Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363058 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #5060 Dátum: 2010. október 25. - 20:16:07 »
A Silver által említett dolgok a Vader trilógia?
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #5061 Dátum: 2010. október 25. - 20:20:53 »
Igen.
De most nézem, hogy a középső kötetet nem Luceno írta, hanem Matthew Stover.
Ettöl függetlenül nagyon jól megírt kis cuccról van szó.
Az első kötet az EP 3 közvetlen előzménye, a második, maga a film regény verziója, a 3. pedig a folytatássa.
Ahol az egyik véget ér, ott folytatódik a másik.
« Utoljára szerkesztve: 2010. október 25. - 20:26:33 írta Todd »

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #5062 Dátum: 2010. október 25. - 21:17:42 »
Így van. A Gonosz útvesztője és a Sötét Nagyúr inkább kieg könyvek mint nagy durranások de jól idomulnak az EP3-hoz. A GÚ-nak of course az a vége ahogy Grievous megostromolja a Coruscantot, a SN-ben meg Vader nagyúr kezdő csetlő botlásait láthatjuk ahogy pár 66-os parancs túlélőt hentel végig. Igazán fincsi de nem világrengetőek ennek ellenére roppant élvezetesek, Luceno jó választás volt a megírásukra. Az EP3 regény változatát valóban Stower írta és nagyon jól sikerült, sokkal jobban érthető Anakin átállása mint a filmben.
A Sötét Nagyúrat csak horror áron lehet beszerezni  :uhoh: Nekem is kemény pénzbe fájt sajna, anno nem vettem meg valamiért pedig szemezgettem vele, nagy fail volt.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #5063 Dátum: 2010. október 28. - 09:57:54 »
Bár kimondottan utálom az IMDB-t, de az Eredet kapcsán már felhoztam egy régebbi filmet (amit néhányan itt tök ismeretlennek bélyegeztek, pedig pont nem volt az, csak ugyebár régi ;) ) amit sikerült megtalálnom végülis, a trailere borzalmas sajnos, azt nem is linkelem, de a filmet érdemes megnézni, ha másért nem is annak bizonyításaként, hogy sajnos abban az állításban, hogy Nolan kreativitása a pókbéka segge alatt van bizony van igazság. ;)
http://www.imdb.com/title/tt0087175/

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5064 Dátum: 2010. október 28. - 10:44:30 »
Ó, ha az Incenptionnek csak az alapötletét nézzük, az már felbukkant kora XX. századi ponyvákban is. A Dreamscape meg még itthon is lement Álomküzdők néven, sőt, talán dvd-n is kapható. Annyira nem eldugott egy film az.
Nolanre amúgy nem igazán a kreatív jelző illik. Inkább módszeres. Összeesküvéses sorozatokat kellene rendeznie, ahol aprólékosan felépíthet egy szövevényes ügyet úgy, hogy minden részlet klappoljon. Tipikusan jó lenne egy Code Geass szintű sorozat kissé reálisabb megközelítésű, élőszereplős változatának rendezőjének. Vagy akár egy amcsi Death Note-énak.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5065 Dátum: 2010. október 28. - 12:25:50 »
Vagy akár egy amcsi Death Note-énak.
Attól óvjon meg az ég.

Todd

• Pókfej
« Válasz #5066 Dátum: 2010. október 28. - 19:25:51 »
hogy Nolan kreativitása a pókbéka segge alatt van bizony van igazság. ;)
Örülnék, ha többi nyáresti látványos blockbuster fele annyira kreatív lenne, mint az Inception, nem itt tartana Hollywood, az biztos.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5067 Dátum: 2010. október 29. - 12:52:07 »
Idézet
Nolanre amúgy nem igazán a kreatív jelző illik.
Jah, a Memento óta nem csinált semmi kreatívat. De ha ilyen kurvajófilmjei vannak, kit érdekel? :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ju

• Pókfej
« Válasz #5068 Dátum: 2010. november 02. - 09:54:47 »
Tipikusan jó lenne egy Code Geass szintű sorozat kissé reálisabb megközelítésű, élőszereplős változatának rendezőjének.
Azt de megnézném. :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5069 Dátum: 2010. november 12. - 22:38:15 »
Megnéztem a Tront, az első részt 1982-ből. Hogy tudjam miről van szó ha megnézem a Tron Legacyt.  Hát nagyon tuti, csak lehetett volna több is. Kiaknázatlannak éreztem. Mindig eszembe jut a film, hogy miket lehetett volna még megjátszani benne. Ettől függetlenül kult film lett így is. Amit viszont hibának írnék fel, hogy Tron alkotójának sztem semmilyen motivációja nem volt, arra hogy tönkre tegye a céget.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5070 Dátum: 2010. november 13. - 09:30:06 »
Többet? Abból a költségvetésből? 1982-es technikával és akkori játékidőkkel?
Könnyen előfordulhat, de szerintem már örültek, hogy ennyit is sikerült összehozniuk.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5071 Dátum: 2010. november 13. - 12:43:26 »
Többet? Abból a költségvetésből? 1982-es technikával és akkori játékidőkkel?
Könnyen előfordulhat, de szerintem már örültek, hogy ennyit is sikerült összehozniuk.
Nem-nem! Félreértesz. Bár én sem mondtam el mire gondoltam. Nem csak látvánnyal lehet többet kihozni egy filmből. Bizony :D Még ha ma ez furcsán is hangzik. A Látvánnyal nem is volt gond. Én olyasmikre gondoltam, mint pl. a világ szabályainak kitalálása.

Egyébként: Tetszett, hogy egyszer mutatták annak a nagy útvesztőnek a térképét és az egész játékvilág tulajdonképpen egy nagy játékban volt benne, mert a térkép egy pacman pálya volt. Jó lett volna ha egy nagy Pacman üldözi őket.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5072 Dátum: 2010. november 13. - 13:13:16 »
Ó, hidd el, akkoriban az embereknek még annyi fogalmuk se volt a számítástechnikáról, mint most. Még a kilencvenes években is a kibertér egy komplett univerzum volt, ahol az ember el tudott diskurálni egy programmal, ami kezébe adta a legújabb szoftvert, és a vírusirtó is egy bazi nagy stukker volt. Szóval el lehet képzelni, a nyolcvanas években egy forgatókönyvíró mit sejthetett ebből az egészből. De már eleve a Bit karaktere is mutatja.
Hogy történetileg mennyire volt összeszedett, arra már nem emlékszem. Lehet, hogy voltak benne hiányosságok, elképzelhető. Ahhoz már tényleg újra kellene nézni. De azért jó, ha ennyi idő után, ami szemmel is akad még valaki, aki belátja, hogy miért is lett kultfilm belőle. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5073 Dátum: 2010. november 13. - 13:35:31 »
A kis bit nagyon vicces volt, bár szerepe az nem volt.

Az sem volt tiszta, hogy miért tudta Flynn Neo módjára alakítani a virtuális világot, bár lehet, hogy ezzel a hasonlattal a választ is megadtam? :)

Ami viszont érdekes lesz az új filmben, hogy most tuti látványt tudnak létrehozni, a gépek, motorok és a tér tekintetében, minden valósághű míg a régiben teljesen rajzfilmes volt. Dehát épp ez volt  lényeg. Egy virtuális számítógépes térnél teljesen indokolt is hogy rajzoltnak tűnik. (Még ha többre nem is volt képes a technika.)

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #5074 Dátum: 2010. november 15. - 09:17:25 »
Én olyasmikre gondoltam, mint pl. a világ szabályainak kitalálása.
Elég jól ki voltak találva a filmben a szabályok. Jó persze nem olyan "Mátrix hablaty" szerűen, de eléggé jól elmondták mi mire való és mi miért van. ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5075 Dátum: 2010. november 22. - 19:48:29 »
Én olyasmikre gondoltam, mint pl. a világ szabályainak kitalálása.
Elég jól ki voltak találva a filmben a szabályok. Jó persze nem olyan "Mátrix hablaty" szerűen, de eléggé jól elmondták mi mire való és mi miért van. ;)

A Mátrix nem hablaty.       :D

Megnéztem egymás után a Terminator 1 és 2. Most vettem észre, hogy milyen sokszor szerepelnek benne kutyák. Konkrétan német juhászok. Először is az első részben: Kyle visszaemlékezésében  a jövőben kutyák jelzik a beszivárgókat. Később a múltban a motelnél (ahol a kis Johnt csinálják) van egy kutya aki az ugatásával jelzi is a T érkezését. Majd a flim végén amikor Sarrah a sivatagban autózik, van vele egy kutya, nyyílván azért, hogy jelezze egy esetleges újjabb gép jelenlétét.
A 2.-ban Johnnak van egy Max nevű németjuhásza, aki meg van őrölve mert a házban már bent van a t1000-es.

Egyébként hol hívják Shwarci karakterét T800-nak? mert az elsőben és a másodikan is T101-nek hívják. (szinkronosan néztem)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5076 Dátum: 2010. november 22. - 21:20:55 »
Idézet
A Mátrix nem hablaty.
De, az. Maguk a rendezők ismerték el. De szándékosan az.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5077 Dátum: 2010. november 22. - 21:34:49 »
Idézet
Egyébként hol hívják Shwarci karakterét T800-nak? mert az elsőben és a másodikan is T101-nek hívják.
Emlékeim szerint sehol. Egyébként nem is lenne indokolt, hisz a T800 a modellszáma, a T101-meg maga az Arnold "bőr".

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5078 Dátum: 2010. november 23. - 00:06:34 »
Arnold bőr!  :lol: Vajon a felesége is így hívja?  :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5079 Dátum: 2010. november 23. - 16:23:50 »
Szerintem csak Mr. Universe az otthoni megszólítás. :D