Nem tettem egyenlőségjelet, csak használtam egy szót, ami körülírja a dolgot, persze igazad van, abban, amit írtál. (Egyébként attól, hogy a Ponyvaregény neked vagy sok más embernek tetszett, rengetegen tarthatják szemétnek, hiszen ez szubjektív megítélésű dolog. És mielőtt még rám támadnátok, nekem is tetszett, csak ugye filmművészet...)
A pénzkidobás megint csak szubjektív, ha a film költségvetésének eloszlását, gazdasági szerepét vesszük figyelembe. Meg ugye attól, hogy a mozikban megbukik valami még rengeteget hozzátehet a filmkészítéshez, például új technikák kipróbálása, fejlesztése, vagy a színészek fejlődése, szerintem ezek sem elhanyagolható dolgok, sőt talán még fontosabbak is, mint a bevételek (persze, mint már írtam néhányszor a készítők és főleg a stúdiók számára ez kőkemény üzlet), vagy a mai művészfilmek függetlenfilmek, amik szinte teljes mértékben a meghökkentésre, elborzasztásra próbálnak játszani, mert valamilyen oknál fogva ezt egyenlőnek veszik a sikerrel...
És most akkor tegyük fel a kérdés: Melyik a rosszabb? A hollywoodoo filmek, amik nem akarnak többnek látszani, mint amik, vagy a "művészieskedő" filmek, amik ugyanúgy a sikerre próbálnak meg hajtani, akármennyire is tagadják ezt... persze tisztelet a kevés kivételnek, akik valóban arra törekednek, amire eredetileg is kellene...