Dátum: 2010. szeptember 09. - 23:15:39 »
házimozinál is rá kell tolni a hangerőt.

venom75

• Pókfej
« Válasz #4854 Dátum: 2010. szeptember 10. - 06:52:18 »
Nem tudom, nálam is csak a kölcsönzős filmeknél jelentkezik ez , amit műsorosan megveszek  ,én alapból hangosabban hallgatok a házimozin , de nincs ilyen bajom. Nem lehet , hogy a hangfalak vannak rosszul beállítgatva ?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4855 Dátum: 2010. szeptember 10. - 07:08:15 »
Én műsorosnál is tapasztaltam ezt már.

Más. Volt egy kis hiányérzetem a Predators filmnél, csak eddig nem tudtam, hogy mi is az. De aztán rájöttem. Ismét egy olyan eset állt elő, amikor valami az előzetesben sokkal másabb volt, mint a filmben. Példának említhetném a Vasember kettőt, amiből mindenki hiányolta az összes előzetesben benne lévő sisakcsók és kidobós jelenetet. Na, és egy hasonló volt a Predators-nál is. Mégpedig az, hogy az előzetesben van egy kép, amikor egy rakat Predator célbaveszi a főszereplőt.

Na, ez a jelenet egyáltalán nem így volt a filmben. A képen nem látszik jól, de a HD előzetesen összeszámoltam, hogy összesen 15 célkereszt volt a csávón. Ehhez képest a filmben mindössze EGY darab volt. Gondolom, biztosan rájöttek a készítők, hogy összesen nincs 15db Predátor a filmben.  :roll: Így egy kicsit csalódás volt az előzetes után, mert vártam ezt a jelenetet, de az előzeteshez képest sokkal kevésbé volt hatásos.
« Utoljára szerkesztve: 2010. szeptember 10. - 07:12:00 írta Sepi »

venom75

• Pókfej
« Válasz #4856 Dátum: 2010. szeptember 10. - 07:39:02 »
Vasember 2-nél majd rajta lesz a dvd-n , ha máshol nem is a kimaradt jelenetekben. Predatos-nál szerintem ez nagyon égő.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #4857 Dátum: 2010. szeptember 10. - 07:55:54 »
Az említett effektussal én is csak Rip-elt filmeknél találkoztam, de ott az 5.1-es hangrendszeren és házimozin is ugyanolyan sz@r a hang. Ez valószínű a Rip-elés miatt van. Eredeti DVD-nél ilyet még nem tapasztaltam, max. tényleg csak akkor lehet ilyen, ha elrontod a beállítást és minden kakaót a "dobpergésre" raksz.

Predatorsban gondolom ez is egy alternatív jelenet (és a DVD kiadásban csak benne lesz), még onnan származik, amikor nem 3+1 (és persze Laurence F. :) ) Ragadozóra volt tervezve a film és a költségvetés...

Todd

• Pókfej
« Válasz #4858 Dátum: 2010. szeptember 10. - 08:33:25 »
Azt mondja meg nekem vki h mitől van az h az újabb filmeknél nálam a zenék és robbanások stb. marha hangosak, míg a szinkron marha halk.
Az újabb filmeknél szélesebbre veszik direkt a hangsávot, mivel eleve 5.1-re készül, ahgyan már többen is mondták.
Goondolj bele egy kicsit, hogy a valóságban sem ugyanolyan egy atombomba, meg egy békés nyár esti beszélgetés hangereje.
A reklámokban ellenben mindent a hangsáv maximális hangerején nyomnak, hogy nagyobb legyen a figyelemfelkeltés.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #4859 Dátum: 2010. szeptember 10. - 09:27:13 »
Ha már Predators akkor egy  lehetséges folytatás (ezen én szétröhögtem magam  ;D):
(teljes cikk: http://www.origo.hu/filmklub/blog/hir/20100909-ragadozok-jatekunk-eredmenyhirdetese.html )

Royce és Isabelle az ejtőernyőn ereszkedő új prédákat látva rájönnek, hogy kezdődik az új idény és el kéne húzni. Amint Royce megfordul, egy tucat predator céloz rá a lézeres célzójukkal (mint a Predators trailerben láthattuk, de a filmbe nem került bele). Hősünk már teljesen összeszarta magát, már le is pergett előtte az egész élete, és épp azon gondolkozik, milyen fasza dumát mondjon Istennek a mennyországban. De az utolsó pillanatban megmenekül, ugyanis az izomkolosszus Arnold Schwarzenegger a géppuskájával tüzet nyit a predikre, miközben lefelé ejtőernyőzik. Miközben Arnold és Royce spanolnak egymással, és megbeszélik Royce mit is keres egy akciófilmben, elvégre Schwarzi sem éhezik zsidóként a második világháborús Varsóban, újabb emberek csapódnak hozzájuk az égből Bruce Willis, Sylvester Stallone és Chuck Norris személyében. Végül arra jutnak, kinyírnak mindenkit, hisz ehhez értenek a legjobban. Royce ebből nem kér, ő csak elhúzna egy másik űrhajóval, de a többiek nem akarják, hogy esetleg a predik meneküljenek el azzal, ezért felrobbantják a hajót. Fordul a kocka, Schwarziék üldözik a predatorokat, hatalmas gyilkolászás folyik, mindenki úgy öli az idegeneket, ahogy ahhoz a legjobban ért, Chuck Norris pl. pörgőrúgásokkal. Amikor elérnek a boss-predatorhoz, az - látván hogy nincs esélye egy ilyen csapat ellen - csak annyit tud mondani a társ prediknek, mint Royce az idény kezdete előtt az ejtőernyőket látva: ,,Na, prosti gyorsan húzzunk el innen." Schwarzi erre csak lazán odaböki, hogy Adiós, Hasta la vista, baby.

Ui.: A sztorinak direkt nincs lezárása. Ha Robert Rodriguez esetleg mégis az én ötletemből csinálná meg a folytatást, szeretném, ha még tovább lehetne majd folytatni. Így egy rakás lehetőség maradt a 3. részre.