Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1360962 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #7040 Dátum: 2012. november 18. - 19:20:45 »
Pedig hidd el nekem, hogy marhára érdemes tovább nézni.  ;)

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #7041 Dátum: 2012. november 18. - 21:58:40 »
Egyetértek.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7042 Dátum: 2012. november 19. - 00:11:19 »
Te végig láttad? Életemben eddig kétszer fordult elő, hogy filmen láttam amolyan igazi szuperbűnözőt, vagy olyan jellemet, és az egyik ebben a sorozatban volt. Amit persze csak tetézett, hogy Elektra a főszereplő.  :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7043 Dátum: 2012. november 19. - 00:16:30 »
Láttátok a Loopert? Elég fura film. Amilyen egy olyan film szokott lenni, amit ugyan az rendez, aki írja is. Az ilyen filmeket általában bizakodva nézem meg, mert eredetiek szoktak lenni. Pl az Equilibrium nagy kedvencem és M. Night Shyamalan filmjeit is szeretem (tudtok még ilyet?). De ez nem lesz a kedvencem. olyan kusza.
A Lopott időre emlékeztetett, és lám annak is ugyan az az írója és a rendezője. (Andrew Nickolnak amúgy a Lopott időt leszámítva nagyon jó filmjei vannak: Gattaca, Truman Show, Fegyvernepper)

Ju

• Pókfej
« Válasz #7044 Dátum: 2012. november 19. - 01:33:57 »
Láttátok a Loopert? Elég fura film.

Nekem vegyes volt... sokminden tetszett is benne, meg nem is. Alapból nehezen tudom elképzelni, hogy bárki bevállalja, hogy majd kinyírja magát egy állati nagy adag pénzért, hogy aztán gazdagon éljen, amíg egyszer majd eljönnek érte. WTF?? :stupid: Ezt még elfogadtam a film alaphelyzeteként, mert enélkül ugye nem lenne történet. Sok apró plothole-ból vérzik a film (pl. most komolyan ennyire vigyáztak arra a jövőben, hogy ne tudjon elszabadulni egy fogoly, hogy Willis simán ártalmatlanított minden őrt a közelben?), de igyekeztem félretenni őket, mert igazából szerintem az egész lényege inkább az a filozófiai kérdés volt, amiről a film második fele szólt. A megoldása meg azért tetszett, mert régebben feltették nekem ezt a kérdést és én is erre a válaszra jutottam. :)

(És lehet, hogy sokat programoztam előtte, de a végén dőltem a nevetéstől, amikor az jutott eszembe, hogy a megoldásban 'nested loop' van. :-[ ... és ezen szerintem most zozi is max fájdalmában nevet, de abban a pillanatban a film után döbbenetesen vicces volt...)

Idézet
Pl az Equilibrium nagy kedvencem
Az nekem is. :)

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #7045 Dátum: 2012. november 19. - 03:00:41 »
Jó de azt senki sem tudta hogy magát fogja kinyírni. Benne volt a pakliban, de amíg a Rainmaker be nem indult én úgy vettem le hogy ritka eset volt. Meg nem is tudtak mit kezdeni, ha nem vállalják be megölik őket.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7046 Dátum: 2012. november 19. - 07:31:43 »
Jó de azt senki sem tudta hogy magát fogja kinyírni. Benne volt a pakliban, de amíg a Rainmaker be nem indult én úgy vettem le hogy ritka eset volt. Meg nem is tudtak mit kezdeni, ha nem vállalják be megölik őket.
Miért ölnék meg őket? A meló kezdetén kötnek egy szerződést amiben benne áll, hogy majd megölök magukat.
Amit Ju mond, hogy ez valószínűtlen, hogy ezt bárki bevállalja, arra szerintem az ad magyarázatot, ahogy a jövő (vagyis a film jelene) kinéz 2044-ben. az emberek simán lelövik egymást az utcán egy tv-ért, a város közepén csöveznek sátrakban, stb.
Itt a Geekz írása:
http://geekz.blog.hu/2012/09/29/looper_110
Csak most olvastam el, nem akartam amíg nem látom a  filmet.
Úgy éreztem, hogy ez a telekinézises dologvalahogy nem illeszkedik a sztoriba. Talán ha lenne kapcsolat az időutazás és a mutánsok közt... Bár ki mondja, hogy ne lehetne mind kettő egy filmben? a script doctorok? Talán csak én kondicionálódtam túlságosan a sablon filmekhez?
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 19. - 08:16:38 írta VTomi »

Ju

• Pókfej
« Válasz #7047 Dátum: 2012. november 19. - 17:48:28 »
Amit Ju mond, hogy ez valószínűtlen, hogy ezt bárki bevállalja, arra szerintem az ad magyarázatot, ahogy a jövő (vagyis a film jelene) kinéz 2044-ben. az emberek simán lelövik egymást az utcán egy tv-ért, a város közepén csöveznek sátrakban, stb.
Magyarázatnak jó, de nekem a filmben mégis nagyon mű. Ha elfogadom, hogy a filmben ez így működik, akkor minden rendben, de a való életben nem tudnám elképzelni, hogy működjön.

Idézet
Úgy éreztem, hogy ez a telekinézises dologvalahogy nem illeszkedik a sztoriba.
Én csak annyi értelmét láttam, hogy megmagyarázzák, hogyan lehet ennyire brutál alak a Rainmaker.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7048 Dátum: 2012. november 19. - 18:30:19 »
Ha elfogadom, hogy a filmben ez így működik, akkor minden rendben,...
Többre nincs is szükség, mert ez egy film.

...de a való életben nem tudnám elképzelni, hogy működjön.
A való életben én az időutazást sem tudom elképzelni :)

A trailer alapján azt hittem, hogy őt tőrbe csalják és visszaküldik, hogy nyírja ki magát. aztán kiderült, hogy ez normális. az én verzióm jobban tetszett volna. végül is veled étek egyet.

Ju

• Pókfej
« Válasz #7049 Dátum: 2012. november 19. - 18:48:26 »
Többre nincs is szükség, mert ez egy film.
Világos. :) Azt akartam mondani, hogy szerintem jobban bele tudod élni magad egy olyan filmbe, ami számodra logikus, számodra hihető. Ha elsőre azt tudod mondani, hogy "persze, én is így érezném magam." Az ilyen dolgoktól lesz egy karakter többdimenziós, így lesz mélysége, így lesz valódi. Csak arra gondoltam, hogy nekem ez hiányzott a filmbeli világból, a hihetőség. :) Ezért lett végül "ja, jó volt, jó volt, érdekes ötletek voltak benne" "hát ez valami zseniális!" helyett.
Remélem, tudtam még értelmesen fogalmazni. :headscratch:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7050 Dátum: 2012. november 19. - 19:04:10 »
Erre a Looperre én is kiváncsi vagyok, ha lesz alkalmam, majd megnézem.

Viszont tegnap megnéztem végre az Expendables 2-t. :D Mindenféle elvárás nélkül ültem le a film elé, azt kell hogy mondjam, jobban tetszett, mint az első rész. Talán azért, mert több nagyágyú volt benne. :D Bár végig érződik a filmen, hogy nem veszi komolyan magát, főleg a nagy nevek belépőjénél (ezeken sokszor jót mosolyogtam :) ). Illetve a film után az fogalmazódott meg bennem, hogy direkt írhatták ennyire faék egyszerűre a forgatókönyvet, véletlenül nem lehet ennyire elbénázni. :hehe: Jó, persze, tudom, hogy az akción meg a szétloccsanó fejeken meg a menő beszólásokon van a hangsúly, de azért fura volt, hogy még egy iciripiciri kis csavarocska sincs a filmben. Végülis alkalmi szórakozásnak jó volt a film, de nagyon érezhető rajta, hogy csak a B kategóriás legendák viszik el a vállukon. Noname színészekkel ez egy rakás lótúró lenne. Valahogy ez a bajom az Expendablessel: nem lehet komolyan venni, már csak a gyenge forgatókönyv miatt sem. Míg Schwarzi, Stallone vagy Van Damme régi sikerfilmjei önmagukban is teljesen jól működtek, és még máig is teljesen nézhetőek, addig az Expendables már csak egy sztárparádé, olyan, mint valami osztálytalálkozó.
Amúgy Van Damme nagyon jó volt a főgenya szerepében, szegény Schwarzin viszont nagyon látszik, hogy megöregedett. :uhoh:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7051 Dátum: 2012. november 19. - 21:26:31 »
Oké, TOTÁL megtaláltam az új Szent Grálomat, amit muszáj lesz beszerezni valahogyan.
Two Fron Teeth.
Egy vámpírmikulás, zombi manók, vatikáni elit orgyilkos nindzsaapácák, vérnyúl, egy néger seriff a jeges északi államokban, és egy halálos kung-fu párbaj a Télapó és a Fogtündér között. Ezt egyszerűen nem lehet nem imádni. :oh:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7052 Dátum: 2012. november 19. - 22:39:25 »
Fadam azért egy 10-15 évvel fiatalabb Swarcinál. Amúgy miért volt rajta végig napszemüveg még a barlangban(4!:)) is? Annyira gáz volt a szeme?

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #7053 Dátum: 2012. november 19. - 22:50:47 »
Erre a Looperre én is kiváncsi vagyok, ha lesz alkalmam, majd megnézem.

Viszont tegnap megnéztem végre az Expendables 2-t. :D Mindenféle elvárás nélkül ültem le a film elé, azt kell hogy mondjam, jobban tetszett, mint az első rész. Talán azért, mert több nagyágyú volt benne. :D Bár végig érződik a filmen, hogy nem veszi komolyan magát, főleg a nagy nevek belépőjénél (ezeken sokszor jót mosolyogtam :) ). Illetve a film után az fogalmazódott meg bennem, hogy direkt írhatták ennyire faék egyszerűre a forgatókönyvet, véletlenül nem lehet ennyire elbénázni. :hehe: Jó, persze, tudom, hogy az akción meg a szétloccsanó fejeken meg a menő beszólásokon van a hangsúly, de azért fura volt, hogy még egy iciripiciri kis csavarocska sincs a filmben. Végülis alkalmi szórakozásnak jó volt a film, de nagyon érezhető rajta, hogy csak a B kategóriás legendák viszik el a vállukon. Noname színészekkel ez egy rakás lótúró lenne. Valahogy ez a bajom az Expendablessel: nem lehet komolyan venni, már csak a gyenge forgatókönyv miatt sem. Míg Schwarzi, Stallone vagy Van Damme régi sikerfilmjei önmagukban is teljesen jól működtek, és még máig is teljesen nézhetőek, addig az Expendables már csak egy sztárparádé, olyan, mint valami osztálytalálkozó.
Amúgy Van Damme nagyon jó volt a főgenya szerepében, szegény Schwarzin viszont nagyon látszik, hogy megöregedett. :uhoh:

Szerintem is jobb, mint az első. Bár én JCVD-t és CN-t sose szerettem túlságosan, ( Egy darab CN filmem van, ami inkább Bruce Lee film ) most beszereztem párat, hogy kicsit tisztában legyek a dologgal. Az Időzsarut sajnos nem sikerült, pedig az az egy JCVD film az ami annak idején nagyon tetszett, kicsit ma azért már tartok tőle. Még a Nyerő páros van meg tőle, de az meg csak Mickey Rourke miatt. Hisz ő egy Isten!  :pogo: :worship:

Fadam azért egy 10-15 évvel fiatalabb Swarcinál. Amúgy miért volt rajta végig napszemüveg még a barlangban(4!:)) is? Annyira gáz volt a szeme?

Igen, a végén mikor Sly-al bokszol leveszi és elég szarul néz ki.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7054 Dátum: 2012. november 20. - 16:11:03 »
Ha jó JCVD filmek érdekelnek: Időzsaru, Véres Játék (Bloodsport), Kickboxer, Tökéletes katona. (Illetve az Oroszlánszív se volt olyan rossz, nekem a végén a főgenya nem tetszett.) A későbbi filmjei közül nekem még a Kalandor tetszett, ez hasonló tematikájú, mint a Bloodsport.

CN-t én se szerettem annyira régen, főleg, hogy neki inkább lövöldözősek a filmjei. Viszont Bruce Lee-vel tök jót bunyózott. :)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7055 Dátum: 2012. november 20. - 18:42:27 »
Ha jó JCVD filmek érdekelnek: Időzsaru, Véres Játék (Bloodsport), Kickboxer, Tökéletes katona. (Illetve az Oroszlánszív se volt olyan rossz, nekem a végén a főgenya nem tetszett.) A későbbi filmjei közül nekem még a Kalandor tetszett, ez hasonló tematikájú, mint a Bloodsport.

CN-t én se szerettem annyira régen, főleg, hogy neki inkább lövöldözősek a filmjei. Viszont Bruce Lee-vel tök jót bunyózott. :)

Pont azt a gyűjteményt vettem meg, amiben benne vannak a felsorolt filmek.  ;D
Kivéve az Időzsaru. De most, hogy mondod, a Tökéletes katona is megvan, mert az meg Legendák klubja volt. Az új Tökéletes katonát pedig 500-ért vettem Alexandrába. ( Azt hiszem a Staropramenes beszólás ide is él...   :hehe: )
Végül kiderül van egy csomó JCVD filmem.  :lol:

Az a bunyó Lee-vel emlékezetes volt. Azért gáz, hogy még mindig nem építették fel azt a sportcsarnokot, ahol forgatták.   :hehe: :lol: :lol:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7056 Dátum: 2012. november 20. - 18:46:42 »
Azért gáz, hogy még mindig nem építették fel azt a sportcsarnokot, ahol forgatták.   :hehe: :lol: :lol:
  ;D Különben volt egy nagyon vicces vígjátéka is CN-nak, a Tűzjáró. Kalandfilm, kincskeresős, mint mondjuk a Smaragd románca.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7057 Dátum: 2012. november 20. - 19:27:39 »
Azért gáz, hogy még mindig nem építették fel azt a sportcsarnokot, ahol forgatták.   :hehe: :lol: :lol:
  ;D Különben volt egy nagyon vicces vígjátéka is CN-nak, a Tűzjáró. Kalandfilm, kincskeresős, mint mondjuk a Smaragd románca.

Erről nem tudtam.  Franco Neronak is volt hasonló filmje,Top line címmel. Csak oda belekeverték az idegeneket is.  Még a plakátképe is nyúlása a SR-nak.  :D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7058 Dátum: 2012. november 20. - 19:49:08 »
Sőt, van CN-nek egy családi vígjátéka is Az erdő harcosa címmel. ;D Ebben ő az erdő szelleme, aki a gyerekekkel karöltve megvédi a környezetet a gonosz fakitermelőktől. ;D

http://www.port.hu/az_erdo_harcosa_forest_warrior/pls/fi/films.film_page?i_film_id=7584

Ma egy nagyon veszélyes kaszkadőrmutatványt hajtottam végre. Megnéztem a TWILIGHT-ot. Túléltem! ;D Igazából nem volt olyan rossz. :D Bár zárójelben jegyzem meg, hogy a film negyed ilyen hosszú se lenne, ha Edward a film elején vámpírrá változtatja Bellát. Minden felesleges hacacárét megspóroltak volna.  ;D Ettől függetlenül voltak jó pillanatai a filmek, pl. amikor Edward bemutatja Bellát a családnak (vámpírcsalád vs. ember tali). Összességében elég érdekes volt a film ahhoz, hogy megnézzem a folytatást is vasárnap a TV-ben. Viszont ami bántóan rossz volt: az effektek. Amikor szupergyorsan futnak, meg hajigálják egymást, az iszonyat bénán lett megcsinálva. Végig látszik, hogy drótköteles megoldásokkal dolgoztak. Aztán, amikor a színészek játszották a vadállatias vámpírt, hát az is nagyon erőltetettnek és gyengének tűnt nekem. Ja, és nagyon családbarát volt a film, mert semmi durva jelenet nem volt benne, ahhoz képest, hogy vámpírsztori. (Vagy csak az RTL cenzúrázott?) A filmtől függetlenül is, ez a tinivámpír dolog kissé fura nekem. Egyszerűen hiteltelen nekem, hogy minden vámpír tinédzserkorú (külsőleg). (Az ősvámpírok direkt csak tiniket változtattak át, vagy mi?Amúgy meg miért kell suliba járniuk csak azért, mert tinédzserkorúnak néznek ki? Simán bekamuzhatnák, hogy magántanulók, vagy levelező tagozat vagy mittom...) Valahogy ez a tinivámpír feeling nem jön be annyira nekem, nem így képzelném el a vámpírokat.
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 20. - 23:22:05 írta Tom Fireheart »

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #7059 Dátum: 2012. november 21. - 14:06:06 »
A Twilight nem vámpírfilm, hanem annak csúfolt nyáladzós tini szemét. Vámpírfilm a Coppola féle Drakula, Interjú a vámpírral...a Twilight lényege, hogy Jacob levegye a felsőjét, feszítsen egy kicsit, a 12-16 év körüli lányok meg ájuldozzanak. A vámpír sztori csak körítés, mert az menő. :drying: Hál' Istennek vége, remélem nem lesz reboot, spin-off, vagy bármi más ebből a sz@rkupacból.
Tejet kérek! Csokisat!