Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1360983 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #6100 Dátum: 2011. szeptember 10. - 01:41:06 »
Most is érdekeseket tudtam meg az Alien-ről, ami után nem gondoltam, hogy utána kellett volna nézni, de már a 3. filmet elbarmoltnak tartottam mindig is, a 4. meg hab a tortán.

Más.

Cím senkit se tévesszen meg, nincs köze Gigerhez, mielőtt valaki félre olvasná.  :)

Valamikor bemutatásra kerülő magyar sci-fi a Thelomeris készítőjének második filmje is jön talán még idén.

http://desmondwallace.freeblog.hu/archives/2011/09/09/Gingerclown_teaser/

Todd

• Pókfej
« Válasz #6101 Dátum: 2011. szeptember 10. - 11:24:33 »
Pepo, minden szavad igaz, és 100%-ig egyet is értek veled, mégis ellentétes a véleményem.
Szerintem az a fő problémád, amit Tomi is mondott, hogy egy hülye tudós hülyeségén keresztűl ítéled meg azt a lényt, és ettől érzed ellentmondásosnak.
Vagyis az, hogy ő dicshimnuszt zeng a filmvilág legelcseszettebb monsztájáról, hogy az micsoda egy gyönyörűséges teremtmény, ami új szintre emeli, még tökéletesebbé teszi a "tökéletes organizmust", miközben valójában egy életképtelen torzszülöttet szül a királynő, ez szerintem pont a jelenet abszurditása.
A newborn nemcsak mint filmes elem az Alien mítosz szégyene, de történetileg is az, ő a királynő szégyene is, és a tudomány szégyene is, hiszen tökéletes teremtményt akartak, és ez lett helyette. Nem kell hosszan kifejtened, és bizonygatnod, hogy a Newborn egy evolúciós zsákutca, és mekkora egy kudarc, mert pont ekképpen van beállítva a filmben is.  ;)
És nekem ezért tetszik, mert újszerű ez a megközelítés az Alien filmekben, és ha ott akkor egy hiper szuper Alien született volna, nem ez a szerencsétlenség, akkor sokkal kevésbé lenne egyedi.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6102 Dátum: 2011. szeptember 10. - 13:11:27 »
Értem már hogy látod. Viszont két dolgot azért hozzátennék:

Egyrészt a királynő először normálisan szaporodott, szóval a jóég tudja, mi a francért tért át a másik verzióra. Ez nem az elcseszett genetikájának eredménye, hisz akkor már a kezdetektől is így kellett volna utódokat nemzenie.

Másrészt, nekem egy percig sem tűnt úgy, hogy a film valamiféle kísérletet tett arra, hogy a Newborn elcseszett, evolúciós zsákutca voltát hangsúlyozza. Igazából sem a tudós szavait, sem a valódi mivoltát nem igyekeztek a nézőbe sulykolni.  Egyedül a hülye tudós szavai jelentettek némi kapaszkodót, hogy a készítők mégis milyen szerepben akarták feltüntetni. Ráadásul addig az a tudós nem is volt egyáltalán olyan hülye, hogy a nyilvánvaló tényeket ne lássa be, és ennyire félreértelmezze a Newbornt, valamint a Queen újfajta szaporodási módszerét.

Szóval ezek után naná, hogy az ő szavain keresztül értelmezem az egészet.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #6103 Dátum: 2011. szeptember 10. - 14:11:23 »
Egyértelmű, hogy ezt a királynő csak az elcseszett genetika miatt tette meg. Ami alapján akár az sem elképzelhetetlen, hogy itt már nem is szintisztán dög királynőként gondolkozott, mivel kétlem, hogy egy Queen anyai érzelmeket táplál a gyermekei iránt.
Szóval szerintem az emberi dns nem csak fizikailag alakította át, de "lélektanilag" is, ezért tesz olyasmit, ami alapvetően ellenkezik a normál ösztöneivel.
A Newborn torzszülöttségét meg szerintem tök fölösleges lett volna sulykolni, elég csak ránézni. Másfelöl maga a newborn is felismeri torzságát, és azért öli meg az anyját. A tudós őrültsége meg nekem mindig egyértlműnek tünt, lévén kétlem, hogy egy értelmesen gondolkozó ember gyönyörű pillangónak becézgetné a newborn-t. Szerintem pont ez az mérhetetlenül eltúlzott rajongása teszi egyértelművé azt, hogy ott pont az ellentéte történik annak, amit mond.
Régóta el akarom olvasni már a 4. rész könyv verzióját is, akkor többet tudnék a rendező eredeti szándékairól.
Nekem pont az jön be a filmben, hogy azzal, hogy emberileg beleavatkoznak a lények életébe nem tökéletesebbé teszik őket, hanem elrontják.
Te is ugyanezt mondtad, hiszen, a királynő így csak hülye lett, a hibrid pedig egy szerecsétlenség.
Ezzel sok más hasonló filmmel ellentétben, ahol azzal, hogy még magasabb szintre emelik a lényt egy folytatásban, ledegradálják a korábbi részeket (legutóbb a Predators volt ilyen, ami azt sugallta, hogy azok a Predik, akiket korábban láttunk, csupán csicskák egy felsőbbrendű törzshöz képest  :roll:). Vagyis az, hogy nem tudták tökéletessé tenni a lényt, csupán tökéletlenebbé, ez még jobban kiemeli az eredeti tökéletességét.
« Utoljára szerkesztve: 2011. szeptember 10. - 14:15:24 írta Todd »

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #6104 Dátum: 2011. szeptember 10. - 18:29:25 »
Nem pont a Ripley-alien hibrid az undorító mutáns is egyben? Akkor most az jó, vagy sem.
Mert szerintem is az újszülött a film egyetlen értékelhető pontja.

Nekem is a bébi tetszik legjobban a 4. részből. Megható volt a halála a film végén, én kicsit sajnáltam is. Annak ellenére, hogy egy kegyetlen gyilkológép, Ripley mellett mutatott emberi érzelmeket is. Ezt sikerült jól érzékeltetni. A külseje tényleg baromi ocsmányra sikerült, bár gondolom ez is volt a cél.
Tejet kérek! Csokisat!

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6105 Dátum: 2011. szeptember 11. - 14:35:13 »
Az alienkirálynő először normálisan rakta a tojásait, később tért át az elevenszülésre, nála később jött elő a keresztezés eredménye. Ami természetesen nem egy szándékos dolog, nem akartak keresztezni senkit, épp ellenkezőleg, azon voltak, hogy szétválasszák az emberi és az idegen géneket. Azért kellett később előjönnie ennek torzulásnak, hogy előtte még rakhasson tojásokat és legyen sok sima alien. Ez csak forgatókönyvi húzás.
Egyébként nekem pont az nem tetszik a 4. részben, hogy átmegy az ijesztegetős horror, gyomorforgatós horrorba.
Egy pozitívum azonban mégis volt. Az alienek itt végre elérték tökéletes formájukat, hála a technikának. Korom feketék voltak egyrészt, de nemis erre gondolok, hanem, hogy végre nem volt annyira emberszerű, ami szerintem elég zavaró volt eddig. Visszahajló lába i voltak és ezt szépen megcsinálták.
Nem tudtam sosem állatnak tekinteni, mert túl humanoid volt.

ez már jobb:

És ami zseniális, Ripley jelmeze:

Látjátok, hogy hozza az alien érzetét, a fekete hurkákkal? Főleg azzal a két nagyobbal, amilyen csőszerűség a lények vállán is van.

Más.

Cím senkit se tévesszen meg, nincs köze Gigerhez, mielőtt valaki félre olvasná.  :)

Valamikor bemutatásra kerülő magyar sci-fi a Thelomeris készítőjének második filmje is jön talán még idén.

http://desmondwallace.freeblog.hu/archives/2011/09/09/Gingerclown_teaser/

Tim Curry as Gingerclown?
 :uhoh:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6106 Dátum: 2011. szeptember 11. - 20:38:45 »
Idézet
Az alienkirálynő először normálisan rakta a tojásait, később tért át az elevenszülésre, nála később jött elő a keresztezés eredménye. Ami természetesen nem egy szándékos dolog, nem akartak keresztezni senkit, épp ellenkezőleg, azon voltak, hogy szétválasszák az emberi és az idegen géneket. Azért kellett később előjönnie ennek torzulásnak, hogy előtte még rakhasson tojásokat és legyen sok sima alien. Ez csak forgatókönyvi húzás.
Attól még nem lesz kevésbé baromság, hogy egy ilyen genetikailag szennyezett queen miért vár egy darabig az elevenszüléssel, és miért kezdi a szaporodást a hagyományos módon. Ezt a te forgatókönyvírói húzásodat inkább úgy hívják, hogy plot hole. :roll:

AMúgy meg rosszul tudod, céljuk volt, hogy genetikailag ne legyenek teljesen szétválasztva. Erre van utalás, ami elhangzik a filmben.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6107 Dátum: 2011. szeptember 12. - 11:02:31 »
AMúgy meg rosszul tudod, céljuk volt, hogy genetikailag ne legyenek teljesen szétválasztva. Erre van utalás, ami elhangzik a filmben.
Milyen utalás? És miért volt ez cél? Három részen keresztül akartak befogni egy ilyen dögöt. Most is csak ez volt a cél, de nem volt más módjuk, mint, hogy klónozzák a megmaradt dns-ből, csak az már összekeveredett Ripleyével. Még kérdezték is az operáció után, hogy a nővel mi legyen? Csak jószándékból tartották meg. A katonai parancsnok likvidálni akarta, nehogy fojtassa a "régi hobbiját":)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6108 Dátum: 2011. szeptember 12. - 20:05:00 »
Csakhogy megszakítsam a hosszú Idegen-sort: tegnap elkezdtem nézni a Requiem egy álomért című filmet. A feléig jutottam, de ma befejezem. Eddig érdekes. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6109 Dátum: 2011. szeptember 12. - 21:43:53 »
Csakhogy megszakítsam a hosszú Idegen-sort: tegnap elkezdtem nézni a Requiem egy álomért című filmet. A feléig jutottam, de ma befejezem. Eddig érdekes. :)

Hú azt mindig mondták, hogy alapfilm, de nem sikerült még megnéznem, ahog a Mementót sem. Bár a Requiem a drogos témája miatt talán nem is érdekel.

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #6110 Dátum: 2011. szeptember 12. - 21:56:49 »
A Requiem-et meg kellene néznem még egyszer, mert amikor először láttam, nem jött át teljesen a lényege ;).
A Mementót pedig kár lenne kihagynod, szerintem zseniális, simán van olyan jó, mint a Harcosok klubja, vagy a Donnie Darko ;).
“Hard work pays off, dreams come true. Bad times don’t last, but BAD GUYS do.”

Ju

• Pókfej
« Válasz #6111 Dátum: 2011. szeptember 13. - 11:41:37 »
Ezek közül én sem láttam egyiket sem... illetve, igazából rengeteg alapfilmet nem láttam. :) Viszont sok alapkönyvet olvastam. Csak hangosan gondolkodom. :D ;)
« Utoljára szerkesztve: 2011. szeptember 13. - 11:48:04 írta Ju »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6112 Dátum: 2011. szeptember 13. - 13:15:40 »
Én is azért akartam megnézni, mert hogy mekkora kultfilm, de kicsit csalódott vagyok. Egyszer meg lehetett nézni, de kevesebb több lett volna. Jó volt a téma és a levezetés, de az optikai megoldások nagyon túl lettek erőltetve, plusz az anya gyógymódja is már kezdett a nevetségesség határán túlesni.
Ma megnéztem hozzá a Gépészt. Az semmi különös, ezer ilyen filmet láttam már, egy volt a sok közül. Semmi katarzis.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #6113 Dátum: 2011. szeptember 13. - 15:52:48 »
A Gépészben nem is a történet ami igazán felkavaró, mert az ahogy mondod 12 egy tucat, volt is ilyen, lesz is ilyen. Hanem az a fizikai és szellemi átalakulás amit Bale hajlandó volt megtenni a szerepért.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6114 Dátum: 2011. szeptember 13. - 16:17:44 »
Az biztos, hogy előtte le a kalappal. De ha tudom, hogy "csak" ennyi a film, akkor elég lett volna egy trailert megnézni belőle.  ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #6115 Dátum: 2011. szeptember 13. - 16:50:49 »
ámomra a Gépész volt az egyik első ilyen témájú thriller, amit láttam így ez+Bale valóban sokkoló átalakulása elég emlékezetessé tette a számomra, de az tuti, hogy nem egy olyan örökbecsü darab.
Ha nagyon rosszmájú akarnék lenni, akár azt is mondhatnám, hogy ezért kár volt ennyit fáradoznia.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6116 Dátum: 2011. szeptember 13. - 17:25:30 »
A Requiem egy álomért-et én sem láttam, mondjuk a drogos téma miatt engem sem vonz annyira. Inkább a Mementora lennék kiváncsi, de csak mert Nolan filmje. :)
A Gépészt láttam, jó filmnek tartom,  de szerintem inkább Bale fanatikus átváltozása (és színészi játéka) miatt lett ilyen híres a film.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6117 Dátum: 2011. szeptember 13. - 18:29:51 »
A memento főleg amiatt lett emlékezetes, mert az egész film visszafelé játszódik, és ezzel állati jól el tudta kapni Nolan a főhős állandó múltban kutakodós helyzetét.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6118 Dátum: 2011. szeptember 14. - 20:09:10 »
Ezzel sikeresen lelőtted a film zseniális trükkjét. ;) tedd spoilerbe szerintem!

VTomi: Gediman utal rá, hogy szándékosan keverték össze a géneket, csak az arányokkal volt baj (a hét torzszülött). Hogy ez miért volt jó, ne tőlem kérdezd. eleve egy olyan filmnél, amelyben szerepel a newborn értelemről beszélni erősen véleményes dolog.

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #6119 Dátum: 2011. szeptember 14. - 20:47:11 »
Lehet, hogy én emlékszek rosszul, de a Memento egy szálon visszafelé játszódik, a másikon meg időrendben nem? Bár lehet, én emlékszek rosszul, már régen láttam ;).
“Hard work pays off, dreams come true. Bad times don’t last, but BAD GUYS do.”