Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363012 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #5540 Dátum: 2011. március 01. - 23:42:30 »
A Watchmennel mi volt a bajod? Szerintem tök jó lett (mondom ezt a képregény ismerete nélkül).

Egyébként most néztem meg az Újabb rendőrsztorit, Jackie Chan-től. Jó film volt, tetszett. Nem semmi, milyen jó formában van a jó öreg Jackie. ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #5541 Dátum: 2011. március 02. - 01:50:33 »
Na hát pont azért mert én olvastam, és nem éreztem szükségét hogy muszáj lenne adaptálni, mert ez így van jól ahogy van, a film  számomra sokkal kevesebb volt és úgy érzem lényegében Moore munkája miatt dicsérik Snydert, aki persze korrektül átrakta az egészet vászonra amennyit tudott, de ennyi számomra nem meggyőző.

venom75

• Pókfej
« Válasz #5542 Dátum: 2011. március 02. - 06:38:00 »
Watchmen jó képregényben és szerintem jó filmben is. Semmi baj nincs az adaptálással.

Todd

• Pókfej
« Válasz #5543 Dátum: 2011. március 02. - 08:48:30 »
oké hogy korrekt iparos a csákó, de azért ez még nem emeli a nagyok közé.
Én pontosan ezt szeretem benne.
Marha kevés az ilyen ember, aki ennyi alázattal tud nyúlni egy adaptációhoz.
A legtöbben mind ellenállhatatlan késztetést éreznek rá, hogy nekik most valami marhára újat kell kitalálniuk, és az esetek nagy többségében valami iszonyat rakás sz*r lesz az eredmény. Ehelyett Synder szinte forgatókönyvnek veszi az eredeti művet, és csak annyit modósít/ad hozzá/vesz el, ami feltétlenül szükséges.
Ezért csípem a csókát. Kétségtelen, hogy igazi mesterművet szerintem sose fog lerakni az asztalra, de ő szinte az egyetlen ember Hollywoodban, akire bármelyik kedvenc könyvemet, képregényemet, játékprogrmomat rá merném bízni (Dark Knight Retunst sürgősen neki, az a képregény érte kiállt).

Ju

• Pókfej
« Válasz #5544 Dátum: 2011. március 02. - 10:44:41 »
a Sucker Punch meg egyenesen "Meh... nem érdekel" kategória.
Jaja, szintén. :)

A 300-ból meg a képregény sem érdekelt, mert azzal meg Frank Miller "tisztelte meg" a világot. Az ő munkáitól menekülök csak igazán. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5545 Dátum: 2011. március 02. - 13:12:43 »
Van még egy ilyen ember, de őt nem szokás szeretni. Mark Stephen Johnson. Én mindkét művével elégedett vagyok.
A 300-ból meg a képregény sem érdekelt, mert azzal meg Frank Miller "tisztelte meg" a világot. Az ő munkáitól menekülök csak igazán. ;)
Attól én is.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5546 Dátum: 2011. március 02. - 13:13:42 »
Ugyan, Ju, nőként igazán értékelhetnéd Miller munkásságát. Elvégre a művei igazán szépen méltatják a szebbik nemet.

Todd

• Pókfej
« Válasz #5547 Dátum: 2011. március 02. - 13:45:25 »
Van még egy ilyen ember, de őt nem szokás szeretni. Mark Stephen Johnson. Én mindkét művével elégedett vagyok.
Dardevil, és Ghost Rider, igen egyik sem volt rossz.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #5548 Dátum: 2011. március 02. - 18:29:52 »
Én személy szerint nem csípem, a Holtak hajnala remakje egynek jó volt, a 300 is, a Watchmenjével viszont már ne mvoltam elégedett, a Sucker Punch meg egyenesen "Meh... nem érdekel" kategória. Látványos de baromi üres filmjei vannak, és sokadszorra ez engem már nem vesz meg, ami miatt nem is értek egyett a rajongással irányába, oké hogy korrekt iparos a csákó, de azért ez még nem emeli a nagyok közé.
A 300 és a Watchmen neked üres volt????? :o :o Olyan tökéletesen ültette át a Watchmen képregényt a filmvászonra, hogy csak ámultam.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #5549 Dátum: 2011. március 02. - 19:08:06 »
[A 300-ból meg a képregény sem érdekelt, mert azzal meg Frank Miller "tisztelte meg" a világot. Az ő munkáitól menekülök csak igazán. ;)

Én eddig azt hittem, hogy ő  kb. olyan nagy ágyú mint Alan Moore, és mindenki szereti. Akkor ezek szerint mégse. :D Én mondjuk csak pár DD-t olvastam tőle, azok jók voltak, de rajzolni nem nagyon tud. :)
Tejet kérek! Csokisat!

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5550 Dátum: 2011. március 02. - 19:24:05 »
Én személy szerint nem csípem, a Holtak hajnala remakje egynek jó volt, a 300 is, a Watchmenjével viszont már ne mvoltam elégedett, a Sucker Punch meg egyenesen "Meh... nem érdekel" kategória. Látványos de baromi üres filmjei vannak, és sokadszorra ez engem már nem vesz meg, ami miatt nem is értek egyett a rajongással irányába, oké hogy korrekt iparos a csákó, de azért ez még nem emeli a nagyok közé.
A 300 és a Watchmen neked üres volt????? :o :o Olyan tökéletesen ültette át a Watchmen képregényt a filmvászonra, hogy csak ámultam.

Aha. A rendező maga nyilatkozta, hogy 9 ponton is eltér a képregénytől, de a szemfülesebb emberek akik egyszer elolvasták a képregényt 20-as 30-as listákat állítottak össze az eltérésekről és a hibákról.

Todd

• Pókfej
« Válasz #5551 Dátum: 2011. március 02. - 19:27:29 »
Más adaptációknál örülsz, ha 20-30 megegyező momentumot fel lehet sorolni.
Akármit is mondasz, ettől tökéletesebben nem (nagyon) lehetett volna filmre vinni a történetet.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5552 Dátum: 2011. március 02. - 19:38:35 »
Tökéletes filmrevitel alatt ezek szerint tökéletes egyezést értünk? Mert szerintem a Watchment nagyon jól filmre vitték azzal együtt, hogy nem egyezik.
-A kalózos képregény kihagyása kifejezetten jó volt, szerintem már képregényben is elszállt az agya Moorenak. De ez mindegy is mert egész más médium a kettő, nem is szabad ugyanazt várni.
-Az eltérő befejejezés pedig zseniális. Sőt talán még a képregénybe is jobb lett volna a filmes vége, de hát más idők jártak akkor és most, más volt a divat, és más a nevetséges.
-A film elején a zenés elmesélése a múltnak és a Percrekészeknek is nagyon jó megoldás volt.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5553 Dátum: 2011. március 02. - 19:44:18 »
Viszont a 300 csak üres tűzijáték volt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #5554 Dátum: 2011. március 02. - 19:46:15 »
Tökéletes filmrevitel alatt ezek szerint tökéletes egyezést értünk?
Most így értettük, de ez nem örökérvényű igazság.
Szerintem az is lehet tökéletes adaptáció, ha a mű eszmeiségét, mondanivalóját sikerül maximálisan átvinni.
Jó példa erre a Holló. Sokkal több ponton tér el a képregénytől, mint mondjuk a Watchmen, mégis nagyszerű mű.
Csak ilyet sokkal nehezebb összehozni, és az esetek nagy többségében a végeredmény messze alúlmúlja az eredetit.

-A kalózos képregény kihagyása kifejezetten jó volt, szerintem már képregényben is elszállt az agya Moorenak. De ez mindegy is mert egész más médium a kettő, nem is szabad ugyanazt várni.
Valahól nyilván meg kellett szabni, hogy mi fér bele a filmbe, és mi nem. Így is úgymond rétegfilm lett, hát még ha a jó kis 4 órás Ultimat Cut került volna a mozikba kalózostúl mindenestűl.
Viszont a 300 csak üres tűzijáték volt.
Mint a képregény is. ;) Szerintem a 300-ból is mindent kihozott, amit lehet.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5555 Dátum: 2011. március 02. - 20:01:23 »
Lehet, de akkor nem kellett volna megfilmesíteni.  :twisted: ;D
Ma 9-kor tévében: a Fekete Kalóz. Nagyon jó kis kalandfilm, akit érdekelnek az ilyenek.

Todd

• Pókfej
« Válasz #5556 Dátum: 2011. március 02. - 20:03:14 »
Lehet, de akkor nem kellett volna megfilmesíteni.  :twisted: ;D
Zack elesett volna élete legsikeresebb filmjétől, a producerek meg egy vagon pénztől.
Van egy olyan érzésem, hogy ők nem értenek veled egyet. ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5557 Dátum: 2011. március 02. - 20:07:40 »
4 órás Ultimat Cut?!

Todd

• Pókfej
« Válasz #5558 Dátum: 2011. március 02. - 20:14:22 »
Ja 3 verzió lett kiadva. A Theatrical, egy Directors Cut, amibe belekerültek a kivágott jelenetek, és egy Ultimate Cut, amibe belekerült a Tales of the Black Freighter animációs film is (beleépítve ahogyan a képregényben is van).
Régi álmom megnézni, már ezer éve megvan HD-ben, csak sose volt rá időm.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5559 Dátum: 2011. március 02. - 20:21:45 »
Ja 3 verzió lett kiadva. A Theatrical, egy Directors Cut, amibe belekerültek a kivágott jelenetek, és egy Ultimate Cut, amibe belekerült a Tales of the Black Freighter animációs film is (beleépítve ahogyan a képregényben is van).
Régi álmom megnézni, már ezer éve megvan HD-ben, csak sose volt rá időm.
Uh áh! :ohmy:
Én is! Hogy lehet? Felirat is létezik hozzá?