Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363060 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #6080 Dátum: 2011. szeptember 01. - 16:58:21 »
Fel sem merült benne. ;)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6081 Dátum: 2011. szeptember 03. - 15:23:18 »
De az Üres várossal meg azt is bebizonyította, hogy olyan filmet is képes csinálni, aminek közé sincs a vígjátékhoz. Ráadásul egy csomót játszik benne a Shadow of the colossus-al
:o Egy film, amiben Adam Sandler és SOTC van egyszerre? :surp: Hogyhogy én nem hallottam erről eddig? ;D

Amúgy kiváncsi vagyok, lesz-e SOTC film.
Illetve a GoW filmről hallott valaki valamit? Készül már?
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6082 Dátum: 2011. szeptember 03. - 16:11:31 »
Nem tartozik a közismert filmjei közé, mivel műfajilag egyáltalán nem illik a munkásságába.
Lényegében dráma, ami egy olyan srácról szól, aki miután a családja meghalt a 911-es katasztrófában teljesen begubózva, a valóságtól elzárkóza él. Érdekes, hogy ebbe a koncepcióba mennyire illik a SOTC, mivel az is egy abszolút magányos harcról szól (ráadásul a filmben többször el is hangzik a játék címe).
Valaki tuti ismerte az alkotók közül.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6083 Dátum: 2011. szeptember 03. - 16:17:51 »
Ja, utánaolvastam én is a filmnek, érdekesen hangzik, tuti meg fogom nézni. :D Teljesen jó a párhuzam a SOTC-al, már a film címe is passzol hozzá.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6084 Dátum: 2011. szeptember 08. - 23:20:47 »
Hali! Nem tudom eldönteni, hogy az Alien 1-ben az idegen űrhajón ahol megtalálják a tojásokat, vannak olyan részei is a hajónak, amiket az alienek csináltak abból a gyantából amit kiválasztanak? Mert magának azűrhajónak is elég organikus a stílusa. Giger tervezte ugye.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6085 Dátum: 2011. szeptember 09. - 08:21:00 »
Szerintem ha olyan baromi sok tojás volt az űrhajón, akkor tuti, hogy már az Alienek is alakítottak rajta.
Igen, giger tervezte, de eredetileg nem az Alienhez.
Az Alien mint lény, és az űrhajó szintén, része volt az Necronomicon című albumának (ami egy igen erőteljes szexuális felhanggal megáldott ember gép szimbiózist bemutató képgyüjtemény volt), aminek a jogait megvették a filmhez, és azóta is igyekeznek mindent elkövetni azért, hogy úgy állítsák be a dolgot, mintha a lény a Fox agyszüleménye lenne, amivel folyamatosan perlekednek is Gigerrel.

« Utoljára szerkesztve: 2011. szeptember 09. - 11:44:00 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6086 Dátum: 2011. szeptember 09. - 11:28:59 »
Ezek a filmhez készült tervek? Az utolsó biztos. Vagy pedig egy az egyben lenyúlták.
Vannak részek a hajón amik organikusabbak a többinél és csillognak.
És a hajó rakománya volt az a sok tojás? Mert van felettük valami fény védőréteg.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6087 Dátum: 2011. szeptember 09. - 11:43:14 »
Igen, az uccsó már a filmhez készült, de az első 3 nem.
A hajóról semmit se tudni, hogy szándékosan vitték-e a tojásokat, vagy ők is csak rácsesztek. Mióta összemosták a dolgot a Predatorral azóta nagyon hanyagolják a 3. fajt.
Talán majd Scott új filmje után okosabbak leszünk.
« Utoljára szerkesztve: 2011. szeptember 09. - 11:48:42 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6088 Dátum: 2011. szeptember 09. - 12:04:53 »
Új film?

Todd

• Pókfej
« Válasz #6089 Dátum: 2011. szeptember 09. - 12:20:09 »
Igen, ridley scott akar új Alien filmet csinálni, ami a mai trendekhez igazodva előzmény film lenne.
bevallom őszintén nem sok jót várok tőle, és félek, hogy inkább fog dekonstruktívan hatni az Alien mítoszra, semmint pozitívan.
De mivel már így is egy igen tetemes mennyiségű sz*rkupacot pakoltak rá (a Giger féle művészi szemlélettől meg már fényévekre vannak), így sokat nem tud már ártani neki.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6090 Dátum: 2011. szeptember 09. - 14:12:09 »
Nemcsak akar, már régóta forgatják is. Charlize Theron, meg Michael Fassbender is játszik benne. A nyilatkozatok alapján nem teljesen előzményfilm lesz, de korábban fog játszódni, mint az Alien. Mindenesetre eddig azt lehet leszűrni, hogy az űrutas központi szerepben lesz, viszont kikacsintást is kapunk az alien univerzumra is.

A dsízletek alapján teljesen olyan hangulata lesz, mint az Alien-nek, és Gigert felkérték, hogy dolgozza át az eredeti lényt.
Itt egy előzetes a comic-con-on bemutatott előzetesből készült kamerás képekből:

A címe Prometheus lesz.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6091 Dátum: 2011. szeptember 09. - 15:42:47 »
Azért én bízom R. Scott-ban. De sajnos a legtöbb művészt betöri hollywood. Csak azt remélem, hogy nem túrják szét nagyon az lényt. Mert a 2. részben volt újítás a királynő: király. A harmadikban újítás, hogy a gazdatest testfelépítését követi a lény: Nagyon jó ötlet és teljesen logikus retcon, ül a helyén a dolog. De sztem itt kéne megállni, mert az AVP-ben az ahogy a predalien másképp szaporodik és belepetézik az emberbe amiből kikel egy alomra való lény az tök primitív és teljesen indokolatlan. A 4. rész undorító mutánsáról meg ne is beszéljünk. Ott csak a Ripley-alien hibrid volt királyság.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6092 Dátum: 2011. szeptember 09. - 16:05:37 »
Nem pont a Ripley-alien hibrid az undorító mutáns is egyben? Akkor most az jó, vagy sem.
Mert szerintem is az újszülött a film egyetlen értékelhető pontja.
Azt is Giger egy festményéről csórták, csak azt már tök nem hivatalos módon, volt is belőle botrány...
Ezekután csodálkozom is rajta, hogy megint rá bírták venni az öreget, hogy ismét velük dolgozzon.

Az AVP filmek a vicc kategóriába tartoznak. A Pred-alien alternatív szaporodásával gondolom csak indokolni akarták azt, hogy miért lesz 10x annyi alien, mint ember. Meg ugye ott cél volt az abszurd brutalitás, amivel direkt a reklám kedvéért még a gyerekeket, meg a terhes anyákat is halomba őlték, mert azt hitték, hogy ettől lesz menő a film, pedig egy kalap sz*r volt.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6093 Dátum: 2011. szeptember 09. - 16:34:33 »
Nem pont a Ripley-alien hibrid az undorító mutáns is egyben? Akkor most az jó, vagy sem.
Mert szerintem is az újszülött a film egyetlen értékelhető pontja.
Bocs félreérthető voltam.
Királyság:

bénaság:
http://images.wikia.com/alienfilmspedia/images/d/d6/Alien4-20.jpg

Todd

• Pókfej
« Válasz #6094 Dátum: 2011. szeptember 09. - 16:38:23 »
Pedig nekem bejött az a lény, fenomenálisan gusztustalan volt.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6095 Dátum: 2011. szeptember 09. - 16:46:31 »
fenomenálisan gusztustalan volt.
De ennyi is.

Amúgy lehet, hogy ez a gyanta burkolat, csak a második rész találmánya.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6096 Dátum: 2011. szeptember 09. - 17:12:12 »
Egy genetikai kísérletben véletlenűl létrejövő keverék torzszülött ritkán tud ettől többet felmutatni.
Ő ugyanaz, mint ripley, csak el van cseszve. Különösen tetszik az is, hogy annak ellenére, hogy csak egy koponya az arca, mégis látni a szemében érzelmeket.

Nem, nem a 2. részé. Az 1. rész végén szerepelt volna egy fészek jelenet, amiben Ripley megtalálja a falba tapasztott társait egy tojásokkal teli kamrában. Mivel ez kimaradt, így cameron kitalálhatta a királynőt.
Később pedig bekerült a rendezői változatba, de akkor már létezett az Alienekről az a nézet, hogy egyetlen here is képes nemet váltani, hogy a faj fennmaradhasson.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6097 Dátum: 2011. szeptember 09. - 17:32:29 »
Egy genetikai kísérletben véletlenűl létrejövő keverék torzszülött ritkán tud ettől többet felmutatni.
visszaszívtam, csak annyi van, hogy nem szeretem ezt a műfajt. Mint a Légy, meg a The Thing.
Később pedig bekerült a rendezői változatba, de akkor már létezett az Alienekről az a nézet, hogy egyetlen here is képes nemet váltani, hogy a faj fennmaradhasson.
Ezt nem értem. Már létezett? Pont, hogy ez a kimaradt jelenet mutatja, ezt a nézetet.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6098 Dátum: 2011. szeptember 09. - 19:48:28 »
Idézet
Azért én bízom R. Scott-ban. De sajnos a legtöbb művészt betöri hollywood.
De nem Gigert. Ő mindig is túl excentrikus és arrogáns volt ahhoz, hogy H. bérmunkása legyen.
Idézet
Azt is Giger egy festményéről csórták, csak azt már tök nem hivatalos módon, volt is belőle botrány...
Ezekután csodálkozom is rajta, hogy megint rá bírták venni az öreget, hogy ismét velük dolgozzon.
Scott maga kérte őt, hogy feleljen a dizájnért. Gondolom volt olyasmi feltétele, hogy ezek után minden, amit kreál, jog szerint az övé, nem pedig a Fox tulajdona.
Idézet
Ő ugyanaz, mint ripley, csak el van cseszve. Különösen tetszik az is, hogy annak ellenére, hogy csak egy koponya az arca, mégis látni a szemében érzelmeket.
Én pont fordítva látom a kérdést. Az AR nyilván nem hasonlítható Scott, vagy Cameron remekművéhez, de egy teljesen korrekt, undorító elemekkel tarkított akció/sci-fi volt addig a pontig, amíg meg nem jelent a Newborn. Ettől elcseszettebb istenbarmát azóta sem alkotott a filmes világ, kis túlzással.

Mindent elkúrtak a szerencsétlennel, amit csak lehetett. Először is, rohadt bénán néz ki, de ez szubjektív persze. Viszont ami nem az: Roppant buta és lassú, még véletlenül sem az a félelmetes gyilkológép, mint a dögök voltak.

Másrészt önmagában is hülyeség. A királynő, aki annak a fajnak a legfontosabb és legmagasabb rangú, legfejlettebb lénye, amely arra képes, hogy a gazdaszervezet számára jól használható genetikai elemeit beleépíti a saját genetikai kódjába, a tojásos szaporodás helyett átvált külső méhen keresztüli szaporodásra. Ez elsőnek nem is  hangzik rosszul, hisz nincs szükség többé gazdatestre, viszont az idegeneket, mint fajt, biztos kihalásra ítéli. Lassú szaporodásra, az egyed értékének jelentős felértékelődésére. Ez pedig úgy ahogy van, lazán szembehugyozza az egész alien koncepcióját. Összeegyeztethetetlen egy olyan fajjal, amelynek egyetlen célja a gyilkolás, egy olyan fajjal, amely úgy lett tervezve, vagy úgy alakult ki, hogy mindig, mindne körülmények között túléljen, és mindenhol, ahol méretben megfelelő életforma van elszaporodhasson és gyilkolhasson. Ha ilyen newborn féle módszerrel szaporodnának, akkor nekik annyi.

És még mondja a tudós a fészekben, hogy "A királynő immár tökéletes". Persze, tökéletesen hülye.

Szóval ha nem lenne olyan rohadtul rusnya kinézete, még akkor is utálnám mint a szart a hülye Newbornt. Az AVPR filmeket nem veszem be az univerzumba, de a Newborn az egész Alien mítosz szégyene, ahogy van.
« Utoljára szerkesztve: 2011. szeptember 09. - 19:50:20 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6099 Dátum: 2011. szeptember 09. - 23:24:18 »
Ettől elcseszettebb istenbarmát azóta sem alkotott a filmes világ, kis túlzással.
:lol: ámen!
Amúgy az alienkirálynő aki immár szüli az utódokat, az is csak a keresztezés miatt lett elcsesződve, hogy így kénytelen szaporodni. Az hogy a hülye tudós azt mondja, immár tökéletes, az az ő hülyesége.
Talán az volt itt a probléma alapvetően, hogy megint emelni akarták a tétet, mint mondtam:
a 2. részben volt újítás a királynő. A harmadikban újítás, hogy a gazdatest testfelépítését követi a lény
Ott kellett volna megállni, hogy ripley egyesült a lénnyel.

Idézet
Azért én bízom R. Scott-ban. De sajnos a legtöbb művészt betöri hollywood.
De nem Gigert. Ő mindig is túl excentrikus és arrogáns volt ahhoz, hogy H. bérmunkása legyen.
Ridleyre gondoltam