Tegnap láttam életem egyik legszörnyűbb 2 filmjét. DVD-n vettem pár hónapja, horror és a tartalomnak beugrottam, miszerint "az amerikai filmtörténelem legsokkolóbb fordulataként tartják számon".
Soha senki nem használta jobban az "ótvar bányarothadék" jelzőt, ez a film (a folytatásával együtt volt a DVD-n), annyira szörnyen rossz volt, hogy nincsenek rá szavak. Kiderült, hogy 87-es (ja, a Halál angyala a magyar címe, különben valami Unhappy camp, vagy mi), egy gyerektáborról szólt, ahol sorban nyírtak ki embereket. Az már önmagában is szörnyű volt, hogy az volt a gyilkos, aki a leginkább gyanús volt, akire azt mondtam végig, hogy ő biztos nem lehet, mert az szörnyen gagyi lenne, de ő volt. Az a nagy fordulat pedig (nem, nem teszek ki spoilert, ha meg akartad nézni, hidd el, hogy most éppen megmentelek tőle), hogy a film elején meghal egy apa - és egy gyerek -, aki a két gyerekével vitorlázik, az egyik fiú, a másik lány. Végig azt hisszük, hogy a lányt látjuk, de a végén kiderül, hogy a fiú élte túl, csak a nagynénjéhez került, ahol már volt egy fiú, így lányként nevelték fel. WTF?! Ezért lett sorozatgyilkos.
Na de itt nincs vége. Jön a folytatás, ahol már felnőve irt ki egy másik tábort, felügyelőként. Itt már az elején tudjuk, hogy ki a gyilkos, innentől kezdve rém unalmas az egész - néha érthetetlen, vagy logikátlan is.
A végére rájöttem, hogy mi az a hatalmas fordulat, amit reklámoztak: szerintem sokkoló, hogy ennek a filmnek készítettek folytatást. Ki volt az az állat, aki az első után azt mondta, hogy ezt folytatni kell? Ki az a másik, aki látott benne annyi fantáziát, hogy adott rá pénzt? Teszem hozzá, hogy ez a film sikeres volt valaha, valamikor?