Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364456 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #200 Dátum: 2008. január 16. - 11:56:11 »
Nekem nem is azzal van a bjom, hogy megölték szegény cicát. Hány macskát ütnke el kocsik, vagy ölnke meg gyerekek, tiszta poénból...vagy valami. Az a felháborító, hogy amikor ez a dolog megjelent, a művészek, meg a kritikusok nagyon éljenezték...ezt nem kéne.

A Ben HUr alatt amúgy az egyik kaszkadőr is meghalt sajnos. Agyontaposták a lovak és az a jelenet benne is van a filmben.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #201 Dátum: 2008. január 16. - 12:04:05 »
Amúgy nem halt meg az a kaszkadör. Ez csak amolyan nagyvárosi legenda, egyszer láttam egy riportot a készítőkkel, és elmondták, hogy valójában nem halt meg egy kaszkadör sem, csak akkori szemmel (50-es évek) a nézők sehogyan sem tudták elképzelni, hogy hogyan csinálták meg azt a jelenetet (ügyebár a lóval végigtaposósat), és ezért alakúlt ki ez a teória.

Amúgy miféle film ez a macskamegölős, mert ami ott volt videó, azt megnéztem, de csak annyi jött le, hogy érthetetlen, és sznob dumákat nyomnak, miközben megfojtanak egy macskát.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #202 Dátum: 2008. január 16. - 13:19:20 »
Az a felháborító, hogy amikor ez a dolog megjelent, a művészek, meg a kritikusok nagyon éljenezték...ezt nem kéne.
Nem azért éjenezték, mert megfojottak egy macskát. Azért éljenezték, mert szerintük jó volt a film, és ennek megítéléséhez gondolom értenek a filmkritikusok.
Idézet
Amúgy miféle film ez a macskamegölős, mert ami ott volt videó, azt megnéztem, de csak annyi jött le, hogy érthetetlen, és sznob dumákat nyomnak, miközben megfojtanak egy macskát.
Nem láttam, valami elvont művészfilmnek gondolom.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #203 Dátum: 2008. január 16. - 15:26:08 »
Olyasmi. És pont azért volt nagy szám, mert milyen király, hogy egy ilyet bevállaltak a készítők, csak a hiteleség kedvéért.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #204 Dátum: 2008. január 17. - 00:49:56 »
Csakhogy innentől már akár jöhetett volna az is, hogy ha már díjat nyert azért, mert ilyet bevállalt, akkor jövőre csináljunk pedofil filmet, ahol élőben megerőszakolunk egy 8 éves kislányt, mert ilyet még senki se csinált előttünk, és mi bevállaljuk.  :drying: Ha a forgatókönyvbe beleillik, természetesen csak akkor.

Todd

• Pókfej
« Válasz #205 Dátum: 2008. január 17. - 07:56:27 »
Hát, most már kezd nekem is változni a váleményem, ezzel a filmel kapcsolatban.
Először én azt hittem, hogy csak van egy film, amiben benne van ez, hogy megfolytják azt a macskát, de most már rá kellett jönnöm, hogy maga az egész film csak erről szól.
Hogy értsétek mire gondolok, ott van pl. a Tökéletes trükk című film elejefelé, a kalickaösszecsukós jelenet, ha arról kiderülne, hogy ott a valóságban is megöltek egy madarat, simán azt mondanám, hogy megérte, meg kell az a filmbe.
Most viszont rájöttem, hogy itt valóban nagy gáz van, mert ez a film csak a macska leölésről szól, semmi másról, ez volt a legfontosabb jelenet, ezt díjjazták. És így azért tényleg nagyon jogos az ezt övező felháborodás.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #206 Dátum: 2008. január 17. - 19:25:45 »
Én az ilyenekkel, akik ezek csinálták, seperc alatt ugyanezt megtenném. Ugyan így, akárhány éves, akár milyen nemzetiségű/kisebbség, ha felgyújt egy kutyát, én is felgyújtanám, felakasztják a kutyát, őt is felakasztanám, megnyúzza a macskát, én is megnyúznám, mert az ilyen MEGÉRDEMLI. Egy élet kioltását nem lehet azzal elintézni, hogy vicc, akár ember, akár nem.

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
« Válasz #207 Dátum: 2008. január 17. - 23:04:10 »
csak az a baj, hogy a való világban tucatszámra hallnak meg a kiskutyák meg kismacskák, főleg falvakban vagy hogy elütik a kóborokat, és nem csak a filmekben történik meg, hogy egy zsáknyi macskabébit dobnak a folyóba. És ez csak magyarország, ahol a macskát nem esszük meg.
Ha egy csirkét vagy egy malacot ölnek meg egy filmben az jobb mint egy macskát? Hiszen azt nap mint nap teszik, én is tettem már, hentesek is teszik. Persze tudom, az hivatalos fogyasztásra megy. De nem tudom, hogy bűn e állatot megölni, ha nem veszélyeztetett vagy ha nem a tied. Kínozni nem lehet azt tudom.
Persze mindez felháborító, de ez csak a jéghegy legcsúcsa, a többiről meg nem akarunk hallani. (sajnos én is láttam már megkínzott kutyát, nem jó látvány)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #208 Dátum: 2008. január 17. - 23:21:27 »
MOndjuk ezzel én is így vagyok. Egy béka menniyvel rosszabb állat, mint egy kiscica? Semmmivel. Persze ha egy békát feldarabolnka sz senkit se bánt, mert egy csúnya nyálkás állat. A cicáért meg mindenki odavan. :) MIndegyik állatkát kéne védeni... amikor leejtek valami morzsák, én hagyom a hangyákat, hadd falatozzanak. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #209 Dátum: 2008. január 17. - 23:31:44 »
Akkor neked megkeresik majd az elrejtett kis dolgokat.  :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #210 Dátum: 2008. január 17. - 23:40:48 »
Miért is? :D
Nem nagyon vannak elrejtett dolgaim amúgy. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #211 Dátum: 2008. január 17. - 23:52:28 »
Á, volt valami mese a legkisebb fiúról, aki adott a kenyeréből a hangyáknak, ellentétben a tesóival, akik még meg is taposták őket, így neki segítettek a 3 kívánság egyikében, vagy hogy volt...  :)
Különben én soha nem ölök meg egyetlen élőlényt se, ha nem muszáj. Ha megtalálom itthon, inkább megfogom és kiteszem az ablakon. Néhány kivétel van, mint a szúnyog, és néha pók is.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #212 Dátum: 2008. január 18. - 00:05:33 »
Szúnyog az nekem is ellenség. De amúgy én is így vagyok...inkább kirakom a szabadba.
Idézet
és néha pók is.
Hehh...a pókokat? Pókember...hahóóóó ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #213 Dátum: 2008. január 18. - 00:08:18 »
Neeem, a Pókembereket nem.  :hehe:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #214 Dátum: 2008. január 18. - 00:29:00 »
Pókokat, legyeket, szúnyogokat én is lecsapok néha. Darazsakat meg elég gyakran. :twisted: Viszont ha foszforeszkáló pókot láttok a lakásban, nehogy lecsapjátok, mert különben nem tud megcsípni és nem lesznek pók-képességeitek. :lol:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #215 Dátum: 2008. január 18. - 00:58:47 »
Á, akkor te leszel Foszformen! :D

De amúgy én azt gondoltam volt, hogy egy Pókember rajongó azért nem bántja a Pókokat. :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #216 Dátum: 2008. január 18. - 08:22:48 »
Én az ilyenekkel, akik ezek csinálták, seperc alatt ugyanezt megtenném. Ugyan így, akárhány éves, akár milyen nemzetiségű/kisebbség, ha felgyújt egy kutyát, én is felgyújtanám, felakasztják a kutyát, őt is felakasztanám, megnyúzza a macskát, én is megnyúznám, mert az ilyen MEGÉRDEMLI. Egy élet kioltását nem lehet azzal elintézni, hogy vicc, akár ember, akár nem.
Ha mindenki így gondolkodna, akkor ma az anatómia, és az orvostudomány erőteljesen ókori, sőt inkább őskori (mert az ókorban, már voltak nyilvános boncolások, és megnyúzások, az első feljegyzés Herophilus nevéhez fűződik, ie. a 3. századból).
Az értelmetlen kínzást én is elítélem, de sajnos ahhoz, hogy ezeket az ismereteket bővítsék, tényleg borzalmas dolgokat kellett véghezvinni (annó az orvosok halálraítélteket kérhettek ki maguknak), és ez jelenleg is csak annyiban változott, hogy az illetőtől (ember esetében) beleegyezést kérnek, és aztán így végzi egy kiállításon: http://cache.viewimages.com/xc/53142865.jpg?v=1&c=ViewImages&k=2&d=17A4AD9FDB9CF193CC300C081D9F4700F93658B063DC6E75AC65C808563C3557A55A1E4F32AD3138
Bocs a hosszú linkért, rövidebbet nem találtam.
« Utoljára szerkesztve: 2008. január 18. - 09:10:36 írta Todd »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #217 Dátum: 2008. január 18. - 08:41:39 »
Én Kakarottoval értek egyet, hogy bizonyos szemszögből igencsak el van túlozva az állatvédés is. A kínzást persze én is elítélem, annál semmi sem rosszabb. De az sem megoldható, amit pepo mondott:
MIndegyik állatkát kéne védeni... amikor leejtek valami morzsák, én hagyom a hangyákat, hadd falatozzanak. :D
Mert gondolom ez a tézis is csak addig áll, amíg olyan szinten nem lepik el a lakást a hangyák, hogy egy gombot sem tudsz leejteni. Én már jártam úgy, hogy megláttam egy hangyát a konyhában és engedtem, hadd egyen. Másnap reggelre tele lett hangyával az egész konyhaszekrény. Az ő társadalmukban tuti, hogy népírtásnak nevezték amit én csináltam velük. Egyszerűen kivitelezhetetlen, hogy ne ölj meg egyetlen állatot sem, akár szándékosan, akár véletlenül, vagy akár ösztönből. Mert ha egy szúnyogot is lecsapsz, az már ösztön.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #218 Dátum: 2008. január 18. - 12:24:01 »
Persze, hogy kivitelezhetetlen. Ezért kéne megpróbálni, de mivel kivitelezhetetlen, így egy megfelelő arány jönne ki a dologból. Szóval, ha valami 100, azt nem lehet teljesíteni, de ha megpróbálod. Nem teljesíthető, de kjön belőle 80, ami pont jó. De ha 80 lenne a limit, azt úgyse tartaná be mindneki és már 60 jönne ki belőle, ami már nem jó. Elég furán fogalmaztam meg, de remélem értitek mire célzok.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #219 Dátum: 2008. január 18. - 15:05:32 »
A 80%-át értettük, úgyhogy, ha 100%-ot akartál mondani, akkor jó.  ;D