Egyértelmű, hogy ezt a királynő csak az elcseszett genetika miatt tette meg. Ami alapján akár az sem elképzelhetetlen, hogy itt már nem is szintisztán dög királynőként gondolkozott, mivel kétlem, hogy egy Queen anyai érzelmeket táplál a gyermekei iránt.
Szóval szerintem az emberi dns nem csak fizikailag alakította át, de "lélektanilag" is, ezért tesz olyasmit, ami alapvetően ellenkezik a normál ösztöneivel.
A Newborn torzszülöttségét meg szerintem tök fölösleges lett volna sulykolni, elég csak ránézni. Másfelöl maga a newborn is felismeri torzságát, és azért öli meg az anyját. A tudós őrültsége meg nekem mindig egyértlműnek tünt, lévén kétlem, hogy egy értelmesen gondolkozó ember gyönyörű pillangónak becézgetné a newborn-t. Szerintem pont ez az mérhetetlenül eltúlzott rajongása teszi egyértelművé azt, hogy ott pont az ellentéte történik annak, amit mond.
Régóta el akarom olvasni már a 4. rész könyv verzióját is, akkor többet tudnék a rendező eredeti szándékairól.
Nekem pont az jön be a filmben, hogy azzal, hogy emberileg beleavatkoznak a lények életébe nem tökéletesebbé teszik őket, hanem elrontják.
Te is ugyanezt mondtad, hiszen, a királynő így csak hülye lett, a hibrid pedig egy szerecsétlenség.
Ezzel sok más hasonló filmmel ellentétben, ahol azzal, hogy még magasabb szintre emelik a lényt egy folytatásban, ledegradálják a korábbi részeket (legutóbb a Predators volt ilyen, ami azt sugallta, hogy azok a Predik, akiket korábban láttunk, csupán csicskák egy felsőbbrendű törzshöz képest

). Vagyis az, hogy nem tudták tökéletessé tenni a lényt, csupán tökéletlenebbé, ez még jobban kiemeli az eredeti tökéletességét.