Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1361425 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #5560 Dátum: 2011. március 02. - 20:26:00 »
Én annyira nem vagyok nagy "kölcsönzős", így sajnos nem igazán tudok részleteket mondani.
Nekem egyik haverom szerezte meg, szerintem van hozzá felirat is.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5561 Dátum: 2011. március 02. - 20:29:15 »
Van felirat hozzá.

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #5562 Dátum: 2011. március 02. - 21:22:41 »
A 300 és a Watchmen neked üres volt????? :o :o Olyan tökéletesen ültette át a Watchmen képregényt a filmvászonra, hogy csak ámultam.

Számomra a kulcsszó itt az átültette, ez engem nem érdekel. Persze ez is egy út hogy követem a forrásanyagát az adaptációnak, csak én abban akkor nem a rendezőt fogom látni, hanem a forrásanyagot. Nekem ez olyan mintha előre megrágták a falatot, neki majd hogy nem csak nyelni kellet, míg azért más rendezők küszködnek azzal a falattal hogy az rendesen meg legyen rágva aztán vagy sikerül vagy nem, hogy egy ilyen képzavarral éljek. Nem szeretem mert üres, és ez a Sucker Punchnál látszik is, ha nincs mögötte forrásanyag amit majdnem egy az egyben bemásolhat a filmvászonra, akkor nincs említésre méltó tartalom. Attól még persze más szeresse.
« Utoljára szerkesztve: 2011. március 02. - 21:36:17 írta Pádi »

Ju

• Pókfej
« Válasz #5563 Dátum: 2011. március 03. - 11:40:21 »
Ugyan, Ju, nőként igazán értékelhetnéd Miller munkásságát. Elvégre a művei igazán szépen méltatják a szebbik nemet.
:lol: Teljesen igazad van. Értékelem a szarkazmusod. ;) ;D

Én eddig azt hittem, hogy ő  kb. olyan nagy ágyú mint Alan Moore, és mindenki szereti. Akkor ezek szerint mégse. :D
Én régen azon lepődtem meg, hogy milyen sokan szeretik és mekkora divat volt szeretni amikor tombolt a Sin City. :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5564 Dátum: 2011. március 03. - 12:09:35 »
Millert általában a TDKR (amiről nemrég tudtam meg, hogy valójában a címe The Dark Knight v1, és csak utólag kapta az egész kötet meg az első rész alcímét, a "Returns"-t a cím végére) kapcsán szokás szeretni, ami, ha csak így önmagában létezne, tényleg remek lenne, és ha úgy tekintünk rá, akkor sok jót lehet elmondani róla (részemről nem kedvelem, de csak azért, mert a túlzott politikai szatíra sose volt kenyerem).
Valójában azonban Frank Miller alkotóként eléggé megosztó. majdnem annyian ki nem állhatják a művei nagyját, mint ahányan szeretik. csak nála a rajongók és az ellenzők tábora annyira markáns véleményt szokott képviselni, amik annyira távol vannak egymástól, hogy közös pontot nehéz találni, így mindkét csapat emg van győződve arról, hogy az ő nézetük az elterjedtebb.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #5565 Dátum: 2011. március 03. - 14:43:23 »
Már megint Watchmen? És buta Miller? Sosem unjátok meg ezeket a témákat.  ;D
Watchmen film és alázat? Hol? Teljesen átírták, rengeteg önös jelenet, aminek köze nincs hozzá, kedvencem, amikor nyálasan beszélgetnek, hogy az emberi gonoszság és légy jó, Rori mekkora őrült a módszerei miatt blablabla,  aztán meg vígan kivégeznek egy egész bandát a sikátorban. Az vicces volt. :)
A feldolgozás vitában, meg egy ongoingot, aminek van több tucat vagy éppen több száz része, története, ott elég nehéz nem átírni, mindenhonnan beépíteni egy kicsit és jó is lesz a végeredmény (pl. Daredevil, Ghost Rider, Punisher War Zone), de egy olyan egy (és ezáltal önmagában komplex) történetet átírni, lebutítani, "coolosítani", mint a Watchmen szerintem szégyen... ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #5566 Dátum: 2011. március 03. - 14:55:32 »
Gondolom a 300 után valahogy a Zack Synder rajongókra is gondolni kellett.
A bandából én csak egy emberre emlékszem, akit tuti megölnek (egy másikat meg egy bandatag lő le), abba, hogy valakinek kitörik a kezét, vagy a lábát, még nem feltétlen hal bele.
Örültem volna neki, ha olyan önálló produktumokat, mint mondjuk a Silent hill, vagy a Resident Evil csak annyira írtak volna át, mint a Watchment.
« Utoljára szerkesztve: 2011. március 03. - 15:08:00 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5567 Dátum: 2011. március 03. - 16:32:13 »
Tényleg? Én pont annak örültem, hogy kaptunk egy újabb önálló SH részt, nem pedig ugyanazt kell látnom élőben - azaz bénább verzióban.  ;)

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #5568 Dátum: 2011. március 03. - 19:55:40 »
A bandából én csak egy emberre emlékszem, akit tuti megölnek (egy másikat meg egy bandatag lő le), abba, hogy valakinek kitörik a kezét, vagy a lábát, még nem feltétlen hal bele.
Nem konkrétan erre gondoltam, a mondandóm lényege az volt, hogy a beszélgetés és ez a plusz jelenet mennyire ütötte egymást. Mert lássuk be elég nevetséges, ha valaki pacifista dumát gagyog, aztán meg hirtelen tördeli a kezeket, lábakat. Eléggé nevetségessé vált az egész, de ezt sokszor eljátssza a filmben Snyder...

Todd

• Pókfej
« Válasz #5569 Dátum: 2011. március 03. - 20:05:10 »
holloo: Igen, ebben azért van igazság.
Kaine: én jobban örültem volna neki, hogy ha a lehető legpontosabban adaptálták volna az egyes sztorit, helyenként amilyen pocsék volt annak a dramaturgiája (szörnyű szinkron, az egynézetes videójelenetek stb.), nem is biztos, hogy feltétlen bénább lett volna. ;)
Lényegében így is egy bénább verziót kaptunk.
« Utoljára szerkesztve: 2011. március 03. - 20:07:35 írta Todd »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5570 Dátum: 2011. március 03. - 21:50:59 »
Idézet
A feldolgozás vitában, meg egy ongoingot, aminek van több tucat vagy éppen több száz része, története, ott elég nehéz nem átírni, mindenhonnan beépíteni egy kicsit és jó is lesz a végeredmény
Ez nem teljesen igaz.  Ongoing esetében is kiragadhatnának komplett, lezárt sztorikat, aztán megfilmesíthetnék. Valószínűleg nem rogyna úgy össze a kapkodás, zsúfoltság súlya alatt így egy film, mint sok produkció, amibe innen is, onnan is csippentenek valamit, aztán a végeredmény sehogy sem áll össze.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5571 Dátum: 2011. március 03. - 23:03:49 »
Todd, sosem lesz a moziverzió jobb, mint a játék. Rövidebb, drágább arányaiban, kevesebb idő van elkészíteni, stb.
A szinkron meg aztán végképp nem az ő hibájuk. :) A játék elkészült szinkronja is katasztrófa.

Todd

• Pókfej
« Válasz #5572 Dátum: 2011. március 04. - 09:13:49 »
A játék elkészült szinkronja is katasztrófa.
Épp ezt mondtam én is.
De nekem (és amennyire tudom neked is) pont azok a jelenetei tetszettek a leginkább a filmnek, amik szinte tök ugyanolyanok voltak mint a játékban (mint pl. a sikátor jelenet), és nagyjából onnan kezd visszaesni a szinvonal, amikor igen jelentős eltéréseket kezdenek beleépíteni.
Mondjuk abban igazad van, hogy semmi se lehet jobb, ami csak visszautal egy meglévő termékre.
« Utoljára szerkesztve: 2011. március 04. - 09:31:54 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5573 Dátum: 2011. március 04. - 13:49:55 »
Source Code

balogh44

• Thanos
« Válasz #5574 Dátum: 2011. március 04. - 14:06:59 »
Hatásos kis filmnek tűnik, és ha már hatásosság, nos nemrég láttam a Fantázia 2000 c. Disney alkotást, és annak a legvége tényleg arra sikeredett, plána ha az ember projectoron nézni, kivetítve!  :bravo:

venom75

• Pókfej
« Válasz #5575 Dátum: 2011. március 04. - 14:51:41 »
Nem rossz előzetes , de nem hozott lázba.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5576 Dátum: 2011. március 04. - 14:55:12 »
Engem igen. Kicsit a Dejavu -ra emlékeztet. És amúgy is szeretem a virtuális valóság témát. Néha át is élem, amikor van egy valósághű álmom és közben tudom, hogy épp az ágyamban fekszem ;D

venom75

• Pókfej
« Válasz #5577 Dátum: 2011. március 04. - 14:58:30 »
Ilyen velem is előfordult már.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5578 Dátum: 2011. március 04. - 16:56:55 »
Jó a plakátja is a Source Code-nak
http://www.imdb.com/media/rm66632448/tt0945513
De valószínűleg ez lesz majd kint: