Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1394091 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

venom75

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #5900 Dátum: 2011. június 30. - 14:50:20 »
Látványos mint a többi , szerintem nem lesz nagy csalódás azoknak akik szeretik az akciókat.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5901 Dátum: 2011. június 30. - 17:27:39 »
Ju!

Ju

• Pókfej
« Válasz #5902 Dátum: 2011. július 01. - 11:58:34 »
Wow! :D Még egy érv, hogy túl kell élnem az edzőtábort. ;)

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #5903 Dátum: 2011. július 02. - 07:46:17 »
Nekem az első három is tetszett MI-ből, ezt is megnézem majd egyszer. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #5904 Dátum: 2011. július 02. - 21:00:36 »
Mi az, rájöttek, hogy a twillight elött is volt már tini vámpírfilm, és hogy nem ártana visszatérni a (al)műfaj igaz gyökereihez?

Ju

• Pókfej
« Válasz #5905 Dátum: 2011. július 04. - 10:15:28 »
Mi az, rájöttek, hogy a twillight elött is volt már tini vámpírfilm, és hogy nem ártana visszatérni a (al)műfaj igaz gyökereihez?
Kíváncsi vagyok, mennyire vevők rá még a nézők. Remélem azok. :) Most látom, hogy a forgatókönyvet a Buffy egyik írója írta! :D

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #5906 Dátum: 2011. július 05. - 09:20:37 »
A Twilight minden, csak nem vámpírfilm. Legalábbis szerintem.

venom75

• Pókfej
« Válasz #5907 Dátum: 2011. július 05. - 09:22:25 »
Szerintem sem. Egy csöpögős szerelmi történet csak most vámpírokkal és vérfarkasokkal.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #5908 Dátum: 2011. július 05. - 09:30:00 »
A szerelmi történettel semmi bajom, de azok akkor sem vámpírok. :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #5909 Dátum: 2011. július 05. - 20:28:03 »
Manapság már ha kimndod azt, hogy tini vámírfilm, hótziher, hogy a twillight féle nyálgépek jutnak mindenkinek az eszébe, és nem az olyan filmek, mint mondjuk a Near Dark, a Lost Boys, a Buffy, vagy az eredeti Fright Night.
De legyünk őszinték, azok sem voltak jobban vámpírfilmek, mint a twillight, csak a romantikus gimis tini film helyett, a lázadó fiatalokat megrontó bulizós csőcselék helyett tették be a vámpírt a filmbe.
« Utoljára szerkesztve: 2011. július 05. - 20:35:57 írta Todd »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5910 Dátum: 2011. július 06. - 02:49:46 »
Jó az! Mindenki nézzen Transformerst, meg Twilcsit, aztán helyben leszünk! A független filmek meg menjenek a levesbe, úgysem szólnak semmiről! :nezze:
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ju

• Pókfej
« Válasz #5911 Dátum: 2011. július 06. - 10:13:39 »
Twilcsit
Na ettől lefagytam egy időre... ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5912 Dátum: 2011. július 06. - 10:42:08 »
 :lol: :lol:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5913 Dátum: 2011. július 06. - 13:18:49 »
 :sweetheart: Twilcsi :sweetheart:
 :sweetheart: Bella :sweetheart:

;D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #5914 Dátum: 2011. július 06. - 13:32:15 »
De legyünk őszinték, azok sem voltak jobban vámpírfilmek, mint a twillight, csak a romantikus gimis tini film helyett, a lázadó fiatalokat megrontó bulizós csőcselék helyett tették be a vámpírt a filmbe.
Sőt, legyünk őszinték, hogy az eredeti vámpírsztorik és filmek sem szóltak semmiről... ;)
Twilcsit,
;D
A független filmek meg menjenek a levesbe, úgysem szólnak semmiről! :nezze:
Hát sajnos egy-kettő (tizenkettő :)) valóban nem szól semmiről és azt a pénzt amit beleöltek azokba a művészi(eskedő) vackokba inkább felajánlhatták volna valami értelmesebbre...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5915 Dátum: 2011. július 06. - 13:38:40 »
Na látod, ez a baj, hogy a független film és a művészfilm közé egyenlőség jelet teszel, holott a kettő közelről sem ugyanaz. Minden művészfilm független film is egyben, de nem minden független film, művészfilm! A Ponyvaregény is független film. :nezze:

Egyébként persze, a művészfilmek közül sok csak az alkotónak jelent valamit, az meg már elég gáz. Viszont ha úgy nézzük, az ilyen alkotásokra egy-egy kőbuta, és fájdalmasan kaki mainstream poprcon múvihoz képest elhanyagolhatóan kis pénzeket költenek el. Egy Clash of the Titansból kijönne 3 tucat művészfilm, és akkor még lehet keveset mondtam. A szórakozás szempontjából viszont mindkettőnek ugyanaz az eredménye. SZóval akkor inkább egy művészfilmre dobjanak ki fölöslegesen pénzt, mint mondjuk az említett megaprodukcióra, mert az sokkal kevesebb pénzkidobás a cserébe nyújtott érték érték szempontjából.
Arról nem is beszélve, hogy az ilyen mozik teljesen degradálják a szórakoztató filmeket, egy-egy értelmetlen művészfilm meg nem sok vizet zavar.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #5916 Dátum: 2011. július 06. - 14:00:51 »
Nem tettem egyenlőségjelet, csak használtam egy szót, ami körülírja a dolgot, persze igazad van, abban, amit írtál. (Egyébként attól, hogy a Ponyvaregény neked vagy sok más embernek tetszett, rengetegen tarthatják szemétnek, hiszen ez szubjektív megítélésű dolog. És mielőtt még rám támadnátok, nekem is tetszett, csak ugye filmművészet...)

A pénzkidobás megint csak szubjektív, ha a film költségvetésének eloszlását, gazdasági szerepét vesszük figyelembe. Meg ugye attól, hogy a mozikban megbukik valami még rengeteget hozzátehet a filmkészítéshez, például új technikák kipróbálása, fejlesztése, vagy a színészek fejlődése, szerintem ezek sem elhanyagolható dolgok, sőt talán még fontosabbak is, mint a bevételek (persze, mint már írtam néhányszor a készítők és főleg a stúdiók számára ez kőkemény üzlet), vagy a mai művészfilmek függetlenfilmek, amik szinte teljes mértékben a meghökkentésre, elborzasztásra próbálnak játszani, mert valamilyen oknál fogva ezt egyenlőnek veszik a sikerrel...

És most akkor tegyük fel a kérdés: Melyik a rosszabb? A hollywoodoo filmek, amik nem akarnak többnek látszani, mint amik, vagy a "művészieskedő" filmek, amik ugyanúgy a sikerre próbálnak meg hajtani, akármennyire is tagadják ezt... persze tisztelet a kevés kivételnek, akik valóban arra törekednek, amire eredetileg is kellene...
« Utoljára szerkesztve: 2011. július 06. - 14:25:39 írta holloo »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5917 Dátum: 2011. július 06. - 14:45:53 »
Idézet
Egyébként attól, hogy a Ponyvaregény neked vagy sok más embernek tetszett, rengetegen tarthatják szemétnek, hiszen ez szubjektív megítélésű dolog.
A Ponyvaregényt azért írtam, mert tökéletes példa rá, hogy mennyire nem lehet azonosítani a művészfilmet a független filmmel. A tökéletes példa arra, hogy egy független film is lehet széles közönséghez szóló, pontosabban a mainstream alkotásokhoz hasonló népszerűségű.
Idézet
A pénzkidobás megint csak szubjektív, ha a film költségvetésének eloszlását, gazdasági szerepét vesszük figyelembe. Meg ugye attól, hogy a mozikban megbukik valami még rengeteget hozzátehet a filmkészítéshez, például új technikák kipróbálása, fejlesztése, vagy a színészek fejlődése, szerintem ezek sem elhanyagolható dolgok, sőt talán még fontosabbak is, mint a bevételek (persze, mint már írtam néhányszor a készítők és főleg a stúdiók számára ez kőkemény üzlet), vagy a mai művészfilmek függetlenfilmek, amik szinte teljes mértékben a meghökkentésre, elborzasztásra próbálnak játszani, mert valamilyen oknál fogva ezt egyenlőnek veszik a sikerrel...
Ha nem teszel egyenlőségjelet, akkor miért kezeled még mindig a független filmet a művészfilmek szintjén? Mert abban igazat adok, hogy a mostani művészfilmek egy jó része (amennyire meg tudom ítélni, mert pont ezen előítélet miatt sem erőltetem őket) a meghökkentésre megy rá, a független filmek nagy átlagban viszont egyáltalán nem.
és persze igazad van, egy nézhetetlen popcornfilmnek is lehetnek pozitív következményei, de a jobb művészfilmek is sokszor voltak már nagy hatással A listás rendezőkre, színészekre. Technikai oldalról ez persze nem különösebben igaz.
Idézet
És most akkor tegyük fel a kérdés: Melyik a rosszabb? A hollywoodoo filmek, amik nem akarnak többnek látszani, mint amik, vagy a "művészieskedő" filmek, amik ugyanúgy a sikerre próbálnak meg hajtani, akármennyire is tagadják ezt...
A kérdés szerintem nem jó. Mert pont, hogy a hollywoodoo filmek reklámkampányának egyik célja szokott lenni, hogy a filmet sokszor többnek láttassák, mint ami. HOgy a példámnál maradjak: Ha a Clash of the Titansból nem vágnak össze olyan fasza előzeteseket, hanem kerek perec olyan inkoherens, buta dolgokkal reklámozzák, amilyen végülis a film lett, a közönség fele a közelébe se ment volna. Én is megnéztem, de minek...Nyilván nem a negyedik Keresztapát vártam el tőle, de azért ettől értelmesebbre számítottam, hisz azért egy jobb filmet sugalltak.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5918 Dátum: 2011. július 06. - 14:50:46 »
Twilcsi
:lol: Ez jó. ;D
Egyébkét én egy részt sem láttam a twilightból, de hála egy hölgy ismimnek, tudok annyit róla, hogy akár el is hitethetném magamról, hogy láttam. ;D Amúgy én már a trailerekből levágtam, hogy ez egy nőknek szánt alkotás (amivel egyébként semmi baj nincs), úgyhogy engem hidegen hagyott. Illetve inkább zavart, hogy a trailer minden második jelenetében félpucér, kigyúrt testű hejjespasikat mutogattak. :hehe: De majd egyszer azért lehet hogy rászánom magam a filmre... :hehe: (Utána meg sűrgősen meg kell nézni egy Béjwaccsot vagy nemtom... :lol: )

Amúgy a  TF3-tól én nem várok semmit a második rész után, állítólag nem is lett sokkal jobb annál. És egyetértek pepoval abban, hogy nekem sem tetszenek az olyan filmek amik csak a látványra mennek rá, a történet meg nulla. A TF2 és a Titánok harca is sz@r volt, hiába a nagy látvány... Az a vicces, hogy az ilyen filmekből tényleg jó anyagot lehetne kihozni, ha a történetre is odafigyelnének. Ha az effektekre van egy rakás zsé, akkor nem hiszem hogy olyan nehéz lett volna jobb történetet rakni alájuk...

A művészfilmekkel szemben meg bennem elég nagy előítéletek vannak, úgyhogy azokról nem szállok be a vitába...
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5919 Dátum: 2011. július 06. - 15:14:26 »
A TF 3-ból kivették azt, amiért nézhető volt egyáltalán az első kettő, úgyhogy számomra felejtős. :)