Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363238 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #5740 Dátum: 2011. május 05. - 08:10:49 »
Ez egy kapcsolt termék, nem áll azzal semmilyen kontiniutási sorrendben, csupán reklámozza. tg is ezt mondta.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5741 Dátum: 2011. május 05. - 09:11:24 »
Egyébként ismered már a játék sztoriját?
Wikin átfutottam. Még nem néztem meg, van-e már HD video walkthrough belőle, meg előtte meg kéne már csinálni a nyolcadiknak a sztoriját is a Zsákra...

Todd

• Pókfej
« Válasz #5742 Dátum: 2011. május 05. - 09:21:52 »
Te tg, ugye tudod, hogy mi ez:  :cavinton:
Már legalább 3.-szorra linkelem neked.
http://www.youtube.com/watch?v=dfsc65KmiFY
És én tök komolyan mondtam, hogy vedd fel ezzel a Gabe 83-al a kapcsolatot, mer már azon kívül, hogy megcsinálta az új rész összes pályájának leírását, megvan neki a komplett sztori fordítása, és most kezdett bele az endingek fordításába, és közzétételébe is.
És nem utolsósorban tette mindezt a hzs-s fordítások figyelembevételével, és sok esetben a te leírásaidra támaszkodva.
http://playstationcommunity.hu/u/gabe83

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5743 Dátum: 2011. május 05. - 09:44:41 »
Nem akarok regisztrálni a playstationonline-ra, kicsit hülyén érezném magam úgy, hogy PS-t eddig csak kirakatban láttam. :)
A blogját meg olvasgatom, de továbbra is tartom, hogy párbeszédeket inkább nem használnék majd a sajátomnál. Mindenesetre akad pár fordítás, ami elgondolkoztatott, például ez a lélekörvény dolog.
A linket meg köszi, tényleg elfelejtettem, de most már töltöm lefelé őket.

Todd

• Pókfej
« Válasz #5744 Dátum: 2011. május 05. - 09:58:54 »
Nem feltétlen a felhasználásról beszélk, de azért szerintem ez elég minőségi munka ahhoz, hogy ott legyen magyarország legnagyobb MK-s adatbázisában.
A pályás doksiknál pedig te is mondtad, hogy akartál hasonlót csinálni, csak nem ennyire részletesen.
Nem akarok regisztrálni a playstationonline-ra, kicsit hülyén érezném magam úgy, hogy PS-t eddig csak kirakatban láttam. :)
Ha csak ezen múlik meg tudnám adni az e-mail címét, vagy neki a tiédet.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5745 Dátum: 2011. május 05. - 13:03:41 »
Inkább az utóbbi. A halozsak.hu végű amúgy is viszonylag nyilvános.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5746 Dátum: 2011. május 05. - 19:55:29 »
Megdönthetetlen bizonyíték miszerint Michael "Pedobear" Jackson nem halt meg csak hazament a Kibertronra

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5747 Dátum: 2011. május 06. - 19:21:45 »
Érdekes filmhírek (vagy pletykák):

Linda Hamilton kimarad a Terminátor 5-ből

A 2014-re ígért Terminator 5 író-rendezőjének kikiáltott Justin Lin cáfolta azokat az MTV-pletykákat, miszerint a franchise következő részében újra felbukkannának a korábbi epizódok főszereplői, Sarah Connor (Linda Hamilton) és Kyle Reese (Michael Biehn). A Halálos iramban-szériát a harmadik epizódtól sikerre vivő rendező elmondta: az új Terminátor közvetlenül a T2-t folytatná, és zárójelbe tenné a harmadik és negyedik mozifilm eseményeit. Lin jelenleg gőzerővel tárgyal Arnold Schwarzeneggerrel a visszatérésről: "Meg akarom csinálni azt a Terminátor-folytatást, amit mindig is vártam, de senki sem forgatta le."

Mit szóltok hozzá? Én örülnék, ha kapnánk végre egy jó Terminator folytatást, ami méltó lenne az 1-2-höz. :D Mondjuk kiváncsi lennék, Schwarzinak milyen szerepet képzelnek el benne, mert már a T3-ban is látszott rajta, hogy öregszik.

Illetve:

A Schwarzi-féle Ikrek is folytatást kaphat

Mióta Schwarzenegger otthagyta Atlantisz trónját, vagyis Kalifornia kormányzói székét, naponta röppennek fel pletykák a következő filmjéről. Most épp egy Universal-közeli bennfentes forrás fecsegett arról, hogy a stúdió újra összehozná a jó öreg Arnie-t Danny DeVitóval és a Szellemirtók atyjával, Ivan Reitmannal, hogy a biztos pénz reményében leforgassanak egy vicces folytatást az 1988-as Ikrekhez.

A ma már csak szép emléknek tűnő Schwarzenegger-vígjátékban egy tudományos kísérletként megszületett ikerpár csak felnőttként találkozik újra, és kiderül, hogy az izgága kis törpe annyi zűrös ügybe keveredett, hogy ott már csak a benga óriás segíthet. Az Ikrek a 80-as években brutális kasszasiker volt: 15 millió dollárba került, de 216,6 milliót szedett össze a pénztáraknál.

Ez még feküdne is Schwarzinak, mert egy ilyen vígjátékban már nem nagyon kellene akcióznia. Bár nem tudom, mi lenne a folytatásban a sztori... :D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #5748 Dátum: 2011. május 06. - 19:38:01 »
A terminátorban marhára furcsállom, hogy miért érzik ennyire fontosnak azt, hogy mi mi után játszódik.
Eévégre az a jövő amiről Kyle beszélt így is úgyis lefutott már egyszer, tehát függetlenül attól, hogy magyarázniuk kéne bármit is arról, hogy hogyan is lett ítéletnapja a T2 után lehetne csinálkni akárhány filmet (ahogy pl. a magyar könyvsorozatban sem érezték ennek szükségességét).
Schwarczit én egy olyasmi szerepben tudnám elképzelni, ami az emrikai könyvtrilógiában, és a T3 alternatív jelenetében is volt.
Mindkettő úgy képzelte el a Terminátorokat, hogy emberekről mintázták őket, és a jövőben Arnold simán játszhatná ezt a pofát amikor már megvénült (míg Roland Kickinger ismét nyomhatná a fiatal Swarcit, elvégre már többször is megtette).

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5749 Dátum: 2011. május 06. - 20:16:54 »
A terminátorban marhára furcsállom, hogy miért érzik ennyire fontosnak azt, hogy mi mi után játszódik.
Gondolom azért, mert a nézőközönség nagy része nincs tisztában a Terminátor filmek időutazásának elméletével (amit annak idején hosszan kiveséztünk itt), pontosabban mindenki a nagypapa-paradoxonban hisz, és nem az alternatív idősíkokban. Ezért keresik az összefüggést a filmek között.
Nekem inkább az az érdekes - anélkül hogy belemerülnénk az időutazásos elméletekbe - hogy bár a filmek az alternatív idősikokkal jól magyarázhatóak, mégis úgy néznek ki a filmek, mintha a nagypapa paradoxonra épülnének, sőt valószínüleg maguk a szereplők sem lennének tisztában az időutazás elméletével (még a robotok se, akik az időgépet gyártották), hisz mindenki a saját jövőjét akarja az időutazással megváltoztatni benne. Vagyis a robotok se tudnak róla, hogy azzal, hogy visszaküldenek valakit a múltba, a saját idejüket nem változtatják meg. Ha tudnák, akkor totál illogikus lenne az időutazást erre használni (helyette a komplett skynetet, vagy a másolatát kellene egy robothatsereggel visszatranszportálniuk az időben, és akkor tényleg egy saját alternatív jövőt csinálhatnának maguknak. ;D ) Szóval a lényeg, hogy bár az alternatív idősíkokkal jól magyarázhatóak a filmek, és még Cameron is azt nyilatkozta, hogy ezen az elméleten alapulnak, mégis, a filmek teljesen úgy néznek ki, mintha a nagypapa paradoxonon alapulnának (és minden szereplő eszerint gondolkozik benne).
Idézet
Mindkettő úgy képzelte el a Terminátorokat, hogy emberekről mintázták őket, és a jövőben Arnold simán játszhatná ezt a pofát amikor már megvénült (míg Roland Kickinger ismét nyomhatná a fiatal Swarcit, elvégre már többször is megtette).
Ilyesmire gondoltam én is. Mondjuk az poén jelenet lenne, ahogy az öreg Schwarzi farkasszemet néz a saját digitálisan megfiatalított másolatával. :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #5750 Dátum: 2011. május 06. - 20:24:21 »
Szerintem Roland minden digitális trükközés nélkül eljátszhatná a T101-et.

Nem tök ugyanolyan, de legalább nem úgy nézne ki, mint egy műanyag figura.

Egyébként az valóban furcsa, hogy egyik szereplő sem érti a filmek időutazását.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5751 Dátum: 2011. május 06. - 20:32:35 »
Szerintem Roland minden digitális trükközés nélkül eljátszhatná a T101-et. Nem tök ugyanolyan, de legalább nem úgy nézne ki, mint egy műanyag figura.
Ez teljesen igaz, csak akkor szerintem menne a nagy hőbörgés, hogy a T1-T2-ben nem is így nézett ki a Terminátor.... De tény, hogy olcsóbb lenne, ha Rolanddal forgatnának. ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #5752 Dátum: 2011. május 06. - 20:40:21 »
Így is vele forgattak a Schwarczis önéletrajzi filmeben ő játszotta Arboldot, és a T4-ben is ő adta a testet.
De ha beválna a gonosz T 101-esként, akkor legközelebb már lehetne akár a jó is.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5753 Dátum: 2011. május 08. - 21:01:37 »
A skynet nem hiszem, hogy az első terminatort a saját idősíkjának megváltoztatása érdekében küldte vissza. Nyilván amíg ki nem próbálta a múlt megváltoztatását, biztos nem lehetett benne, de ha a nagypapa paradoxon alapján gondolkozott volna, akkor nem vár a háború végig ezzel a lépéssel, hanem amint felfedezik az időutazást, egyből küld vissza egy gépet, megelőzvén egy csomó veszteséget. Nem ésszerű, hogy sok energiát és alapanyagot fektetek robothadseregek gyártásába, amikor elrendezhetem a kérdést sokkal egyszerűbben és gyorsabban is.

Az, hogy Kyle mit mondott, kicsit lényegtelen, mivel Kyle csak egy katona volt, és nem is egy lángész. KÖnnyen lehet, hogy sok mindent rosszul gondolt, értelmezett arról, mit miért tett a Skynet.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #5754 Dátum: 2011. május 08. - 21:04:43 »
Tudtommal akkor fedezte fel az időutazást, ezért nem küldött vissza senkit hamarabb.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5755 Dátum: 2011. május 08. - 21:07:38 »
Ezt nem mondja ha jól emlékszem senki a filmekben.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #5756 Dátum: 2011. május 08. - 21:13:07 »
Valanelyik könyvben mintha írták volna :headscratch: (az amcsi művek közül), mondjuk ez nem sokat számít.
« Utoljára szerkesztve: 2011. május 08. - 22:00:09 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5757 Dátum: 2011. május 09. - 10:49:59 »
Ha a Skynet nem tudhatott biztosat az időutazás következményeiről, akkor valószínűleg, ezt egy kockázatos lépésnek ítélte, és csak legvégső esetben vetette be.
Roland többször is játszotta Swarcit? Hol?
Nemár, hogy megint a T2-t akarják folytatni! Amikor végre van egy film (T4) ami a posztapokaliptikus jövőben játszódik. Jó lenne már eljutni az időgépes részig, amikor visszamegy Kyle. Én ezt vártam a Salvatontól, aztán úgy jöttem ki a moziból, hogy semmi ilyesmi, Csak megint egy terminator film, amiből nem tudták kihagyni a jórobotot.
Amúgy tudja valaki, hogy a film elején John és a társai miért nézték olyan csodálkozva a T-800-as terveit? Azt mondta a fickó, hogy "ez nem olyan mint ahogy elmesélted" John:"Rsszabb"

Todd

• Pókfej
« Válasz #5758 Dátum: 2011. május 09. - 10:58:29 »
Pedig rögtön le is írtam Tomi.
Így is vele forgattak a Schwarczis önéletrajzi filmeben ő játszotta Arnoldot, és a T4-ben is ő adta a testet.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5759 Dátum: 2011. május 09. - 11:06:39 »
Tudjátok miből lehetne kegyetlen jó filmet csinálni? Mark Wilson könyvéből az Orgyilkosból ami ha jól emlékszem három részes volt (nekem is megvan még valahol, ez volt az egyetlen T-s könyv amit megvettem). A sztori:

"Az első Terminátor azért jött vissza a jövőből, hogy elpusztítsa Sarah Connort, s ezzel megakadályozza egy gyermek megszületését. A második Terminátor célpontja maga a fiú volt.
Ám létezett egy harmadik Terminátor is!
Egy kísérleti egyed, mely a másik kettőt megelőzően indult útnak, de egy hiba miatt nem Los Angelesbe és nem 1984-be érkezett...

A középkorba került Terminátor észlelte a hibát, ám a feladatától még ez sem tántoríthatta el. A XII. századból csak úgy tudhatja elpusztítani Sarah Connort, ha megöli az őseit. És mivel ezeket nem ismeri, ki kell irtani minden Conn, Connor és hasonló nevű embert a föld színéről.
Egy ilyen roppant feladatra viszont még egy Terminátor sem képes egymagában!
Egy független szervezet irányítását kell átvennie. A templomos lovagokkal nem boldogult. Most a rettegett asszaszinokkal próbálkozik..." 

A második rész vége totál odabasz. Egy renegát assassin véres harcot vív a robottal, sikerül levágnia a fejét és ha jól emlékszem valami posványba löki. Abban a hiszemben hagyja ott hogy elintézte a szörnyet. Csakhogy a robotban elindul a regenerációs program.