Leginkább az a bajom, hogy a MIB II az első rész paródiájának hat. Az első rész egy nagyon jól összerakott, remek hangulatú sci-fi akciófilm volt, remek poénokkal, kreatív ötletekkel, amely a maga módján valamilyen szinten mégis komolyanvehető volt, ráadásul lezárt, kerek történettel rendelkezett. Ehhez képest a második részben teljesen átestek a ló túloldalára és a poénokra hegyezték ki a filmet, amik viszont messze nem voltak olyan viccesek, mint az első részben. Ráadásul az egész filmen érződött, hogy nem tudatosan tervezett folytatás volt, hanem az első rész váratlan világsikerének hatására vérszemet kapott a stúdió, és gyorsan csinálni kellett egy folytatást (Lásd Mátrix I. és II. párhuzamot). Az alapsztori gyenge lett, a főellenség - osztódó kukacokból álló bombanő - pedig kimondottan gáz volt. Az egész alkotásból hiányzott az a szintű kreativitás és ötletesség, ami az első részt jellemezte. Az első részt számtalanszor láttam és bármikor újra tudom nézni - a második részt jó, ha kétszer láttam.
De hogy mennyire gáz volt a 2. rész, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy megbukott, és 10 évet kellett várni mire el merték készíteni a folytatást.