Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364791 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #6760 Dátum: 2012. szeptember 23. - 19:42:38 »
Leszedtem, megnéztem. Vicces, hogy hivatalosan két nap múlva jelenik meg, de már rég van 1080p-s BRRip.
Részben jobb, részben rosszabb, mint a Degeneration.

Az egész film olyan, mintha az RE5 küldetéslemeze lenne, és néznéd, amint valaki végigjátssza. Még időzítéses minijáték is van benne. Nem is egy. Vagy kettő. Vagy három. A Capcom nagyon rá van izgulva valamiért ezekre.
Persze ezt az érzést némileg alátámasztja, hogy a film igazából az RE6 előzménye. Annyira, hogy a végefőcím szó szerint egy reklámfilm az RE6-hoz. Nem viccelek.

A sztori alapvetően papírvékony, ebben gyengébb az előző animációs filmnél. Van egy kitalált szovjet utódállam (a város és az öltözködés alapján Balkán, de igazából Ukrajna és Fehéroroszország keveréke), amiben polgárháború dúl, és felbukkannak ebben a biofegyverek.
Ahol mégis erősít, az az, hogy hiába a nyugati célközönség, japán módira nincs igazán rossz oldal vagy jó oldal. Bár az amcsi szinkron próbálja a kormányerőket a rosszaknak feltüntetni, igazából a "szabadságharcosok" azok, akik az összes igazi atrocitást elkövetik. Igazából a főgonosz ellen elég nehéz szurkolni, mert a motivációja teljesen érthető és rosszat valójában az egész filmben nem követ el, szó szerint csak próbálja megfékezni az ellenfelei által elszabadított terrorhullámot.

A vékony cselekményt viszont egy tonna akciójelenet ellensúlyozza, és amiben jobb a Degenerationnél, hogy ott a felépített összeesküvést a végén muszáj volt elszúrniuk egy kötelezően berakandó endbossszal, ám itt az összes komoly összecsapás teljesen logikusan illeszkedik a történetbe.

Az animáció pazar - pedig furamód most nem a japánok készítették, csak japán irányítás alatt amerikai színészekkel felvetették az ukránoknál, majd lerenderelték az egészet Kínában -, a jobban elkapott jeleneteknél tényleg teljesen valósághűnek tűnnek az emberek is. Sajna nem mindegyik kínai stúdió volt a magaslaton, ezért jó pár jelenetnél látszik, hogy számítógépes (a mozgás darabos és a shaderek sincsenek mindenütt rendben), ám a jobban eltaláltaknál teljesen filmszerű. A közelharci jelenetek egy kivételével remek minőségben készültek, az egy darab gyenge viszont nagyon az, a fényeket nagyon elcseszték benne.

Ami kissé fura volt, hogy a sztori a plaga parazita egyik génmanipulált változatáról szól - ebben vezeti fel az RE6-ot, ott ez lesz majd az ellenfél - és az alap zombik is paraziták... mégis a szörnyek G-vírusból származnak, az endboss pedig néhány továbbfejlesztett T-103-as, ami még a Veronika-törzs előtti T-vírus egyik mutációja.

Összességében mivel inkább csak egy elnyújtott játékvideó, azt mondom, gyengébb a Degenerationnél, ám mindenképpen szórakoztató, az RE6 előtt meg - hiába marha távoli a kapcsolat a sztoriban - érdemes megnézni.

A 16-os karika amúgy azért aranyos a lenti képen, mert a filmben jó pár fejet láthatunk kamera előtt szétrobbanni, illetve akadnak kettétépett és szétmarcangolt hullák is. (Amúgy ehhez kapcsolódóan a renderelés egyértelműen legnagyobb baja a folyadékok - köztük a vér - kezelése volt. A japánok sok mindent jól megoldottak, de itt is látható, hogy a folyadékok dinamikáját a szoftvereik - vagy a kínaiak szoftverei - egyáltalán nem tudják kezelni.)

Ja, és még valami: bár a játék szinkronszinészei csinálták az amerikai szinkront, a fordító ugyanabba az irritáló hibába esett, mint az amcsi fordítók mindegyike, mióta van ott japán import: meg van győződve róla, hogy tud saját kútfőből javítani az eredeti szövegen. Leon mondatainak 75%-ánál lesül, hogy a japán és az amcsi szöveg a leghalványabb köszönőviszonyban sincsenek egymással, és mint minden ilyen amcsi szinkron, erőltetett. De úgy, hogy egyszerűen messziről érződik róla, mennyire kínosan lazára akarták venni, és elhitték, hogy tényleg az. A Degeneration ebből a szempontból toronymagasan veri, annál sokkal gördülékenyebb és illeszkedőbb a szinkron.
Plusz Ada új hangját sose fogom megszokni. Egyszerűen le se tagadhatják, hogy egy kaukázusi nő adja az ázsiai figura hangját.
« Utoljára szerkesztve: 2012. szeptember 23. - 19:47:05 írta talgaby »

Todd

• Pókfej
« Válasz #6761 Dátum: 2012. szeptember 23. - 21:25:16 »
A Wachowski tesók újabb látomása, én is kíváncsi leszek rá, már csak Tom Hanks miatt is!
Engem ma ért a felismerés, hogy a Wachowski brothers már nem a megfelelő megszólítás nekik, és nem vagyok egy tipikusan előítéletes ember, de ez azért elég elvetemült.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6762 Dátum: 2012. szeptember 23. - 21:35:00 »
Siblings. Az fedi. Magyarban meg szerencsére amúgy is a testvér kifejezés preferált a fivérek/nővérek helyett. :)

Ju

• Pókfej
« Válasz #6763 Dátum: 2012. szeptember 23. - 21:46:08 »
Engem ma ért a felismerés, hogy a Wachowski brothers már nem a megfelelő megszólítás nekik, és nem vagyok egy tipikusan előítéletes ember, de ez azért elég elvetemült.
OMG... az utóbbi pár napban ez a harmadik olyan hír, amire percekig csak pislogni tudok...

Todd

• Pókfej
« Válasz #6764 Dátum: 2012. szeptember 23. - 22:00:38 »
Amikor bátyám mondta, hirtelen én sem tudtam, hogy ez most komoly-e.

Ju

• Pókfej
« Válasz #6765 Dátum: 2012. szeptember 23. - 22:19:20 »
Értelek. Egyetlen legalább félig frappáns válasz sem jut eszembe...

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6766 Dátum: 2012. szeptember 23. - 22:34:20 »
Amikor bátyám mondta, hirtelen én sem tudtam, hogy ez most komoly-e.
Miről van szó?

balogh44

• Thanos
« Válasz #6767 Dátum: 2012. szeptember 23. - 23:21:29 »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6768 Dátum: 2012. szeptember 24. - 09:58:23 »
Huh! És ez 2007-es hír!

De az alatta levő hír jobban érdekel:)
"Scarlett Johannson dögös gyémántrablót alakít Samuel Bayer Brilliance című filmjében. A rendező Justin Timberlake What Goes Around videóklippjének forgatása óta odavan a Johanssonért. â€žŐ az egyik legszexisebb színésznő, aki ráadásul tehetséges is. Az egyik pillanatban még önfeledten nevetgél, de amint forog a kamera, már potyognak is a könnyei, ha kell.” – nyilatkozta legutóbb az MTV News-nak. A forgatást még ezen a télen elkezdik, többet azonban nem volt hajlandó elárulni a rendező.
"

Nem valósult még meg ha jól sejtem.
« Utoljára szerkesztve: 2012. szeptember 24. - 10:03:38 írta VTomi »

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #6769 Dátum: 2012. szeptember 24. - 12:39:47 »
Nekem is ezen akadt meg a szemem.  :hehe:
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6770 Dátum: 2012. szeptember 24. - 15:41:00 »
Végülis "csak" annyi történt, hogy öcsikéből hugi lett... Majd átnevezik Watchowski family-re. ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6771 Dátum: 2012. szeptember 24. - 16:53:36 »
Azóta csak "The Wachowskis". Amúgy bátyóból nővér lett.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6772 Dátum: 2012. szeptember 24. - 16:55:01 »
Látta valaki  a The Cold Ligh of Day c. filmet? Magyarul Az igazság nyomában. Henry Cavill, Bruce Willis és Sigourney Weaver.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #6773 Dátum: 2012. szeptember 24. - 17:23:38 »
Juujjjujuj! Kinek jut ilyen eszébe? Hogy lehet csak úgy levágatni az univerzum közepét, amit még Torrente mester is csak kézmosás után fog meg???
Többet nem nézem meg a Mátrixot.  :hehe:

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #6774 Dátum: 2012. szeptember 24. - 22:43:43 »
amit még Torrente mester is csak kézmosás után fog meg???

Úgy kell megfogni, különben jönnek a mikrobiák és a bakteriálisok ;D
Tejet kérek! Csokisat!

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #6775 Dátum: 2012. szeptember 25. - 21:05:55 »
Csak semmi buzulás, buzulás az nuku!  ;D :lol:

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6776 Dátum: 2012. szeptember 25. - 23:14:29 »
Tegnap végre megnéztem a Prometheust. Nagyon jó film! Valószínűleg azért is tetszett ennyire, mert nem egy "szokásos" Alien film, hanem egy elgondolkodtató, keményvonalas sci-fi. A főszereplők tök jók voltak és újfent elcsodálkoztam, hogy Charlize Theron milyen szép nő még mindig. A látvány is odabacós volt, klassz az egész. Bár azért a film végén az első alien kikelését mutató jelenetet amolyan kötelezően letudott körnek éreztem, mintha csak a rajongók kedvéért rakták volna bele. Ha lemaradt volna az a jelenet, számomra semmit nem vont volna le a film értékéből.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6777 Dátum: 2012. szeptember 30. - 20:45:00 »
Tegnap megnéztem az Evil Dead-et, mert mindig érdekelnek a régi kultfilmek, de igazából ez kegyetlen sz*r volt. Pedig mind a mai napig halálra dícsérik, de nekem ez az egész béna trükkökkel trancsírozunk dolog nem jött be.
Viszont pótoltam a Videodrome-ot is, az mind a mai napig nagyon aktuálisnak tünt, azt ajánlom mindenkinek, aki csípi az elvont, sokszor szintén igen gusztustalan, de elgondolkoztató komoly filmeket.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6778 Dátum: 2012. szeptember 30. - 21:03:12 »
Egyetértek, én is pár éve láttam először, halálra untam magam rajta. Ahogy a Hellraiseren is.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6779 Dátum: 2012. szeptember 30. - 21:34:04 »
Ha már horrorok: én a The Descent - A barlang 1. és 2. részét néztem meg, egymás után leadta a minap a tv. Végülis nem volt rossz, simán nézhető kategória, de a szörnyek azért nem voltak nagy számok benne. Ráadásul volt egy logikai baki is velük, ugyanis a film szerint vakok, ami eddig rendben is van, csakhogy az ilyen élőlényeknek minden más érzékszervük rendkívül éles szokott lenni. Ehhez képest a filmben csak a hangokra mozdultak rá, és ha a csajok csöndben maradtak (vagy halkan susmorogtak) akkor a lények simán elmentek mellettük vagy átmásztak rajtuk, ami azért elég gáz.

Tegnap este megnéztem a Vérszomj c. filmet is, ami meg vérfarkasos téma, két tinicsajjal a főszerepben. :D Igazából ahhoz képest, hogy egy béna tinihorrorra számítottam, a film kifejezetten szórakoztató és élvezhető volt, azon vettem észre magam, hogy teljesen lekötött. :D Volt benne vér is dögivel a vége felé, de a két főszereplő csaj színészi játéka is tetszett. :)