Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1390807 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #5220 Dátum: 2010. december 17. - 21:27:03 »
Tényleg, az kimaradt. :)
Alien: 1 határozottan jó, 2 nagyon gyengusz, csak hentelés, 3 közepesen jó, 4 jó

Én is inkább a thrillert szeretem, különben.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #5221 Dátum: 2010. december 17. - 21:30:49 »
Legjobb horrorok:
Ragyogás
Hatodik érzék
Átok
Az (asszem ez volt a film címe)
Antikrisztus (ha ez annak számít)
Omen 1, 2, 3...a 4 az f*s
Tűzgyújtó
Carrie
Kedvencek temetője
Árvaház
Ördöggerinc (egynek elmegy)
Faun labirintusa (talán ez is idefér)
Hullajó, Sötétség serege  :twisted: Bár gyerekként nagyobbat ütött. Ide még a Bujj, bujj ördög! RIP: Leslie Nielsen  :'(
Légy
Ezeknek a nagyrésze hulla para volt a számomra, kivéve Del Toro három szomorú meséjét, és a három őrültködést.  :D
"Live for nothing or die for something, your call."

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5222 Dátum: 2010. december 17. - 21:36:01 »
Tudtam, hogy kihagytam egy csomót. :)
Ragyogás - nem láttam, de megnézném
Hatodik érzék - tényleg jó
Átok - halálra röhögtem magam rajta, annyira rossz volt. :)
Az (asszem ez volt a film címe) - Nem a The Thing?
Omen - egyet se láttam
Tűzgyújtó - na ez tényleg király volt! Annak idején sosem értettem, hogy az istenbe lehetett Drew Barrymore 9 évesen drogfüggő a nagy népszerűségtől, amit az ET hozott neki, hisz alig szerepelt benne. :) De itt aztán egyszerűen zseniális volt annyi idősen, szerintem ettől lett annyira népszerű, nem az ET-től.
Kedvencek temetője - ezt hogy hagyhattam ki? 1 - nagyon jó, 2 - még mindig nagyon jó :)
Hullajó - ez nem tetszett, de az eleje a világ legjobb vicce.  ;D
Légy - 1 nagyon jó, 2 jó - mindkettőnek a vége sokkoló

Nagyon jó volt még az Élve eltemetve című horror is.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5223 Dátum: 2010. december 17. - 21:40:02 »
Idézet
De.
Idézet
Átok - halálra röhögtem magam rajta, annyira rossz volt.
Én nem vagyok biztos benne, hogy az horror. Vagy hogy annak szánták. Megvan nekünk eredetiben, még kijövetelkor, videókazettán szereztük be, de ott se nagyon érzékeltették ezt, inkább valami misztikus thrillernek volt beállítva.
Idézet
Halloween: csak az újat láttam, ultrasz*r
A leges-leges-leges-legelső jó, és ezt úgy mondom, hogy utálom a hentelős horrort. Bár lehet, a filmzene sokat tesz ehhez. A folytatások már sokkal hiteltelenebbek, mint bármelyik szériánál (Myers sose volt másnak beállítva, csak embernek, ehhez képest lelőtték, leszúrták, lelőtték megint, megvakították, és mindezt lazán túlélte, sőt, ötven-hatvan évesen is aktívan kaszabolt tovább).

Amúgy kicsit meglep, hogy a filmtörténelem két legfélelmetesebbnek tartott filmje elő se került egyszer sem: Nosferatu és az Ördögűző.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5224 Dátum: 2010. december 17. - 21:42:57 »
Ördögűzőből az 1-et láttam, nulla volt. A vámpíros filmek pedig sosem érték el az én horrorküszöbömet. Számomra az összes csak egy a/úrimuri elcseszve b/ akciófilm.

Tudjátok, hogy Chuck Norrisnak is van egy ilyen horrorja, ahol egy kinyírhatatlan ellenséggel küzd?  ;D Csak arra emlékszem, hogy végén bedobja egy kútba, de úgy van vége, hogy kimászik.  :hehe:

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #5225 Dátum: 2010. december 17. - 21:43:40 »
De csak azért mert Chuck hagyja kimászni  :hehe:

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #5226 Dátum: 2010. december 17. - 21:50:54 »

Nem. A The thing, A Dolog címmel futott nálunk. Én az It-ről beszélek, ez egy King adaptáció:
http://en.wikipedia.org/wiki/It_%281990_film%29

Ja, és kihagytam a Végítélet sorozatot. Az is brutál volt.

Kaine: Az Átok vicces? Amikor a csecsemőszellemek suttogják hogy: "Elinor...Elinooooor...Még most is tiszta ideg leszek tőle .  :uhoh:

Tudjátok, hogy Chuck Norrisnak is van egy ilyen horrorja, ahol egy kinyírhatatlan ellenséggel küzd?  ;D Csak arra emlékszem, hogy végén bedobja egy kútba, de úgy van vége, hogy kimászik.  :hehe:

Igen, azt láttam. Valami ősi démonnal küzd. :hehe:

Az Engedj be! jó vámpíros film, na meg a Penge...
« Utoljára szerkesztve: 2010. december 17. - 21:55:28 írta killingjoke »

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #5227 Dátum: 2010. december 17. - 21:55:09 »
Az AZ regényben is nagyon odavágós, job mint az a régi ám nagyszerű sorozat. De a filmhez kellemes emlékek kötnek, egy régi táborban láttam és aki látta majd mind fosott tőle  8)

Azóta félnek a bohócoktól... MUHAHHHAAAA !  :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5228 Dátum: 2010. december 17. - 22:06:33 »
Ha már bohóc, a Chucky is röhejes volt.  :)

Kaine: Az Átok vicces? Amikor a csecsemőszellemek suttogják hogy: "Elinor...Elinooooor...Még most is tiszta ideg leszek tőle .  :uhoh:
Én nem tudok megijedni a szellemektől. Ráadásul az összes szellemes horror olyan, hogy sötétből hirtelen hanggal előugrik valami, megijeszt. Ez nem kunszt, én nem ezt szeretem a horrorban.
Az Átok alatt a fél mozi már kínosan röhögött, de úgy, hogy amikor volt egy jelenet, amikor egy helyiségben állt a két szereplő, mögöttük egy üvegajtó mögött éjjel elhaladt egy árny (sejtelmesen), valaki megjegyezte, hogy "biztos kiment pisilni".  ;D Akkor az egész mozi egy emberként röhögött.  :lol:
Idézet
na meg a Penge...
Ez volt a b/ verzió. :) Nem rossz - főleg a 2, de horror sem.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #5229 Dátum: 2010. december 17. - 22:21:37 »
Hát...Izé...Igazából én se féltem ám, csak úgy mondtam. :nemnem:

balogh44

• Thanos
« Válasz #5230 Dátum: 2010. december 17. - 22:26:20 »
És a The Grudge? Mármint az amerikai, mivel én csak azt láttam arról tudok véleményt mondani, nekem bejött, jó félelmetesek azok a szellemek! :D

venom75

• Pókfej
« Válasz #5231 Dátum: 2010. december 17. - 22:27:47 »
Én nagyon szeretem a horror filmeket , de még nem láttam olyat ami megijesztett volna  :headscratch:, lehet , hogy velem van a baj ?A felsorolt filmek közül nagyon kevés az olyan amit nem láttam , de ami nekem a mai napig a favorit az a Alien sorozat.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5232 Dátum: 2010. december 17. - 22:29:58 »
Pedig nem lenne nehéz olyan filmet. Kiszel Tünde klónok támadása... 3D-ben! A fél mozi instant szívrohamot kapna az első tíz percben. Pláne, amikor kiderül, az egész filmzenét a Matyi és a Fekete Pákó adja elő.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #5233 Dátum: 2010. december 17. - 22:41:06 »
A Körtől én anno majd bexartam... Főleg miután hazaértem a moziból és egyedül aludtam el egy 72 centis tv előtt  :uhoh: Nagyon scary volt pedig nem szoktam parázni horrortól.  :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5234 Dátum: 2010. december 17. - 23:31:44 »
Azt beismerem, hogy volt benne egy nagyon brutális jelenet (az első hulla arca a szekrényben), de minden további számomra unalmas volt kicsit.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #5235 Dátum: 2010. december 18. - 02:40:58 »
Én sem tudtam egyetlen horrortól sem félni\megijedni. egyedül óvodás koromban volt a Robotzsaru első része, ami félelmetes volt számomra, de az is csak azért mert nem tudtam elképzelni, hogy tud egy ember robottestben élni, külső (bőr) érzékelés nélkül. ( valamint beteg voltam amikor néztem és szörnyű lázálmaim voltak vele, ugyanezzel a témával) Azóta nincs semmi amitől paráznék, és most már attól sem. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #5236 Dátum: 2010. december 18. - 08:20:26 »
Ördögűzőből az 1-et láttam, nulla volt.
Na ebben egyetértek, számomra is hatalmas csalódás volt.
Valószinűleg a Nosferatu-t se tudnám komolyan venni.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #5237 Dátum: 2010. december 18. - 09:23:44 »
A Nosferatu még mindig király, de igazából nem félelmetes. Ha megnézed utána a Vámpír árnyékát, na úgy az igazi.
Velem valszeg az a baj, hogy félek a szellemektől, és rühellem is a szellemes filmeket. Hetekig nem tudok kimenni este a budiba. :hehe:

Ez a horror címke meg elég meghatározhatatlan, nekem az Alien az sci-fi, de az Antikrisztus horror/dráma, másnak meg csak egy beteg sz*r. :nemtudom:
Szerintem a  legelmeroggyantabb filmeket mostanában a franciák szállítják: St. Ange, Mártírok (a mártíroknál már szét akartam rúgni a TV-t) :o
« Utoljára szerkesztve: 2010. december 18. - 09:29:40 írta killingjoke »

Todd

• Pókfej
« Válasz #5238 Dátum: 2010. december 18. - 09:31:11 »
Pl. nekem a Ragyogást csak Nicholson játéka mentette meg, ha nem ő lenne abban a filmben, egy kalap sz*rnak mondanám, de amit ő ott lenyom, az minimum zseniális. A többi szereplő marha érdektelennek tünt nekem.
A horror kategória szerintem is igen tág, de ha még a Köd beilleszthető oda (a Darabont féle), akkor az is nagy kedvenc.
Ja meg a Thing, annál nem kérdés, hogy horrorról van szó.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #5239 Dátum: 2010. december 18. - 10:01:30 »
Na a Ragyogás nekem még mind írásban mind filmen kimaradt  :uhoh: De már itthon figyel mind2  8)

Szerintetek melyikkel érdemes kezdeni ? Film vs Book ?  :headscratch: