Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1360984 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

balogh44

• Thanos
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #6040 Dátum: 2011. augusztus 22. - 12:54:03 »
Menéztem az Excalibur-t, méghozzá eredeti, régi szinkronnal! Na az a film kiálta az idők próbáját, nincs benne semmi spec. effekt, mégis hozza a varázslatot, és érzem hogy ez biza a sötét középkor! Emlékszem, kiskoromban mennyire untam, most viszont lekötött minden kockája!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6041 Dátum: 2011. augusztus 22. - 14:09:49 »
A nosztalgia-faktor szerintem akkor játszik, ha a főszereplőt szereted. Mondjuk egy Tango&Cash, vagy ilyesmi. Általában akkor, ha a film a karakterek miatt jó.
Annyira azért ne becsüld le a CGI-t, mert például tisztességes X-Men, vagy Pókember-film sosem lett volna nélküle.
A Vaklárma nem volt rossz, de kedvencem sose lett. Különben általánosan igaz, hogy az amerikai (klasszikus értelemben vett) vígjátékok nem igazán viccesek.

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #6042 Dátum: 2011. augusztus 22. - 15:14:17 »
Engem az zavar, ha a CGI-n kívül semmi se tart össze egy filmet, mert egyre gyakrabban látni, hogy csak egy klisé halom az egész. És több olyan film is készül, aminek az alapanyaga kiváló, de maga az adaptáció egy nagy nulla. És csak az elmúlt három év CGI függő filmjeivel tele tudnék írni egy oldalt minimum, amik inkább a látvánnyal foglalkoztak, nem pedig a jelenetek és történet viszonylagos élveszhetőségével az átlagnál jobbra vágyók számára. Az újdonság varázsa meg már legalább 8 éve elszállt teljesen ezen a téren. A 3D mánia se tesz ehhez hozzá, mivel már arra van az egész kihegyezve az ilyen filmeknél, ami elég baj. Félő, ha a jelenlegi teljes filmeseszköztár elérhető lesz a sorozatok számára is kedvező áron, ott is el fog szállni az egész. Legalább vannak rendezők, akik törekednek a minőségi szórakoztatásra, de ők is egyre kevesebben.

Ju

• Pókfej
« Válasz #6043 Dátum: 2011. augusztus 22. - 15:17:56 »
Srácok, nézzétek meg a Fright Night-ot(magyarul Frászkarika...)! 8) :D Baromi jó régi stílusú horrorfilm, emellett végig leköti a figyelmed, nincsenek benne a tipikus horrorfilmes hülyeségek (illetve ahol benne vannak, ott paródia lesz belőlük). Nagyon szuper, ahol a feszültséget kezelik, pont jó helyen vannak a poénok és ezekkel együtt teljesen komolyan tudod venni. Színészileg megintcsak szuper: Colin Farrell most először tetszett egy filmben, teljesen elhittem neki, hogy egy vámpír, aki ellen semmit nem tudnék tenni; David Tennantnél pedig csak Johnny Depp jobb színész, és ez itt is látszik. :) Pár jelenetnél volt egyébként egy kis Végső állomás-hangulatom, csak ez sokkal jobb volt. :D Szóval nézzétek meg, évek óta nem láttam ennyire jó horrorfilmet. :o

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6044 Dátum: 2011. augusztus 22. - 16:23:25 »
Nahát, láttál egy vámpíros filmet moziban? Jééé, nem is tudtam... ;D :hehe:
Na de viccen kívül: Colin Farrell a Daredevil óta a kedvenc színészeim között van, és bár én nem vagyok szerelmes David Tennantbe ( :hehe:), de elismerem, hogy jó színész, úgyhogy elképzelhető hogy valamikor majd én is teszek egy próbát a filmmel. :D (Azért ugye vannak dögös nők is a filmben? ;D Bár egy vámpírsztoriból nem maradhatnak ki. :D)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6045 Dátum: 2011. augusztus 22. - 16:27:08 »
Gondolom őket hóditja meg, majd nyírja ki a vámpír. ;)
Egyébként én is kivánci vagyok erre a filmre, csak kétlem, hogy van olyan ismerősöm, akit rá tudnék venni, hogy nézze meg velem.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6046 Dátum: 2011. augusztus 22. - 16:37:12 »
Én mondjuk az utóbbi években nagyon ritkán járok moziba, de ha nem volt kit elhívni magammal, akkor egyszerűen beültem egyedül a filmre, igazából úgy se rossz. :D Mondjuk rólam tudni kell, hogy ha egy film nagyon érdekel és nagyon leköt, akkor nem szeretek a film alatt másokkal dumálni, szeretek teljesen csak a filmre koncentrálni, minél jobban beleélni magam. De tény, hogy a társas mozinézésnek megvan az az előnye, hogy a film után közvetlenül van kivel kidumálni az élményt. (Bár volt már rossz tapasztalatom társas mozizás terén is.)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6047 Dátum: 2011. augusztus 22. - 18:17:18 »
Engem az zavar, ha a CGI-n kívül semmi se tart össze egy filmet
Ebben igazad van, de ha nem létezne CGI, akkor is ugyanezek a filmek lennének, csak bénább kinézettel. Annyi kiváló film régen se született (minden évben). Én elkülönítem a kettőt. Vannak jó filmek és vannak látványos filmek. Az egyik elgondolkodtat, a másik az érzékeimre hat. Mindkettőben meg tudom találni a nekem tetszőt.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6048 Dátum: 2011. augusztus 22. - 18:44:06 »
Idézet
Én elkülönítem a kettőt. Vannak jó filmek és vannak látványos filmek.
Na látod, itt van a kutya elásva. Külön kezeled őket, holott semmi sem zárja ki, hogy egy látványfilm elgondolkodtató, urambocsá "jó" is legyen. Az esetek nagyon-nagy többségében sajnos ez mégsem valósul meg. Ez annak köszönhető, hogy a CGI fejlődésével létrejöttek azok a filmek, (és a mai popcorn filmek jelentős része már ilyen), amikben semmi más értékelhető nincs, csak a látvány. Alibiből hozzákanyarítanak valami mondvacsinált vérgagyi sztorit, meg tesznek bele szereplőket, akik anniyra pocsékul írtak, jellegtelenek, hogy még a nevüket sem jegyzi meg az ember. Persze valójában az egész nem más, mint egy bő lére eresztett technikai demonstráció.

Ezzel szemben régen, amikor a látvány terén sokkal korlátozottabbak voltak a lehetőségek, kénytelenek voltak tartalommal megtölteni a játékidőt. Minimálisan értelmes forgatókönyvvel, szerethető karakterekkel, vagy bármivel. Persze így is sok kaki film jött létre, de manapság már ez a kényszer sincs meg...csak legyen nagy büdzsé, nyomjuk tele látvánnyal, a többi lényegtelen. Kb ez a stúdiók filozófiája. És addig ez is marad, amíg az ilyen filmeket kajálja a nép.

Idézet
Ebben igazad van, de ha nem létezne CGI, akkor is ugyanezek a filmek lennének, csak bénább kinézettel.
Óriási tévedés.

A Frászkarika amúgy természetesen egy remake, amit kötve hiszem, hogy tudott überelni a mostani verzió. Persze jó lenne kellemesen meglepődni...
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #6049 Dátum: 2011. augusztus 22. - 19:57:05 »
Engem az zavar, ha a CGI-n kívül semmi se tart össze egy filmet
Ebben igazad van, de ha nem létezne CGI, akkor is ugyanezek a filmek lennének, csak bénább kinézettel. Annyi kiváló film régen se született (minden évben). Én elkülönítem a kettőt. Vannak jó filmek és vannak látványos filmek. Az egyik elgondolkodtat, a másik az érzékeimre hat. Mindkettőben meg tudom találni a nekem tetszőt.

Számomra a Mátrix trilógia a legjobb példa, hogy egy látványfilmnek lehetne mondanivalója, csak egyáltalán nem kaptuk meg ezt a két folytatásból csak a csúcstechnikai megvalósítást. Sokan is csalódtak benne, mert a mondanivalója tényleg kukába való. Hiába a következő években csak romlott az ilyen filmek kivitelezése. Ezerszer újra hasznosított zacc történeteket kaptunk évről évre.

Igaz, hogy a '90-es években is volt sok rossz film, de azok nem csapták be úgy az embert, mint a maiak. Pár éve az előzetesből is le lehet szűrni a többségnél mire számítsunk, de volt egy beetetős időszak, hogy azt hitted hű de jó lesz, közben csalódás volt az egész.

Pepo05-el értek egyet, de még hozzátenném a gyengébb filmek is a '80-as, '90-es években az adott technikával is jobban működtek, mint a maiak.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6050 Dátum: 2011. augusztus 22. - 19:58:30 »
Gondoltam, hogy ezt tévedésnek minősíted, mert van benne némi igazság, de nem teljes. Csak magamat ismétlem: régen sem született minden hónapban egy remekmű. Értem én, hogy szeretnéd, ha egy látványos film jó lenne, de ez nem a látvány hibája, hanem a jelenlegi ötlettelenségé. Már vagy 1 évtizede csak adaptációk, remake-ek születnek, mert nincsenek ötletek. Ha nem lenne CGI, nem lennének okosabbak az írók.  ;) Több pocsék film készülne, mert SEMMI jó nem lenne a legtöbb-ben. Ma is születik minden téren jó, lásd a legutóbbi DiCaprio-filmet, például. Az én tinikoromban ugyanígy alig volt értékelhető amerikai film. Maradt 1-2 maradandó, de annyi van ma is (vagy kevesebb, mindegy, a lényeg, hogy ennek a CGI-hez nem sok köze van). Ma felfedezték, hogy az is eladja a filmet, így készülnek olyanok is, amire régebben a producerek nem adtak volna pénzt, ennyi. De ettől nem készül kevesebb jó film, vagy pontosan nem ettől nem készül. Szerintem.  ;)

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #6051 Dátum: 2011. augusztus 22. - 20:16:31 »
Beálltak egy optimális szintre, ami a moziba járó igényeinek megfelel (pl.: Avatar). Az a gond, ma is inkább karakterekre volna szükség a filmben, mert régen azok működtek (ha nem is voltak nagy mélységeik), akik élvezhetővé tették a produkciót, de ma minden olyan megszerkesztetté vált. Nincs a szereplőkben semmi, ami érdekelne, mert ezerszer láttad. Tavalyi legnagyobb baklövés Az utolsó léghajlító volt, amit Shyamalan rendesen taccsra vágott, mert a főszálat átemelte, de a szereplők jellemei csak egy papírmasé figurák maradtak. Hiába voltak tehetséges fiatalok a színészek, ha esélyt se kaptak a kibontakozásra. És sok mindent lecsupaszítanak, nem marad más csak egyhangú blődség. Az amerikaiak mindent adaptálnak már, az a másik része a dolognak (igaz régen se volt másképpen, csak nem verte ki minden filmnél a szemedet).

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6052 Dátum: 2011. augusztus 22. - 22:17:27 »
Szerintem a Mátrix első része a legjobb példa arra, hogy egy film egyszerre lehet látványos és elgondolkodtató. Az a film tényleg nagyon össze lett rakva, marha látványosak az akciójelenetek benne (a küzdőjeleneteket pl imádom, nagyon hangulatosak, még azzal együtt is hogy szegény Kenyu Rívszen látszik, hogy nem harcművész), jók a karakterek, a szövegek, és ugyanakkor egy akkoriban újszerű alapötletet dobott be a film, ami elgondolkodtató. Plusz jók a filozófálgatós részek is. Gyakorlatilag egy csomó jelenet megmaradt bennem a filmből.
Ezzel szemben a 2. és 3. rész kukába való szemét lett, amin látszik, hogy nem tudtak újat kitalálni, csak a nagy zsozsó miatt készítették és a látvánnyal próbálták eladni.

Egyébként én is úgy gondolom, hogy a CGI önmagában igenis jó, és kell is. CGI nélkül a mai napig nem kaptunk volna pl. normális Pókember filmeket. Csak valóban az a baj, hogy átestek a ló túloldalára, és sokszor 0 tartalommal bíró filmeket adnak el a CGI-vel. Pl. Titánok Harca, vagy Transformers, vagy Terminator 4. Pedig a Titánok Harcánál a remake jó ötlet lett volna, mert igenis egy ilyen jó látványvilággal bombajó filmet lehetett volna csinálni, ha normális forgatókönyvet tettek volna alá.   

Ju

• Pókfej
« Válasz #6053 Dátum: 2011. augusztus 22. - 22:42:59 »
A Frászkarika amúgy természetesen egy remake
Miért nem lepődöm meg... :) Nem láttam az eredetit, szóval nem is akarom hasonlítgatni, annyi biztos, hogy rettentően jól van összerakva és az én várakozásaimat is messze felülmúlta. :)

és bár én nem vagyok szerelmes David Tennantbe ( :hehe:), de elismerem, hogy jó színész
Mert én igen? :D Drága Tom, ne emelkedjünk már fel arra az óvodás szintre, hogy kibe vagyok szerelmes és kibe nem. ;) David brilliáns színész és olyan kifejező tekintete van, hogy elképesztő dolog nézni, ahogy alakít. Hihetetlenül tisztelem azért, amire képes.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6054 Dátum: 2011. augusztus 22. - 23:09:58 »
Mert én igen? :D
Csak annyira, mint amennyire én Angelina Jolie-ba. ;D Amúgyis tudjuk, hogy a nők nagy része szerelmes Johnny Depp-be vagy Brad Pittbe. :hehe:
De viccen kívül, nem kell ezt annyira komolyan venni tőlem, csak poén volt.:) Bocs, ha nem volt jó poén.:)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6055 Dátum: 2011. augusztus 22. - 23:21:44 »
Idézet
de azok nem csapták be úgy az embert, mint a maiak. Pár éve az előzetesből is le lehet szűrni a többségnél mire számítsunk
Ez azért nem igaz. Az előzetesek régen is nagyon félrevezetőek tudtak lenni. Ez nem a kor sajátja. Inkább az van, hogy az internet korában, amikor egy film készültéről már az első képkocka leforgása előtt értesülünk, amikor láthatunk forgatási fotókat, videókat, híreket, posztereket, képeket a filmből, előzetesek tömegét stb-t, mindenki fejében kialakul egy erős kép, mit szeretne, vagy mire számít, és ha nem azt kapja, rosszabbat, esetleg mást, akkor nyilván csalódik. Ma a várakozás jóval felfokozottabb, mint anno, amikor max láttál egy előzetest, oszt csókolom...törvényszerűen ha ma csalódsz, nagyobb a csalódás is.
Idézet
Értem én, hogy szeretnéd, ha egy látványos film jó lenne, de ez nem a látvány hibája, hanem a jelenlegi ötlettelenségé. Már vagy 1 évtizede csak adaptációk, remake-ek születnek, mert nincsenek ötletek. Ha nem lenne CGI, nem lennének okosabbak az írók.  ;) Több pocsék film készülne, mert SEMMI jó nem lenne a legtöbb-ben.
Tomi, itt vagy óriási tévedésben. Új ötletek mindig vannak, ahogy tehetséges alkotók is, de a stúdiók ezekre addig nem adnak pénzt, amíg egy 150 millióba kerülő, jól bejáratott nevű folytatás regény/videojáték/stb. adaptáció, ami látvánnyal telepumpált, de amúgy szart sem ér, sokszorosát visszatermeli a bevételi költségeinek. A moziipar érthető, látható okokból hanyatlik, a stúdiók nem kockáztatnak, a biztosabbra mennek, a minőség nem érdekli őket. Sajnos a mozitörténelem számtalan példát szolgáltatott arra, hogy a kor közönsége (de akár még kritikája is) sokszor nem értő, egy bonyolultabb, nehezebben emészthetőbb, nem limonádé jellegű film megbukik anyagilag, mert nem értik, nem értékelik.   És ha ez még ismeretlen cím, ismeretlen alkotóval az már egyenesen a  "csak legvégső esetben" kategória a stúdiók számára. Nem akarok itt közgazdasági igazságokat puffogtatni (nem is tudom, hogy ez mennyire igaz-e vagy sem), de a kínálatot a kereslet teremti meg és nem fordítva.

Nyilván régen is jellemző volt ez valamilyen mértékben (főleg még a régi stúdiórendszerben), hány ma már klasszikusnak számító, és 20-30 éves filmről olvasni a sztorikat, hogy meddig kopogtattak a stúdiók ajtaján, míg végül valaki adott pénzt a projectre stb., de én úgy vélem, ez ma fokozottan igaz. A jelen egy olyan kategóriát teremtett a látványfilm képében (sajnos),, ami az első ilyen filmek készültekor egy óriási fegyver volt a stúdiók kezében a biztos pénzcsinálásra, és a bevételi adatok alapján a stúdiók rájöttek, hogy nem kell idő minőség, elég csak a látvány. Ez olyan, hogy ha van egy menő Ferrarid, nem vagy rákényszerülve sokszor, hogy mindig igényes, ápolt, művelt, intelligens legyél, nagyon sok nőnél elég ha begurulsz mellé, és máris viheted. (Még mielőtt kapnék a pofámra, ez fordítva is igaz)  Én sem magát a CGI-t okolom mindezért, csak azt mondom, hogy CGI nélkül a stúdiók jobban rá lennének kényszerülve, hogy mint film, minőségit alkossanak.

A fenti jelenségre kiváló példa az Inception. Sosem tagadta senki, hogy ha Nolan előtte nem robbant bankot A sötét lovaggal, nem kapott volna pénzt a projectre. Saját ötlet (már amennyire, de ebbe most ne menjünk bele), előzmény nélkül, és nem is az a könnyen emészthető fajta -ergo nagyon ingoványos talaj a stúdió számára még úgy is, hogy látványt is tartalmaz bőven. Annyira tartottak még a nagy nevek ellenére is a bukástól, hogy olyan szerződést kötöttek a sztárokkal (Nolan, DiCaprio és a többiek), hogy nem kapnak fix gázsit, hanem a bevételből részesülnek. Így ha bukik a film, akkor ők is buknak, a stúdiónak kisebb lesz a vesztesége. Viszont a film óriási siker lett, ezért kaszált DiCaprio tavaly vagy 80 millió dollárt, úgyhogy szerencsére nem igazolódott a félelmük. De sajnos az Inception sikere inkább a kivétel, mintsem az általános.
Hidd el, ha az Inception valami folytatás, remake, adaptáció lett volna, egy sokkal könnyebben feldolgozható sztorival, a stúdiók is könnyebben adtak volna rá nagy pénzeket. Szóval van ötlet mindig, csak pénz nincs rá, mert túl kockázatos a stúdiók számára.

Idézet
Egyébként én is úgy gondolom, hogy a CGI önmagában igenis jó, és kell is. CGI nélkül a mai napig nem kaptunk volna pl. normális Pókember filmeket. Csak valóban az a baj, hogy átestek a ló túloldalára, és sokszor 0 tartalommal bíró filmeket adnak el a CGI-vel. Pl. Titánok Harca, vagy Transformers, vagy Terminator 4.
Pontosan. A CGI önmagában nem rossz, vagy jó. Én sem ezt mondtam soha. Csak a mai trendeket figyelembe véve, inkább már lemondanék róla. Vagyis inkább erősen korlátoznám. A  mozi legnagyszerűbb dolga lenne a CGI a hangosfilm után, ha tényleg csak akkor használnák, amikor kell, és a CGI csak egy eszköz lenne, nem a cél maga. Mert lassan ott tartunk, hogy nem azért használnak CGI-t, hogy jó filmet csináljanak, hanem azért csinálnak "filmet", hogy egy látványos CGI bemutatót csinálhassanak.
« Utoljára szerkesztve: 2011. augusztus 22. - 23:31:05 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6056 Dátum: 2011. augusztus 23. - 14:48:32 »
Elfogadom amit írsz, kivéve az ötleteket. Ha valakinek van egy jó ötlete, két dolog történhet vele. 1: jobb híján megveszi egy kisebb stúdió, és lesz belőle film (nem blockbuster) 2: megveszi egy nagyobb gyár és kipofozza, tesz bele rengeteg olyat, amitől mégis BB lesz belőle (CGI csaták, Brad Pitt, stb). Szerintem kész tény, hogy nincsenek ötletek. Az utolsó igazán jól kitalált film, amit láttam (bár nem sokat járok moziba, igaz) a Fűrész 1 volt. Jó ötlet volt, meg is csinálták. Hollywoodban lámpással keresik a jó ötleteket, amikből filmeket lehetne készíteni. De mivel nemigen vannak, így biztosra mennek és helyettesítik őket a látvánnyal.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6057 Dátum: 2011. augusztus 23. - 19:23:53 »
Akkor számszerűen:
1. Az fel sem merül, hogy valakinek olyan ötletei vannak,a mik eleve nagy költségvetést kívánnak meg? Mert te úgy beszélsz, mintha egy terv, egy elképzelés csak valami minimalista dolog lehetne, mintha nagyban nem lehetne új ötleteket behozni.

A filmipar híreit nap rendszerességgel követők számára egyértelmű, hogy rengeteg olyan terv van, ami grandiózus, nagyszabású, és új, tele ötletekkel (amik vagy jók, vagy rosszak, ez most nem a vita tárgya), és amit le is tesznek a stúdiók asztalára, és amit rendszeresen vissza is dobnak, mert túl ismeretlen, túl kockázatos, túl elvont, túl bonyolult, túl hosszú, nincs benne romantikus szál, tragikus a vége, meg ez-az. Pont erről van szó, hogy ha valahol, hát a nagy költségvetésű filmeknél aztán lehet álmodni nagyokat, grandiózus dolgokat kitalálni, ezekről a tervekről viszont mindig csak addig olvasunk, hogy kopogtatnak velük a stúdiók ajtaján, majd rendszeresen kosarat kapnak. Aztán gyorsan el is felejtjük, csak a keserű pirula marad meg.
2. Megveszi egy nagyobb stúdió, és kiheréli. Lenyesegeti ami szerinte már túl sok a nézőnek, nehezebben dekódolható stb. Mert sajnos ilyen is van bőven.

Most őszintén, szerinted egy Akirából milyen film készülne Hollywood-ban? Vagy az Old boy remake, milyen lesz már? Mérget vehetsz rá, hogy mindkettőből egy könnyebben fogyasztható, családbarát, minimálisan korhatáros matinét fognak csinálni. Ugyan ezek feldolgozások, de a trend nagyon jól látható bennük. Ha valaki jönne egy új ötlettel, valami hasonló kaliberűvel mint a fentiek, hasonló sors várna rá gyaníthatóan.

Természetesen olyan eset is van, amiről te beszélsz, de sajnos olyan is van bőven, amiről én.
« Utoljára szerkesztve: 2011. augusztus 23. - 19:26:52 írta pepo05 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6058 Dátum: 2011. augusztus 23. - 20:16:51 »
A kettessel totál egyetértek. Az egyeshez: persze, hogy sok olyan van, hisz az hoz nagy zsét. De biztosan nem csak olyan van. Egy forgatókönyvet pedig majdnem minden esetben átíratnak vagy háromszor is, vagyis lehet valakinek jó ötlete, de akkor is átalakíthatják.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6059 Dátum: 2011. augusztus 23. - 20:31:27 »
Ez persze sajnos így van. Viszont miről is vitáztunk? Arról, hogy nincs ötlet. Ha valakinek volt jó ötlete, csak később átírták, leamortizálták az még nem azt jelenti, hogy nincs ötlet, hanem pont azt hogy van. :) (csak elkúrják)