Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362950 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #5300 Dátum: 2010. december 27. - 12:13:39 »
Nem is kell bele spirit. Ha spiritet akarok, akkor megnézem a Született gyilkosokat. AZ viszont olyan messze áll a mérnöki pontosságtól, mint hazánk a jóléti társadalomtól.

Gyárfás Dóra meg tényleg egy gyökér. Én rendszeresen nézem az origo-t, kivétel, ha ő ír valamit.
(Anniyt azért hozzátennék, hogy a cikk nem az 5 legrosszabb filmmel foglalkozik, hanem az 5 legnagyobb csalódással, ami azért nem ugyanaz)

VTomi: Honnan vetted azt, hogy Deckard replikáns? Sosem derült ki egyértelműen, csak a végső rendezői változatban, a Finacl Cut-ban utalnak rá. (Bár Ridley maga azt nyilatkozta, hogy az)
Mellesleg melyik változatot láttad? Mert csak a fentebb említettből lehet erre a következtetni, a mozis verzióból pl. abszolút nem.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5301 Dátum: 2010. december 27. - 12:38:14 »
VTomi: Honnan vetted azt, hogy Deckard replikáns? Sosem derült ki egyértelműen, csak a végső rendezői változatban, a Finacl Cut-ban utalnak rá. (Bár Ridley maga azt nyilatkozta, hogy az)
Mellesleg melyik változatot láttad? Mert csak a fentebb említettből lehet erre a következtetni, a mozis verzióból pl. abszolút nem.

Nem tudom melyik verziót szedték le nekem. Utalnak benne, egy kicsit kétszer is: Rachel megkérdezi Deckardot, hogy elvégezte e magán azt a tesztet, de addigra már elalszik a pali és nem hallja a kérdést. A másik: Talál a végén az ajtaja előtt egy origami unikornist és emlékszik a társa szavaira: "Dehát ki él?!" A válasz:
Senki. Én sem. Amúgy Deckard egy unikornisról álmodott, ezt meg honnan tudhatná más, hacsak nem beültetett álmok azok.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #5302 Dátum: 2010. december 27. - 13:15:09 »
Nem is kell bele spirit.

Mondjuk inkább úgy, hogy szerinted nem kell.  ;)  Nekem azért kéne. Különben az egész csak egy ostoba konyhafilozófia, steril CGI környezetbe pakolva. 
A Született gyilkosok forgatókönyve sajnos ki lett herélve. QT eredetileg a Tiszta románc folytatásának szánta.
« Utoljára szerkesztve: 2010. december 27. - 14:59:08 írta killingjoke »
"Live for nothing or die for something, your call."

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5303 Dátum: 2010. december 27. - 13:34:51 »
Ostoba konyhafilozófia. Az év legjobban összerakott, és legbonyolultabb mainstream forgatókönyvéről ilyet mondani, hát mit mondja,...furcsa kijelentés.

VTomi: Akkor a Fincal Cut-ot láttad.
És pontosan az utal Deckard replikáns voltára, amit említettél. A kékszemű, botos fickó a replikáns nő házában is ott hagyott egy origami-t. Deckard álmáról, az unikornisról ő nem tudhatott, csak úgy, ha az emlékei neki is beültetettek, ergo ő is replikáns.

Mondjuk ennek ellenmondanak Deckard fizikai képességei, viszont az unikornis meg egyértelmű utalás.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5304 Dátum: 2010. december 27. - 13:43:47 »
Deckard is olyan mint a pörgettyű az Eredet végén. A néző saját döntésén múlik, hogy miként értékeli és fogja fel a látottakat.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5305 Dátum: 2010. december 27. - 20:21:12 »
Pontosan.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5306 Dátum: 2010. december 27. - 20:39:20 »
A szárnyas fejvadászból én is a Final cut verziót láttam. Igazából nekem csak annyi volt a gondom, hogy elég lassú film, lehetne picit gyorsabb a tempója, de egyébként abszolút meg tudom érteni, miért lett ez ilyen nagy kultfilm. Nem lett a kedvenc filmem, de a végén van pár jelenet, ami nagyon tetszett.:D

Az Eredet pedig istenkirály film. 8)
« Utoljára szerkesztve: 2010. december 27. - 20:44:00 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5307 Dátum: 2010. december 28. - 11:49:36 »
A Blade Runner nálam még az elviselhetően eseménytelen kategória. A 2001 viszont már erősen túl van azon a határon.

Durva egyébként, hogy Ridley-ék mennyivel megelőzték a korukat, és akkoriban mennyire nem volt felkészülve a közönség egy ilyen sokatmondó remekműre. Néha emiatt azon gondolkozom, hogy vajon mely filmek lesznek azok, amelyet most még nem értékel a közönség, megbukik, akár még a szakma is lehúz, aztán később meg kult-klasszik lesz belőle.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5308 Dátum: 2010. december 28. - 13:25:51 »
Az Alone in the Dark. Snakes on a Plane. Esetleg a Piranhas 3D.
Vagy most nem a Plan 9 From Outer Space típusúakra gondolunk?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5309 Dátum: 2010. december 28. - 13:37:23 »
Nem. :D Amiket említettél, már az előzetesük pillanatában tudta az ember, hogy annyira kaki lesz, hogy bizonyos körökben azonnal kultfilmmé válik. :D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5310 Dátum: 2011. január 04. - 17:16:24 »
Talgaby-nak és mindenkinek akit érdekel

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5311 Dátum: 2011. január 05. - 07:58:22 »
Majd a tv változat talán érdekel. Az Oz viszont olyan téma, hogy nehéz jól adaptálni, volt nem olyan rég egy remake az Judy Garland-esből, de az valami félelmetesen nézhetetlen volt. Ugyanakkor az eredeti folytatás a maga szupersötét goth fantasy elemeivel furamód egész jól elkapta néhol a könyveket. :)

balogh44

• Thanos
« Válasz #5312 Dátum: 2011. január 05. - 16:30:00 »
Az eredeti alap, de nekem tetszett az 1985-ös Disney mozidélutános verziója is, amit anno leadott a TV!
Ez meg nem tudom milyen lesz, meglátjuk, kicsit zavar hogy akció filmet csinálnak belőle!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5313 Dátum: 2011. január 05. - 16:55:27 »
Az eredeti se egy teljesen alap mese, a második részben kapásból belefutunk egy katonai puccsba.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5314 Dátum: 2011. január 05. - 22:15:00 »
Na, én addig azt se tudtam, hogy az Oz eredetileg könyv volt, azt meg főleg nem, hogy sokkal darkosabb, mint a Garland féle gyerekfilm.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5315 Dátum: 2011. január 06. - 07:41:53 »
Pedig magyarul is megjelent az első rész... ami 111 éves. Az első amúgy ne, az ugyanolyan tündibündi, de aztán ahogy kialakul benne a világ, kezd eléggé átmenni valami másba.
Viszont akkor most már tudom, hogy nem olvastad az adaptációt a Zsákon.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5316 Dátum: 2011. január 06. - 17:27:59 »
A 2011-es Micimackó filmnek olyan posztere van hogy az kész  ;D

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #5317 Dátum: 2011. január 06. - 17:50:57 »
Mi mi mi? Ez most minek? Minek több Mackó film?
A plakát tényleg hatalmas! ;D

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #5318 Dátum: 2011. január 06. - 18:15:07 »
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

balogh44

• Thanos
« Válasz #5319 Dátum: 2011. január 06. - 18:34:07 »
Látta valaki már a The Wraith ( Száguldó Bosszú/Fantom) című filmet? Én már rengetegszer, de még mindig nem értem mik azok a pántok, amik világítanak a főhősön, aztán eltűnnek! :)